sigla-grand-prix-nova-2014Luni, 16 iunie 2014 va începe a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, organizat de Radio România, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, eveniment cultural găzduit de Hotelul Continental din Bucureşti.

Festivalul oferă profesioniştilor de radio din întreaga lume un cadru competiţional în care îşi pot prezenta producţiile teatrale. În urma preselecţiei au intrat în concurs 44 de spectacole radiofonice din 21 de ţări. Juriul este prezidat de scriitorul şi regizorul italian Idalberto Fei. România e reprezentată în juriu de criticul de teatru Cristina Modreanu şi de Domnica Ţundrea, redactor şi producător la Teatrul Naţional Radiofonic.

Grand Prix Nova 2014

Festivalul îşi deschide porţile luni, 16 iunie, la ora 11.00, cu o conferinţă de presă la Hotelul Continental din București.

România participă la acest festival concurs, Grand Prix Nova, cu spectacolele Apus de soare. Impresii – scenariul şi regia: Ilinca Stihi, Bacchanalia de Goran Stefanovski, în regia lui Mihai Lungeanu şi Metamorfoza după nuvela cu acelaşi titlu de Franz Kafka, scenariul şi regia Ion Andrei Puican.

sigla-grand-prix-nova-2014Pentru iubitorii de teatru radiofonic care nu pot fi prezenţi în perioada 16–22 iunie 2014 în sălile de audiţie de la Hotelul Continental din Bucureşti, toate spectacolele pot ascultate accesând adresa de internet: www.eteatru.ro

Scenariile sunt traduse în limba engleză.

Gala de premiere va avea loc sâmbătă, 21 iunie, de la ora 17.00, la Palatul Elisabeta din Bucureşti. Premiile vor fi înmânate de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României.

Program Grand Prix Nova 2014