


http://www.mesagerulromanesc.info/?p=18407
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca Guvernul va plafona indemnizatiile pentru cresterea copilului la un maximum de 1.800 de euro pe luna, urmand ca in aproximativ doua saptamani sa fie adoptata o OUG prin care sa se reglementeze aceasta chestiune. Olguta Vasilescu sustinea la sfarsitul lunii mai ca sunt in lucru trei variante si ca se analizeaza introducerea unui plafon situat intre 5.000 si 10.000 de lei.

http://www.mesagerulromanesc.info/?p=18407
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca Guvernul va plafona indemnizatiile pentru cresterea copilului la …
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca Guvernul va “intra cu celeritate” si in indemnizatiile pentru cresterea copilului, astfel incat acestea sa fie plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe luna, urmand ca in aproximativ doua saptamani sa fie adoptata o OUG prin care sa se reglementeze aceasta chestiune.
“Vom intra cu celeritate si in aceste indemnizatii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finala, in sensul ca vom plafona indemnizatia la maxim cat exista in Europa la ora actuala, adica 1.800 de euro, cat are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate sa ia nimeni”, a spus ministrul Muncii, intrebata despre indemnizatiile pentru cresterea copilului.
Chestionata in continuare cand se va rezolva situatia acestor indemnizatii, Olguta Vasilescu a spus ca “in maxim doua saptamani vom avea proiectul de OUG”.
Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat, pe 28 mai, ca, imediat dupa ce intra in vigoare Legea salarizarii, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizatia de crestere a copilului, ea spunand ca, de exemplu, daca argentinianul Lionel Messi ar veni sa joace la o echipa din Romania pentru un salariu de 30 de milioane euro si ar avea un copil, statul roman ar putea fi nevoit sa ii plateasca acestuia o indemnizatie lunara de aproximativ 28 de milioane de euro.
“In luna iulie, imediat dupa ce finalizam Legea salarizarii unitare vom intra cu aceasta indemnizatie de crestere a copilului”, a anuntat ministrul Muncii.
Olguta Vasilescu a sustinut necesitatea introducerii unui plafon pentru aceasta indemnizatie. Ea a spus ca sunt in lucru trei variante si ca se analizeaza introducerea unui plafon situat intre 5.000 si 10.000 de lei.
Ministrul Muncii a prezentat si cuantumul celor mai mari 12 indemnizatii aflate in plata, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei.
“De la luna la luna cresc aceste sume, pentru ca au prins care e ideea si incep sa faca tot felul de jonglerii”, a mai afirmat Olguta Vasilescu, ea precizand ca au fost cazuri in care s-a constatat ca unele sume sunt necuvenite.
Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a denunţat din nou “cascadoria ruşinoasă” a autorităţilor române, care au interzis tranzitul avionului său, cerând o analiză a Moscovei asupra incidentului urmată de “măsuri dure de retorsiune” împotriva României.
“Tonul aspru al afirmaţiilor mele reflectă emoţiile pe care le-am avut în legătură cu ce li s-a întâmplat pasagerilor avionului nostru”, a afirmat Dmitri Rogozin.
“Cei mai mulţi pasageri reveneau acasă. M-am deplasat de fiecare dată în R.Moldova cu avioane comerciale ruse. Cascadoria ruşinoasă a românilor şi a Guvernului moldovean necesită o analiză atentă şi măsuri dure şi precise de retorsiune”, a avertizat vicepremierul Rusiei.
“Ţările din Vest nu se vor împăca niciodată cu aspiraţiile Rusiei de a fi o ţară liberă şi puternică. Erau destul de mulţumite cu Rusia instabilă din anii 1990, dar nu se vor împăca niciodată cu dorinţa noastră de a fi liberi şi puternici. Iar modul nostru de a fi liberi şi puternici va fi cea mai bună reacţie la sancţiuni şi la acţiuni murdare. Vom decide cum să eliminăm aceste creaturi mârşave”, a insistat Rogozin.
Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale, a declarat, sâmbătă, că reacţia vicepremierului Dmitri Rogozin după ce nu i s-a permis survolarea României, a fost “absolut nepotrivită”, precizând că “situaţia de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancului estic al alianţei”.
“Situaţia de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al alianţei, să facem achiziţiile potrivite pentru înzestrarea armatei române. Am văzut aseară declaraţiile domnului ambasador al Rusiei în România, care încearcă o justificare a unor tipuri de acţiuni pe care le promovează în zonă. Sigur că de aici putem trage foarte multe concluzii. (..) Eu cred că trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică şi în acelaşi timp să facem ce este necesat pentru a avea mai multă securitate şi a putea şi descuraja anumite acţiuni ostile. Şi când am discutat despre rachete, am spus că ele reprezintă şi un element care consolidează securitatea naţională, dar şi un element de descurajare a unor posibile acţiuni”, a declarat ministrul Apărării.
Întrebat dacă reacţia vicepremierului rus este una gravă, Adrian Ţuţuianu a răspuns : “Absolut nepotrivită. Ca să nu folosesc alte cuvinte”.
Decizia României de a interzice tranzitul avionului în care era vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost o “provocare intenţionată” care a periclitat pasageri şi care va afecta “grav” relaţiile bilaterale, a avertizat Ministerul rus de Externe, care a prezentat o notă de protest şi a cerut explicaţii.
“La Moscova, acest incident este considerat o provocare intenţionată care afectează grav relaţiile bilaterale”, a atras atenţia Ministerul rus de Externe.
Forțele maritime ucrainene desfășoară exercițiile navale comune PASSEX în Marea Neagră cu nave a trei țări membre ale NATO, și anume Marea Britanie, Turcia și România, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Kiev. Exercițiile navale implică fregata ucraineană “Hatman Sahaidacini”, distrugătorul britanic “Duncan”, fregata turcă “Yildirim”, fregata românească “Regele Ferdinand”, precum și vehicule aeriene, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de agenția Xinhua.
Exercițiile vizează să îmbunătățească interoperabilitatea între părțile participante, se precizează în comunicat.
Exercițiile navale PASSEX sunt ținute periodic în Marea Neagra. Ucraina și NATO au stabilit parteneriatul în 1991, la scurt timp după ce Kievul și-a obținut independența față de fosta Uniune Sovietică. Ucraina cooperează strâns cu alianța și participă activ la programul NATO Parteneriat pentru Pace.