Topul celor mai scumpe scoli private din Bucuresti In Romania exista nu mai putin de 102 liceeprivate autorizate, in care invata aproximativ 25.000 de elevi, adica 7% din totalul liceenilor din tara.Sali de curs moderne, terenurile de fotbal si de tenis sau salile de balet sunt doar cateva din facilitatile de care beneficiaza elevii scolilor private, scrie Adevarul.Toate acestea au si un pret, deloc mic, dar parintii par dispusi sa-l plateasca.Taxele practicate de institutiile private pornesc de la cateva mii de euro pe an in cazul gradinitei si pot ajunge la cateva zeci de mii de euro pentru anii de liceu. Iata care sunt cele mai costisitoare scoli din Bucuresti:
– American International School of Bucharest (AISB): 13.712-19.411 de euro/an
– British School of Bucharest (BSB): 16.200-18.250 de euro/an
– International School for Primary Education (INS): 2.310-12.650 de euro/an
– Mark Twain International School (MTIS): 3.500 – 8.200 de euro/an
– Scoala Europeana Bucuresti: 7.000 de euro/an
– Scoala Lauder-Reut: 5.000-6.500 de euro/an
– Little London: 3.250 – 6.400 de euro/an
Octavian Bellu rupe tacerea: Iata de ce n-am depus contestatie la Olimpiada!-16,41-
Octavian Bellu a dezvaluit motivul din cauza caruia n-a depus contestatie la nota primita de Catalina Ponor in finala de la sol.Antrenorul roman sustine ca arbitrii au acordat nota corecta si ca gimnasta noastra n-a obtinut medalia de aur din cauza dificultatii scazute a exercitiului.”Nu aveam de ce. Nota de plecare i-a fost data corect, iar la executie nu ai voie sa intervii. Numai la evaluarea exercitiului poti face contestatie, dar nota a fost data corect”, a dezvaluit Bellu la Dolce Sport.Octavian Bellu inca n-are un raspuns la intrebarea: „Mai ramaneti la lot?””Nu stiu daca voi ramane antrenor, dar nu voi pleca din Romania. Nu pot sa stiu daca voi ramane la lot. Depinde de ce ni se propune si daca acel proiect ne cuprinde si pe noi. Nu suntem in masura sa ne autopropunem si nu ar fi nici normal”, a spus acesta.3 medalii a obtinut lotul feminin de gimnastica al Romaniei la Olimpiada de la Londra: aur (Sandra Izbasa – sarituri), argint (Catalina Ponor – sol) si bronz (echipe).
Bute face dezvaluiri importante: Iata ce urmeaza pentru mine
Lucian Bute isi dezvaluie planurile de viitor.Pugilistul roman vrea cu disperare sa-si recupereze centura IBF la categoria supermijlocie, pierduta in luna mai in fata lui Carl Froc.”Am muncit mult pentru ea si am pierdut-o prea repede. Daca se va ivi ocazia, voi lupta si pentru alt titlu mondial”, a spus Bute pentru editia tiparita a Gazetei Sporturilor.Partida revansa dintre cei doi va avea loc in primavara anului viitor, cel mai probabil la Montreal, chiar daca pugilistul nostru ar dori o lupta pe National Arena din Bucuresti.”In Romania, pana gasesti bani trebuie luni bune inainte, chiar ani. As putea sa ajung sa boxez la Bucuresti, dar meciul urmator, dupa Froch. Daca il bat pe englez, interesul pentru viitoarea partida va fi si mai mare”, a dezvaluit Bute.Pana la Froch, pe Bute il asteapta lupta din noiembrie cu rusul Denis Gracev: „Nu e un boxer slab si nu trebuie sa iau meciul in usor. Are 13 meciuri disputate si nici o infrangere. El nu are nimic de pierdut. Din contra, daca va castiga, poate sa urce serios in top. Asa ca trebuie sa fiu foarte atent”.In ceea ce priveste viitorul sau, Bute spune ca are de gand sa urce in categorie, dar nu prea curand.”Patru-cinci meciuri voi mai face sigur la supermijlocie, dupa care exista varianta sa urc in greutate”, a precizat Bute.31 de lupte are Lucian Bute la profesionisti, dintrte care 30 castigate si doar una pierduta.I.G.
Printesa Ileana, o zana a familiei regale romanesti-14,33-
Acum mai bine de doua decenii, murea intr-o clinica din Youngstown, Ohio (SUA), Maica Alexandra, stareta manastirii ortodoxe Ellwood City din Pennsylvania, nascuta principesa Ileana, fiica cea mica a reginei Maria si a regelui Ferdinand ai Romaniei, sora regelui Carol al II-lea si matusa buna a regelui Mihai I.
Prima femeie capitan de cursa lunga din Romania
Din volumul in care isi povesteste viata, rezulta ca era rasfata familiei si foarte apreciata pentru frumsetea ei, desi surorile mai mari au avut sansa unor casatorii mai spectaculoase: Maria a ajuns regina a Iugoslaviei, iar Elisabeta printesa mostenitoare a Greciei.De cultura si educatia domnitei Ileana – acesta era numele sub care era rasfatata in familie – s-a ocupat personal mama ei, regina Maria, care s-a ingrijit sa invete sculptura cu marele Ion Jalea si pictura cu pictorul Jean. Al. Steriadi. Pasiunea tinerei domnite nu se indrepta insa spre arte. A indragit sportul nautic: inotul si iahtingul. A fost prima femeie din Romania, care a obtinut brevetul de capitan de cursa lunga pe iaht.Succesul in sport si desele aparitii in public l-au deranjat pe fratele ei, regele Carol al II-lea, care tocmai se instalase la tron, dupa lovitura de stat din iunie 1930.El i-a cerut sa abandoneze sportul si iahtingul nefiind de demnitatea rangului ei princiar. Raspunsul a venit printr-o printr-o scrisoare: „Te rog sa inlaturi neincrederea ce o ai in mine caci stii cat de mult tin la tine si cum ma doare sa te vad suparat. Fii ingaduitor, vreau sa fac bine, vreau sa te multumesc, dar sunt tanara si gresesc fara sa vreau. In orice clipa sunt gata sa te servesc, fiindca imi esti Rege si apoi esti fratele meu pe care il iubesc atat de mult”.
Repudiata de fratele ei
Regele spera sa se impuna printr-o confruntare in forta, cum mai facuse si cu alti membri ai familiei regale, dar, simtind ca armele surorii sale sunt altele decat confruntarea, a ales sa schimbe si el strategia, indepartand-o pe domnita din tara, prin casatorie.Intr-o vizita la Barcelona, intamplatoare sau nu, domnita il intalneste pe arhiducele Anton de Habsburg, caracterizat chiar de ea ca fiind „un barbat foarte frumos, inalt, blond, sportiv si distins”.Casatoria a avut loc la castelul Pelisor din Sinaia, la 26 iulie 1931, iar, la scurt timp dupa aceea, principesa, indragostita lulea, a ramas insarcinata. Atunci, pe neasteptate, Carol al II-lea a decis ca, pe pamant romanesc, sa nu se nasca niciodata un descendent al familiei de Habsburg. Tinerii au trebuit sa plece imediat in Austria.In castelul Sonnberg, de langa Viena, s-au nascut cei sase copii ai fericitului cuplu: Stefan, Maria, Alexandra, Dominic, Magdalena si Elisabeta.
A gasit intelegere la comunisti
Catre sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Ileana se intoarce in tara ei sangeranda si se instaleaza in proprietatea sa, castelul Bran, loc demult indragit. Aici, hotaraste sa se dedice operelor de binefacere si reuseste sa organizeze un spital pentru raniti, in apropierea castelului.Erau vremuri grele, familia regala nu dispunea de mijoace materiale, iar intrarea rusilor in tara punea sub semnul intrebarii orice opera de binefacere. Domnita Ileana si-a luat inima in dinti si s-a adresat comunistilor. Cererea i-a ascultat-o Emil Bodnaras, de la care a primit un surprinzator sprijin material, ca sa-si cotinue activitatea cu ranitii.Inflexibil fata de altii, Bodnaras a ramas impresionat de faptul ca un membru al familiie regale se ocupa de binefacere, in vremuri atat de grele si de primejdioase. A ajutat-o in functionarea spitalului, dar, la scurt timp dupa abdicarea regelui Mihai I, s-a prezentat personal la Bran, pentru a o sfatui pe printesa sa plece repede din tara.A urmat exilul, mai intai in Elvetia, apoi in Argentina, apoi in SUA. In 1954, fericita familie a divortat. Principesa s-a recasatorit in acelasi an, dar, dupa alti 11 ani, a divortat din nou.
Deceptia
Lovitura de gratie pentru moralul printesei a fost moartea fulgeratoare a fiicei sale Maria si a sotului acesteia, intr-un accident de avion.Deceptionata de viata, cea care fusese rasfatata familiei si admirata de intreaga tara, a hotarat sa se retraga la o manastire ortodoxa din America, unde si-a sfarsit zilele ca stareta.In 1990, la 81 de ani, printesa Ileana a tinut sa mai vada o data Romania. Dupa trecerea in nefiinta, urmasii ei habsburgi – cei pe care Carol al II-lea nu-i lasa sa se nasca in Romania – s-au folosit de drepturile legitime, pentru a recapata castelul Bran.
Progres magnific facut de Nesu: „Sunt atat de fericit!”
Tratamentul pe care Mihai Nesu il efectueaza in America incepe sa dea roade. La mai bine de un an de la tragicul accident suferit pe terenul de fotbal, Nesu este din nou fericit.Vointa de care a dat dovada in incercare de a reveni spre normalitate este rasplatita. Mihai Nesu a inceput sa isi miste mainile, iar in curand isi va putea misa trupul de la trunchi in sus.Nesu a publicat imagini care sa ateste progresul pe care l-a facut pe contul sau de Twitter, alaturi de un scurt mesaj.”In sfarsit, un progres real. Singur, fara ajutor. Sunt atat de fericit!”, a scris Mihai Nesu.Mihai Nesu se afla in America de la inceputul lunii mai, fiind insotit de un prieten din Oradea.Fostul fotbalist al Stelei a ramas paralizat in urma unui accident pe care l-a suferit la un antrenament al echipei FC Utrecht, in mai 2011.
Sotii Ceausescu, despre Basarabia, cinematografie si bisericii – Document-11,00-
Urmatorul dialog din C.P.E.x (1975) este sugestiv pentru pozitia cuplului Ceausescu fata de productia cinematografica si fata de aspecte istorice si religioase definitorii pentru regim. Din pacate, discutia publica despre regimul Ceausescu se face exclusiv „din auzite” si „din aducere – aminte” si, desi este un subiect de istorie recenta, nu sunt utilizate documentele istorice. Din aceste cauze, subiectul este abordat intr-un mod excesiv de subiectiv. In compensatie, noi lasam documentele istorice „sa vorbeasca”, iar cititorii „sa judece” si sa traga concluziile.
Tov. Popescu Dumitru (zis „Dumnezeu”-n.red.):Filmul Dimitrie Cantemir, care este gata, ridica o problema mai deosebita, anume faptul ca in timpul intalnirii pe care a avut-o Dimitrie Cantemir cu Petru cel Mare niste muieri moldovene au intrebat ceva despre tratatul incheiat intre Dimitrie Cantemir si Petru cel Mare si cineva de la Cancelaria domneasca a dat citire unor paragrafe in care se sublinia care a fost conceptia referitoare la granitele Moldovei si se arata ca Moldova se intinde intre Nistru si Carpati.
Tov. N. Ceausescu: Se arata ca recunoaste pe Dimitrie Cantemir ca domn al Moldovei, care se intinde intre Nistru, Carpati, pana la Dunare si Marea Neagra.
Tov. Manea Maneascu: Este documentul publicat, este tratatul.
Tov. N. Ceausescu: Trebuie sa-l trimitem si lui Brejnev sa-l cunoasca. Ei au pus aceasta in film. Este o problema de istorie.
Tov. Ion Ionita: Este pus si in muzeu si este pus si in film.
Tov. N. Ceausescu: De acord.
Tov. Elena Ceausescu: Filmul incepe cu prea multa biserica.
Tov. Popescu Dumitru: Este vorba de incoronare.
Tov. N. Ceausescu: Se putea incepe si cu altceva si pe urma sa dai incoronarea.
Tov. Popescu Dumitru: Incepe cu moartea lui taica-sau.
Tov. N. Ceausescu: Putea incepe si cu o prezentare a Moldovei. Nu trebuie neaparat cu moartea tatalui lui. Inceputul trebuie modificat, dar se poate usor face acolo legat de continuitate, sa nu incepi cu moartea tatalui sau, cu continuitatea tatalui sau, ci cu continuitatea istorica, nu ca a murit tatal sau si continua el. Eu am vorbit de continuitatea istorica in imprejurarile acestea.
Tov. Elena Ceausescu: Dar se poate organiza si vedea filmul. Este bine ca filmele istorice sa fie vazute de tovarasi intr-una din zile. In general, sa se faca aceasta vizionare, ma refer la filmele cu caracter istoric.
Tov. Nicolae Ceausescu: Sau poate chiar toate.
Doua romance, golgeterele preliminariilor Ligii Campionilor la fotbal feminin=10,52-
Laura Rus si Cosmina Dusa s-au dovedit a fi cele mai bune marcatoare in grupele de calificare pentru ”16-imile” Women’s Champions League, editia 2012/2013, ambele din postura de atacante ale campioanelor Ciprului respectiv Romaniei.Rus (foto), din vara plecata de la FCM Tg. Mures la Apollon Ladies Limassol, a facut furori la recent incheiatele preliminarii ale WCL, fiind autoarea a nu mai putin de noua goluri in trei jocuri, actuala sa echipa terminand Grupa 6 nu doar cu maxim de puncte, dar si cu un golaveraj zdrobitor, 31-0.Numita de cei apropiati ”Lala”, vedeta romanca a gruparii cipriote a pus pentru prima data in picioare ghetele cu crampoane la Pandurii Tg. Jiu, pe cand avea doar 16 ani, ca ulterior sa combata mai mult peste granite (Spania, Cipru), cu o scurta revenire acasa, de patru luni in 2012, la vicecampioana nationala a ultimilor doua editii, FCM Tg. Mures.Cosmina Dusa, lidera campioanei noastre, CFF Olimpia Cluj, a avut si ea un apetit deosebit de gol, in Malta, acolo unde a perforat de opt ori portile echipelor adverse, Grupa 3 fiind castigata la pas de catre ardelence.Trebuie spus ca Dusa, la numai 22 de ani, are deja un palmares de invidiat, cel putin in tara: patru titluri nationale (cu CFF Clujana si Olimpia), trei Cupe ale Romaniei (CFF Clujana si Olimpia), de doua ori declarata cea mai buna jucatoare si golgetera a Romaniei (2010, 2011), peste 200 de goluri marcate in Liga 1, jucatoare de baza a nationalei tricolore de senioare.
Lady Gaga a postat pe YouTube un filmulet din Bucuresti
Lady Gaga le-a facut o supriza fanilor sai romani, prin publicarea unui filmulet, pe contul de YouTube, realizat in timpul vizitei sale la Bucuresti.A doua zi dupa spectacolul sustinut in Piata Constitutiei, excentrica interpreta a mers la o scurta plimbare in parcul Herastrau, unde a mancat popcorn si a admirat peisajul, impreuna cu cainele sau, Fozzi.
Lady Gaga s-a plimbat prin Herastrau, inainte sa plece din Romania
Ulterior, ea s-a indreptat spre aeroportul Otopeni, unde s-a plimbat in caruciorul cu bagaje.
Artista s-a suit apoi in avion si a plecat spre Viena, unde va sustine urmatorul concert din turneul „The Born This Way Ball”.
Toate aceste lucruri au fost filmate de un asistent de-al sau, materialul video fiind postat pe contul oficial de YouTube al lui Lady Gaga, sub numele „Eu si Fozzi in micul Paris”.Lady Gaga a sustinut, joi seara, un concert in fata a 40.000 de fani adunati in Piata Constitutiei din Capitala.