Un spectacol sincer, ca o stare, încărcat de emoție, care îți dezvăluie o altă față a Mariei Tănase, departe de personajul mediatizat. Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase va avea premiera în București, vineri, 20 iunie 2014, la ora 19.30, la Godot Cafe Teatru. Cu Mirela Pană. La pian: George Călin. Regia: Carmen Lidia Vidu.

premiera Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase

Carmen Lidia Vidu, regizoarea care transformă tot ce atinge în emoție, și actrița Mirela Pană, vedeta teatrului din Constanța, care spune că „îi datora acest spectacol Mariei Tănase pentru că de zece ani se învârte printre cântecele ei”, te invită să o redescoperi pe Maria Tănase într-o confesiune-concert. Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase este un video poem teatral ce aduce pentru prima dată pe o scenă de teatru documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile Mariei Tănase, alături de 6 dintre cântecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.

sigla godot cafe teatruGodot Cafe Teatru: rezervări la 021 31 61 682 / 0736 414 244. (strada Blănari nr. 14 din Centrul Vechi. www.godotcafeteatru.ro). Preț bilet: 25 lei.

Carmen Lidia Vidu este cel mai tânăr regizor care a montat pe scena Teatrului Național din București (Privighetoarea și trandafirul de Oscar Wilde, premiera în 2007), este primul și cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din România. Spune despre ea că nu respectă nicio regulă atunci când creează un spectacol și vede noțiunea de spectaculos diferit de alți regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit și transformă de fiecare dată tehnica în emoție autentică. Trei spectacole montate de Carmen Lidia Vidu se joacă în prezent în teatre din București: Pescarul și sufletul său la Teatrul Odeon, Pescărușul. Ultimul act la Teatrul Elisabeta și Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase.

carmen lidia vidu

Carmen Lidia Vidu

„Am citit trei cărți despre Maria Tănase și mi s-a conturat un personaj foarte diferit de cel mediatizat, cu măiestrie și cu pasăre și așa mai departe: un personaj sărac, generos, dramatic, foarte singur, deloc iubit sau foarte iubit, care trecea de la o extremă la alta, un personaj foarte singur și în același timp extraordinar de puternic. E un spectacol foarte sincer și spectaculos, așa cum am simțit-o pe Maria Tănase. Senzația e de ceva ce nu se termină, e ca un cântec de leagăn, e ca o apropiere de un sfârșit, dar sfârșitul nu e acum”, spune Carmen Lidia Vidu despre Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase.

mirela pana

Mirela Pană

Actrița Mirela Pană este o vedetă a teatrului din Constanța, unde joacă de peste 15 ani, iar Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase reprezintă revenirea ei pe o scenă de teatru din București, după colaborările cu Teatrul „Constantin Tănase”. Mirela Pană prezintă spectacole, evenimente, are propria emisiune tv și cântă de peste zece ani melodiile Mariei Tănase. „Îi datorez acest spectacol Mariei Tănase pentru că de vreo zece ani mă tot învârt printre cântecele ei și m-am gândit că este momentul să fac ceva mult mai profund și mai adevărat despre ea. Fiind centenar Maria Tănase, m-am gândit că e prilejul. Eu având entuziasmul celui care a luat-o pe Maria Tanase ca atare – o splendidă apariție, o femeie extraordinară, o forță, o interpretă, o creatoare de stil… Ei bine, Carmen a reușit să mă convingă că printre toate aceste stări de luciu există un dedesubt destul de înnegurat și de nefericit, care probabil că a determinat-o să fie așa de strălucitoare”, spune Mirela Pană.

George Călin este un pianist romantic și rebel, cu bogată experienţă şi implicare în studiouri muzicale renumite şi numeroase proiecte muzicale de televiziune. George Călin este cunoscut în special pentru colaborarea cu trupa Trei Sud Est, el fiind o perioadă orchestrator la Sud Est Production.

Următoarea reprezentație: 5 iulie 2014, la ora 21.30 la Godot Cafe Teatru.

Blog: http://mariatanase.tumblr.com/

 Video