
Știrea că din nou, chiar și după audierea complexă din comisia de politică externă a Senatului american (20 iunie), omul propus de președintele Donald Trump pentru postul de ambasador la București a fost oprit de la validare a produs neliniște în România.UPDATE. Candidatul Adrian Zuckerman, diplomat cu origini românești, trezea speranțele unei cooperări și colaborări și mai bune cu Statele Unite. Din această cauză știrea a stârnit interes și comentarii diverse pe marginea faptului că senatorul democrat Bob Menendez (de New Jersey) a anunțat în urmă cu trei săptămâni, pe 25 iulie, că două nominalizări, printre care și cea a lui Adrian Zuckerman, au fost stopate pentru moment, până la primirea unor răspunsuri de la Casa Albă.
„Pentru domnii Zuckerman și Manchester (o altă persoană nominalizată pentru o poziție în aparatul diplomatic american) avem o cerere în curs cu privire la anumite acuzații de hărțuire sexuală și un mediu de lucru ostil, așa că sunt recunoscător că președintele comisiei de politică externă a fost de acord cu retragerea acestor propuneri până când Casa Albă va răspunde cererii mele de verificări suplimentare din partea Securității Diplomatice. Dacă voi primi răspunsul la această cerere de verificări suplimentare, cele două propuneri vor putea fi discutate la ședința de la începutul lunii septembrie”, a explicat senatorul Bob Mendez.
Ședința va avea loc în 9 septembrie și se pare că, după audierea finală, decizia va fi favorabilă lui Adrian Zuckerman pentru că nu există probe concludente pentru acuzațiile ce i se aduc. O sursă credibilă, de la care am încercat să obțin motivul pentru care senatorul Bob Mendez se opune cu vehemență acestei nominalizări, mi-a dezvăluit că la mijloc este un conflict din tinerețea celor doi, iar acum senatorul democrat îi plătește o poliță. În opinia sa, lucrurile se știu la nivelul senatorilor și că Zuckerman va fi validat.
Atentat terorist: O bombă a explodat la o nuntă din capitala afgană Kabul (VIDEO)
„Din nefericire, explozia a provocat victime civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi. El a estimat numărul răniţilor la câteva zeci şi a precizat că în prezent sunt adunate informaţii.
Martorii susţin că nunta era una organizată în cadrul minorităţii şiite a hazarilor. Musulmanii suniţi militanţi, inclusiv talibanii şi Stat Islamic, i-au atacat în repetate rânduri pe hazarii şiiţi din Afganistan şi Pakistanul vecin în decursul anilor.
În urmă cu trei săptămâni, un atacator sinucigaş taliban a ucis 14 persoane şi a rănit 145, tot în vestul Kabulului, un atac despre guvernul a estimat că ridică întrebări privind angajamentul militanţilor pentru pace, în pofida faptului că în prezent se aşteaptă încheierea unui acord cu SUA.SUA şi insurgenţii talibani au afirmat că s-au făcut progrese în convorbirile axate pe retragerea trupelor americane din Afganistan în schimbul unor garanţii de securitate din partea talibanilor.
În jur de 20.000 de soldaţi străini, majoritatea americani, se află în Afganistan în cadrul unei misiuni NATO conduse de SUA pentru a instrui, asista şi consilia forţele afgane. În acelaşi timp, unele trupe americane efectuează operaţiuni de combatere a terorismului.
Lupte grele, Israelul a bombardat Fâşia Gaza
Publicat: (acum 23 ore) // Actualizat: (acum 23 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Alina Costache Avioane israeliene de luptă au lovit Fâşia Gaza în replică la tiruri cu rachete din enclava palestiniană
Avioanele de luptă israeliene au lovit o instalaţie militară care aparţinea mişcării Hamas în estul oraşului Gaza, şi o altă instalaţie militară din centrul teritoriului, pentru relatărilor din media.Locuitorii din estul şi centrul Fâşiei Gaza au declarat că au auzit zgomotele provocate de avioane ale armatei israeliene. Nu s-au semnalat răniţi sau pagube materiale.
Vineri seară, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza în sudul Israelului, unde două dintre ele au fost interceptate de sistemul Iron Dome al armatei israeliene, iar a treia a căzut pe un teren viran.Media israeliene au relatat că nu s-au înregistrat răniţi sau pagube materiale. Totuşi, nimeni nu a revendicat lansarea celor trei rachete în sudul Israelului.Tensiunile dintre Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele două zile, după ce doi adolescenţi, care au înjunghiat un poliţist israelian în Oraşul Vechi din Ierusalim, au fost ucişi joi.Vineri după-amiază, un palestinian a lovit cu o maşină doi israelieni şi i-a rănit în oraşul Bethleem din Cisiordania. Un poliţist l-a împuşcat mortal pe şoferul maşinii.Tot vineri, cel puţin 63 de palestinieni au fost răniţi, între care 32 împuşcaţi cu muniţie de război, în timpul ciocnirilor cu soldaţi palestinieni în estul Fâşiei Gaza, în apropierea frontierei cu Israelul, susţin medici locali.Ashraf al-Qedra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, a declarat că printre răniţi se află 17 minori şi trei femei, care au fost împuşcaţi cu muniţie de război.Ciocnirile de la frontiera cu Israelul au avut loc în cadrul protestului săptămânal aşa-numit Marele marş al întoarcerii.
După o perioadă de relativ calm, Hamas a ameninţat să intensifice aceste proteste, care au loc în fiecare vineri în apropierea gardului de securitate cu Israelul de peste un an.
Protestatarii cer recunoaşterea dreptului la întoarcere al refugiaţilor palestinieni şi al descendenţilor lor pe teritoriul de astăzi al Israelului, precum şi încheierea blocadei de 12 ani impuse de Israel.
A murit un triplu castigator de Oscar
Sambata, 17 August 2019, ora 18:58 Animatorul Richard Williams, premiat cu Oscar pentru scurtmetrajul „A Christmas Carol” (1971) si lungmetrajul live-action „Who Framed Roger Rabbit” (1988), a murit la varsta de 86 de ani.
Nascut in Toronto (Canada), Williams s-a mutat in Marea Britanie in anii ’50. El a murit pe 16 august, in Bristol, informeaza The Guardian.
Recompensat cu trei trofee Oscar, unul BAFTA si un Primetime Emmy („Ziggy’s Gift”, 1982), din palmaresul sau face parte si un trofeu obtinut in 1962 la Festivalul International de Animatie de la Annecy, pentru „A Lecture on Man”.
Williams a fost regizor de animatie al lungmetrajului live-action „Who Framed Roger Rabbit?” (regizat de Robert Zemeckis), pentru care a creat personajele Roger si Jessica Rabbit. Acest film, cu Bob Hoskins in distributie, i-a adus doua trofee ale Academiei americane si unul din partea celei britanice.
El a creat animatii pentru „The Return Of The Pink Panther” si „The Pink Panther Strikes Again” si a lucrat pentru „Casino Royale”.
Dupa cum declara intr-un interviu din 2008, intotdeauna si-a dorit sa ajunga la Disney, fiind foarte impresionat de „Alba ca Zapada”. A fost primit pentru doua zile, pe cand era copil. A fost sfatuit sa invete sa deseneze mai bine si, a recunoscut, si-a pierdut interesul pentru animatie pana la varsta de 23 de ani.Primul lui film, scurtmetrajul „The Little Island”, a fost lansat in 1958 si a fost premiat cu BAFTA. Williams a primit primul Oscar si pentru adaptarea animata a nuvelei „A Christmas Carol”, de Charles Dickens.El este si autorul volumului „The Animator’s Survival Kit” si a creat pana in ziua morti
Rebelii huthi au lansat atacuri cu drone asupra unui aeroport din Arabia Saudita
Sambata, 17 August 2019, ora 07:18 Rebelii huthi au lansat vineri mai multe atacuri cu drone asupra aeroportului international Abha din Arabia Saudita, a informat un purtator de cuvant al miscarii insurgente, relateaza site-ul agentiei Reuters.
Autoritatile saudite nu au facut imediat declaratii privind atacurile ce au vizat aeroportul aflat la 150 de kilometri de granita cu Yemen.
Cu toate acestea, presa saudita a informat vineri ca o coalitie internationala, coordonata de Arabia Saudita, a interceptat un atac cu drone, iar acestea au fost doborate.
O coalitie condusa de Arabia Saudita se lupta cu rebelii huthi de patru ani in tara din Peninsula Araba pentru a incerca sa readuca la putere guvernul recunoscut pe plan international, intr-un conflict vazut ca un razboi de la distanta intre Arabia Saudita si Iran.