Lansarea proiectului internațional “DISCOVER ROMANIA BEYOND DRACULA” – În contextul în care identitatea și cultura românească sunt foarte puțin cunoscute de către tinerii din mediul internațional, AIESEC România – cea mai mare organizație de studenți din lume – derulează în perioada 20 iulie – 31 august 2014, proiectul internațional „Discover Romania Beyond Dracula”, pentru a le arăta străinilor România dincolo de legenda lui Dracula.
Proiectul, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, își propune îmbunătățirea imaginii României la nivel internațional și național, în rândul populației tinere, prin promovarea culturii și patrimoniului național, dar și prin încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor. Astfel, timp de 7 săptămâni, 60 de tineri din 25 de țări vor veni în țara noastră pentru a explora frumusețile României, pentru a face cunoștință cu fascinanta cultură românească și pentru a-și face noi prieteni.
În perioada 20–23 iulie, reprezentanții AIESEC vor organiza traininguri profesionale de pregătire pentru tinerii internaționali pe teme precum jurnalism, blogging, fotografie, editare foto-video și social media. Aceștia vor realiza articole pentru blog-urile personale, dar și pentru blogul național AIESEC România, rețelele de socializare Facebook și Twitter și reportaje radio și TV, pentru a-și ține la curent prietenii din țările lor cu privire la experiențele trăite în România.
În perioada 24 iulie-17 august, tinerii internaționali vor participa la vizite de studiu în orașele filiale AIESEC (Arad, Craiova, Oradea, Timișoara, București, Constanța, Galați, Iași, Pitești, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu și Târgu Mureș), în mediul rural din împrejurimile acestora, cât și în zonele turistice cunoscute.
În perioada 18-20 august 2014, străinii vor lucra la editarea și compilarea datelor obținute de pe teren (texte, foto și video) și vor realiza materiale de presă pe care le vor disemina înrețelele lor sociale și pe blog-uri, urmând ca în data de 21 august, fotografiile realizate de studenții internaționali vor fi expuse în cadrul unor expoziții organizate în București, Cluj-Napoca și în Timișoara. Pe 23 august, pe litoralul Mării Negre va fi organizat evenimentul Global Village, menit să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor și a oportunităților de voluntariat și intershipuri profesionale în țară și în străinătate (Global Village poate fi descris ca un ocol al Pământului în câteva zeci de minute). În cadrul evenimentului, tinerii internaționali vor avea oportunitatea de a-și prezenta țara din care provin, inclusiv aspecte pe care străinii nu le cunosc.
În perioada 24-31 august, vor fi organizate evenimente de încheiere a proiectului, tinerii vor avea șansa de a-și împărtăși experiențele trăite în țara noastră și se vor întoarce acasă cu amintiri plăcute, dar și cu o nouă imagine, una pozitivă, consolidată pe termen lung, despre țara noastră. Opinia pe care și-o vor crea despre România va fi exprimată, printr-o comunicare interpersonală, prietenilor, colegilor și familiilor, iar brandul nostru de țară va fi promovat în rândul grupurilor sociale ale voluntarilor străini participanți la proiect.
Cei 60 de tineri care vor vizita țara noastră în cadrul proiectului provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan. Proiectul se va desfășura concomitent în 3 zone de implementare (Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timișoara. Zona 2: București, Constanța, Galați, Iași, Pitești. Zona 3: Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș).
“Ideea proiectului a venit de la faptul că țara noastră se identifică nu doar cu Dracula, ci și cu multe alte lucruri cu care noi, românii, ne mândrim. Vom invita 60 de tineri din 25 de țări pentru a le face cunoscute frumusețile țării noastre, pentru a ne cunoaște cultura și pentru a spune și altora experiențele pe care le-au trăit aici. Venind în ajutorul strategiei naționale de creare a unei imagini pozitive la nivel global, noi considerăm că o promovare neconvențională, de tip testimonial, prin care străinii să le transmită prietenilor de acasă experiențele reale pe care le-au trăit în România, este una cu un impact mare și vizibil pe termen mediu și lung. Și cum Social Media reprezintă cele mai importante canale de comunicare în masă la ora actuală, grupurile sociale ale participanților din străinătate vor fi informate zilnic cu privire la experiențele pe care prietenii lor le au în România”, declară Izabela Catîru, Chief Marketing Officer AIESEC România. Website-ul oficial al proiectului este
www.romaniabeyonddracula.
AIESEC este cea mai mare organizație de studenți din lume, non-profit, apolitică. Prezentă în 130 de țări și teritorii îi conferă un statut privilegiat și posibilități unice de creare de legături între națiuni, culturi, oameni. Astfel, AIESEC oferă tinerilor posibilitatea de a participa în intershipuri internaționale de voluntariat sau profesionale care au ca scop aducerea de impact pozitiv în societate și în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din întreaga lume. AIESEC a luat naștere în București, în anul 1990, fiind prima organizație non-guvernamentală din România, iar la ora actuală este prezentă în 14 centre universitare din Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara. În cei 24 de ani de existență, AIESEC România a dezvoltat o serie de proiecte cu impact, cum ar fi: Zilele Carierei, AIESEC University, Marketing Summer School, Grow, Romania Youth Leadership Forum, Teaching Romanian Youth, Money Sense și Stagii de Practică Internațională (în jur de 500 de stagii anual).
Persoană de contact
Izabela Catîru
Chief Marketing Officer AIESEC
Izabela.catiru@gmail.com
0799780653
Transmite,
Drd. Tănase Tasenţe
Director General
Plus Communication
© Drepturile de autor pentru conţinutul acestui document aparţin agenţiei de relaţii publicePLUS COMMUNICATION. www.
Dirijorul Ion Marin deschide seria concertelor de vara de la Monte Carlo
În concertul dirijat de reputatul muzician român, alături de Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo vor fi prezente şi celebrele pianiste Marielle şi Katia Labeque, care vor interpreta în prima parte Concertul pentru două piane şi orchestră în Re Major al lui Francis Poulenc. În cea de-a doua parte a concertului, orchestra dirijată de Ion Marin va interpreta Simfonia fantastică, opus 14, scrisă de Hector Berlioz.
Consacrat ambasador român în lumea dirijorală, Ion Marin a condus cele mai importante orchestre europene (Berliner Philarmoniker, Statskapelle din Dresda, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rudfunk, Filarmonica din Sankt-Petersburg, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker) şi a colaborat cu celebri artişti – Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Monserrat Caballe, Angela Gheorghiu, Cecilia Bartoli, Renee Fleming, Anna Netrebko. Ion Marin este director de onoare al Corului Naţional de Cameră Madrigal.
Pe 26 iulie, renumitul muzician român va dirija Orchestra Simfonică Radio Praga într-un concert omagial Antonin Dvorak, care îl va avea ca solist pe violonistul Ivan Zenaty. Evenimentul va avea loc în Cetatea din Praga, informeaza sursa citata.

Previzualizați atașamentul MONACO – PALATUL PRINCIAR (101).jpg

Ana Blandiana deschide festivalul de poezie „Poetry International” de la Londra
Poeta şi eseista Ana Blandiana deschide în 17 iulie 2014, la Londra, faimosul festival de poezie “Poetry International”, fondat de poetul britanic Ted Hughes în anul 1967. Cunoscuta scriitoare va participa, alături de alți cinci mari poeţi din diferite părți ale lumii – Robert Hass, Carolyn Forché, Kutti Revathi, Nikola Madzirov, Anne Michaels, precum şi de artistul egiptean de hip-hop Mohammed El Deeb, la evenimentul de gală prilejuit de lansarea ediţiei din 2014 a festivalului.
“Poetry International” este un festival de poezie interdisciplinar, la care iau parte poeţi din întreaga lume, dar şi artişti de diverse orientări. Pe lângă lecturi publice de poezie şi dezbateri, manifestarea include colaborări inedite cu alte domenii artistice, precum muzica, dansul şi artele vizuale. Organizat de Southbank Centre, una dintre cele mai de prestigioase instituţii culturale din Marea Britanie, festivalul se va desfăşura în perioada 17-21 iulie 2014. La ediţia din acest an, România se bucură de o prezenţă bine marcată, prin participarea Anei Blandiana la evenimentul de deschidere a festivalului, dar şi prin includerea unor poeme semnate de Nina Cassian şi Doina Ioanid între cele mai frumoase 50 de poezii de dragoste ale ultimilor 50 de ani, care urmează să fie citite la Southbank Centre în cadrul unui eveniment literar extraordinar, în data de 20 iulie.

Expoziția-eveniment itinerantă Aurul și argintul antic al României poate fi vizitată la sediul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea în perioada 16 iulie – 31 august 2014.
Aurul și argintul antic al României reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură națională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Este astfel pentru prima oară când publicul din România are posibilitatea de a vedea, reunite într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice sau de epocă clasică din colecțiile muzeale din țară.
Unele dintre obiectele incluse în tematica expoziției se află în colecția Tezaurului Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut.
Mulțumirile noastre se îndreaptă către cele 31 de instituții muzeale din țară, care au răspuns la inițiativa MNIR și au avut o contribuție semnificativă în concretizarea acestui proiect, după cum urmează: Muzeul Naţional al Unirii, Alba Iulia, Muzeul Judeţean Argeş, Piteşti, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Bacău, Muzeul Ţării Crişurilor, Oradea, Muzeul Judeţean Botoşani, Muzeul Brăilei, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Judeţean Buzău, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa, Olteniţa, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Cluj, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul Naţional Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Târgovişte, Muzeul Olteniei, Craiova,Muzeul Mixt Tecuci, Muzeul de Istorie, Galaţi, Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”, Giurgiu, Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iaşi, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, Drobeta Turnu-Severin, Muzeul Judeţean Mureş, Târgu-Mureş, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Piatra Neamţ, Muzeul de Arheologie și Etnografie, Corabia, Muzeul Romanaţiului, Caracal, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă, Zalău, Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Național Brukenthal, Sibiu, Complexul Muzeal Bucovina, Suceava, Muzeul Județean Teleorman, Alexandria, Muzeul Banatului, Timişoara, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale, Tulcea, Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad.
Podoabele din aur și din argint, accesoriile vestimentare, armamentul de paradă, piesele de harnașament, vesela geto-dacică, dar și tezaure precum cele de la Sâncrăieni, Peteni, Drăgeşti, Tăşad, Sacalasău, Rociu, Bălăneşti, ocupă un loc important în cadrul expoziției, alături de numeroase alte asemenea piese din metale prețioase, descoperite pe teritoriul României.
Expoziția-eveniment itinerantă Aurul și argintul antic al României va fi apoi vernisată, la o dată ce va fi anunțată în curând, la Muzeul Județean Satu Mare.
Secțiunea pentru atașamente
Previzualizați atașamentul AFIS_Itinerare expo_Aurul si argintul antic al Romaniei_Oradea.jpg