Fotografia zilei: Tramvaiul care circula pe … gazon-Spatiile dintre sinele tramvaiului 1 care circula pe Calea Vitan din Sectorul 3 al Capitalei au fost acoperite cu gazon de primarul Robert Negoita(PSD).Un plus pentru aspectul estetic, un minus pentru cele legale si de oportunitate. Pana in urma cu 2-3 luni, terasamentul era acoperit cu pietre, care nu necesitau cheltuieli suplimentare.Primaria Sectorului 3 a alocat bani publici pentru rulourile de gazon, oamenii care le-au montat, dar si pentru un sistem de aspersoare performant. Cu siguranta vor mai urma si alte costuri, aferente tunderii si intretinerii gazonului, pentru evitarea riscurilor de accidente.
Creativitatea romaneasca, o afacere de 400.000 de euro
Proiectele Mind Treat Studios au castigat anul acesta o sumedenie de premii la nivel international, printre ele numarandu-se si o aplicatie care foloseste recunoasterea faciala pentru a controla personaje digitale.Tot ei au creat TEDx – The art of speech, un proiect prin care au transformat miscarea scenica in arta printata si Coke Transformation, un proiect web, care iti permite printr-o simpla miscare a corpului si interactiune cu senzorul Kinect sa te transformi intr-unul dintre personajele din spotul Euro 2012.Toate acestea si multe altele au fost premiate la Festivalul International Creativity Awards, iar premiantii sunt niste tineri romani care dovedesc inca o data ca tara noastra are un potential urias la capitolul creativitate.Diana Dragomir, Andrei Stanescu si Costin Dragomir sunt fondatorii Mind Treat Studios, companie care a incheiat 2014 cu venituri de 166.000 de euro, si estimeaza pentru 2015 o cifra de afaceri de aproximativ 400.000 de euro.
Spuneti-ne mai multe despre Mind Treat Studios, proiectul pe care l-ati infiintat in 2011 alaturi de Andrei Stanescu si Costin Dragomir. Cum s-a nascut ideea?
In Club A, cand l-am cunoscut pe sotul meu, Costin Dragomir. Glumesc si nu prea. Lucrez din 2000 ca reprezentant local si international al Luerzer’s Archive, una dintre cele mai cunoscute reviste internationale din domeniul publicitatii, cu care inca colaborez.Dupa ce l-am cunoscut pe Costin, a aparut oportunitatea in cadrul companiei sa ma ocup de dezvoltarea aplicatiei lor pentru iPhone si ulterior iPad.Asa ca, am „vandut” intern dezvoltarea acestei aplicatii aici, in Romania, ultimul proiect aprobat de fondatorul revistei, Walter Luerzer.Aveam nevoie de un programator care sa ne ajute cu dezvoltarea si, dupa ce am intervievat si testat cativa, l-am gasit pe Andrei, un om curios si atent, cateva calitati care il faceau nu doar un foarte bun profesionist, ci si un partener de nadejde.Asa a luat nastere prima echipa Mind Treat Studios: Costin – lead pe design, Andrei – pe programare, si eu – pe business development. Prima chirie am platit-o pe 1 iulie 2011, iar firma am infiintat-o la sfarsitul anului 2011, ca un SRL – D.Aveam atunci doua directii posibile: lansarea unor produse sau oferirea unor servicii. Pentru ca acum patru ani piata nu era atat de dezvoltata, iar accesul la investitori era dificil am ales serviciile.Mai exact, servicii adresate pietei agentiilor de publicitate. Existau departamente interne, freelanceri, studiouri care se ocupau de zona de produs si faceau boothstrapping cu proiecte din agentii, dar nu exista cineva sa construiasca pe aceasta piata.Noua ni s-a potrivit ca o manusa: eu aveam multe cunostinte in domeniu datorita revistei Luerzer’s Archive si, in plus, nu exista la vremea aceea un studio care sa lucreze digital pentru agentii.
Ce face, mai exact, Mind Treat Studios?
Studioul nostru ofera servicii de noua tehnologie catre agentiile de publicitate locale si internationale. Specialitatile noastre sunt mobile dev si Kinect dev, dar ne place si AR, internet of things si orice e nou.
Fiind o echipa mica ne adaptam usor la orice tehnologie noua.
Iata ca, dupa patru ani de proiecte pentru marile agentii de publicitate din Romania, ati primit o recunoastere extraordinara la nivel international. Spuneti-ne mai multe despre premiile pe care le-ati castigat la Festivalul International Creativity Awards.
Faptul ca multe din proiectele Mind Treat Studios au fost apreciate de juriul festivalului ne bucura foarte tare si ne confirma inca o data succesul colaborarii dintre studioul de design, agentia de publicitate si brand.Avem urmatoarele proiecte castigatoare Platinum/Best in Category:
TEDx – The art of speech, un proiect Kinect dezvoltat pentru Mercury 360, prin care am transformat miscarea scenica in arta printata.
Orbit Chewmeter, un proiect web dezvoltat pentru Geometry, care folosea recunoasterea faciala si puteai misca niste personaje prin intermediul mestecatului si zambetului.
Coke Transformation, un proiect web, Kinect, mobile pentru United McCann de realitate augmentata. Cu o simpla miscare a corpului, fanii care au interactionat cu senzorul Kinect se puteau transforma intr-unul dintre personajele din spotul Euro 2012.
Oana Manga, managerul care duce recrutarea la un alt nivel
Oana Manga conduce o platforma de recrutare aparte, in care angajatorii sunt cei care isi cauta cadidatii. Ideea sa este apreciata si de cei care isi cauta un loc de munca: ea le ofera oportunitatea de a se prezenta cat mai eficient angajatorilor, fara presiunea timpului sau unui anumit tip de job.Platforma include si o inovatie pe piata romaneaasca, programarea online a interviului. In doar trei luni de la lansare, 2.000 de angajatori au apelat la acest sistem contra unui comision de 1% din salariul cerut de candidat.Bazandu-se pe nevoia crescuta de talente a companiilor din Romania si Europa, Business Development Managerul CeeVee.com si-a propus ca in 2016 platforma sa inregistreze o cifra de afaceri de 1 milion de euro.”In viitor, CeeVee.com va fi principala sursa de recrutare de talente din Europa. Momentan angajatorii au deja prin CeeVee.com acces la cei mai buni candidati din Romania si Polonia”, explica Oana Manga, intr-un interviu acordatBusiness24.
Spuneti-ne mai multe despre platforma CeeVee.com. Cand si cum s-a nascut ideea si modelul de business?
CeeVee.com este practic o imensa baza de date de talente, desprinsa din Bestjobs, cu peste 2,6 milioane de candidati.
CeeVee.com functioneaza sub aceasta forma din martie 2015 si s-a nascut din dorinta de a oferi o platforma separata de cea de anunturi, cu ajutorul careia candidatii sa poata fi promovati, contactati si ofertati intr-un mod transparent si care sa le ofere expunere catre angajatori nu doar din Romania, ci din toate tarile europene.
CeeVee face parte din grupul Neogen, ca si Bestjobs. Care este, insa, diferenta dintre cele doua platforme? Nu va este teama de o eventuala „canibalizare”?
Bestjobs este un job board clasic, pe care se vor gasi in continuare anunturi de angajare, iar Ceevee.com este platforma pe care se promoveaza candidatii si in care pot fi gasiti cei mai potriviti oameni pentru un anumit proiect.In cazul Bestjobs, candidatii aplica la anunturile pe care le gasesc potrivite pentru ei, in cazul Ceevee.com angajatorii contacteaza candidatii pe care ii considera potriviti.Fata de Bestjobs, procesul de recrutare este invers: nu candidatul este cel care aplica pentru un anumit job, ci angajatorul il gaseste in functie de nevoia sa.Singura conditie pentru ca un candidat sa poata sa fie identificat de angajator este sa fie prezent, adica sa isi incarce CV-ul in platforma. Sunt doua platforme complementare si este nevoie de un singur cont pentru a le folosi pe ambele, insa pot fi folosite si separat.CeeVee.com ofera oportunitatea candidatilor de a se prezenta cat mai eficient angajatorilor, fara sa existe presiunea timpului sau un interes pentru un anume anunt de angajare.
Platforma include si o inovatie pe piata romaneaasca, programarea online a interviului. Cat de deschisi au fost romanii la noua propunere? Cate astfel de programari ati realizat de la deschidere si pana acum?
Procesul de selectie, intervievare, ofertare, recrutare se automatizeaza, iar tehnologia le va oferi recrutorilor instrumentele de a-si eficientiza drumul de la nevoia de angajare la angajarea propriu-zisa.
Programarea online a interviului salveaza foarte mult timp atat pentru angajator, cat si pentru candidat; zecile de telefoane pe care un angajator e nevoit sa le dea pentru a stabili un interviu nu mai sunt necesare.
Angajatorul plaseaza intentia de a realiza un interviu cu un posibil candidat, acesta putand accepta cu un singur click.
In nici trei luni de la lansare au fost initiate folosind platforma CeeVee.com peste 2.000 de interviuri.
Un alt element interesant pentru angajatori este faptul ca platesc doar in cazul in care se confirma interviul, iar taxa este de 1% din salariul cerut de angajat. Cum s-a nascut aceasta idee? Ce v-a inspirat?
Ne-au inspirat tendintele internationale, in care inovatia si automatizarea proceselor au dus catre o mai mare transparenta a procesului de recrutare si au faciltat trecerea catre plata per rezultat, in cazul nostru plata per candidat care spune „da, sunt interesat sa lucrez cu aceasta companie, vreau sa ma intalnesc cu ei”.
V-ati propus ca in 2016 platforma sa inregistreze o cifra de afaceri de 1 milion de euro. Pe ce va bazati in acest plan maret?
Ne bazam pe nevoia crescuta de talente a companiilor din Romania si Europa. Suntem leaderi in ceea ce priveste numarul de candidati specializati inscrisi la noi (IT, ingineri, medici) si Ceevee.com este sursa principala de recrutare pentru cele mai mari companii din industriile sus mentionate.
Dintre profilele de pe CeeVee.com isi aleg colaboratorii companii ca IBM, Microsoft, Oracle, Amazon, Bayer etc.
Care sunt candidatii cu cel mai mare succes la angajatori, in ziua de azi?
Candidatii din domeniul IT sunt cei mai cautati, acestia situandu-se si in topul celor mai bine platiti angajati.
Tot ei sunt cei care cer si cele mai mari salarii?
Da.
Ce planuri aveti pentru proiectul CeeVee.com? Cum credeti ca va arata el in cativa ani?
In viitor, CeeVee.com va fi principala sursa de recrutare de talente din Europa. Momentan angajatorii au deja prin CeeVee.com acces la cei mai buni candidati din Romania si Polonia.
Medic arestat pentru luare de mita – „ajuta” oamenii sa se pensioneze
Medicul Adrian Marius Stefan, expert in cadrul Compartimentului de Expertiza medicala a Capacitatii de Munca Slobozia, a fost arestat preventiv pentru luare de mita, fiind acuzat ca a primit bani de la 84 de persoane pentru eliberarea unor certificate medicale.Judecatorii de la Tribunalul Ialomita au admis propunerea procurorilor privind arestarea preventiva a medicului Adrian Marius Stefan, de la Compartimentul de expertiza a capacitatii de munca – Cabinet Slobozia, medicul, acuzat de luare de mita, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, medicul fiind prins in flagrant de catre anchetatori.Decizia magistratilor ialomiteni nu este definitiva, putand fi contestata.Potrivit anchetatorilor, in perioada aprilie – iunie2015 medicul Adrian Marius Stefan a primit de la 84 de persoane sume de bani pentru a elibera documente medicale necesare unor dosare de pensionare.In cursul acestei saptamani, Adrian Marius Stefan a fost prins in flagrant in timp ce primea mita.Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita au facut, saptamana aceasta, treiperchezitii, intre care una sediul unei institutii publice si doua descinderi domiciliare intr-un dosar in care fac cercetari cu privire la infractiuni de luare si dare de mita, fapte comise in cursul acestui an.Pe langa medicul Adrian Marius Stefan, in acelasi dosar este cercetat un alt medic, acuzat de asemenea ca primit bani si bunuri pentru eliberarea unor certificate medicale necesare dosarelor de pensionare.Aproximativ o suta de persoane au fost audiate in acest dosar.
Accident rutier in Bulgaria: Doua romance au murit, alti trei romani au fost raniti
Doua romance, care au fost ranite alaturi de alti trei cetateni romani intr-un accident rutier produs in Bulgaria, au murit sambata la spitalul din Varna, a anuntat centrul de presa al spitalului.Cinci cetateni romani, cu varste cuprinse intre 23 si 29 de ani, au fost raniti intr-un accident rutier produs sambata dimineata, in jurul orei 10.20, peautostrada Hemus din Bulgaria, fiind transportati de urgenta la spitalul Sf. Anna din Varna, informeaza agentia Focus in pagina electronica.Anterior, centrul de presa al spitalului anuntase ca cele doua femei, dintre care una insarcinata, erau in stare critica.Cele doua femei au murit din cauza ranilor grave suferite in timpul accidentului, in pofida eforturilor medicilor de a le salva, care au durat sase ore.Ceilalti trei romani raniti in accident sunt in stare stabila.