Subiecte la Titularizare 2019: Ce au primit profesorii la examen. Când apar rezultatele – Update
:quality(50)/wp-content/uploads/2019/07/subiecte-titularizare-2019-1024x767.jpg)
Ministerul Educației afișează subiectele de la Titularizare din 2019 în decursul acestei dimineți, cel târziu până la ora 14. Cei care vor să devină profesori, educatori sau învățători în învățământul preuniversitar se luptă pentru cele 4.319 de posturi puse la dispoziție. Este vorba despre peste 30.000 de candidați, deci bătălia pentru catedre este una foarte mare.
Update, ora 10.30: Edu.ro va publica baremul subiectele și rezolvarea oficială a acestora AICI, pe la orele prânzului. De menționat că anul trecut 47,40% dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă la Titularizare au obţinut note peste 7.
Subiecte la Titularizare 2019: Ce le-a picat viitorilor dascăli la examenul scris de azi
Astăzi, candidații află subiectele de la Titularizare, iar în 2019 există 3.091 de posturi de dascăli în mediul urban și 1.228 în mediul rural. Pentru a trece examenul, dascălii trebuie să ia minimum nota 7. Subiectele vor fi afișate pe site-ul titularizare.edu.ro. Tot pe site-ul Ministerului Educației vor apărea și rezultatele de la examenul scris.
Citeşte şi:
- Ion Cristoiu vede o schimbare a polilor de putere în PSD! „Dăncilă nu trebuie subestimată”
- Curs valutar BNR azi, 17 iulie 2019. Ce valoare are moneda unică europeană
- Bani falși în România! Acestea sunt bancnotele la care trebuie să aveți grijă
- Adrian Țuțuianu, atac devastator la adresa lui Codrin Ștefănescu! „Un individ folosit de Liviu Dragnea să-i rezolve treburile murdare”
- Ponturi pariuri CFR Cluj – Astana Champions League 7.17.2019
Calendarul de la Titularizare 2019:
- 17 iulie: susținerea examenului scris;
- 23 iulie: afișarea rezultatelor la examenul susținut de viitorii profesori;
- 23 – 24 iulie: depunerea contestațiilor;
- 30 iulie: afișarea rezultatelor finale de la Titularizare, după rezolvarea contestațiilor;
- 31 iulie: repartizarea candidaților care au cel puțin media 7.
Examenele scrise au o dificultate ceva mai ridicată față de un examen pentru un elev, asta pentru că aici vorbim despre selectarea viitorilor dascăli. Cele mai multe probe scrise sunt date la limba română și matematică, principalele discipline studiate de-a lungul ciclului gimnazial. Pentru un post de profesor se bat și cei care vor să predea geografia, fizica, chimia, istoria, limba engleză ori alte discipline.

Ce se întâmplă cu transferurile de post. Metodologia Ministerului Educației
Cei care depun contestațiile trebuie să știe că vor completa o cerere în care își asumă posibilitata ca nota obținută inițial să fie mult mai mică ulterior. Titularizarea este oferită pentru o perioadă nedeterminată. Odată ce candidații vor deveni învățători și profesori, aceștia vor fi supuși controalele din partea inspectorilor din cadrul Ministerului Învățământului, celebrele inspecții pentru grade.
Cât despre transferurile de post, Ministerul Educației face câteva precizări, trecute în metodologie. „Deciziile de transfer/pretransfer
pe posturi didactice/catedre pentru aceste cadre didactice debutante se emit numai în situaţia în care acestea promovează examenul naţional de definitivare în învăţământ, după comunicarea rezultatelor finale ale examenului naţional de definitivare în învăţământ. Posturile didactice/catedrele acestor cadre didactice debutante se vacantează după comunicarea rezultatelor finale ale examenului naţional de definitivare în învăţământ”, notează ministerul.
„În situaţia în care cadrele didactice debutante prevăzute la art. 21 alin. (4) şi (6), înscrise la examenul naţional pentru obţinerea definitivării în învăţământ, sesiunea 2019, nu promovează examenul naţional de definitivare în învăţământ, acestea rămân angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată în unităţile de învăţământ în care au fost repartizate”, se arată în metodologia Ministerului Educației.

„În urmă cu aproximativ 5 ani, am văzut-o pe Simona Halep jucând pentru prima dată. Mai mult decât de imensul ei talent, am fost impresionat de modestia ei sinceră, bunătatea față de ceilalți și chiar de credința ei. I-am spus soției mele: ‘În ceea ce privește talentul, eleganța, bunătatea și modestia, Simona Halep este Audrey Hepburn a tenisului’”, mai spune acesta.
În acest moment, după Wimbledon, Simona Halep e pe locul 4, cu 5933 de puncte. Lider este Ashleigh Barty (6605), pe doi este Naomi Osaka (6257), iar podiumul este completat de Karolina Pliskova (6055).

Guvernul vrea să limiteze numărul călătoriilor pe care studenții le pot face gratuit cu trenul, susțin surse din rândul PSD, citate de Antena 3.
Această posibilitate ar putea fi discutată chiar în Comitetul Executiv Național, așa a declarat Eugen Teodorovici când a fost întrebat de jurnaliști, potrivit sursei citate.
Guvernul a decis ca de la 1 februarie 2017 toţi studenţii din România să aibă gratuitate la transportul feroviar pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanţelor universitare şi indiferent de operatorul feroviar.
Daniel Dobre cere Guvernului sa puna in aplicare dorinta Simonei Halep: Aceasta problema trebuie rezolvata
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 11:08 Antrenorul Simonei Halep, Daniel Dobre, a cerut Guvernului sa puna in aplicare dorinta exprimata de sportiva noastra dupa castigarea turneului de la Wimbledon.
La finalul meciului cu Serena, Simona a cerut Guvernului sa deblocheze fondurile Federatiei Romane de Tenis. Guvernantii nu au oferit insa niciun raspuns de atunci, astfel ca Dobre a readus in discutie acest subiect.
„Guvernul ar putea sa preia mesajul Simonei Halep! Vedem ce se intampla la Federatia Romana de Tenis. Trebuie sa vina domnul Tiriac, care nu castiga nimic din aceasta situatie, sa incerce sa deblocheze. Simona nu transmite aceste mesaje pentru ea, ci pentru cei care vin din urma. Trebuie sa avem viitor si Simona se gandeste si la asta.
Ministerul trebuie sa deblocheze fondurile. Noi avem buget de 800 de mii de euro buget. Din banii astia, se platesc si salariile angajatilor. Cam jumate sunt pentru salarii. Turcii au 15 milioane de euro buget si n-au nimic. Si nu vreti sa stiti ce bugete au cei buni!”, a spus Dobre la Marius Tuca Show.
La conferinta de presa sustinuta dupa meciul cu Serena, Simona Halep a facut un apel catre Guvern sa deblocheze finantarea Federatiei Romane de Tenis, sistata de Ministerul Tineretului si Sporturilor inca din 2017.
Simona spune ca fara acesti bani o multime de tineri talentati nu vor avea sansa sa ajunga la un nivel ridicat.
„E pacat de talentul pe care il avem noi romanii. Avem nevoie de bunatate si de suport emotional si fizic din partea tuturor pentru ca tenisul sa progreseze si sa ajunga pe un drum normal.
Nu este pe un drum normal si este pacat. Avem atatea rezultate bune, atatea fete care joaca la un nivel extraordinar si este pacat ca acesti copilasi sa nu aiba parte de un mediu mai placut si facil. Nu toti parintii au posibilitatea sa sustina copiii pentru ca tenisul este un sport scump. Sper ca domnul Tiriac sa reuseasca sa rezolve”, a afirmat Simona la conferinta de presa.
Finantarea Federatiei Romane de Tenis a fost sistata in 2017, dupa ce instanta a decis ca alegerile in care George Cosac a fost reales in functia de presedinte nu au fost statutare.
Concret, Marius Vecerdea, un alt candidat la acele alegeri, a avut castig de cauza in instanta cand a sustinut ca au votat mai multe cluburi decat cele afiliate.
Din aceasta vara, in fruntea Federatiei Romane de Tenis a ajuns Ion Tiriac, care spera sa deblocheze finantarea forului.C.S.