Cazul Maniu. Trădarea de țară, supremul patriotism al românului-canalie! 10 iulie 2019
Foarte pe scurt, așa cum îl prezintă biografiile publice, Dennis Deletant este profesor de studii românești la School of Slavonic and East European Studies (SSEES), University College of London și la Universitatea din Amsterdam. A studiat în România în cadrul unei burse postuniversitare, cu o durată de nouă luni de zile, acordate de British Council în 1969. A vizitat apoi frecvent țara până în 1988, când a fost declarat persona non grata, ca urmare a comentariilor nefavorabile la adresa regimului Ceaușescu pe care le-a făcut în presa britanică. În prezent, Dennis Deletant face parte din conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România. Adică, unul care știe ceea și cum pe aici, atât ieri, cât și azi.În opinia istoricului englez, Iuliu Maniu a fost spion britanic din patriotism! Pe bune, așa zice: „Maniu a fost cu siguranță, cum spuneam, un mare patriot, dar era și un politician destul de abil. Am citit recent chiar în unele reviste românești că Maniu era agent britanic, spion britanic. Era, dacă vrem să luăm grămadă ce înseamnă agent și spion, dar era spion în interesul României, el încerca prin atitudinea lui să creeze o situație în care rușii n-ar avea motive să ocupe România.”
Nu trebuie să te dea sentimentele patriotice afară din casă, ca să pricepi că aici este vorba despre un truc al spionajului care funcționează de când lumea, recrutarea de către serviciile de spionaj a cetățenilor străini pe baza sentimentelor de patriotism. Adică, tu nu-ți trădezi țara, ci ți-o iubești de fapt, semnezi cu spionajul străin, pentru că ăia de acolo vor binele țării tale la modul superlativ, așa cum ai tăi nu-l înțeleg, drept pentru care, este înalt-patriotic să te combini cu spionajul ălora.
Nu doar Iuliu Maniu a avut naivitatea să creadă așa ceva, sau să se scuze moral astfel, ci multă lume cu mai puțină experiență și cultură decât el. În perioada 1950-1965, era o mare cinste să fii selecționat pentru a merge la studii în URSS, era „harașo”, un fel de „cool” din epocă, să te întorci de acolo cu nevastă rusoaică și era patriotic să te întorci din Uniune nu doar școlit și măritat, ci și recrutat de KGB sau GRU. Exact la fel, doar în oglindă geografico-ideologică, cum este și acum, când dacă nu visezi studii în Vest, sau chiar în Vestul îndepărtat, ești vai de capul tău, iar dacă vii și cu o amețită de acolo ești, cum ziceam, ăl mai „cool”. La fel, a te lăsa împachetat de serviciile ălora, și a te întoarce măcar agent de influență care să se ocupe de interesele financiare, economice și politice ale găștii pentru care ai fost recrutat, este o chestiune de mare patriotism. Cei mai realizați din această perspectivă superior-patriotică sunt cei care reușesc să-și iubească și să-și servească țara atât de bine încât, deși înalți demnitari la ei acasă, devin cetățeni ai țărilor unde au fost recrutați, li se acordă grade militare și sunt decorați de aceste țări pentru merite în serviciul lor și sunt retribuiți generos pentru prestațiile împotriva patriei în care au văzut lumina zilei.Una peste alta, numai cu țara ta nu este patriotic să fii, iar dacă cumva ești, te râd și curcile.

„În ceea priveşte stadionul ‘Steaua’ să ştiţi că lucrurile au evoluat într-un mod extrem, extrem de rapid şi de benefic. (…) Din discuţiile pe care le-am avut împreună cu antreprenorul şi constructorul, la finalul acestui an stadionul Ghencea va fi cu acoperişul instalat, această operaţiune urmând să înceapă la 1 octombrie. 95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate, au rămas doar golurile tehnologice. (…) Sunt montate grinzile aferente primului inel, începe şi construcţia celui de-al doilea inel. (…) Deja la parcarea VIP se lucrează, mâine înţeleg că va avea loc o discuţie cu cei de la ISU pentru tot ceea ce înseamnă aprobările, se lucrează inclusiv la instalaţiile electrice şi termice”, a precizat Daniel Suciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la care a participat şi fostul mare fotbalist Gică Popescu, consilier onorific al prim-ministrului.
De altfel, Suciu a menţionat că, în cursul dimineţii, împreună cu Gică Popescu, a vizitat toate cele trei stadioane.
Potrivit ministrului Dezvoltării, la stadionul Giuleşti au fost finalizate lucrările de demolare a construcţiei vechi, se execută lucrări pentru incinta de piloţi foraţi şi a fost depusă documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de construire la Primăria sectorului 6.
„Vreau să fac un apel la toţi cei care locuiesc în zona stadionului Giuleşti. Înţelegem disconfortul creat datorită lucrărilor, înţelegem şi zgomotul, fac un apel să înţeleagă cetăţenii din acea zonă că nu este o lucrare care va dura foarte mult. (…) Am încredere că împreună cu autorităţile şi cu Primăria şi cu domnul primar cu care vreau să am o discuţie împreună cu Gică Popescu să ne dea tot concursul necesar astfel încât să recuperăm şi la stadionul Giuleşti, astfel încât la anul lucrările să fie în grafic”, a declarat Suciu.
El a anunţat că din data de 8 iulie au început lucrările şi la stadionul „Arcul de Triumf”.
„Mai e nevoie, dacă vreţi, de o lucrare administrativă, care nu stă neapărat în seama constructorului, mutarea unei conducte, care ar fi trebuit mutată de ceva vreme. Avem garanţia că şi acest lucru se va întâmpla. Lucrările la ‘Arcul de Triumf’ sunt de mai mică amploare, discutăm totuşi de un stadion cu doar puţin peste 8.000 de locuri şi cred că oamenii şi antreprenorii cu care am discutat astăzi vor respecta absolut toate graficele”, a mai spus Daniel Suciu.
Întrebat dacă toate stadioanele menţionate vor fi finalizate până la Campionatul European de Fotbal din 2020, vicepremierul a răspuns: „Campionatul European de Fotbal 2020 se va desfăşura la Bucureşti, terenurile de antrenament vor fi puse la dispoziţie. Nu există niciun impediment ca acest eveniment să nu se întâmple la Bucureşti”.
Gică Popescu a completat că stadionul Ghencea, de curând, a fost introdus de UEFA pe lista bazelor de antrenament pentru EURO 2020. „Deci, noi ne-am asumat că stadionul Ghencea va fi gata pentru antrenamente chiar pentru cei care vor veni să joace în grupe la Bucureşti”, a declarat el.

Patru zile de spectacole stradale la Timișoara
Orașul se transformă, se reconstruiește. La fel ca el, și oamenii, și mentalitățile se schimbă, susțin reprezentanții Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Sezonul România-Franța (partener principal) și Institutul Francez din Timișoara care organizează în perioada 10-14 iulie evenimentul IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție, o serie de spectacole de teatru și dans care, timp de patru zile, vor avea loc în principalele trei piețe publice din centrul orașului de pe Bega. Acesta este primul eveniment de amploare organizat, în 2019, de organizație.Vor fi dansuri și jonglerii surprinzătoare, teatru experimental care vor provoca timișorenii să urmărească spectacole ieșite din comun. Tema aleasă, Timișoara în (Re)Construcție este o temă actuală pentru că orașul este în continuă transformare. Și, alături de el, și noi ne transformăm, mental și spiritual, arată reprezentanții organizatorilor. Astfel, la Timișoara vor evolua trupe artistice din Franța, Polonia și Timișoara, recunoscute în lume pentru repertoriu. „Mă bucur că Timișoara 2021 s-a asociat Sezonului România-Franța prin organizarea acestui frumos festival – Impuls – care face parte dintre evenimentele de închidere a Sezonului la Timișoara. Colaborarea noastră cu Timișoara 2021 continuă la toamnă cu festivalul „Impuls Fabric”, dedicat artelor stradale, dansului și muzicii live, care se va desfășura în Piața Traian, din 1 până în 6 octombrie. Acest lucru corespunde voinței Institutului Francez de a contribui la dezvoltarea proiectului Timișoara – capitală europeană a culturii, conform orientărilor din Bid Book”, a declarat Cyrille Fierobe, directorul Institutului Francez din Timișoara.
Compania franceză G. Bistaki este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa, iar cei 5 artiști-dansatori vor susține două spectacole în Piața Sfântul Gheorghe în zilele de miercuri, 10 iulie și joi, 11 iulie, de la ora 21.30. Ei vor prezenta spectacolul Baïna(na), un spectacol amuzant și postmodernist în care experimentează cu curaj, folosind obiecte comune, saci, lopeți, pentru a da o valență artistică obiectelor uzuale.
Cie Beau Geste din Franța propune un dans inedit – Transports Exceptionnels, în Piața Victoriei, în zilele de joi 11 iulie 2019 și vineri, 12 iulie 2019 – de la ora 17.00 și de la ora 20.00. Artistul Dominique Bovin combină elemente de mecanică și dans.
Școala de Vară de Dans Contemporan – un proiect al asociațiilor Noi Re-Creăm și Unfold motion – va susține spectacolul Cadre și Forme – duminică, 14 iulie, de la ora 20.00 – în Piața Sf. Gheorghe.
Nu în ultimul rând, teatrul Ósmego Dnia, unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia va prezenta spectacolul Copiii Revoluției, care se va juca în zilele de sâmbătă, 13 iulie 2019 și duminică, 14 iulie 2019, de la ora 22.00, în Piața Libertății.
”Seria de evenimente IMPULS este un program realizat în parteneriat cu Institutul Francez din Timișoara și unul inclus în dosarul de candidatură pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană. S-a vorbit deja despre importanța publicului, mai ales a celui timișorean, în contextul capitalei culturale. Voi spune că prin aceste spectacole facem o mișcare cu dublu sens pentru a sublinia acest lucru: aducem publicul la spectacol, dar și spectacolul la public – pentru că artiștii, dansatorii vor da reprezentații, așa cum v-am obișnuit, pe stradă, în aer liber, într-un mod accesibil tuturor”, a menșionat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021.
Ion Tiriac i-a trimis o scrisoare presedintelui ITF: Ce ii reproseaza sefului tenisului mondial
Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 22:07 Ion Tiriac i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui ITF, David Haggerty, dupa ce a fost ales in fruntea tenisului romanesc.
Omul de afaceri i-a reprosat lui Haggerty ca, prini deciziile luate, a distrus Fed Cup si Cupa Davis, dupa schimbarea formatului competitional.
„Am fost ales presedintele Federatiei Romane de Tenis si din aceasta calitate as vrea sa va anunt ca sunt impotriva sistemului pe care intentionati sa il puneti in aplicare pentru Cupa Federatiei.
Acelasi lucru se aplica si in cazul Cupei Davis, diamantul din lumea tenisului, cu o istorie de peste 100 de ani. Este de neconceput ca ati aprobat un astfel de sistem pentru Cupa Davis si Fed Cup, conform caruia 18, respectiv 12 echipe joaca in acelasi timp si in acelasi loc timp de 6-7 zile pentru un trofeu mondial. Este adevarat ca sportul a evoluat in toate aspectele sale, dar asta nu justifica vanzarea si uciderea acestui bun impresionant in scopuri financiare. (…) Cred cu tarie ca multi dintre jucatorii actuali nu vor accepta sa joace in acest format propus de dumneavoastra si aura nationalista a acestui eveniment s-a pierdut pentru totdeauna”, a scris Tiriac, citat de News.ro.
De asemenea, Tiriac a cerut ca toate salariile oficialilor din cadrul ITF sa devina publice.
„Activez in acest sport de peste 65 de ani, astfel ca este datoria mea in mandatul scurt sa fac din federatia romana o voce auzita bine in comunitatea ITF”, a mai scris Tiriac.C.S.
ADIO, Gheorghe Turda! DESPĂRȚIRE cu LACRIMI în muzica populară!
foto: facebook.comMONDEN
Au trecut luni bune de când îndrăgitul interpret de muzică populară Gheorghe Turda s-a despărțit de iubita sa ai tânără, Nicoleta Voicu.
Anunțul despărțirii a cutremurat, la acea vreme, showbizul românesc la auzul acestei vești.
COȘMAR ÎN MUZICA POPULARĂ! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ MOARTEA ILENEI CIUCULETE! FANII SUNT DEVASTAȚI (GALERIE FOTO)
Deși fanii artistului au fost luați prin surprindere, relaţia lor se pare că s-a aflat de mult timp într-un impas, în condițiile în care artistul îi transmitea încă din vară semnale iubitei sale mai tinere cu 23 de ani, scrie click.ro.
DRAMA CONTINUĂ PENTRU MIHAI CONSTANTINESCU! MEDICII I-AU EXTIRPAT RINICHIUL!IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)
Fosta iubită a ţinut să-i reamintească artistului că l-a ajutat în cele mai delicate momente ale vieţii.
”I-am fost alături la bine şi la greu. Anul trecut chiar a fost traumatizant pentru că domnul Turda a fost diagnosticat cu carcinom (n.r- cancer de piele). M-a terminat psihic, m-a consumat, am stat prin spitale, de când a făcut analizele şi până s-a tratat. Totul a durat aproape două luni şi i-am fost alături trup şi suflet”, a povestit Nicoleta Voicu.