Nou cutremur in Bulgaria-Dupa puternicul cutremur din luna mai, care a lovit zona orasului Pernik, un nou seism a fost resimtit sambata dimineata.Cutremurul, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, a fost inregistrat cu putin inainte de ora 8, in Pernik, conform informatiilor oferite de autoritati, scrie BTV News.Epicentrul seismului a fost localizat la 26 kilometri de Sofia si la 7 km de Pernik. Cutremurul a fost resimtit si in alte zone ale Bulgariei.La prima vedere, poate parea un cutremur de intensitate usoara, insa trebuie mentionat ca adancimea la care s-a produs seismul a fost de doar 2 km. Specialistii spun ca, cu cat adancimea la care are loc cutremurul este mai mica, cu atat intensitatea lui este resimtita mai puternic.Cutremurele de suprafata sunt periculoase, chiar daca de multe ori magnitudinea lor nu depaseste 5,5 grade pe Richter, in timp ce cutremurele de adancime (cum sunt si in zona Vrancea) devin periculoase de-abia de la o magnitudine de peste 7 grade Richter.
Psihoza in Bulgaria: invazie de OZN-uri in patru mari orase? -12,13-
O adevarata psihoza s-a iscat printre locuitorii orasului bulgaresc Pernik si nu numai, in noaptea de 14 spre 15 iunie, din cauza unor lumini stranii care si-au facut aparitia pe cerul de deasupra orasului.Putin dupa miezul noptii, la orizont, in directia Sofia, martorii au observat un obiect zburator neidentificat scrie Blitz.Lumina a aparut sub forma unor puncte care pulsau. Aparitia s-a repetat la un interval de 3-4 secunde, nefiind insotita de sunete sau alte zgomote. In acelasi timp, oameni din alte orase ale tarii au vazut puncte luminoase asemanatoare pe cer. Locuitorii din Sofia, Stara Zagora si Plovdiv au sunat la redactia agentiei Blitz, vorbind despre ciudatele aparitii.Lumini stranii deasupra orasului Pernik au fost inregistrate si cu putin timp inainte de cutremurul puternic care a zguduit orasul in data de 22 mai. Nimeni nu a dat atunci atentie acestor aparitii, insa acum autoritatile au promis ca vor verifica ce s-a intamplat pe 14 iunie, noaptea.
Cele mai scumpe 10 rase de caini din lume-12,06-
Pentru unii oameni bogati, mari iubitori de caini, conteaza foarte mult si pedigriul atunci cand isi cumpara un animal de companie, astfel ca sunt dispusi sa dea bani grei pe un exemplar pretios. Business Insider a intocmit o lista cu cele mai scumpe 10 rase de caini din lume.
1. Mastiful tibetan – 2.200 – 7.000 de dolari
Pretul mediu al unui mastif tibetan merge si pana la 7.000 de dolari. Mai mult, cel mai scump caine vandut vreodata a fost unul din aceasta rasa, cumparat cu 1,5 milioane de dolari de un om de afaceri foarte bogat din China. In ciuda aspectului fioros, acesti caini, care ajung si la 100 de kilograme, sunt calmi si loiali. Adora spatiile deschise, fiind foarte potriviti pentru case care au curti mari.
Japonia va reporni reactoarele nucleare-14,36-
Japonia a anuntat ca isi va reporni doua dintre reactoarele sale nucleare, prima astfel de masura de cand toate centralele nucleare au fost inchise, ca urmare a crizei de la Fukushima, din 2011.Reactoarele de la centrala Ohi, din prefectura Fukui, vor fi repornite in trei saptamani, au anuntat autoritatile, potrivit BBC.Prim-ministrul Yoshihiko Noda a cerut sustinerea acestei masuri, precizand ca Japonia se confrunta cu o vara de lipsuri de energie. Cu toate acestea, opozitia publica fata de puterea nucleara ramane.Noda a facut anuntul dupa intalnirea cu guvernatorul prefecturii Fukui, Kazumasa Nishikawa, care si-a acordat consintamantul pentru aceasta decizie.50 de reactoare nucleare ale Japoniei au fost inchise pentru proceduri de intretinere de rutina, dupa catastrofa de la centrala nucleara de la Fukushima, din 2011, provocat de un cutremur urias, urmat de un tsunami.Conform unui sondaj, 46% dintre japonezi sunt inca impotriva acestei masuri de a reporni reactoarele de la Fukui. Energia nucleara contribuie la furnizarea unei treimi din electricitatea Japoniei.Guvernul a cerut consumatorilor industriali si celor casnici sa micsoreze consumul de electricitate cu pana la 15%, pentru a evita posibilele caderi de tensiune.
Pilotul britanic cu mai multe vieti, ce a doborat 22 de avioane naziste -14,43-
Un eroism iesit din comun a avut pilotul britanic Mike Stephens, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a doborat nu mai putin de 22 de avioane naziste. Misiunile sale s-au desfasurat in mai multe regiuni din Franta, Turcia, Malta si Africa de Nord.Medaliile pilotului britanic sunt scoase la licitatie de catre fiul sau si se spera sa fie vandute cu 50.000 de lire sterline, potrivit Daily Mail.Fostul capitan Mike Stephens a fost decorat cu Distinguished Service Order pentru una dintre cele mai curajoase fapte de eroism din timpul razboiului, cand avionul sau a fost grav avariat si a luat foc.Cu rani la ambele picioare, cu motorul si cabina ciuruite de gloantele inamice, el a fost atacat de un avion Luftwaffe, dar curajosul pilot si-a manevrat bombardierul Hurricane astfel incat a doborat avionul nazist, Messerschmitt.Britanicul s-a aruncat apoi cu parasuta, la doar cateva sute de metri de linia frontului german. Actiunea pilotului s-a desfasurat in decembrie 1941 la Acroma, Libia, si a fost un mare act de eroism.Curajosul pilot a murit in anul 2004 la varsta de 84 de ani, iar acum medaliile sale si alte aminitiri sunt scoase la licitatie. Jurnalul sau, fotografiile si o casca de zbor sunt printre obiectele care vor fi vandute.Recordul sau de razboi, prin care a doborat 22 de avioane naziste, il situeaza in topul celor mai buni piloti din armata britanica. „A avut o cariera ce a cuprins mai multe sute de misiuni de lupta si i s-au acordat patru decoratii pentru vitejia sa si doar 15 piloti au primit medaliile Distinguished Service Order si Distinguished Flying Cross in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial”, a spus David Erskine-Hill, de la Dix Noonan Webb.Capitanul Stephens a absolvit RAF Cranwell, Lincolnshire, in anul 1939 si a fost trimis in Franta. Au urmat misiuni in Turcia si in Africa de Nord, unde a continuat sa doboare avioanele inamice.In octombrie 1942, el s-a oferit voluntar si a mers in Malta, unde a fost la un pas de moarte. In mai 1943 s-a intors acasa, iar in anul 1960 s-a retras din armata britanica.