Timisoara: Ceata da peste cap traficul aerian-Patru curse aeriene operate pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timisoara sunt afectate,miercuri, de ceata din zona aerogarii, una dintre acestea fiind redirectionata la Arad, unde nu a reusit insa aterizarea, tot din cauza cetii, aeronava intorcandu-se in aer si indreptandu-se spre Otopeni.Purtatorul de cuvant al Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara, Nicoleta Trifan, a declarat ca patru curse aeriene au fost afectate de ceata, vizibilitatea fiind de 100 de metri de-a lungul pistei.Astfel, sunt afectate cursele Bucuresti-Timisoara, care ar fi trebuit sa aterizeze la ora 8.20 pe Aeroportul din Timisoara si care a fost redirectionata pe Aeroportul din Sibiu, Bergamo-Timisoara, care ar fi trebuit sa aterizeze la ora 10.25.Initial, aceasta din urma a fost directionata la Arad.Potrivit directorului Aeroportului International Arad, Dan Balacel, cursa Wizzair Bergamo-Timisoara a fost deviata la Arad, din cauza cetii.In jurul orei 10.30, pilotii au incercat aterizarea pe pista din Arad, insa la capatul acesteia ceata era densa, astfel ca s-au intors in aer, anuntand ulterior ca aparatul de zbor va pleca spre Otopeni.”A fost o incercare nereusita de aterizare la Arad din cauza cetii, iar pilotii au decis sa aleaga Otopeni, unde sunt conditii bune”, a precizat Balacel.De asemenea, au fost afectate doua curse care urmau sa decoleze de la Timisoara, una spre Bucuresti, care era programata la ora 8.40, si alta spre Forli, programata la ora 11. Aceste curse vor decola atunci cand ceata se va risipi.
Explozii puternice la o uzina militara din Sudan-Mai multe explozii, urmate de un incendiu, s-au produs marti noaptea la o fabrica militara din capitala sudaneza Khartoum, relateaza presa locala, citand mai multi martori.„Incendiul de la Yarmuk este sub controlul autoritatilor”, a precizat centrul de presa sudanez, noteaza Times of India.Un martor aflat in sudul orasului a povestit ca a auzit o serie de „explozii puternice”.Totodata, un reporter AFP a declarat ca a vazut doua sau trei incendii care se extind pe o suprafata mai mare si un fum gros care se inalta deasupra orasului.”Am auzit mai multe explozii, iar acum o masina de pompieri s-a deplasat spre fabrica pazita de mai multi soldati”, a declarat un alt locuitor din Khartoum.”Explozia s-a produs intr-o magazie a fabricii”, a precizat ulterior Abdul Rahman Al-Khider, guvernatorul statului Khartoum, respingand speculatiile conform carora incendiul a fost cauzat de „alte motive”.Al-Khider a mentionat ca au fost cateva persoane spitalizate din cauza fumului gros, insa nu a dat detalii despre numarul ori starea victimelor.
Cel mai mare tarc de ursi, inaugurat la Zarnesti-Asociatia de protectie a animalelor „Milioane de Prieteni” (AMP) Brasov, administratorul Sanctuarului de ursi „Liberty” Zarnesti, inaugureaza miercuri tarcul 3 – cel mai mare tarc destinat ursilor, din rezervatie. Tot miercuri va fi inaugurat primul observator subteran destinat curiosilor care vor sa vada ursii de la distanta mica, chiar din interiorul habitatului lor natural, scrie Buna Ziua Brasov. „Tarcul 3 are 9 hectare de teren impadurit, fiind construit in 7 luni. Lucrarile pe teren la noul tarc au inceput in primavara lui 2012, iar pentru construirea lui s-au folosit 245 de stalpi, la care s-au muncit, in prealabil, doua luni de zile in atelier inca in toamna anului trecut. Constructorii au utilizat 245 de plase din otel zincat a cate 5,5 metri lungime si 5 mm grosime fiecare, plase special comandate din strainatate”, a declarat, pentru cotidianul citat, Liviu Cioineag, managerul rezervatiei.”Tarcul este dotat cu o piscina naturala si una betonata O alta noutate este ca ursii vor avea la dispozitie materia prima (crengile obtinute din toaletarea copacilor) pentru a-si construi fiecare un barlog, pe gustul sau”, a adaugat acesta.La inaugurare vor participa presedintele AMP, Cristina Lapis, si Victor Watkins, wildlife adviser World Society for the protection of Animals (WSPA) London.
Imagini memorabile cu Kennedy, Hrusciov si Castro, in criza din 1962 –Acum 50 de ani, lumea s-a aflat in pragul unui conflict nuclear, in timpul crizei rachetelor din Cuba, cand Razboiul Rece a trait un moment de apogeu din cauza disputei dintre Statele Unite si Uniunea Sovietica.
Timp de 13 zile, in octombrie 1962, presedintele SUA, John F. Kennedy, si premierul rus, Nichita Hrusciov, au fost concentrati asupra acestui conflict, care s-a declansat odata cu descoperirea rachetelor din Cuba de catre o aeronava americana, potrivit Discovery News.

Imaginile din acea vreme arata instalatiile sovietice de la San Cristobal din Cuba. Armata de la Moscova instalase intre 36 si 42 de rachete cu raza medie de actiune. Un total de 96 sosisera pe insula.

Rachetele erau capabile sa atinga tinte aflate la distante de 2.000 de kilometri, puteau lovi orase precum New Orleans, Miami sau Washington. Fiecare focos avea capacitatea exploziva de 60 de ori mai mare decat a bombei atomice de la Hiroshima.

In momentul crizei din anul 1962, existau 92 de rachete cu raza scurta, 42 de bombardiere IL-28 neasamblate si 40.000 de soldati sovietici in Cuba. „Pentru noi, Castro a fost un erou. El a devenit precum David in confruntarea cu Goliat. El s-a opus Statelor Unite, cea mai puternica tara din lume”, a spus Serghei Hrusciov, fiul liderului sovietic, in prezent profesor de studii slave la Universitatea Brown.

Fotografia arata o nava sovietica ce transporta armament in Cuba. Mai tarziu, in memoriile lui Kennedy, se spune ca sansele unui atac au fost de unu la trei si chiar mai mari.

In noaptea de 22 octombrie, Kennedy anunta public descoperirea rachetelor sovietice si blocada navala din Cuba, pentru a preveni un atac. Concentrarea trupelor americane cuprindea zeci de nave de razboi, submarine si avioane.
S-a reusit obtinerea de lapte care protejeaza de infectarea cu HIV-14,21-
Cercetatorii australieni au reusit sa obtina, in premiera, un lapte care protejeaza de infectarea cu HIV. Oamenii de stiinta de la Universitatea Melbourne au vaccinat mai multe vaci, organismul lor producand, in replica, anticorpi, care se regasesc si in lapte, relateaza Gizmag. Consumul acestui lapte protejeaza organismul celui care il bea de infectarea cu HIV, au demonstrat testele de laborator.Oamenii de stiinta vor sa merga chiar mai departe, incercand sa obtina o crema din acest lapte, care sa fie aplicata de catre femei in zona vaginului inainte si dupa actul sexual. Potrivit acestora, spre deosebire de alte tratamente la care se lucreaza in prezent, acesta nu implica deloc costuri mari si este relativ usor de obtinut.Urmeaza ca el sa fie testat intai pe animale si, ulterior, pe oameni.
Paianjenul paun, cuceritor de profesie-Australia e tara de bastina a multor animale neobisnuite, printre acestea aflandu-se si paianjenul paun, o vietate ciudata, atat ca infatisare, cat si din punct de vedere al comportamentului. Cand face curte unei femele, acesta isi etaleaza picioarele, miscandu-le demonstrativ. Iar ciudatenia nu se opreste aici, paianjenul, pe numele de botez Maratus volans, amintindu-si brusc de adevarata sa podoaba, abdomenul, pe care il afiseaza tantos, asemeni unui paun.

Abdomenul sau este un adevarat curcubeu, rosul, albastrul, verdele si galbenul fiind doar cateva dintre culorile ce se regasesc.

Paianjenul traieste in New South Wales si Queensland, in estul Australiei, conform The Ark in Space.

Prima oara, specia din care face parte a fost descrisa de Octavius Pickard-Cambridge spre sfarsitul secolului XIX, acesta recunoscand ca ii este dificil sa descrie multitudinea de culori de pe trupul paianjenului.

Ai crede ca insecta e astfel echipata intr-un scop, insa, in realitate, culorile nu ii slujesc decat pentru a cuceri femelele, activitate care ii ocupa aproape tot timpul.

Cand se afla in preajma uneia, incepe sa danseze, la propriu, lasandu-se admirat din toate unghiurile.

Interesant e ca intreaga bogatie de culori e condensata in doar cativa milimetri, un mascul adult din aceasta specie masurand doar 5 mm.

Racla cu moastele mai multor sfinti, descoperita intr-o clopotnita din Constanta O racla cu moaste ale mai multor sfinti a fost descoperita in clopotnita unei biserici din Constanta.Langa racla a fost gasit si un document de autenticitate, scris in limba greaca si semnat de catre cel care a donat moastele, staretul Schitului Vatopedin „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” de pe Muntele Athos, relateaza Antena 3.Potrivit documentului, moastele au fost donate bisericii din Constanta pe 18 aprilie 1936. Actele precizeaza ca moastele sunt ale Sfantului Constantin cel Mare, ale Cuviosului Iacov Iviritul, ale Apostolului Filimon, ale Sfantului Nou Mucenic Teodor, ale Sfantului Modest, ale Sfintei Varvara, ale Sfintilor fara de arginti, ale Sfantului Trifon, ale Sfintei Teoctista si ale unui sfant anonim.Clericii bisericii din Constanta, unde a fost facuta descoperirea, spun ca cel mai probabil moastele au fost ascunse in clopotnita pentru a fi protejate de comunisti.