Meteo: Incepe vara – cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele doua saptamani o vreme calda, cu maxime ce vor atinge si 36 de grade Celsius, si ploi putine.Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Banat
Media regionala a temperaturilor maxime va fi in crestere treptata de la 29 de grade pana in jur de 36 de grade Celsius, valoare ce se va atinge in zilele de 28 si 29 iulie. Incepand din 30 iulievremea se va racori usor, insa se va mentine calduroasa pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi in jur de 34 de grade Celsius. In prima saptamana se va produce si cresterea mediilor regionale ale temperaturilor minime de la 14 grade pana la 20 de grade Celsius, iar ulterior acestea vor marca o scadere usoara, fara a cobori in nici o noapte sub 18 grade Celsius.In intervalul 22-27 iulie nu se asteapta ploi, dar incepand cu 28 iulie acestea vor fi posibile zilnic, cel mai probabil sub forma averselor slabe cantitativ si cu aparitie la nivel local sau chiar izolat.
Crisana
Pana pe 28 iulie vremea se va incalzi treptat. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 iulie de 28 de grade Celsius, iar in zilele de 28, 29 si 30 iulie va atinge 35…36 de grade Celsius. Incepand din 31 iulie vremea se va racori usor, insa se va mentine calduroasa pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi in jur de 33 de grade Celsius. In prima saptamana se va produce si cresterea mediilor regionale ale temperaturilor minime de la 13 grade pana la 19 grade Celsius, iar ulterior acestea vor marca o scadere usoara, fara a cobori in nici o noapte sub 17 grade Celsius.Pe arii restranse sunt posibile ploi slabe cantitativ si eventual descarcari electrice pe 25 si 26 iulie si din nou pe parcursul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza.
Transilvania
Media temperaturilor maxime nu va depasi 28 de grade Celsius in primele doua-trei zile, dar apoi va creste, astfel ca in week-end si la inceputul saptamanii viitoare se va ajunge la o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 35…36 de grade Celsius. Intre 31 iulie si 4 august se vor inregistra valori termice medii diurne apropiate de norme, in jurul a 31 de grade Celsius.Intre 22 si 25 iulie, mediile temperaturilor minime vor avea mici variatii, in jurul a 11…12 grade Celsius, dar pana la sfarsitul lunii iulie vor fi in crestere, atingand un maxim de aproximativ 16 grade si ulterior nu vor mai cobori sub 14 grade Celsius.Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa pana pe 28 iulie, dar apoi fenomenele de instabilitate atmosferica se pot semnala local si temporar in oricare din zilele ramase pana la sfarsitul intervalului de prognoza, insa doar izolat vor fi posibile cantitati de apa ceva mai insemnate.
Maramures
Temperaturile maxime nu vor depasi, in medie, 28 de grade Celsius la inceputul intervalului, dar apoi vor creste, astfel ca in week-end si la inceputul saptamanii viitoare se va ajunge la o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Intre 31 iulie si 4 august se vor inregistra valori termice medii in jurul a 32 de grade Celsius. Intre 22 si 25 iulie, mediile temperaturilor minime nocturne vor avea mici variatii, in jurul a 12 grade Celsius, dar pana pe 30 iulie vor fi in crestere spre aproximativ 18 grade Celsius si ulterior nu vor mai cobori sub 16 grade Celsius.Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa, dar izolat vor fi posibile, zilnic, fenomene de instabilitate atmosferica, cantitatile de apa fiind predominant neinsemnate.
Moldova
Pana pe 29 iulie vremea se va incalzi treptat, atat valorile termice diurne cat si cele nocturne fiind in crestere. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 si 23 iulie de 26 de grade Celsius, iar in zilele de 29 si 30 iulie va depasi usor 33 de grade Celsius. Incepand din 31 iulie vremea se va racori usor, insa se va mentine calduroasa pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi in jur de 30 de grade Celsius. Se va produce si cresterea mediilor temperaturilor minime nocturne de la 13 grade Celsius pana la 19 grade Celsius pe 30 si 31 iulie. Apoi acestea vor marca o scadere usoara, fara a cobori sub 18 grade Celsius.Pe arii restranse si cu probabilitate mai mare in a doua saptamana, sunt posibile, zilnic, ploi slabe cantitativ insotite, eventual, de descarcari electrice.
Dobrogea
Procesul de incalzire va incepe din primele zile si va continua pana in week-end, incat temperaturile medii maxime vor depasi semnificativ mediile climatologice specifice perioadei si nu vor mai cobori sub 30 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi in jur de 32 de grade Celsius si se vor inregistra aproape zilnic in a doua saptamana. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate intre 19 si 21 de grade, cu valori ceva mai coborate doar in primele doua-trei nopti.Aspectul predominant frumos al vremii se va remarca prin absenta ploilor in cea mai mare parte a intervalului celor doua saptamani de prognoza.
Muntenia
Temperaturile maxime nu vor depasi, in medie, 30 de grade Celsius la inceputul intervalului, dar apoi vor creste, astfel ca in week-end si la inceputul saptamanii viitoare se va ajunge la o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge 35…36 de grade Celsius. Intre 31 iulie si 4 august vremea va fi calduroasa si se vor inregistra valori termice medii in jurul a 34 de grade Celsius. Intre 22 si 25 iulie, mediile temperaturilor minime nocturne vor avea mici variatii, in jurul a 15 grade Celsius, dar pana pe 30 iulie vor fi in crestere spre aproximativ 20 de grade Celsius si ulterior nu vor mai cobori sub 18 grade Celsius.
Probabilitatea de ploaie va fi redusa, dar izolat, in a doua saptamana, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferica, cantitatile de apa fiind in general neinsemnate.
Oltenia
Pana pe 29 iulie vremea se va incalzi treptat, atat valorile termice diurne cat si cele nocturne fiind in crestere. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 iulie de 28 de grade Celsius, iar in zilele de 28, 29 si 30 iulie va depasi 35 de grade Celsius. Incepand din 31 iulie vremea se va racori usor, insa se va mentine calduroasa pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cu o medie regionala a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Se va produce si cresterea mediilor temperaturilor minime nocturne de la 15…16 grade Celsius la inceputul intervalului pana in jur de 20 de grade Celsius pe 30 si 31 iulie. Apoi acestea vor marca o scadere usoara, fara a cobori sub 18 grade Celsius.Probabilitatea de ploaie va fi redusa, dar izolat, in a doua saptamana, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferica, cantitatile de apa fiind in general neinsemnate.
La munte
Vremea se va incalzi semnificativ in intervalul 22 – 29 iulie, in care atat temperaturile maxime, cat si cele minime vor creste in medie cu 4…6 grade.Apoi se preconizeaza o racire usoara vremii, insa valorile de temperatura se vor situa in continuare peste mediile climatologice ale perioadei.Instabilitatea atmosferica va fi redusa in prima saptamana. Apoi pot fi si zile cand local sunt posibile averse si descarcari electrice, dar si atunci se contureaza cantitati de apa in general slabe.C.B.
Reputat fizician american: OZN-urile sunt fenomene reale! –Renumitul fizician american Eric Davis a declarat ca OZN-urile reprezinta fenomene reale, ele nefiind decat obiecte artificiale aflate sub controlul inteligentei. El explica de ce oamenii de stiinta ezita sa vorbeasca despre OZN-uri.Pentru un timp foarte lung, comunitatea stiintifica s-a abtinut sa studieze OZN-urile, iar oamenii de stiinta nu au discutat despre convingerile lor despre aceste fenomene aeriene inexplicabile, relateaza Huffington Post.”OZN-urile sunt fenomene reale. Ele reprezinta niste obiecte artificiale care sunt sub controlul inteligentei. Sunt cu siguranta niste aeronave care dispun de o tehnologie extrem de avansata”, a declarat fizicianul Eric Davis, un cercetator care studiaza calatoria cu viteza lumii.Eric Davis este fizician la Institutul pentru Studii Avansate din Austin, Statele Unite, unde se ocupa de studii de propulsie fizica, care, spera el, vor permite oamenilor sa calatoreasca rapid si usor prin vecinatatea galaxiei noastre.El este constient de perceptia publica a acestuifenomen, exista chiar indeajuns de multi oameni de stiinta care nu vor sa atinga subiectul OZN-urilor.”Ei sunt naivi, incapatanati si tematori. Este un subiect interzis. Stiinta reprezinta ancheta unei minti deschise. Nu trebuie sa te faci de ras in fata oamenilor. Oamenii de stiinta ar trebui sa se intoarca la folosirea metodei stiintifice pentru a studia lucruri care sunt necunoscute si neobisnuite, iar subiectul OZN-urilor este unul dintre ele”, a spus Davis.Eric Davis este unul dintre oamenii de stiinta care prezinta puncte de vedere la Simpozionul MUFON 2013 care se desfasoara la Las Vegas. Fizicianul a castigat recent un premiu al Institutului de Aeronautica si Astronautica din SUA pentru studiul „Faster Than Light Space Warps, Status and Next Steps”.”Exista oameni de stiinta care sunt constienti de dovezile si datele unor observatii care sunt de necontestat. Sunt absolut confirmate, datorita folosirii unor tehnici avansate. Dar ei nu vor sa iasa si sa declare public nimic, deoarece le este teama.Nu numai de subiect, ei se tem si de un recul din partea colegilor lor. Impactul asupra carierei lor ar putea fi daunator. Subiectul OZN nu este acceptat pentru finantarea unor cercetari. Fundatia National Science nu accepta OZN-urile ca un subiect de studiu stiintific”, a declarat Davis.
Sunt oamenii dotati cu „al treilea ochi”? Noi dovezi sustin existenta acestuia-Se vorbeste de ceva vreme despre un „al treilea ochi” interior, care semnifica o trezire mistica sau o iluminare, o stare superioara a constiintei si o perceptie extrasenzoriala. Un reputat neurolog indian aduce noi dovezi ale fenomenelor psihice legate de „al treilea ochi”.Mentiunea celui „de-al treilea ochi” se regaseste in istorie in vechea Asie si de asemenea in teoriile contemporane metafizice referitoare la yoga, potrivit The Hindu.Dr. Ashok Panagariya, neurolog din Jaipur, India, si laureat al prestigiosului premiu anual B.C. Row, sustine ca a descoperit noi dovezi despre interactiunea dintre creierul fizic si o constiinta non-fizica cu impact asupra gandirii, emotiei si comportamentului uman.Studiile pe care le-a efectuat Panagariya asupra celor doua parti functionale ale creierului si constiintei au scos in evidenta o noua intelegere a fenomenelor psihice care pot face omenirea capabila de o perceptie extrasenzoriala (ESP).
Misterioasa glanda pineala
Studiile asupra glandei pineale arata o legatura intre experientele umane si supraumane. Despre glanda pineala, o structura unica din creier, se crede ca face legatura intre intelect si trup.”Acest ‘al treilea ochi’ ar putea fi activat pe frecvente ale lumii spirituale si ar permite unei persoane sa detina sensul autocunoasterii, al euforiei divine si al unitatii din jurul sau”, a spus dr. Panagariya.Odata acordat pe frecventele corespunzatoare cu ajutorul meditatiei, yoga sau prin alte metode ezoterice si oculte, glanda pineala poate permite unei persoane sa calatoreasca in alte dimensiuni, in asa-numita calatorie astrala.Dr. Panagariya a subliniat faptul ca „evolutiile recente din parapsihologie si neurologie au descoperit noi indicii despre modul in care ESP si alte abilitati psihice sunt procesate de creier”.”Stiinta ofera anumite raspunsuri cu privire la structura sau fiziologia creierului care fac posibila receptia parapsihologica.O descoperire uluitoare arata faptul ca un creier uman devine un neurotransmitator parapsihologic”, a explicat Panagariya.
Metoda barbara de antrenament: Fotbalistii merg pe carbuni incinsi-In timp ce marile echipe din Premier League se pregatesc pentru noul sezon in Asia, fotbalistii lui Southampton se afla intr-un cantonament in Spania.In acelasi timp cu antrenamentele si exercitiile fizice obisnuite de zi cu zi, pe teren si in sala de forta, fotbalistii clubului amintit isi gasesc timp si pentru anumite metode neconventionale de pregatire.Antrenorul echipei, fotbalistii si tot stafful tehnic au fost nevoiti intr-o zi sa mearga pa carbuni incinsi, pentru a intari unitatea grupului.Va invitam sa urmariti ineditul antrenament al fotbalistilor:
Descoperire istorica: 41 de submarine germane din razboi, pe coasta Marii Britanii-Arheologii au facut o descoperire istorica in largul coastelor Marii Britanii: 41 de submarine germane. Aceste nave, asa-numitele U-boot au fost submarinele militare ale Marinei Germaniei din timpul Primului Razboi Mondial.In afara celor 41 de submarine germane, pe coastele sudice si estice ale Marii Britanii au mai fost descoperite si 3 submarine engleze, potrivit publicatiei germane Der Spiegel, citata de Fox News.Cu ajutorul unui sonar cu ultrasunete, arheologul Mark Dunkey a declarat ca cele mai multe submarine ar putea contine „ramasite ale echipajelor care au pierit”.”Suntem datori fata de aceste persoane sa dezvaluim povestea lor”, a spus Dunkey. Inainte de aceasta descoperire, istoricii au fost uimiti de soarta acestor submarine.De exemplu, nu s-a stiut nimic despre ce s-a intamplat cu UB 17, aflat sub comanda locotenentului Albert Branscheid, nava ce a avut la bord 21 de militari.Dunkey si echipa sa planuiesc sa foloseasca niste roboti care vor perfora peretii navelor pentru a culege artefacte din interiorul acestora. „Poate vom gasi o cana sau un semn cu un nume pe el”, a spus arheologul.Un alt caz neclarificat a fost cel al submarinului german, UB 21, care avea un echipaj format din 27 de membri.Dar acum Dunkey si echipa sa au gasit niste raspunsuri. Cele doua submarine, UB 17 si UB 21 au fost descoperite in apropierea coastei de la Suffolk.Cercetarile arheologice referitoare la submarinele germane vor continua pana la gasirea unor dovezi, care sa fie scoase la suprafata.