Noi obligaţii pentru proprietarii de maşini puţin folosite şi pentru cele înmatriculate în străinătate
Publicat: (acum 21 ore) // Actualizat: (acum 20 ore) // Sursa: romaniatv.net
Perioada în care vehiculele neutilizate vor avea voie să staționeze în parcările publice se va scurta, de la un an la șase luni, conform unui proiect de hotărâre depus la Senat și inițiat de șapte parlamentari USR, informează Agerpres.

În plus, iniţiatorii propun ca în termen de cinci zile de la primirea somaţiei proprietarul să facă inclusiv dovada achitării amenzilor aferente vehiculului, nu doar a taxelor şi impozitelor. De asemenea, acesta va trebui să demonstreze că vehiculul corespunde circulaţiei pe drumurile publice conform rigorilor impuse de lege, având ITP-ul la zi.
Parlamentarii USR mai propun introducerea obligativităţii autorităţilor să înmâneze sau, în cazuri excepţionale, să afişeze la adresa de domiciliu a proprietarului somaţia privind ridicarea vehiculului abandonat.
În expunerea de motive, iniţiatorii arată că există o serie de aspecte de ordin procedural care fac dificilă punerea în aplicare a Legii 421/2002. Una dintre ele, constă în faptul că există proprietari care, deşi nu îşi utilizează autovehiculele timp îndelungat, declară că acestea nu sunt abandonate, nedorind să renunţe la ele, chiar dacă sunt impracticabile circulaţiei.
„De asemenea, sunt proprietari care susţin că au taxele auto achitate şi consideră că au dreptul să ţină vehiculul parcat pe domeniul public chiar dacă acesta se află într-o stare avansată de degradare. În cazul vehiculelor cu nume străine, proprietarii nu sunt cunoscuţi şi nu pot fi identificaţi, fapt pentru care acestea rămân în continuare pe domeniul public. Nu în ultimul rând, există vehicule ai căror proprietari au adresa de domiciliu în alte localităţi, li se comunică prin poştă somaţia sau dispoziţia primarului, dar somaţiile sunt returnate, fiind necesară afişarea sau înmânarea acestor documente, iar Poliţia sau Poliţia Locală din localitatea respectivă nu sunt obligate legal să le ofere sprijin în acest sens”, prevede documentul.
Conform documentului, în Bucureşti există aproximativ 3.000 de maşini abandonate identificate, dar neridicate de autorităţi. Se mai precizează că din cauza numărului mare de etape pe care autorităţile sunt obligate să le parcurgă se ajunge ca ridicarea unui singur vehicul să dureze până la patru luni.
Iniţiatorii propunerii legislative sunt senatorii Vlad Alexandrescu, Silvia Dinică, Nicu Fălcoi, Cristian Ghica, Nicolae Marussi şi deputaţii Daniel Popescu şi Bogdan Rodeanu.
Daniel Chiţoiu, implicat într-un accident rutier pe DN7. Două persoane au murit. Primele imagini cu fostul ministru
Publicat: (acum 19 ore) // Actualizat: (acum 12 ore) // Sursa: romaniatv.net
Secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, a fost implicat în accidentul produs joi pe DN7, Piteşti-Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Zamfireşti, judeţul Argeş. Potrivit Poliţiei, în urma impactului dintre două maşini un bărbat a murit pe loc, iar trei persoane persoane sunt rănite. Între cei ajunşi la spital se află şi fostul ministru Daniel Chiţoiu. UPDATE: Soţia şoferului care ar fi provocat accidentul a murit la spital.
Traficul rutier a fost întrerupt joi pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în zona localității Zamfirești, județul Argeș, după ce a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme, pe fondul pătrunderii pe sensul opus.
În urma accidentului, un bărbat de 82 de ani a murit, iar trei persoane au fost rănite. Ulterior, la spital a fost declarat decesul soţiei bărbatului de 82 de ani.
Poliţiştii fac cercetări, fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare cororală din culpă. Potrivit România TV, Daniel Chiţoiu ar fi fost cel care a intrat pe contrasens.
Fostul ministru Daniel Chițiou a fost adus de la Pitești la Spitalul Floreasca din Capitală pentru că are coaste rupte și leziuni interne, potrivit România TV.
Incendiu de proporții la un depozit, lângă București. 25 de autospeciale se luptă cu focul
