Meteo: Ne asteapta un weekend rece, cu minus 4 grade la Bucuresti
Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 07:24 Meteorologii nu au vesti foarte bune pentru inceputul lunii decembrie, care vine cu temperaturi destul de scazute.Sambata aduce ploi, lapovita si ninsoare in zonele de munte si prin vestul tarii. Meteorologii anunta maxime ce ating 11 grade in Moldova, 6 in Maramures, 9 in Crisana, 9 in Transilvania, 10 in Banat, 13 in Oltenia, 14 in Muntenia si 14 grade in Dobrogea.
In Capitala, vor fi 8 grade si va ploua.
Iata maximele de sambata in alte orase din tara:
Brasov: 7 grade
Oradea: 6 grade
Constanta: 11 grade
Suceava: 4 grade
Baia Mare: 6 grade
Cluj-Napoca: 5 grade
Pitesti: 9 grade
Sibiu: 8 grade
Iasi: 6 grade
Galati: 10 grade
Arad: 6 grade
Ploiesti: 9 grade
Timisoara: 7 grade
Craiova: 9 grade
Drobeta-Turnu Severin: 9 grade
Giurgiu: 9 grade
Targu Mures: 6 grade
Prima zi din decembrie vine cu temperaturi si mai scazute. Meteorologii nu anunta, insa, averse. Astfel, duminica, maximele termice ajung la 6 grade in Moldova, 5 in Maramures, 6 in Crisana, 5 in Transilvania, 7 in Banat, 9 in Oltenia, 8 in Muntenia si 6 grade in Dobrogea.
In Capitala, temperatura o sa scada pana la maxim 3 grade, iar noaptea vor fi -4 grade.
Iata maximele de duminica in alte orase din tara:
Brasov: 1 grad
Oradea: 6 grade
Constanta: 4 grade
Suceava: 0 grade
Baia Mare: 3 grade
Cluj-Napoca: 3 grade
Pitesti: 3 grade
Sibiu: 3 grade
Iasi: 2 grade
Galati: 3 grade
Arad: 6 grade
Ploiesti: 3 grade
Timisoara: 5 grade
Craiova: 5 grade
Drobeta-Turnu Severin: 6 grade
Giurgiu: 4 grade
Targu Mures: 3 grade Vezi cum va fi vremea pana pe 8 decembrieA.G.
PROGNOZA METEO: Vreme rece şi ploi la început de decembrie. Ninsori în Transilvania, Moldova şi Muntenia
Publicat: (acum 14 ore) // Actualizat: (acum 14 ore) // Sursa: romaniatv.net
PROGNOZA METEO. Vreme se răceşte în toată ţara. Sâmbătă se vor semnala precipitații, ziua în regiunile sudice, estice și centrale și izolat în rest, iar noaptea mai ales în cele sud-estice. Lapoviță și ninsoare se vor semnala în Transilvania și în zona subcarpatică a Moldovei, apoi şi în nordul Munteniei. La munte treptat vor predomina ninsorile.

BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, iar în a doua parte a nopții vor fi condiții pentru lapoviță sau fulguială. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.
PROGNOZA METEO DUMINICA: Procesul de răcire a vremii va continua și se va resimți în toate regiunile, astfel că valorile de temperatură se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul și parțial în centrul țării, iar pe arii restrânse în Muntenia se vor semnala precipitații slabe mixte. Noaptea cerul se va înnora treptat în vestul, nordul și centrul țării, dar numai izolat vor fi precipitații mixte. În zona de munte, pe spații mici vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la început în sud-est, iar din a doua parte a intervalului la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime, preponderent negative, vor fi cuprinse între -7 și 1 grad, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiții de ceață.
BUCUREŞTI Vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor caracteristice pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros mai ales în prima parte a intervalului, iar cel mai probabil în orele dimineții vor fi posibile precipitații, sub formă de lapoviță sau fulguială. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade. Noaptea va crește probabilitatea de apariție a ceții.
PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va fi închisă în regiunile vestice, nordice și centrale și se vor semnala precipitații, ninsori la munte și în Maramureș, sub formă de lapoviță și ninsoare în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei și mixte în Banat. În restul teritoriului cerul va prezenta înnorări temporare, cu precădere pe parcursul nopții, când local vor fi ploi și trecător lapoviță sau ninsoare. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste, dar trecător și pe spații mai mici și în regiunile sudice și estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, vor fi cuprinse, în general, între -3 și 3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.
BUCUREŞTI Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.
PROGNOZA METEO MARTI: Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, mai ales pe parcursul zilei, când local se vor semnala precipitații slabe mixte, iar la începutul intervalului în centrul, nord-estul țării și la munte, unde izolat și trecător va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de munte, mai ales pe creste, dar local și la cote mai reduse și în sud-vest și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar cele minime, în scădere semnificativă față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -9 și -1 grad, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Vor fi condiții de ceață.
BUCUREŞTI Cerul va fi noros în prima parte a intervalului, când se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.
PROGNOZA METEO ANM pentru decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun
Publicat: (acum 17 ore) // Actualizat: (acum 17 ore) // Sursa: romaniatv.net
Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în decembrie. Meteorologii ANM spun că în decembrie vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade. Se anunţă valori ridicate ale temperaturilor atât de Sfântul Nicolae, cât şi de Crăciun. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la început de decembrie.

Săptămâna 02.12.2019 – 09.12.2019
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, iar în regiunile estice va fi deficitar. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Săptămâna 09.12.2019 – 16.12.2019
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.
Săptămâna 16.12.2019 – 23.12.2019
Temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Săptămâna 23.12.2019 – 30.12.2019
Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toată țara.
Cutremur cu magnitudine aproape 4 în Grecia la doar 10 km adâncime
Publicat: (acum 8 ore) // Actualizat: (acum 8 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan
Zona Balcanilor continuă să fie lovită de cutremure în lanţ. Albania a ajuns la sute de replici ale seismului devastator, dar cutremure au fost înregistrate în aproape toate ţările din Balcani. Vineri seară a fost rândul Greciei să fie zguduită de un cutremur.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 103km N de Patra, 182km S de Thessaloniki, 183km NV de Piraeus, 185km NV de Atena.
Balcanii se confruntă cu o puternică activitate seismică din cauza mişcării plăcilor tectonice africană şi eurasiatică, dar şi ale microplăcii adriatice.
Cel puţin 49 de persoane au murit, iar alte peste 5.000 au rămas fără locuinţe în violentul cutremur care a lovit Albania la începutul săptămânii, potrivit unui bilanţ prezentat vineri de către premierul Edi Rama, relatează AFP.
Seismul de magnitudinea 6,4 – cel mai puternic în această regiune a micii ţări din Blacani de aproape un secol – a avut loc marţi, înainte de zori, în timp ce oamenii dormeau. Clădiri întregi s-au surpat şi au prins oameni sub munţi de moloz.
Oraşele Durres, o localitate turistică cu 400.000 de locuitori pe coasta Mării Adriatice, şi Thumane, la nord de Tirana, au fost cele mai afectate.
După ce au muncit fără încetare timp de peste trei zile, echope de salvatori urmează să-şi concentreze căutările doar în două locuri sinistrate la Durres.
Autorităţie estimează că nu mai există dispăruţi în alte zone afectate.
Bilanţul a crescut la 49 de morţi după descoperirea unor noi corpuri joi seara, iar catastrofa s-a soldat cu peste 750 de răniţi a anunţat premierul albanez. Între morţi se află inclusiv familii întregi.
Leave a comment
You must be logged in to post a comment.