Haos si la admitere in facultati: specializari desfiintate chiar in perioada inscrierilor – vezi lista-13,31-Elevii care au trecut cu bine peste bacalaureatmai au de trecut prin alte emotii inainte de cele de la examenele de admitere la facultatile pe care vor sa le urmeze. Mai exact, este posibil ca mai multi absolventi sa se trezeasca in situatia in care specializarea pe care vor sa o urmeze in cadrul anumitor facultati sa nu mai fie acreditata de minister.Problemele vin dupa ce 183 de specializari ale facultatilor din Romania au fost desfiintate prin decizia Ministerului Educatiei, din cauza numarului mic de studenti care au ales aceste programe de studii, scrie Digi24. Sase universitati din Romania vor intra in lichidare pentru toate programele de studii.Hotararea a fost luata dupa ce s-a constatat ca aceste specializari nu respecta toate standardele de calitate impuse si nu au avut foarte multa cautare in ultimul timp, astfel ca le-au fost retrase licentele de functionare.Decizia vine chiar intr-o perioada de inscrieri si este posibil ca unii dintre candidati sa fi apucat sa se inscrie la specializarile cu probleme.
Lista celor sase universitati aflate in lichidare
Sase universitati vor intra in lichidare pentru toate programele de studii de licenta, a precizat ministrul Mihnea Costoiu, potrivit Mediafax, atragand atentia candidatilor ca trebuie sa verifice la fiecare universitate daca programul de studii pentru care opteaza este autorizat provizoriu sau acreditat.Institutiile vizate sunt Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi, Societatea Ateneul Roman – Universitatea Ecologica „Traian” din Deva, Fundatia Univeristara „Milenium” din Timisoara, Fundatia pentru Promovarea Invatamantului European (FINE) – Universitatea Wales- Romania din Bucuresti si Asociatia pentru Invatamant Superior in Comert si Turism – Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti.Pentru toate programele de studii de licenta din structura acestora, prin Hotararea de Guvern 707/2012 s-a prevazut obligatia de a solicita intrarea in legalitate pana la 31 martie 2013, respectiv sa faca solicitare de evaluare, a explicat ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica Mihnea Costoiu.
Astfel, Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova are in structura sa sase programe de studii universitare de licenta autorizate inperioada 1997 – 2003. Aceste programe au depasit termenele de evaluare in vederea acreditarii. Din anul 2003 institutia nu a mai facut nici o solicitare de evaluare, a precizat Mihnea Costoiu.
Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi are in structura sa doua programe de studii universitare de licenta ce au depasit termenele de evaluare: evaluare periodica la cinci ani pentru programul de studii Teologie romano catolica pastorala respectiv acreditare pentru programul de studii Teologie romano catolica didactica (autorizare provizorie – in 1995). Din anul 1995 institutia nu a mai facut nici o solicitare de evaluare.
Societatea Ateneul Roman- Universitatea Ecologica „Traian” din Deva are in structura sa trei programe de studii universitare de licenta autorizate inperioada 2002 – 2003. Aceste programe au depasit termenele de evaluare in vederea acreditarii. Din anul 2003 institutia nu a mai facut nicio solicitare de evaluare.
Fundatia Universitara „Milenium” din Timisoara are in structura sa un program de studii universitare de licenta autorizat in 2004. Acest program a depasit termenul de evaluare in vederea acreditarii.
Din anul 2004 institutia nu a mai facut nicio solicitare de evaluare.
Fundatia pentru Promovarea Invatamantului European – Universitatea Wales – Romania din Bucuresti are in structura sa doua programe de studii universitare de licenta autorizate in anul 2003, ce au depasit termenele de evaluare in vederea acreditarii. Din anul 2003 institutia nu a mai facut nicio solicitare de evaluare.
Asociatia pentru Invatamant Superior in Comert si Turism – Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti are in structura sa un program de studii universitare de licenta autorizat in 2004, ce a depasit termenul de evaluare in vederea acreditarii. Din anul 2004 institutia nu a mai facut nicio solicitare de evaluare.
Patru universitati acreditate au probleme
Potrivit lui Costoiu, alte patru universitati, de aceasta data acreditate, au intrat in proces de monitorizare dupa ce au fost inregistrate mai multe nereguli, mai informeaza Mediafax.Este vorba despre Univeristatea „Mihail Kogalniceanu” din Iasi, Universitatea „Mihai Eminescu” din Timisoara, Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti si Institutul Teologic Romano Catolic din Bucuresti.Potrivit ministrului Costoiu in total din acest an vor intra in lichidare 183 de specializari din 37 de institutii de invatamant superior din tara.
Sindicatele si-au dat binecuvantarea
„A sustine o specializare cu 10 – 25 de studenti e ineficient. Poate nu sunt indeplinite cerintele mediului de afaceri, daca indeplinesc standardele de calitate. Va asigur ca vor mai fi in viitor trimise si cateva alte specializari care nu au indeplinit criteriile sau care au fost scoase din anumite contexte.Daca universitatile sustin ca este absolut necesar sa functioneze o anumita specializare – daca are succes local sau chiar national – pot obtine din partea ministerului o aprobare”, a declarat presedintele Alma Mater, Anton Hadar, la Digi24.
Admiterea la facultate: Probleme de acreditare si la Universitatea Bucuresti si Politehnica-16,42-
Peste 20 de programe de licenta de la institutii de invatamant superior din Capitala, printre care Universitatea Bucuresti, Politehnica si Universitatea „Spiru Haret”, sunt propuse sa intre in lichidare incepand cu anul universitar 2013-2014, pentru acestea urmand sa nu se mai organizeze admitere.De asemenea, sase institutii de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, pentru ca nu au solicitat evaluare la termen si au mai multe nereguli.Ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu a declarat, miercuri, ca 183 de specializari din 37 de institutii de invatamant superior din tara sunt propuse sa intre in lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).
Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) in acest sens, masura ar urma sa afecteze cinci institutii de invatamant superior din Capitala si una din judetul Ilfov.
Astfel, la Universitatea Politehnica, ar urma sa intre in lichidare un program de licenta, de invatamant cu frecventa (IF), denumit Ingineria prelucrarii materialelor polimerice, textile si compozite, la Facultatea de Inginerie Mecanica si Megatronica.
In schimb, la Universitatea Bucuresti sunt propuse sa intre in lichidare 15 specializari, atat la forma de invatamant cu frecventa, cat si la invatamant cu frecventa redusa (IFR) si invatamant la distanta (ID).Programele cu frecventa avute in vedere sunt la Facultatea de Chimie – Chimie in limba engleza, Facultatea de Fizica – Fizica in limba franceza, Facultatea de Matematica si Informatica – Matematica in limba franceza, Matematici aplicate in limba engleza, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Pedagogia invatamantului primar si prescolar la Crevedia si Facultatea de Litere – Asistenta manageriala si secretariat la Crevedia.In ceea ce priveste programele de studii IFR si ID ce umeaza sa intre in lichidare, acestea sunt la Facultatea de Administratie si Afaceri – Administratie publica, Facultatea de Geografie – Geografie, Geografia turismului si Geografia mediului, Facultatea de Matematica si Informatica – Tehnologia informatiei si Matematica informatica, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Psihologie.
La Academia Tehnica Militara din Bucuresti intra in lichidare patru specializari de studii cu frecventa de la Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament – Instalatii pentru constructii, Chimie militara, Cai ferate, drumuri si poduri si Masini si utilaje de geniu.
La Universitatea „Spiru Haret” intra in lichidare doua specializari: la Facultatea de Drept si Administratie Publica din Constanta – Administratie publica (IF) si la Facultatea de Stiinte Economice din Blaj – Finante si banci (IFR).
Doua programe, cu frecventa, intra in lichidare si la Universitatea Romana de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea” din Bucuresti, la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative – Economia mediului si Economie si afaceri internationale.
De asemenea, la Institutul Teologic Adventist din Cernica (judetul Ilfov), intra in lichidare doua programe – Limba si literatura romana si Teologie adventista didactica, ambele cu frecventa.
Sase universitati vor intra in lichidare
Sase institutii de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, incepand cu anul universitar 2013-2014, pentru ca nu au solicitat evaluare la termen si au mai multe nereguli, a declarat ministrul pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu.Cele sase universitati vor intra in lichidare pentru toate programele de studii de licenta, a precizat ministrul Mihnea Costoiu, atragand atentia candidatilor ca trebuie sa verifice la fiecare universitate daca programul de studii pentru care opteaza este autorizat provizoriu sau acreditat.Institutiile vizate sunt Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi, Societatea Ateneul Roman – Universitatea Ecologica „Traian” din Deva, Fundatia Univeristara „Milenium” din Timisoara, Fundatia pentru Promovarea Invatamantului European (FINE) – Universitatea Wales- Romania din Bucuresti si Asociatia pentru Invatamant Superior in Comert si Turism – Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti.
Satul de cozi? Cum te inscrii la facultate de pe Internet, in numai 5 minute
In Romania a fost lansata platforma Admitere Online, prin care te poti inscrie la cinciuniversitati din tara. Astfel, tot procesul de inscriere va avea numai pe Internet, pana la aflarea raspunsului admis/respins.Platforma admitereonline.ro este o premiera pentru Europa de Est si isi propune sa adopte un proces imbunatatit si modern din punct de vedere tehnologic.Cele cinci universitati care fac parte din acest proiect sunt Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea Ovidius din Constanta, Universitatea Politehnica din Timisoara si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, anunta organizatia Educativa, intr-un comunicat de presa remis, miercuri, Ziare.com.
Incep inscrierile pentru admiterea la Universitatea din Bucuresti – vezi cate locuri sunt scoase la concurs
Candidatii care vor sa se inscrie la aceste universitati completeaza datele de contact si informatiile biografice, scaneaza documentele necesare pentru admitere si le incarca pe platforma.Taxa de inscriere poate sa fie platita online sau la banca, urmand ca universitatea sa valideze dosarul si sa notifice candidatul prin e-mail. De asemenea, candidatul poate sa vada in orice moment statusul aplicatiei sale pe platforma. Astfel de platforme sunt implementate de mai multi ani in alte state, cum ar fi Marea Britanie, Olanda sau Statele Unite.
Admitere 2013: Cat mai sunt taxele universitare
Anual, universitatile din Romania primesc peste 100.000 de aplicatii. Un dosar de admitere contine in medie 10 foi A4, ceea ce inseamna ca toate facultatile din tara aduna mai mult de 1.000.000 de foi. In plus, cele cinci tone de hartie trebuie procesate si verificate manual, arhivate, si, in anumite cazuri, returnate candidatilor care nu se inmatriculeaza la universitatile unde si-au depus aplicatia.De asemenea, platforma este utila pentru persoanele care locuiesc la distante mari de universitati si care ar trebui sa se deplaseze in alte orase, mergand ore intregi cu trenul, pentru a depune multiple seturi de documente la secretariatele universitatilor si pentru a plati taxele de inscriere la casierii.D.T.
Jurnalistii, interzisi la facultatea de jurnalism: Fostul decan reactioneaza – sunt siderat!-11,56-
Fostul decan al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), Mihai Coman, se declara stupefiat de anuntul prin care actualul decan a ingradit accesul presei in institutie in perioada admiterii si sustine ca imaginea facultatii a fost terfelita de acest gest.Mihai Coman, care a fost decan al FJSC timp de doua decenii, inca de la intemeierea facultatii in cadrul Universitatii din Bucuresti, a declarat pentruZiare.com ca este deranjat si de faptul ca Viorica Paus, actualul decan, a invocat numele rectorului in nota informativa prin care se interzicea accesul jurnalistilor in facultate.”In 22 de ani cat am avut functii de conducere in FJSC, niciodata nu s-a intamplat asa ceva. In traditia, in sangele si in spiritul profesorilor si al studentilor este accesul liber la informatii. M-a revoltat invocarea numelui rectorului ca scuza, cand stiu foarte bine si toti stim ca rectoratul a permis intotdeauna accesul neingradit al jurnalistilor in oricare din spatiile noastre universitare.Mi se pare o dovada de incorectitudine morala sa te ascunzi dupa o presupusa pozitie a rectoratului, cand acest lucru nu exista. Daca este ceva sfant in lumea jurnalismului, asta este accesul liber la informatii. Este absurd ca cineva, indiferent de functia lui, intr-o facultate de jurnalism, sa puna conditionari ale accesului, de la limita maxima a accesului – ‘interzis’, pana la alte forme de a veni si a da socoteala conducerii despre ce vrei sa scrii, despre cum vrei sa scrii, despre unde vrei sa scrii”, a afirmat Mihai Coman, fostul decan al FJSC.
Citeste si Jurnalistii au „strict interzis” in Facultatea de Jurnalism – iata explicatia decanului
Decanul Paus se apara: Era o nota interna, trebuia sa stea in sertarul bodyguarzilor
In replica, Viorica Paus a declarat ca nu este de acord cu opinia fostului decan, conform careia ar fi fost prejudiciata imaginea institutiei. Intr-o declaratie pentru Ziare.com, aceasta a spus nu a ingradit nicio clipa accesul nimanui in facultate si a respectat doar legea.”Nu sunt absolut deloc de acord. Nu s-a ingradit deloc accesul la informatii. Nu am refuzat pe nimeni sa intre in facultate. Nu sunt de acord ca s-a terfelit imaginea si ca eu am ingradit accesul presei in facultate. Pur si simplu, am cerut sa fie condus la mine, sa se respecte procedura legala. (…)Am primit jurnalisti, am vorbit cu toti jurnalistii. In primul rand, ca era o nota pe care bodyguarzii nu trebuiau sa o puna public pe masa. Trebuia sa stea in sertarul bodyguarzilor. Era o nota interna, nu trebuie sa implicam rectoratul in treaba asta”, a precizat Viorica Paus.De asemenea, actualul decan, care a preluat functia in 2012, a spus ca a fost deranjata ca fostul decan Mihai Coman a spus ca documentul semnat de ea facea trimitere la conducerea Universitatii din Bucuresti, la rectorat.”Am fost si eu deranjata ca domnul Coman a spus ca am invocat numele rectoratului. Nu am invocat decat Carta Universitara, care spune clar, dupa lege, ca persoanele care nu fac parte din comunitatea academica trebuie sa anunte inainte. Intr-un spital intra numai medicii, intr-o primarie, in birouri, intra numai primarul si functionarul primariei”, a conchis actualul decan al facultatii, recunoscand, totusi, ca a fost „o atentionare poate prost inspirata” din partea sa.
Citeste si Aberatia zilei: Jurnalistii nu au ce cauta in Facultatea de… Jurnalism
La inceputul saptamanii, o copie a unui document semnat de conducerea Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti starnea controverse pe retelele de socializare. Este vorba despre o nota informativa prin care se aducea la cunostinta ca accesul presei in sediul facultatii „este strict interzis”.Desi documentul era adresat angajatilor firmei de bodyguarzi insarcinati sa asigure buna desfasurare a examenului de admitere, mai multi profesori, actuali si fosti studenti ai facultatii si, nu in ultimul rand, jurnalisti s-au simtit vizati de gestul doamnei decan, catalogandu-l in numar foarte mare, pe retelele de socializare, ca fiind aberant.
Elevii de 10 la Bac, premiati de Guvern. Cati bani primesc
Guvernul ii va premia pe elevii care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat de anul acesta cu cate 3.000 de lei. Hotararea a fost aprobata in sedinta de guvern de miercuri, a spus ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu.
Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record – cate note de 10 s-au luat
Aceasta idee a fost discuta de premierul Victor Ponta si ministrul Educatiei Remus Pricopie, la inceputul sedintei de guvern, prim-ministrul sustinand ca ar fi o masura binevenita.”Inteleg ca astazi (miercuri, n.red.) o sa adoptam un act prin care puteti sa-i premiati pe cei care au luat 10 la Bac. Eu inteleg ca am vorbit de cei care au copiat si e bine ca-i sanctionam si ii pedepsim, dar pe cat posibil sa vorbim si de cei care au luat nota zece”, a precizat Ponta.
Rezultate Bacalaureat 2013: Singura eleva de 10 din Capitala pleaca din tara
Pricopie a adaugat ca, din informatiile pe care le are pana acum, 124 de elevi au luat 10 la bacalaureat. Totusi, in prezent se analizeaza cateva contestatii, fiind posibil ca numarul acestora sa urce pana la aproximativ 130.
TAS a decis: Rapid ramane in Liga 1-18,18-
Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis sa respinga memoriul celor de la Concordia Chiajna. Astfel, Rapidul va evolua in noul sezon al Ligii 1, desi nu are licenta.La putin timp dupa ce gruparea ilfoveana anunta ca TAS va judeca acest caz, instanta suprema in sport a tramsmis Federatiei Romane de Fotbal faptul ca apelul a fost respins si ca Rapidul poate evolua in Liga 1.Informatia a fost confirmata imediat de patronul formatiei din Giulesti, Nicolae Cristescu.”Este o decizie normala, eram aproape sigur ca asta va fi decizia. Sunt eu un optimist incurabil, dar mi s-a luat o mare piatra de pe inima. Era absurd daca alta era decizia. Acum mergem sa castigam la Vaslui”, a explicat Cristescu la DigiSport.Concordia Chiajna a atacat la Tribunalul de la Lausanne decizia FRF de a permite Rapidului sa joace in Liga 1, chiar daca echipa nu a primit licenta.Ilfovenii si giulestenii au disputat un meci de baraj, castigat greu de gruparea de langa Podul Grant, scor 2-1 dupa prelungiri.In aceste conditii, Rapidul va debuta in noul sezin al Ligii 1 luni seara, cand va da piept cu FC Vaslui.M.D.
Problema neasteptata la Steaua: Un jucator de baza, pe picior de plecare
Steaua este lovita de o problema neasteptata, unul dintre jucatorii de baza ai lui Reghecampf fiind aproape de plecare.„Decarul” Cristi Tanase a avut evolutii entuziasmante in primele doua partide ale sezonului, in Supercupa si in Champions League, iar oficialii clubului recunosc ca mijlocasul ar putea fi vandut.”Tanase este unul dintre cei mai valorosi jucatori romani. Daca se pregateste cum a facut-o pana acum si va juca la fel in continuare, va fi imposibil sa-l mai tinem”, a declarat Mihai Stoica la DigiSport.Interesant este ca declaratia aceasta vine la numai cateva luni dupa ce finantatorul Gigi Becali, pe atunci in libertatea, spunea ca nu sunt oferte pentru Tanase.”Tanase nu pleaca, nu are oferte. Nu ne-a intrebat nimeni care este situatia lui”, spunea Becali.Cristi Tanase are 26 de ani si evolueaza pentru Steaua din vara lui 2009.Mijlocasul a fost achizitionat de la FC Arges pentru 1,8 milioane de euro, suma cu care au fost cumparate doar jumatate din drepturile lui federative.M.D.
Decizie radicala a lui Hagi: A mutat echipa din Constanta! Iata unde va juca Viitorul
Gica Hagi a luat o decizie drastica in ceea ce o priveste pe echipa sa, Viitorul!Formatia patronata de „Rege” nu va mai evolua la Constanta in sezonul ce urmeaza sa inceapa in weekendul acesta, ci la Chiajna, anunta Dolce Sport.Sursa citata dezvaluie ca jucatorii vor fi cazati in zona Pipera-Voluntari, urmand ca antrenamentele sa se desfasoare fie in zona de nord, fie la Chiajna.Decizia lui Hagi vine a urmare unui conflict cu Primaria Constanta, careia i-a reprosat ca nu-l sprijina.Primul meci la Chiajna al Viitorului va avea loc duminica, impotriva celor de la Astra Giurgiu.
Goian si-a gasit echipa – Iata unde va juca
Internationalul roman Dorin Goian a ajuns la un acord cu formatia elena Asteras Tripolis.Conducerea clubului Asteras a anuntat, in presa elena, ca Goian va sosi zilele urmatoare in Grecia pentru a semna contractul.Intelegerea se va intinde pe o durata de doi ani, iar salariul romanului va fi de 350 de mii de euro pe sezon.Dorin Goian se va afla la a treia experienta in strainatate, dupa cele din Italia si Scotia.El a primit in aceasta vara 500 de mii de euro pentru a pleca de la Glasgow Rangers.C.S.
O noua despartire in showbizul romanesc-15,46-
O noua despartire ia prin surprindere lumea mondena din Romania. Jurnalistii Adrian Artene si Octavia Geamanu au ales sa puna capat relatiei.„In aceasta seara inchei o poveste despre care nu voi marturisi niciodata mai mult decat in randurile de fata. A fost o poveste decupata dintre filele unui basm, insa o poveste cu un sfarsit dezamagitor.Octavian Paler spunea ca ‘pe masura ce crestem, descoperim ca si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata probabil o va face’. Din pacate, persoana la care s-a raportat ultima parte a existentei mele, a facut-o!”, a scris Adrian Artenepe Facebook.Prietenii virtuali au reactionat imediat si au cerut detalii, insa fostul prezentator de la Kanal D si Acasa TV a insistat asupra faptului ca nu vrea sa spuna mai multe.”Eu imi tin promisiunile intotdeauna, asa incat nu am de adaugat nimic. Am precizat din capul locului ca ma rezum la cuvintele de mai sus”, a transmis el unei persoane care a comentat pe pagina sa oficiala.Cei doi erau impreuna din mai 2012. Adrian Artene a fost casatorit si are o fetita. Adrian Artene a prezentat emisiune Cancan TV la Kanal D si Acasa TV, iar Octavia Geamanu prezinta Observator Special la Antena 1.
Udrea vrea sa salveze Festivalul Mamaia: Autoritatea sa se miste mai cu talent
Deputatul PDL Elena Udrea a criticat in termeni duri intentia Autoritatii Nationale pentru Turism de a nu mai acorda sprijin financiar organizarii Festivalului Mamaia.In opinia fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, evenimentul organizat anual la malul marii este o oportunitate excelenta de promovare a brandului turistic national si a produselor turistice asociate.”Festivalul Mamaia, pe care eu l-am sprijinit in mandatul meu de ministru, este o oportunitate excelenta de promovare a turismului romanesc. In conditiile in care oricum nici macar nu s-au contractat toate cele 75 de milioane de euro alocate promovarii brandului turistic national, a nu ajuta Festivalul Mamaia reprezinta o decizie profund gresita. E o dovada a dezinteresului care ii guverneaza acum pe responsabilii institutionali ai turismului nostru. E un amestec sulfuros de incompetenta si rea-vointa”, a declarat Elena Udrea, intr-un comunicat de presa remis, miercuri,Ziare.com.
Udrea il critica pe Mazare: Mamaia este un kitsch
Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a aratat ca nu exista motive pentru ca proiectul pentru care au cerut finantare organizatorii Festivalului sa nu fie aprobat de responsabilii Programului Operational Regional, pentru ca exista precedente in acest sens. In opinia deputatului democrat-liberal, Consiliul Judetean Constantanta a dovedit in timp ca stie sa scrie astfel de proiecte si nu exista motive pentru tergiversare.
Elena Udrea: Mi-as dori ca litoralul sa fie punctul forte al Romaniei
Apelul facut de fostul ministru vine la scurt timp dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Autoritatea Nationala pentru Turism nu ar da curs finantarii Festivalului Mamaia, punand astfel in pericol organizarea evenimentului tocmai la implinirea cifrei rotunde de 50 de ani de la prima editie.D.T.
Cupa Romaniei la fotbal deschide stagiunea 2013 / 2014
Cupa Romaniei programeaza miercuro primul tur republican, faza la care au dreptul de participare cele 42 de castigatoare judetene, plus inca tot atatea provenind din esalonul trei.Din motive care nu sunt specificate de forul organizator, FRF, zece jocuri din program nu se vor disputa, interesul la acest nivel pentru Cupa fiind unul destul de scazut.De altfel, nu vor fi delegati nici observatori sau arbitrii de rezerva, tocmai pentru a diminua cheltuielile de organizare, multe echipe venind din mediul rural, unde, in miez de vara, chiar e ‘seceta’ financiara.Toate partidele vor debuta la ora 17.30 si se vor desfasura intr-o singura mansa.
Gigi Multescu a cedat: Am fost umilit! Puteam sa mor!
Antrenorul lui Dinamo, Gigi Multescu, nu a reusit sa-si rezolve situatia contractuala cu Petrolul Ploiesti, club de la care a plecat in urma cu mai bine de un an.Gigi Multescu sustine ca are de primit 100 de mii de euro pentru ca i-a salvat pe prahoveni de la retrogradare, datorie pe care Petrolul nu o recunoaste.Din acest motiv, Multescu solicita ajutorul instantelor civile.”Nu ma las! Am avut intelegere, am avut toleranta! Avocatul meu actioneaza. Am inregistrari, am martori. Am muncit foarte mult, am fost singur impotriva tuturor, chiar si a familiei. Mi-au zis ca sunt nebun pentru ca merg la Petrolul. Familia m-a intrebat daca vrei sa mori? Puteam sa mor! Eu am zis lasa, ma, pe teren e cel mai frumos, m-am nascut acolo, dar am fost umilit!”, a spus Multescu la Digi Sport.Antrenorul lui Dinamo ii considera vinovati pe Daniel Capra si Florian Walter pentru situatia creata.”Cum or fi ei oameni de afaceri? Walter si Capra sunt vinovati. Cel mai vinovat e Capra, cu el am vorbit cel mai mult. Mi-au zis sa am incredere in ei si apoi nu m-au mai cunoscut. Eu le-am salvat afacerea si le-am castigat milioane, iar ei mi-au intors spatele si am ratat si contractul din Turcia. In niciun caz nu ma las pentru ca am fost umilit”, a mai spus Multescu.C.S.