
Lovitură cruntă pentru televiziune. Va dispărea definitiv din România?!
Se pare caă televiziunea din România a înregistrat o pierdere uriașă de utilizatori în ultimii ani, din ce în ce mai mulți renunțând să mai urmărească programe TV la orele de aduență maximă.Peste 1 milion de români au renunţat să se uite la TV în Prime-Time, în doar patru ani, potrivit datelor din luna ianuarie 2020, raportat la ianuarie 2016, anunţă paginademedia.ro.În serile de ianuarie, în Prime-Time, numărul românilor care se uitau la televizor se ducea, în 2016, spre 9,3 milioane. Cu alte cuvinte, 9,3 milioane de români era audiența însumată a canalelor de televiziune atunci, când încă nu erau pe piață nici Netflix, nici HBO GO.
În ianuarie 2020, diferența este notabilă: în prima lună din acest an, erau în fața micilor ecrane 8,2 milioane de români, cu este un milion mai puțini decât în urmă cu patru ani. Față de anul trecut, diferența, în ianuarie, în Prime-Time, este de 500.000 de români.
În procente, publicul total de TV din ianuarie 2020 înseamnă un rating de 34,1%, ceea ce înseamnă că o treime dintre românii care au televizoare în casă îl mai deschid seara ca să vadă un program TV.

Sărbătoare mare pentru români. Ce trebuie să faci azi pentru a nu avea ghinion tot anul
În timpul primei perioade a lui Septimiu Sever la conducerea imperiului, după câţiva ani de linişte pentru creştini, persecuţia împotriva lor a izbucnit violent.
Sfântul Haralambie este unul dintre cei mai vârstnici mucenici dintre cei cunoscuţi de Biserică, avea 113 ani atunci când a fost chinuit pentru credinţa în Hristos. A fost episcop al cetăţii Magnezia din Asia Mică şi şi-a închinat viaţa lui Hristos şi îndrumării credincioşilor.
Prin fapta şi cuvântul său a adus mulţi păgâni la creştinism, motiv pentru care a atras mânia prigonitorilor. În ciuda vârstei înaintate, Sfântul Haralambie a fost arestat, torturat şi în final condamnat la moarte prin decapitare.
Şi-a dat însă sufletul său în mâinile lui Dumnezeu înainte de a fi lovit cu sabia, iar ostașii însărcinați cu execuția au spus că acesta a murit fără tăiere de sabie.
Sfântul Haralambie a fost condamnat la tăierea capului cu sabia. În timpul rugăciunii dinainte de moarte, cerurile s-au deschis și sfântul a văzut pe Hristos și pe îngerii săi. Sfântul Haralambie i-a cerut lui Dumnezeu să aibă grijă de locul unde vor rămâne moaștele sale, că acel loc să nu sufere niciodată de foame și de boli. Domnul i-a promis că o să-i îndeplinească dorințele și S-a ridicat la cer împreună cu sufletul martirului Haralambie. A murit înainte de a fi executat.
Capul Sfântului Haralambie se păstrează la Mănăstrirea Sfântul Ștefan din Meteora. În biserica Mănăstirii Miclauseni, din Iași, se află moaștele a treizeci de sfinți, printre care și ale Sfântului Haralambie. Părticele din moaștele sale sunt prezente la Mănăstirea Râșcă, la Catedrala episcopală din Galați, la bisericile Sfântul Dumitru (Poștă), Sfinții Arhangheli (Oțelari), Sfântul Stelian (Lucaci) din București.
Sfântul Haralambie este cunoscut ca fiind apărător de ciumă și de foamete. Confirmarea o găsim în Acatistul închinat lui: „Bucură-te, izbăvitorule de ciumă și de foamete!“.
Tradiții și obiceiuri
În unele zone ale țării în ziua Sfântului Haralambie oamenii cer preotului să facă agheazmă la biserică. Cei care beau această agheasmă și au credință se pot vindeca de diverse boli.
De asemenea, se mai foloseşte la stropitul gospodăriilor al vitelor şi al pomilor. Oamenii obişnuiesc să ducă la biserică în această zi colivă şi colaci, pentru a fi sfinţite de preot. Apoi acestea se împart persoanelor bolnave.
Tot de Sfântul Haralambie se fac pomeni pentru cei care au avut o moarte grea. Se spune că dacă plouă în această zi, ploaia va ține mult timp.
În unele regiuni ale ţării, femeile fac un colăcel, îl rup în patru şi le aruncă spre cele patru puncte cardinale pentru a alunga duhurile şi spiritele rele departe de casă.
Un brad de 500 de ani din Romania ar putea deveni Copacul Anului in Europa. Voteaza-l si tu! Vineri, 07 Februarie 2020, ora 11:04
Foto: Paul Bordaș / treeoftheyear.org
Copacul secular face parte din specia Albies Alba (brad argintiu) si are aproximativ 500 de ani vechime, fiind prezentat in concurs cu titlul de Ocrotitor al Cibinului (Guardian of Cibin), raul care formeaza depresiunea Sibiului*.
In cadrul competitiei europene, el a strans deja peste 4.600 de voturi, printre cele mai multe, alaturi de un exemplar din Cehia (peste 4.800) si Rusia (peste 5.000).
Se poate vota pana pe 29 februarie, de fiecare data votand pentru doi arbori. Din 23 februarie numarul voturilor nu va mai fi afisat, pentru a nu influenta mobilizarea fanilor.
Legenda copacului nominalizat spune ca pe Valea Cibinului traia un cioban, care avea zece oi. Intr-o zi furtunoasa, ciobanul si-a adapostit animalele sub un copac si a adormit. Cand s-a trezit, furtuna se oprise, dar si oile sale disparusera.
Ciobanul a inceput sa se roage, in speranta ca-si va gasi oile pierdute. Apoi a adormit si a visat cum copacul sub care se adapostise a crescut mare si puternic. Visul sau s-a adeverit, iar tanarul cioban a urcat pana in varful copacului de unde si-a vazut turma intr-o lunca. Le-a spus si celorlalti locuitori din vale povestea acestui miracol si s-a hotarat sa protejeze bradul de atunci incolo.
Potrivit Wikipedia, bradul argintiu sau bradul alb (Abies alba Mill.) este un brad originar din Europa, al carui areal este limitat de Muntii Pirinei, la nord de Normandia, la est de Muntii Alpi si Muntii Carpati, pana in sudul Italiei si nordul Serbiei, unde s-a integrat alaturi de bradul bulgar.
Este un conifer masiv, verde tot timpul, crescand pana la 40-50 m (rar 60 m) inaltime, cu diametrul trunchiului de pana la 1,5 m. Cel mai mare copac masurat a fost de 68 m inaltime si avea o grosime a trunchiului de 3,8 m. Se intalneste la altitudini intre 300-1700 m (in general peste 500 m), pe munti unde precipitatiile depasesc 1000 mm.
*Desi este prezentat pe site-ul Tree of The Year Europe ca fiind Ocrotitor al Cibinului, localizat in regiunea Sibiului, coordonatele GPS oferite il pozitioneaza in localitatea Campeni, din judetul Alba, langa Biserica Acatistul Maicii Domnului si Colegiul National Avram Iancu.
Veşti bune pentru elevi. Vor avea două vacanţe de Paşte
Publicat: Vineri, 07 Februarie 2020 16:46 // Actualizat: Vineri, 07 Februarie 2020 16:46 // Sursa: romaniatv.net
Elevii vor avea două vacanţe de Paşte în noul an şcolar 2020-2021. Noua structură a fost publicată în Monitorul Oficial.

Anul școlar 2020-2021 va avea 34 de săptămâni, împărțite în două semestre. În primul semestru, preșcolarii și elevii din clasele primare vor avea o săptămână de vacanță în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie. După vacanța de iarnă, din perioada 23 decembrie – 10 ianuarie, urmează cursuri cursuri în perioada 11-29 ianuarie și vacanța intersemestrială în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.
Al doilea semestru începe pe 8 februarie și se încheie pe 18 iunie și va fi fragmentat de două vacanțe care vor fi acordate în perioada sărbătorilor de Paști: prima va fi între 2 și 11 aprilie, iar a doua vacanță, pentru Paștile ortodox, va fi în perioada 30 aprilie 9 mai.
Absolvenții de gimnaziu vor încheia cursurile după 33 de săptămâni, pe 11 iunie 2021, iar absolvenții de liceu vor învăța 32 săptămâni și vor termina cursurile pe 4 iunie 2021.
Şcoli închise după avertizarea meteo COD ROŞU de viscol
Publicat: Miercuri, 05 Februarie 2020 15:52 // Actualizat: Miercuri, 05 Februarie 2020 16:29 // Sursa: romaniatv.net
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a trimis miercuri o scrisoare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, prin care anunţă închiderea şcolilor în ziua de joi.
Comunicatul (foto în galerie) este adresat directorilor de instituţii de învăţământ şi detaliază motivele şi orele în care şcolile vor fi închise.
„Către unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi,
În atenţia doamnei/domnului director,
Urmare a hotărârii 1/05.02.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, vă aducem la cunoştinţă că în data de 06.02.2020 see suspendă cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi.În intervalul 05.02.2020, ora 22:00 – 06.02.2020 ora 08:00, sunt anunţate intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 85-90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ, COD ROŞU, iar în intervalul 06.02.2020 ora 08:00 – 06.02.2020 ora 14:00 suntem sub atenţionare cod portocaliu.
Vă rugăm să vă asiguraţi că atât elevii, cât şi părinţii, vor fi informaţi cu privire la acest aspect.
Cursurile vor fi recuperate până la sfârşitul semestrului II, conform unui program pe care îl veţi adopta în şedinţa Consiliului de Administraţie la nivelul unităţilor de învăţământ”, se arată în comunicat.