Strategiile secrete ale candidaților la alegerile prezidențiale. Ce mesaje vor folosi pentru a câștiga voturi

Urmează să vedem pe cine desemnează UDMR și PRO România.
Klaus Iohannis se află în toate sondajele de opinie pe primul loc.
Strategiile candidaților la prezidențiale
Klaus Iohannis: -se va prezenta în campanie ca fiind cel mai important oponent al PSD
-va veni cu un mesaj pro-european
-mesaj de susținere a statului de drept
Viorica Dăncilă: -realizările Guvernului: creșterea economică, mărirea salariilor și a pensiilor
-vorbește adesea despre faptul că e femeie, încearcă să atragă voturile femeilor
Dan Barna: -strategia se va concentra pe ideea de „fără penali în funcții publice”
-campania împotriva lui Dragnea
-e un om nou
Dancila, tirada de acuzatii la adresa lui Kovesi: Trebuia sa isi rezolve problemele din tara si pe urma sa candideze la o functie europeana
de Redactia Ziare.com Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 21:47 Prim-ministrul Romaniei nu va sustine nici pe ultima suta de metri candidatura Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European, in pofida mesajelor de sustinere pe care le-au transmis institutiile europene, precum si state ca Franta si Bulgaria.
Invitata la Digi24, Viorica Dancila a avut o tirada intreaga de acuzatii la adresa fostei sefe a DNA.
„Doamna Kovesi a plecat de la DNA nu ca a vrut dumneaei, ci pentru ca exista un raport. Eu cred ca era bine sa isi rezolve problemele din tara si pe urma sa candideze la aceasta functie.
Este numita si daca una dintre acuzatiile la adresa ei se va adeveri? Ce facem noi ca tara? Nu ma gandesc la ea, ci la imaginea noastra, ca tara. Pentru mine e important ca noi, ca tara, sa ne recastigam credibilitatea.
Mi-as dori ca doamna Kovesi sa nu aiba nicio problema. Dar daca va fi problema, toti se vor retrage si nu vor vorbi despre Laura Kovesi, ci despre Romania. Factura o va plati tara.
Eu nu afirm ca este vinovata sau nu, dar a fost schimbata din functie tocmai din cauza unor aspecte legate de activitatea dumneaei.
Modul in care a gestionat aceasta fucntie a fost unul defectuos, de aceea a fost si schimbata”, a afirmat sefa Guvernului
Reamintim ca Laura Codruta Kovesi a castigat concursul organizat pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Parchetului European si a fost votata de Parlamentul European, conform procedurii, insa Consiliul UE, la sefia caruia se afla atunci Guvernul Dancila, l-a preferat pe contracandidatul francez, motiv pentru care numirea a fost blocata pana dupa alegerile din 26 mai.
Intre timp, Franta a anuntat ca va sprijini candidatul roman, lucru confirmat si de presedintele Iohannis.
Chiar isi doresc primarii din rural sa nu mai stea in „pixul lui Dragnea”? Cum a decurs o dezbatere despre „Viitorul Satului Romanesc”
de Camelia Badea Joi, 25 Iulie 2019, ora 00:00 Nu toti primarii sunt hoti, dimpotriva multi dintre ei fac o treaba foarte buna, dar problemele administratiei locale din mediul rural nu se pot rezolva decat purtand un dialog corect si cinstit, sustinand procesul de descentralizare si transparentizand cheltuielile publice.
Acestea sunt concluziile exprimate la unison de cei doi parlamentari USR care au participat luni la o intalnire organizata la Poiana Brasov de Asociatia Comunelor din Romania (ACoR).
Infiintata in 1997, asociatia este condusa tot de atunci de Emil Draghici, primar din 1992 al comunei Vulcana-Bai (Dambovita), avand misiunea „de a realiza o uniune mai stransa intre comunele din Romania promovand idealurile si principiile prevazute in Carta europeana a autonomiei locale„.
ACoR a organizat in fiecare an intalniri cu politicienii de la nivel central, dar asta nu a oprit degradarea continua a comunitatilor rurale.
Anul acesta ACoR propune semnarea Pactului National „Viitorul Satului Romanesc”, al carui prim draft a fost prezentat luni la Poiana Brasov, in cadrul evenimentului la care au fost prezenti si parlamentarii USR Cristian Seidler si Allen Coliban.
„Ma asteptam la o dezbatere despre problemele serioase ale satului autohton, dar a fost o sedinta de minimizare a neregulilor majore sesizate de-a lungul timpului referitor la PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala, n.red.) si de respingere a sugestiei de prevenire a acestora prin mecanisme de control”, a scris pe Facebook deputatul USR Cristian Seidler.
Acesta a mai dezvaluit ca „parerea aproape unanima a fost ca pensiile speciale pentru alesii locali sunt un mod de a le face dreptate primarilor care au avut indemnizatii prea mici in ultimii 30 de ani”, dar si ca el si colegul sau au fost huiduiti si jigniti de alesi pentru ca a promis ca USR va elimina pensiile speciale.
„Dupa ce a plecat ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, Daniel Suciu, huiduielile la adresa noastra s-au aplanat, jignirile aproape ca au disparut, discutiile informale au devenit mult mai rationale. (…)
Satul romanesc are nevoie de finantare pentru investitii, iar guvernarea USR va sprijini investitiile eficiente ale administratiei publice locale. Nu becuri de 2.000 de euro, nu toalete de 200.000 euro, nu sisteme de alimentare cu apa lipsite de apa, nu asfaltari superficiale, nu contracte date cu dedicatie unor firme de partid. Prea multe comune din Romania sufera de depopulare si nu se pot sustine financiar singure”, a mai scris pe Facebook Cristian Seidler.
La randul sau, senatorul USR Allen Coliban s-a aratat intrigat de modul in care s-au purtat discutiile la care fusesera invitati.
„Ni s-a spus ca este vorba despre un dialog, despre o dezbatere. Am dat in schimb peste formatul A3 – agitatori, huiduieli, aplauze, jigniri. Manipulare – USR, care ‘vrea sa taie finantarile pentru satul romanesc’.
Ma asteptam sa vorbim despre problemele pe care le au primarii de comune. Despre cum putem imbunatati cadrul actual. Despre cum putem da comunitatilor locale mai multa independenta, mai multa putere de decizie, mai multe oportunitati, o descentralizare reala – totul, intr-un mod transparent si auditabil”, a scris Allen Coliban pe Facebook.
Aproape 10 milioane de romani traiesc in afara tarii. Tomac: CSAT si Parlamentul trebuie alertate
Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 19:08 Problema numarului imens de romani care traiesc in afara tarii ar trebui tratata ca una de securitate nationala, spune presedintele PMP Eugen Tomac.
„Avem 10 milioane de concetateni in afara tarii. Raportul, elaborat la solicitarea PMP, obliga institutiile statului sa-si regandeasca strategia in relatia cu diaspora si vecinatatea imediata. Statul roman are obligatia de a trata acest raport ca pe o chestiune de securitate.
Fluxul continuu de cetateni care pleaca peste hotare ne obliga sa actionam imediat, hotarat si extrem de profesionist in sensul crearii unor programe guvernamentale eficiente prin care sa-i convingem pe romani ca merita sa revina acasa. Toata arhitectura statului roman trebuie regandita plecand de la aceasta realitate. Prin urmare, nu este suficient sa ne limitam la a obtine dreptul garantat la vot pentru romanii din diaspora”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.
In opinia sa, in urma acestui raport al Guvernului, 30% din mandatele parlamentarilor ar trebui sa fie detinute de cetatenii romani care muncesc, studiaza sau locuiesc permanent peste hotare.
„Acesta ar fi primul semnal politic major pe care Romania l-ar putea da celor peste zece milioane de romani aflati in afara granitelor. Debirocratizarea statului si eliminarea micii coruptii din administratie ar trebui sa reprezinte prioritati. Niciun roman nu mai revine acasa daca la primarie sau in orice alta institutie a statului i se va pretinde spaga pentru orice document eliberat. Acesti oameni reprezinta o resursa uriasa si ei trebuie convinsi sa revina acasa. Nu prin slogane si promisiuni electorale, ci prin politici care sa inspire increderea ca Romania este pregatita sa-i primeasca si sa le ofere o perspectiva noua in tara lor.
Aproape jumatate din romanii aflati peste hotare nu detin cetatenia romana, acestora statul trebuie sa le-o ofere la cerere in maximum o luna. Doar asa devenim in mod real o tara capabila sa-i aduca acasa pe toti romanii, indiferent unde locuiesc. Aceasta este adevarata batalie pentru viitorul Romaniei”, a adaugat liderul PMP.
Numarul total al romanilor de pretutindeni este de aproximativ 9.700.000, conform datelor comunicate de catre 70 de misiuni diplomatice ale Romaniei si centralizate de ministerul de resort.