Geoana le-a spus americanilor ca Romania are nevoie de o „presiune pozitiva” Presedintele Comisiei de politica externa dinSenat, Mircea Geoana, s-a intalnit la Washington cu mai multi oficiali americani, printre care si Phillip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton, carora le-a spus ca Romania are resursele pentru a-si reface reputatia externa si are nevoie de „presiunea pozitiva” a SUA.„Cu ocazia acestor discutii, Mircea Geoana a subliniat ca Romania are resursele pentru a-si reface reputatia externa si pentru a evita vulnerabilitatea dublei periferii, tinand cont de statutul nostru de tara din afara zonei euro si de momentul relativ recent al aderarii la Uniunea Europeana. In cadrul unui efort obligatoriu de a demonstra credibilitatea si perenitatea optiunii sale euro-atlantice, Romania poate beneficia de sprijinul SUA, cu precadere in chestiuni de economie si buna guvernare. Interesul si presiunea pozitiva din partea Statelor Unite pot reprezenta catalizatori pentru a readuce pe linia de plutire un stat eficient, transparent si imun la coruptie, adica exact ceea ce ne lipseste astazi”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.Indiferent cine va veni la Casa Alba, relatia militara Romania-SUA va fi la fel de ridicata, a asigurat Geoana.De asemenea, Mircea Geoana a lansat invitatia unei participari oficiale a unei delegatii economice americane la conferinta economica anuala a Institutului Aspen Romania, organizata in parteneriat cu Camera de Comert Romano-Americana si cu Consiliul Investitorilor Straini.Geoana a efectuat in perioada 4-7 septembrie 2012 o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii.
Oprescu – cel mai de incredere, Guvernul Ponta – cel mai competent – sondaj CSCI
Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, este politicianul care se bucura de cea mai multa incredere, la nivel national, in timp ce Guvernul Ponta este vazut drept cel mai competent din ultimii 12 ani, se arata intr-un sondaj al CSCI dat publicitatii sambata.Sondajul, realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic si preluat de Antena 3, arata faptul ca Oprescu se bucura de incredere multa si foarte multa in proportie de 56 la suta. Edilul Capitalei este urmat de prim-ministrul Victor Ponta, cu o cota de incredere de 50 la suta, si de presedintele PNL Crin Antonescu, cotat la 46 la suta.Pe urmtoarele patru locuri sunt situati reprezentantii Aliantei de Centru Dreapta si presedintele Traian Basescu.Astfel, presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, are o cota de incredere de 27 la suta, presedintele PDL Vasile Blaga are 24 la suta, presedintele Traian Basescu se situeaza la 22 la suta, in timp ce Elena Udrea se bucura de increderea a doar 13 la suta dintre cei care au raspuns sondajului.In ceea ce priveste evaluarea guvernelor din ultimii 12 ani, Cabinetul Ponta a primit cele mai multe note cuprinse intre 8 si 10. Astfel, 42 la suta dintre respondenti au apreciat prestatia Guvernului Ponta, urmat de Cabinetul lui Calin Popescu Tariceanu, care a obtinut note mari in proportie de 40 la suta.Guvernul Adrian Nastase are 33 la suta, cel al lui Mihai Razvan Ungureanu – 25 la suta, in timp ceEmil Boc a condus guverne care au primit in proportie de doar 16 la suta note intre 8 si 10.Cand vine vorba despre intentia de vot pe partide, USL este pe primul loc, cu 63 la suta, PDL este pe locul doi – 18 la suta, in timp ce PP-DD ocupa pozitia a treia, cu 11 la suta din intentiile electoratului. UDMR si PRM nu reusesc sa stranga decat 4, respectiv 2 la suta din totalul intentiilor de vot exprimate.
Cum sunt vazuti Traian Basescu si referendumul pentru demiterea sa
92 la suta dintre cei intrebati au auzit de decizia CCR prin care rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui a fost invalidat, iar 62 la suta dintre cei intrebati considera ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa isi dea demisia din functie, deoarece a avut 7,4 milioane de voturi impotriva sa. Alti 34 la suta cred insa ca Basescu trebuie sa raman in functie, deoarece si cei care nu s-au prezentat la urne l-au sustinut de fapt pentru a-si pastra fotoliul de presedinte.In ce priveste numarul de persoane cu drept de vot din Romania, mai mult de jumatate (56 la suta) dintre cei intrebati cred ca numarul acestora este in jurul a 15 milioane, in timp ce 29 la suta cred ca in Romania sunt mai degraba peste 18 milioane de alegatori.Cand aud ca Traian Basescu s-a intors la Cotroceni si isi va duce mandatul pana la final, 58 la suta dintre intervievati se gandesc ca acesta se agata de scaun si de putere, iar 20 la suta cred ca seful statului doreste respectarea rezultatului referendumului, in timp ce 16 la suta considera ca presedintele vrea sa echilibreze influenta si puterea USL.Nu in ultimul rand, 60 la suta dintre respondenti sunt de parere ca Traian Basescu se va lupta in continuare cu USL, in timp ce 34 la suta cred ca presedintele nu va mai provoca conflicte cu USL.Sondajul a fost realizat in perioada 25 august – 5 septembrie 2012, pe un esantion de 1.100 de persoane, la nivel national. Marja de eroare este e plus/minus 3 la suta, la un nivel de probabilitate de 95 la suta.F.N.
Nastase, din inchisoare: E bine, Manuel Barroso? Nu e asa ca DNA e independent?
La cateva zile dupa ce a fost achitat definitiv in dosarul „Matusa Tamara”, fostul prim-ministruAdrian Nastase face dezvaluiri, din inchisoare, despre procurorii care s-au ocupat de acest caz.„Privind retrospectiv, dupa ramanerea definitiva a achitarii in dosarul ‘Matusa Tamara’, e important sa va spun cine sunt procurorii care au primit misiunea sa se ocupe de acest dosar.In 2006, aceasta misiune i-a revenit procurorului DNA Claudia Rosu, cea care s-a casatorit, ulterior, cu seful ei, seful sectiei a II-a de la DNA – Doru Tulus. De altfel, dosarul fabricat de Claudia Rosu a fost confirmat de seful sectiei, Doru Tulus”, noteaza Adrian Nastase, pe blogul sau.
Adrian Nastase, achitat in dosarul matusa Tamara – decizia, definitiva si irevocabila
Acesta dezvaluie ca, in dosarul „Posta”, fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a formulat o cerere de recuzare pentru Claudia Rosu.”Doamna Claudia Rosu este intr-o incompatibilitate evidenta in a efectua acte in orice cauza ce ma priveste, avand in vedere circumstantele personale ale doamnei procuror. Astfel, este de notorietate ca doamna Claudia Rosu are, de mai multi ani, o relatie intima cu domnul procuror sef sectie Doru Florin Tulus, seful sectiei a II-a DNA.In privinta domnului Tulus, va reamintesc ca, in calitate de ministru al Justitiei, am facut o cerere de revocare din functie, avand in vedere ‘deficientele in organizarea, planificarea si controlul activitatii, deficiente ce pun in discutie aptitudinile manageriale ale procurorului sef de sectie’, asa cum au fost retinute in raportul inspectiei judiciare care a efectuat un control de fond la DNA, exprimandu-mi public nemultumirea in repetate randuri, fata de activitatea domniei sale”, il citeaza Adrian Nastase pe Tudor Chiuariu.”Dupa ce dosarul ‘Matusa Tamara’ a fost anulat de ICCJ pentru incalcarea unor dispozitii constitutionale, el a fost repartizat, la ‘reluare’, de catre acelasi Doru Tulus procurorului Paul Silviu Dumitriu. Cine era domnul Dumitriu? Un fost consilier al fostului ministru Monica Macovei si fost sef al Corpului de control al acesteia – Coincidenta!Evident, rechizitoriul din 2009, confirmat – desigur – de catre seful sectiei, Doru Tulus, relua toate acuzatiile si formularile din rechizitoriul redactat de Claudia Rosu.Iata, deci, ‘triunghiul’ care s-a ocupat, sub supravegherea lui Daniel Morar, de dosarul meu: procuror sef de sectie – Doru Tulus – numit de Monica Macovei, procuror Claudia Rosu – in relatii apropiate, ulterior sotia lui Doru Tulus si procuror Paul Dumitriu – fost consilier al Monicai Macovei”, mai arata fostul prim-ministru pe blogul sau.Acesta incheie cu o intrebare adresata presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso: „E bine, Manuel Barroso? Nu e asa ca DNA e independent?”.Fostul premier Adrian Nastase a fost achitat, luni, in dosarul matusa Tamara, recursul procurorilor fiind astfel respins. Decizia de achitare a fost luata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, toti cei cinci judecatori considerand ca acuzatiile de dare de mita din acest dosar nu sunt fondate.Motivul pentru care Nastase a fost achitat este in mare parte lipsa de probe, intregul caz bazandu-se pe denuntul facut de Genica Boierica. Decizia data de judecatorii ICCJ este definitiva si irevocabila. Adrian Nastase fusese achitat, in 15 decembrie 2011, de catre un complet de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insa decizia a fost contestata de procurori.F.N.
Monarhia, solutia imposibila
Sunt monarhista si nu mi-am ascuns niciodata aceasta optiune. Am aceasta convingere nu de ieri, nu de cand a devenit la moda pentru ca rimeaza cu antibasismul. S unt monarhista dinainte ca regele sa fie haituit pe autostrada ca un infractor de catre adevarati infractori astazi mari monarhisti. Socotesc ca tara aceasta datoreaza enorm marilor figuri ale monarhiei romanesti, de care se leaga cei mai gloriosi ani ai Romaniei si cel mai frumos chip al acestei tari. Dar tocmai pentru ca sunt monarhista convinsa, nu cred ca in acest moment istoric concret, populat de actualele figuri politice si ale Casei Regale, monarhia poate fi solutia pe care din cand in cand o vantura Crin Antonescu si anturajul sau. Motivele sunt in principal doua.Monarhia a fost conceputa ca o institutie deasupra vietii politice romanesti, care sa arbitreze jocul mereu haotic, murdar si dominat de visceralitati al politicienilor romani. De aceea, a fost adus un principe strain, de aceea a existat o regula de baza a Casei Regale: interdictia casatoriilor cu romani.
Ferdinand si Regina Elisabeta au platit scump incercarea de a eluda aceasta regula. Casatoria lui Carol al doilea cu Zizi Lambrino a fost anulata, iar pentru a se casatori cu Elena Lupescu, acelasi Carol al doilea a fost nevoit sa renunte la drepturile monarhice.
Ei bine, Casa Regala actuala nu mai indeplineste exigenta esentiala a acestei superioritati.Regele Mihai este un om in varsta. Am mari indoieli ca Majestatea Sa mai conduce de facto Casa Regala. Si chiar daca o face, in mod obiectiv este o chestiune de timp sa cedeze prerogativele.
Cui? Teoretic principesei Margareta. Principesa a incalcat insa regula de baza a mariajului si s-a casatorit cu un bastinas, unul deloc strain de jocul politic, cat timp a incercat (culmea paradoxului!) sa candideze la presedintie. Un bastinas cu mari ambitii despre care au existat intotdeauna suspiciuni, neelucidate, ca ar fi fost infiltrat in Casa Regala tocmai pentru a o cobori in tina politicii dambovitene. Si ma tem ca, daca este asa, misiunea a reusit.Radu Duda, care ar avea puterea de facto in cazul reinstaurarii monarhiei, ar fi cu ceva mai breaz decat oricare presedinte roman de la Ion Iliescu la Traian Basescu? Ar detine insa aceasta putere pe viata, fara a avea nici sangele si nici educatia potrivite pentru asa ceva. Indiferent cum am lua-o.Radu Duda a contaminat Casa Regala din Romania. Iar apropierea acesteia de o anumita parte a spectrului politic (nici macar nu conteaza care) este cea mai buna dovada ca ea nu mai poate reprezenta pentru Romania ceea ce a reprezentat la crearea Romaniei moderne si mari. Din nefericire, institutia monarhica este una dintre victimele distrugerii de catre comunisti, caramida cu caramida, inclusiv dupa 1989, a fundamentelor statului roman asa cum era el in anii regalitatii.
Pe de alta parte, Carol I, regina Maria si Ferdinand nu au creat singuri Romania mare si moderna. Politica romaneasca a avut mereu uscaturile ei, dar in vremea aceea existau si mari barbati de stat. Din momentul venirii lui Carol I in tara, monarhii Romaniei au avut mereu cativa parteneri solizi in clasa politica, pe care s-au bazat si impreuna cu care au pus tara aceasta pe cel mai bun fagas.
Vedeti astazi asemenea mari barbati de stat in Romania? Vedeti un Ion Bratianu, vedeti un Barbu Stirbey?
Daca tragem linie, pentru ca monahia sa poata reprezenta o autentica solutie pentru Romania actuala ar trebui sa fie indeplinite doua conditii cumulative. In primul rand, Casa Regala ar trebui sa se curete ea insasi de impuritati si sa revina la principiile impuse de Carol I. In al doilea rand, ar fi nevoie de o reforma adanca a clasei politice romanesti care sa mai produca si elite, nu numai rebuturi. Doua conditii greu fezabile, daca nu chiar imposibile.
Djuvara, despre suspendarea lui Basescu: Nu mai e gluma sa spui „Ca la noi, nicaieri”
ilosoful si eseistul Neagu Djuvara este de parere ca desfasurarea evenimentelor politice din Romania, din ultimele luni, care au culminat cu suspendarea presedintelui Traian Basescu, arata ca nu mai e gluma sa spui „Ca la noi, nicaieri”.Istoricul pune sub semnul intrebarii Partidul Liberal, dupa fuziunea acestuia cu „bucatica de partid, zis Conservator”, a lui Dan Voiculescu, care este numit „individ neprizabil”.”Lucurile care se intampla astazi sunt atat de extraordinare incat nu mai e o gluma sa spui ‘ca la noi, nicaieri’! Ce s-a intamplat in Parlament, suspendarea presedintelui Basescu – o spun chiar daca nu am o simpatie pentru el -, felul in care a fost rasturnat, este absolut ticalos.Ma intreb: ce fel de Partid Liberal mai este asta care a fuzionat cu bucatica de partid, zis Conservator, a acestui individ neprizabil, Voiculescu? Eu nu mai stiu pe cine sa aleg in politica romanesca. Asa ca stau pe tusa”, a afirmat Djuvara, intr-un interviu pentru Adevarul.Filosoful considera ca, in urma cu 40 de ani, „romanul sarac din Muntenia si Moldova” nu emigra, iar emigrantii romani din Statele Unite ale Americii, in jur de 120.000, proveneau din fosta Austro-Ungarie.In schimb, „anii de comunism au creat acest fenomen: sa ajungi sa iti fie scarba de tara ta. Astazi, dintre intelectualii tineri care prind o bursa Fullbright, nu se mai intorc in Romania decat 1%. E o tragedie. Nu putem sa iesim din barlog daca aceasta fuga a creierelor continua”, crede diplomatul.
Van Gogh, Cioran, Eliade, Internetul si smaraldul de la matusa
Pe de alta parte, istoricul a povestit cum si-a publicat prima carte pe care a scris-o, „Civilizatii si tipare istorice. Un studiu comparat al civilizatiilor”.”Eram in Franta cand sora mamei, in varsta de 90 de ani, fiind pe moarte, mi-a trimis, printr-undiplomat strain, un smarald de o mare frumusete. L-am vandut cu 10.000 de franci vechi si am impartit banii cu fratele meu. Cu partea mea, 5.000 de franci, am reusit sa public editia primei mele carti de filozofia istoriei”, a evocat Djuvara.Istoricul a dezvaluit insa ca se teme de laude, deoarece, „pe masura ce esti mai laudat cand traiesti, cu atat esti mai uitat dupa moarte”. „As fi preferat sa am soarta lui Van Gogh, caruia nu i s-a cumparat aproape niciun tablou cat a trait si acum e unul dintre cei mai bine vanduti pictori din lume”, a replicat amuzat filosoful, marturisind ca istoria a fost si a ramas dragostea vietii sale, cu toate ca a profesat in Drept.Facand comparatie intre Emil Cioran si Mircea Eliade, Neagu Djuvara a recunoscut ca pe primul l-a apreciat si l-a iubit mai mult.
„Pe Emil Cioran l-am iubit, ce mai tura-vura! Tipul e genial! De aceea, ma supara ca in Romania e mai putin venerat decat Mircea Eliade. Cioran era mult mai autentic, in timp ce Eliade era, in primul rand, un egocentric. Cioran, cu toate ca sunt convins ca isi dadea seama de valoarea lui, o sfida! Era, mai intai, de o inteligenta sclipitoare, dar era si nemilos. Cioran chiar era convins ca societatea noastra se duce la pieire. Pesimismul lui e trait. S-a imprietenit cu mine cand a aflat ca scriu o carte despre moartea civilizatiei occidentale. Ii placea foarte mult ideea. Cat am lucrat in Africa, aveam doua luni si jumatate de vacanta in Europa. Ii telefonam imediat cand ajungeam la Paris si el ma intampina cu multa prietenie. Ne plimbam impreuna noaptea. Ne plimbam si discutam… Cu omul asta care scria atat de pesimist, puteai sa te strambi de ras! Vedea adevarul si, vazandu-l, radea de el ca sa nu planga”, a relatat eseistul.Vorbind despre schimbarea componentei etnice a Frantei, unde circa 50 la suta dintre copiii de scoala au parinti emigranti, Neagu Djuvara a comentat si situatia din Romania.”O sa creasca proportia tiganilor. Apoi, vin turci foarte multi. Si vor veni chinezi! O tara care are un miliard si trei sute de milioane de locuitori e musai sa invadeze tot restul continentelor. Curand, China se va revarsa peste noi! (…) Dar nu vreau sa spun ‘dupa mine, potopul’, chiar daca il prevad”, a spus istoricul.Nu in ultimul rand, comentand o declaratie a lui Andrei Plesu, care i-a spus „Ce-ti pasa sa fii cunoscut dupa moarte, fiindca n-o sa stii”, Neagu Djuvara a gasit, ulterior, replica pentru a ramane in memorie si in posteritate.”Atunci n-am avut replica. O am acum, pornind de la parabola cu bogatul nemilos si sarmanul Lazar, din Evanghelia dupa Luca: daca, in urma cu doua mii de ani, se puteau face corespondente intre Iad, Rai si Pamant, va inchipuiti ca acum, cu Internetul, sigur o sa stiu dupa moarte daca mai sunt citit sau nu!”, a mai povestit Neagu Djuvara.Joi, acesta si-a lansat editia aniversara a volumului de memorialistica „Amintiri din pribegie”.
Corlatean pledeaza pentru dreptul copiilor din Transnistria de a invata in romana
Titus Corlatean a pledat, la reuniunea ministrilor de Externe de tip Gymnich din Cipru, pentru dreptul tinerilor din Transnistria la educatie in limba romana, in contextul discutiilor privind problema accesului si a lipsei educatiei in state afectate de conflict sau in proces de tranzitie politica.Interventia demnitarului roman s-a concentrat asupra relevantei abordarii atotcuprinzatoare a ciclului educational pentru tinerii din imediata vecinatate a UE, atat cea sudica, cat si cea estica. Ministrul Corlatean a reamintit dificultatile intampinate de scolile de grafie latina/limba romana din regiunea transnistreana a Republicii Moldova si a atras atentia asupra lipsei de progrese in reglementarea situatiei, informeaza MAE.Seful diplomatiei romane s-a referit la importanta mentinerii pe agenda UE a dreptului la educatie pentru tinerii din regiunea transnistreana si asigurarea accesului acestora la scolile cu predare in limba romana. Totodata, ministrul roman de Externe a aratat ca accesul la educatie este o masura concreta de consolidare a increderii dintre partile aflate in conflict, cu potential major de detensionare a relatiilor. A evocat rolul pe care sistemul educational din Romania l-a avut si continua sa il aiba in specializarea tinerilor din Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.
Siria si problema apei in Orientul Mijlociu
Dezbaterile din cadrul reuniunii informale a ministrilor afacerilor externe din statele membre UE (tip Gymnich), care s-a desfasurat la Paphos (Cipru), au permis un schimb de opinii privind spatiul extins al Orientului Mijlociu, cu accent asupra evolutiei crizei din Siria. Au fost evaluate evenimentele cele mai recente si au fost discutati pasii urmatori in aceasta criza, inclusiv in contextul apropiatei sesiuni a Adunarii Generale ONU. Ministrii de Externe au avut un schimb de opinii asupra perspectivei regimului de sanctiuni impus de UE. Corlatean a informat asupra sprijinului pe care Romania il ofera in gestionarea crizei umanitare din Siria.Unul din punctele principale la care s-au referit ministrii a fost implicarea mai mare a UE in societatile aflate in tranzitie in urma „Primaverii arabe”, prin proiecte pentru gestionarea eficienta a apei finantate de Comisia Europeana sau de state membre in nume propriu.Seful diplomatiei romane a facut referire la necesitatea conturarii unui profil mai accentuat al UE in gestionarea crizei apei in Asia Centrala si Orientul Mijlociu, fapt care va consolida actiunile externe ale UE. Totodata, ministrul Corlatean a evidentiat importanta securitatii energetice a UE printr-un management eficient al resurselor hidro-energetice atat din interiorul UE, cat si din exterior.In acest context, Titus Corlatean s-a referit la utilitatea promovarii conceptului de cooperare regionala in facilitarea unui climat pozitiv al relatiilor dintre partile implicate (Asia Centrala sau Orientul Mijlociu), dar si intre state UE si non-UE (ex. cooperarea Dunare-Mekong). A evocat in context subiectul aflat pe agenda israeliano-palestiniana in domeniul gestionarii accesului la resursele de apa, pledand pentru un rol consolidat al UE in concretizarea proiectelor in curs.
Radu F. Alexandru (PDL): Dupa alegeri, si PSD si PNL vor cauta sa se alieze cu noi
Vicepresedintele PDL, senatorul Radu F. Alexandru, este convins ca USL nu va reusi sa obtina majoritatea parlamentara dupa alegerile din decembrie. In aceste conditii, el se asteapta ca liderii PSD siPNL sa caute sa se apropie de PDL pentru un „program comun de guvernare”.
Gelu Visan (PDL): Parlamentarii PSD si PNL sunt nemultumiti de liderii lor, mi-au spus mie„Din cifrele pe care le avem noi, marsul triumfal al USL spre izbanda din alegerile parlamentare s-a rupt. Se observa un trend descrescator al USL, indiferent cine face sondajele. Oamenii sunt deja in fata multor probe care le arata ca toate promisiunile au fost in van, nimic din ceea ce sperau sa se intample nu s-a intamplat si nu exista sanse sa se intample. Au promis marea cu sarea si nu au dat decat sarea, cu prisosinta.USL va avea cu mult sub 50%, prin urmare problema aliatului in viitoarea coalitie de guvernare va fi una dificila. USL este un edificiu contra naturii, avand un singur liant, ura, astfel ca nu poate sa reziste. In momentul in care se vor trezi in fata unui scor departe de a le asigura o majoritate parlamentara, astfel incat sa formeze Guvernul, atunci fiecare dintre cele doua partide va avea mari probleme. Partidele, si liderii acestora, se vor gandi care este drumul de urmat, in ce masura acceptarea unui program comun de guvernare cu Alianta Romania Dreapta poate sa fie solutia”, a declarat Radu F. Alexandru pentru Ziare.com.
Salutam implicarea activa a lui MRU in politica
Pe de alta parte, senatorul PDL isi manifesta satisfactia fata de alegerea lui Mihai Razvan Ungureanu ca presedinte al partidului Forta Civica, alaturi de care PDL va constitui Alianta Romania Dreapta.”E un eveniment pe care trebuie sa-l salutam cu toata increderea si cu satisfactie. Increderea si satisfactia provin de la faptul ca oameni de factura lui MRU au ajuns intr-un moment in care au simtit ca trebuie sa se angajeze in viata politica romaneasca, sa aduca acel suflu nou, de profesionalism, competenta si moralitate, de care este atat de nevoie”, a spus Radu F. Alexandru.Senatorul PDL nu s-a aratat deranjat ca alaturi de Mihai Razvan Ungureanu au venit si politicieni care au facut parte din PSD si PNL.”Nu este de blamat daca au facut parte din PSD sau PNL, le face cinste ca au plecat. Ar fi o nedreptate sa spui ca toti oamenii din PSD sau PNL sunt nefrecventabili, sunt acolo si oameni de calitate”, a conchis Radu F. Alexandru.