Colegiul Economic din Mangalia
a găzduit, ieri, prima rundă de audienţe a inspectorului general al ISJ Constanţa, prof. dr. Răducu Popescu, în afara biroului din sediul de pe str. Mihai Eminescu.

„Pentru că prea multe cadre didactice asociază vizitele la ISJ Constanţa cu aspectele negative din activitatea învăţământului constănţean, fiind bănuiţi chiar că vin să-şi pârască unii colegi, am considerat că ar fi oportune audienţele organizate în judeţ”, şi-a motivat decizia inspectorul general Răducu Popescu.
Din păcate, deschiderea de care şi-a dorit să dea dovadă „generalul” ori n-a fost bine înţeleasă, ori a fost regizată din culise. Altfel cum se explică faptul că, la audienţele de ieri, nu s-au înscris decât patru persoane!
Noul director al Grupului Şcolar „Ion Bănescu”, prof. Corina Mihalache, a supus atenţiei importanţa unor cursuri de contabilitate pentru directori, dar şi pe probleme legislative.
O profesoară de religie din cadrul colegiului-gazdă a ridicat o problemă legată de catedra ei.
Directorul Liceului Teoretic „Callatis”, prof. Cristina Angheluţă, i-a expus măsurile luate de la numirea sa în funcţie şi asupra cărora vom reveni, pentru că ele constituie modele de bune practici. Mulţumit de numirea făcută, prof. Popescu a rugat-o pe noua directoare să vină cu idei noi, constructive, dar şi realizabile: „Nu apreciez copy-paste”.
Liderul sindical al aceluiaşi Colegiu Economic, Florenţa Bocîncă, a ridicat mai multe probleme de ordin salarial, dar pe care inspectorul general i-a sugerat să le discute în prealabil cu preşedintele sindicatului, prof. Ioana Purcărea, şi cu juristul sindicatului constănţean, ele fiind legate de acte normative care nu mai sunt în vigoare, ori de aspecte financiare ce intră în gestiunea Consiliului Local Mangalia. Cert este că am asistat mai mult la un dialog între liderul sindical şi directorul Colegiului Economic, Lucian Faliboga.
Directorul Florin Pădureanu, de la Şcoala nr. 1 din Mangalia, a venit să-i mulţumească personal „şefului” – în felul nostru neaoş românesc – pentru că a fost de acord cu înfiinţarea unei clase pentru copiii care fuseseră repartizaţi să facă naveta la Eforie Sud.
Şi cam atât. În final, încercând să tragem o concluzie a faptului că audienţele nu s-au bucurat de un interes deosebit din partea mangalioţilor, inspectorul general, în stilu-i sarcastic-comic, nu a omis nici faptul că ar fi putut exista un „filtru” care să trieze intenţiile de înscriere la audienţe. Cât despre faptul că la Mangalia nu există probleme şi că toate sunt bune şi frumoase, cam greu de crezut. Dar cum profesorilor a ajuns să le fie frică şi de umbra lor, aşteptăm cu interes întâlnirea cu părinţii din municipiul Mangalia pe care inspectorul general Răducu Popescu şi-o doreşte plecând de la numeroasele reclamaţii cu care se confruntă de la numirea sa în funcţie.