SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Eseu după un text al autorilor Bacovia sau Blaga la Real şi Arghezi sau Barbu la Uman
Publicat: Luni, 01 Iulie 2019 07:30 // Actualizat: (acum 20 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Iulian Tudor
SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Elevii care au absolvit clasa a XII-a au susţinut luni prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la limba şi literatura română. Elevii au avut printre cerințe realizarea unui eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru Real și Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii pornind de la un text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi”, de George Panu.
Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.
La subiectul al treilea, absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (cu excepția celor de profilul pedagogic) au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.
Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectul al treilea la Limba și literatura română a avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.
SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ
Examenul național de Bacalaureat 2019 se desfăşoară în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat – 2011, cu modificările ulterioare), şi cu prevederile ordinului de ministru atașat.
Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2019 sunt disponibile aici.
SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Calendar BAC 2019 Sesiunea iunie-iulie 2019 – probe scrise
- 1 iulie 2019 Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
- 2 iulie 2019 Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
- 3 iulie 2019 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris
Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus
SIMULARE BAC 2019 EDU.RO. Subiecte romana bacalaureat 2019. Ce cerinţe au primit elevii
- 4 iulie 2019 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris
Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:
Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus
- 8 iulie 2019 Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:0)
- 9-12 iulie 2019 Rezolvarea contestațiilor
- 13 iulie 2019 Afișarea rezultatelor finale
BACALAUREAT 2019. Doi elevi din Bucureşti, daţi afară din examenul la Limba română şi literatura română
Publicat: (acum 19 ore) // Actualizat: (acum 19 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Iulian Tudor
BACALAUREAT 2019. Doi absolvenți de liceu au fost eliminați din Bacalaureat, pentru că au intrat cu telefoanele în examenul scris de Limba și literatura română, anunță Inspectoratul Școlar al Municpiului București.

BACALAUREAT 2019. În total, în Capitală au fost înscriși 13.287 de elevi la proba de Limba română, dintre care au fost prezenți la examenul de astăzi 13.040.
Absolvenții de liceu au început astăzi probele scrise din cadrul Bacalaureatului, cu examenul la Limba și literatura română. Proba a început la ora 9:00, iar absolvenții au avut 3 ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.
Regulile de BAC prevăd că absolvenții de liceu nu au voie să intre în examen cu următoarele:
- telefoane mobile,
- căști audio,
- mijloace electronice de calcul sau de comunicare,
- ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete,
- manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare,
- notițe, însemnări, rezumate, ciorne,lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.
Tinerii care se prezintă la BAC sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitarestabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
Liceenii ce refuză să depoziteze obiectele NU sunt primiți în examenul de BAC.
Odată ajunși în sălile de examen, absolvenților de liceu li se interzice să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
BACALAUREAT 2019. Ce se întâmplă cu liceenii care copiază sau încearcă să copieze la BAC
Candidații la BAC ce încalcă regulile detaliate mai sus sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de profesori din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.
Încălcarea regulilor este considerată tentativă de fraudă, candidații respectivi nu mai pot să participe la examenele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.
Candidații care au copiat sau au încercat să copieze NU mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul să participe se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale pentru olimpici a examenului de bacalaureat.
Înainte de începerea probelor de BAC, profesorii asistenți le spun candidaților ce au voie și ce nu au voie să facă în examen și le cer să predea toate eventualele materiale și obiecte care sunt interzise în sala de examen. După această etapă, absolvenții de liceu prezenți la bacalaureat vor semna un proces-verbal în care menționează că au luat cunoștință care sunt consecințele nerespectării regulilor de mai sus.
BACALAUREAT 2019. Sălile de examen trebuie să fie dotate cu camere de supraveghere video și audio funcționale; supravegherea video trebuie să existe și în camerele în care se descarcă și multiplică subiectele, unde se predau lucrările, se amestecă, numerotează și se introduc în plicuri, precum și în sălile în care se evaluează lucrările, prevede Ordinul nr. 4830/2018 din 30 august 2018 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2019.
Înregistrările audio-video din sălile de examen vor fi verificate de comisiile de BAC, prin sondaj, după încheierea fiecărui examen scris. „În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen”, se arată în legislația de BAC.
În cazul în care verificarea imaginilor indică tentative de a copia sau alte nereguli, comisia de bacalaureat elimină candidații din examen.
Admitere liceu 2019. Tot ce trebuie să ştii despre înscriere. Când se face repartizarea computerizată. Cum se calculează media
Publicat: (acum o oră) // Actualizat: (acum o oră) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan
Admitere liceu 2019. Emotii mari pentru elevii de clasa a VIII-a. Acum ca s-au aflat notele la Evaluarea nationala si s-au calculat mediile finale pentru intrarea la liceu, incepe o noua etapa: repartizarea computerizata.

Admitere Liceu 2019 – REPARTIZAREA COMPUTERIZATA
Etapa de repartizare computerizata si admitere in invatamantul liceal de stat pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2019-2020
3-7 iulie 2019: completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a; completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a care doresc sa participe la admitere in alt judet si depunerea/transmiterea fiselor, conform procedurii stabilite de Comisia Nationala de Admitere
3-7 iulie 2019: introducerea in baza de date computerizata (in aplicatia informatica centralizata) a datelor din fisele de inscriere
4-8 iulie 2019: verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata
8 iulie 2019: termenul-limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul judetean de admitere/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata, prin confirmarea operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata; predarea de catre comisia din centrul de inscriere a fiselor de optiuni originale la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti
9 iulie 2019: transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti la Centrul National de Admitere prin confirmarea, de catre acestea, a finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata
10 iulie 2019: verificarea si corectarea bazelor de date de catre Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti, transmiterea modificarilor la comisia nationala
10-11 iulie 2019: corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Bani pentru prezenţa la şcoală. Elevii vor primi cate 10 lei pentru fiecare zi fără absenţe
Publicat: (acum 19 ore) // Actualizat: (acum 19 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Iulian Tudor
Vouchere de 10 lei pentru fiecare elev care are o zi cu prezenta integrala, prevede una dintre masurile anuntate de PSD pe site-ul oficial. Masura face parte dintr-un document numit „Masuri prioritare pentru semestrul al II-lea”, care cuprinde mai multe proiecte ce vizeaza Educatia.

„Plata se va face la inceputul lunii urmatoare. In anul scolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar incepand cu anul scolar 2020-2021 si celor din invatamantul gimnazial”, este mentionat in document.
Citeşte şi A apărut o nouă categorie de vouchere, în valoare de 400 DE LEI. Milioane de români le vor primi
Daca o luna are aproximativ 20 de zile de scoala, inseamna ca un elev fara absente ar urma sa primeasca 200 de lei pe luna, conform proiectului prezentat.
Totusi, efortul bugetar pentru punerea in aplicare a acestei masuri ar fi de ordinul miliardelor de lei, doar pentru un singur an scolar, si este greu de crezut ca va putea fi posibil.