HCM Constanta, prima victorie in Liga Campionilor HCM Constanta, campioana Romaniei la handbal masculin, a obtinut, joi, prima victorie in sezonul 2012/2013 al Champions League. Dobrogenii au trecut, in sala de la Buzau, de slovenii de la Celje, scor 22-17.Campionii din Constanta i-au luat tare pe adversari, incepand partida ca din tun. Romanii au marcat gol dupa gol in primele minute, in timp ce portarul Mihai Popescu bloca orice tentativa de atac a oaspetilor.Antrenorul slovenilor a fost nevoit sa solicite de doua ori time-out in prima repriza, insa nici asa nu si-a putut mobiliza suficient elevii, scorul fiind 10-5 la pauza.Si dupa reluare romanii au continuat sa joace bine, reusind sa mentina diferenta de 5 goluri pana in final, impunandu-se cu un destul de categoric 22-17.In urma acestui rezultat, HCM a acumulat primele doua puncte in acest sezon de Champions League, egalandu-le in clasamentul grupei pe Celje, adversara de joi, si Atletico Madrid.In primele trei meciuri din grupa, constantenii au fost invinsi de favoritele Savehof, Veszprem si Kiel.M.D.
Elevi ajunsi la spital, dupa ce au fost vaccinati de femeia de serviciu
Zeci de elevi ai unui liceu din comuna constanteana Independenta au fost vaccinati de femeia de serviciu, iar doua dintre colegele lor s-au simtit rau in urma vaccinului si au ajuns la spital.Adolescentii au fost vaccinati impotriva difteriei si tetanosului. Elevii au dezvaluit cine le-a facut vaccinul dupa ce celor doua fete li s-a facut rau si au ajuns la spital. In plus, medicul ar fi asistat la vaccinare, iar profesorii au spus ca nu au vazut nimic, transmite Romania Tv.Locuitorii comunei au afirmat insa ca femeia de serviciu a dispensarului din comuna este cea pe care satenii se bazeaza atunci cand au nevoie de o injectie sau de un vaccin.Medicul dispensarului si femeia de serviciu au infirmat insa incidentul, femeia spunand chiar ca nu a pus niciodata mana pe o seringa.Inspectorii Directiei de Sanatate Publica din Constanta au inceput verificarile in acest caz.
Ce mancam in octombrie, de sezon si sanatos, sa ne pregateasca pentru iarna
Nutritionistii spun ca alimentatia trebuie adaptata nu numai anotimpurilor, ci chiar fiecarei luni a anului. Important este sa consumam acelealimente pe care ni le ofera natura in luna respectiva, pentru ca asupra organismului sa aiba un impact bun si, mai ales, sa-l pregateasca pentru perioada urmatoare.In octombrie, ne pregatim pentru partea a doua a toamnei, cand trebuie sa rezistam umezelei, frigului si indispozitiei, pe care anotimpul ploios ni le induce. Iata ca ar trebui sa punem mai des pe masa in aceasta luna, conform Plaisirs Sante:
Dovleac
Dovleacul este un aliment pe nedrept uitat, parasit si chiar dispetuit, desi in vechime era baza alimentatiei in aria noastra climaterica. Cu toate acestea, dovleacul contine o cantitate importanta de beta-caroten, un fitonutrient pe care organismul nostru il transforma cu usurinta in vitamina B, strict necesara mentinerii vederii si pastrarii calitatii pielii.Dovleacul se gateste traditional in multe feluri. Cel mai simplu si mai frecvent intalnit in alimentatia stramosilor nostri era dovleacul copt. Se pune la cuptor taiat felii si se lasa pana sa fragezeste si se rumeneste. Se scoate fierbinte, se presara cu zahar farin, se stinge cuptorul si se introduce din nou dovleacul in interior, ca sa se raceasca lent. Datorita zaharului, prinde o crusta placuta.Se mai poate face palacinta cu dovleac, folosind aluat frantuzesc sau foi romanesti, preparate in casa ori procurate din comert.
Afine
Afinele se gasesc in paduri pana toamna tarziu. Aceste fructe mici sunt foarte bogate in antioxidanti si pregatesc bine oganismul pentru sezonul rece.Fructele de afin contin importante cantitati de tanin, pectine, mirtilina, zaharuri, provitamina A, vitamina C, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).Desi cei mai multi isi inchipuie ca afinele se pot manca numai ca atare, se cunosc destule specialitati culinare in care intra acest fruct: placinta din cartofi dulci si marmelada de afine, salatade papaya cu mango si afine, supa de legume cu afine.
Broccoli
Prin alimentatia cu broccoli iti protejezi sistemul pulmonar si rinichii, foarte expusi imbolnavrii in anotimpul ploios. Specialistii au stabilit ca aceasta leguma este preventiva si pentru unele forme de cancer al colonului, al colului uterin, precum si celui pulmonar. Pentru a fi eficient scopului propus, insa, broccoli trebuie supus unei preparari termice de foarte scurta durata: atat cat sa se fragezeasca.In cartile de bucate, exista retete specifice care folosesc aceasta leguma: broccoli si conopida cu sos de smantana, rasol de vitel cu broccoli, salata de broccoli cu mere sau alte fructe.
Fasole verde din recolta de toamna
In octombrie, trebuie sa cautam alimente bogate in proteine, fier si vitamina A, dar sarace in calorii, pentru ca toamna avem tendinta de ingrasare. Fasolea verde raspunde la aceste cerinte, cu cele 35 calorii pe care le contine la suta de grame.Regula: vara consumam fasole cu boabele mari, mai bune la gust. Toamna le cautam pe cele tinere, chiar premature, cu bobul mic. Se poate prepara o excelenta supa de fasole verde, salata din boabe de porumb, cu pastai de fasole taiate bucati scurte, cu putina sunca si hrean, salata de fasole verde cu sos picant din rosii si ardei.
Telina
Telina este proverbiala pentru capacitatea ei de a revigora organismul si a asigura functionarea sistemului digestiv, pe care il asteapta ofensiva alimentelor neinsotite de verdeturi, specifice sezonului rece.Se consuma radacina data prin razatoare si preparata cu maioneza, singura sau combinata cu mere ori morcovi. Dar se consuma si partea verde, cruda sau oparita, facuta salata cu alte ingrediente: rosii, morcovi, sos alb, hrean.Un detaliu pentru doamne: telina contribuie la mentinerea siluetei. Un detaliu pentru domni: telina era cea mai buna solutie naturala atunci cand nu se nascocise inca Viagra.
Agrisele te ajuta sa-ti recapeti vitalitatea organismului
Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, ale caror efecte curative sunt mentionate de medicina traditionala chineza inca de acum 3.000 de ani. Au in compozitia lor acizii citric, malic, ideal in acidificarea urinei, si tartric, celuloza, recunoscuta pentru reglarea tractului intestinal, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substante grase, zaharuri si vitaminele A, B1, B2, C, P. Agrisele contin de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele, motiv pentru care sunt recomandate in tratarea afectiunilor intregii familii, de la cel mai mic membru si pana la decanul de varsta. Agrisele pot trata cu succes afectiunile respiratorii, iar nutrientii din compozitie ajuta la absorbtia vitaminelor, mineralelor si proteinelor din hrana zilnica. In plus, pot fi considerate un adevarat medicament pentru ficat si vezica biliara, avand si importante influente asupra activitatii cardiovasculare. O cura cu agrise, care nu trebuie sa depaseasca mai mult de 200 de grame pe zi, vreme de doua saptamani, creste puterea de concentrare. Iata de ce elevii si studentii nu ar trebui sa le ocoleasca, mai ales in perioada examenelor. Agrisele se recomanda, de asemenea, si in curele de slabire, pentru efectul lor tonic, dar au si importante beneficii asupra fertilitatii feminine si protejarii intregului aparat reproducator. Agrisele mai sunt utilizate in tratarea candidozei cronice si a infectiilor bacteriene si parazitare. Datorita potasiului din continut, agrisele actioneaza asupra tensiunii arteriale, asa ca hipertensivii le pot consuma cu incredere. Un suc din agrise proaspete, indulcit cu miere de albine, poate fi un leac excelent impotriva racelii, dar si tonicul natural pentru zilele in care esti obosita si lipsita de energie. Agrisele pot fi consumate ca atare, fie uscate, fie proaspete, dar si sub forma de compot, peltea, dulceata, suc si se pot congela. Din agrisele uscate, pe care le gasesti la plafar sau la magazinele de produse naturisete, se poate prepara oricand un ceai care se recomanda persoanelor care sufera de diabet, pentru ca aceste fructe mici ajuta la normalizarea valorii glicemiei, stimuland secretia de insulina. Se beau una-doua cani pe zi. Cercetarile au stabilit ca agrisele favorizeaza formarea globulelor rosii, iar o cura de agrise poate intari unghiile si dintii sensibili. De asemenea, agrisele au si proprietati antiinflamatorii si sunt diuretice puternice. Vitaminele si mineralele din compozitie le recomanda pentru introducerea lor si in dieta celor mici, pentru a le intari sistemul imunitar si a-i apara de infectiile specifice sezonului rece. Sa avem sanatate!
Fiica Danei Savuica nu vrea sa pozeze in Playboy, dar pregateste o surpriza – afla ce
Pe Julie, fiica Danei Savuica, nu o sa o vedem pozand intr-o revista pentru barbati, deoarece doreste sa urmeze o cariera diplomatica, dar cu toate acestea se pregateste sa lanseze propria linie de imbracaminte. „Va spun in premiera. Julie nu va mai fi imaginea Etiquette. Ea si-a dorit foarte mult sa lansam si un brand pentru adolesente si voi lansa in curand brandul Juliette. Ea va fi imaginea propriului brand”, a declarat Dan Savuica la TV Ziare.com. Aceasta a reiterat ca fiica sa nu intentioneaza sa pozeze in Playboy pentru ca isi doreste o cariera diplomatica. „Julie nu va intra in showbiz. Este la Facultatea de Stiinte Politice la Universitate. Isi doreste o cariera diplomatica, nu politician. O aparitie in Playby nu este oportuna”, a continuat vedeta tv. Linia sa de imbracaminte merge excelent, iar intentiile Danei sunt de a intra si pe piata internationala, insa nu doar online, fapt ce se intampla in prezent. „Daca o sa fie totul bine cu Etiquette, o sa continui pe linia aceasta. Sa imi dezvolt acest business la cote internationale. Acum se vinde in 10 tari central si est-europene, dar doar online. (…) Sunt deschisa la orice propunere venita de la cei care au magazine si care si-ar dori sa achizitioneze brandul meu”, a precizat prima femeie din Romania care a pozat in Playboy.
Renunta la televiziune?
Dana Savuica a discutat cu cititorii Ziare.com si despre planurile sale de viitor, marturisind ca la un moment dat va renunta la televiziune. „Acum lucrez la o colectie de lenjerie intima. Imi doresc foarte mult sa cresc acest brand. Sa nu uitam ca am 42 de ani si ma indrept cu pasi rapezi spre o cariera care nu o sa mai aiba legatura cu televiziunea pentru ca asta e. La un moment dat, trebuie sa te retragi din fata sticlei si din fata camerei de luat vederi. Si asta incerc si eu. Sa fac din businesul acesta ceva trainic”, a spus aceasta. Desi nu este designer, Dana reuseste sa creeze imbracaminte si incaltaminte care prind foarte bine la public. „Eu nu sunt designer de meserie, sunt o persoana publica ce si-a facut un nume in acest domeniu si care doreste sa faca o afacere din numele asta. Mi-am creat brandul, dar brandul meu este pur comercial. Eu merg clar pe tendintele lansate de designerii internationali, pe materiale care se vand cel mai bine pe piata internationale. Intru in magazine si vad pe ce pune romanca mana. E o linie vandabila”, a adaugat ea.
Piticii din Rozavlea, vedete intr-un documentar britanic-10,01-
O echipa de jurnalisti din Marea Britanie se afla in comuna Rozavlea din Maramures, pentru a realiza un documentar despre familia de pitici Orvitz, care in anii ’30 erau celebri pentru spectacolele de circ sustinute in toata Europa.Trupa „Liliput” a fost formata din sapte frati pitici, iar familia lor a supravietuit experimentelor doctorului Mengele, la Auschwitz. Familia Orvitz este inmormantata in cimitirul din Rozavlea. Jurnalistii de la eMaramures au stat de vorba cu echipa de la postul de televiziune Chameleon din Marea Britanie, care se afla de doua zile la Rozavlea.Impreuna cu ei este si actorul pitic Warwick Davis, cunoscut pentru aparitiile in „Razboiul Stelelelor”, „Harry Potter” si „Cronicile din Narnia”. Acesta va fi naratorul intamplarilor care ii privesc pe cei din familia Ovitz. „Documentarul este doar despre familia Ovitz, asta pentru ca povestea este atat de interesanta, atat de fascinanta… Intreaga familie a fost la Auschwitz si a supravietuit, iar apoi a trait o viata lunga, asta face ca povestea sa fie foarte interesanta pentru noi si de aceea ne referim doar la familia Ovitz. Warwick Davis este foarte interesat de povestea lor si si-a dorit sa vina personal aici”, a declarat pentru sursa citata, Alice Taylor, asistent regizor la televiziunea Chameleon din Anglia. Oamenii din Rozavlea isi amintesc ca familia era extrem de unita si cred ca astfel au reusit sa depaseasca toate greutatile. „Erau o familie de oameni asezati si sa zicem destul de culti. Aveau ceva studii, dar muzica i-a ridicat foarte mult, pentru ca erau lautari, cantau si se diferentiau foarte mult de ceilalti evrei pentru ca erau mai civilizati. Si imbracamintea le era diferita. Ei erau imbracati mult in alb-negru, femeile in culori deschise, taranii erau toti in haine facute de mana femeii, de la opinca si pana la caciula, nimeni nu avea o bluza, era totusi o diferenta importanta intre romani si ei”, a marturisit un localnic, Ioan Timis, care a cumparat casa familiei Ovitz.Fotografii cu membrii trupei „Liliput”, obiecte care le-au apartinut, precum si alte documente care ii leaga de Rozavlea exista in casele localnicilor, precum si prin registrele primariei. Autoritatile chiar au in plan sa deschida un muzeu in comuna, primarul Vasile Marza fiind unul dintre donatori, pentru ca va oferi o masina de cusut la care mama fratilor Ovitz a confectionat costumele lor de scena.Documentarul despre viata piticilor va fi lansat in 2013. Titlul provizoriu al acestuia este „Piticii din Rozavlea”, iar echipa britanica se va deplasa si la Cluj Napoca.
Un îndrăgit cântăreț de la noi va deveni tătic pentru a doua oară
A făcut parte dintr-o formație care a rupt piața muzicală în anii 2000, iar refrenele lor erau fredonate la orice pas. Acum urmează o carieră solo și este și producător, iar lucrurile par să-i meargă la fel de bine și în plan personal.
Este voba despre Radu Sîrbu, fostul component al trupei O-Zone, care a aflat că va deveni tătic pentru a doua oară. El și soția sa, Ana, mai au o fetiță, Anastasia, în vârstă de 7 ani.
”Ne-am dorit foarte mult încă un membru în familie, mai ales Anastasia (fiica de şapte ani -n.r.), care este topită după bebeluşi. Recent am aflat că suntem în aşteptarea unui nou miracol în vieţile noastre şi suntem extrem de fericiţi. Nu ştim încă ce va fi, băieţel sau fetiţă, dar este tema de discuţie cea mai importantă la ora actuală în familia noastră. Suntem foarte nerăbdători să aflăm mai multe detalii”, a mărturisit artistul pentru „Ring„.
Radu Sîrbu este originar din Republica Moldova și a făcut parte din formația O-Zone, care avut mare succes în anii 2000. Succesul trupei a fost răsunător, refrenele băielor fiind fredonate în țări din Europa, Orient, ajungând până în Japonia.
Irina Begu si Monica Niculescu, in semifinalele de dublu la Luxemburg
Perechea Irina-Camelia Begu / Monica Niculescus-a calificat, miercuri seara, in penultimul act al probei de la Luxemburg, turneu inclus in calendarul de toamna al WTA si dotat cu premii totale in valoare de 220.000 dolari.In sferturi, romancele, impreuna la fileu si cotate drept favorite 2 ale competitiei, au depasit previzibil, cu 6-4,6-3, cuplul format din olandezele Kiki Bertens si Arantxa Rus.Mai departe, in „patrulater”, jucatoarele noastre se vor duela in rachete cu perechea formata din Vera Dushevina (Rusia) si Olga Govorsova (Belarus), cap de serie numarul 3.Pentru prezenta in aceasta faza, cecul nu este deloc unul grozav, dimpotriva, e vorba doar de 3.100 „verzisori” impartiti la doi.Trebuie mentionat ca anul acesta, pana in momentul de fata, dublul Begu / Niculescu a castigat finala de la Hobart (Australia) si a mai prins o semifinala la Taskent (Uzbekistan).
Doroftei: Bute a pierdut cu Froch pentru ca nu m-a ascultat! Iata ce-am vorbit cu el
Leonard Doroftei e sigur ca Lucian Bute n-ar fi fost batuta de Carl Froch daca pugilistul nascut la Pechea ar fi ascultat de sfaturile lui.Doroftei spune ca Bute n-a constientizat dificultatea meciului de la Nottingham.”Daca m-ar fi ascultat, Bute n-ar fi fost batut in halul acela de Froch. Nu se intampla asa ceva, pentru ca ar fi inteles ce inseamna un meci acasa si o gala facuta de tine, in comparatie cu un meci in deplasare. A fost cea mai urata bataie incasata de un campion mondial”, a spus Doroftei la Antena 2.”Tot rau spre bine. Poate s-a trezit, a inteles ce inseamna si va reveni in forta. Are capacitatea de a redeveni campion mondial”, a continuat fostulpugilist roman.Apoi, Doroftei a vorbit si despre scandalul din ultima perioada: „In ziare a aparut stirea ca Bute s-ar fi dat la nevasta mea. Asa ca am pus mana pe telefon si l-am sunat. L-am intrebat: ‘Ai vreo treaba cu cele aparute in ziar?’. Iar el mi-a zis: ‘Nu, Mosule, nu e nimic adevarat’. I-am zis „bine, multumesc” si apoi am inchis. Atat am vorbit cu el. E o vrajeala ca el s-a dat la sotia mea”.In luna mai, Lucian Bute a fost facut KO in runda a 5-a de Carl Froch si a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie.I.G.
Un sportiv olimpic roman, condamnat la inchisoare pentru tentativa de omor!
Judoka Daniel Brata a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, pentru tentativa de omor!Decizia a fost data de Tribunalul Bihor, la peste un an de zile de la bataia sora cu moartea pe care Adrian Popa (25 de ani), un consilier juridic, a primit-o de la Daniel Brata si un alt component al lotului national de judo, Valentin Radu, si el condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, anunta City News.Brata si Radu l-au batut pe Popa in noapte de 12 spre 13 iulie 2011, in fata unui bar din Oradea. Victima a ajuns la spital cu multiple fracturi craniene si toracice.In pofida eforturilor medicilor, Popa, operat de doua ori, a ramas cu o paralizie pe partea dreapta a corpului si dificultate de vorbire.Decizia Tribunalului Bihor nu este definitiva.In acest an, Daniel Brata a participat la Jocurile Olimpice de la Londra.