Conform recensământului din 2011, România are o populaţie de 20.121.641 de locuitori, iar majoritare sunt femeile.Surprinzător sau nu, în capul listei cu oraşele din România cu cele mai multe femei se află chiar Bucureştiul. Bucureştiul este cea mai dezechilibrată localitate din punctul de vedere al raportului femei-bărbaţi, în Capitală fiind cu 123.119 mai multe femei decât bărbaţi (900.552 femei, 777.433 bărbaţi). Raportul este de 1.15 la 1,în favoarea femeilor.

Şi în Bistriţa-Năsăud sunt mai multe femei decât bărbaţi. Datele Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, din 2011, relevă faptul că, în judeţul Bistriţa-Năsăud, numărul femeilor îl depăşeşte pe cel al bărbaţilor cu aproape trei mii de persoane.

Rezultatele recensământului arată că în Bistriţa-Năsăud trăiesc 277.861 persoane, din care 140.204 sunt femei. Populaţia feminină este majoritară şi în mediul urban. În municipiu şi în cele trei oraşe locuiesc 35,2% bărbaţi şi 36,3% femei.

Şi Timiş se află pe lista cu oraşele din România cu cele mai multe femei. La nivelul judeţului Timiş,populaţia stabilă preliminară este de 650544 persoane, din care femei – 337305 persoane,iar numărul gospodăriilor populaţiei este de 241098 gospodării.

Populaţia feminină este majoritară, ea reprezintă 51,8% din populaţia stabilă preliminară. În municipii şi oraşe locuiesc 47,3% bărbaţi şi 52,7% femei. La nivelul judeţului Timiş, densitatea populaţiei este de 74,8 locuitori pe kmp.

Lista cu orașele din România cu cele mai multe femei singure

Extrem de interesantă este şi lista cu oraşele din România cu cele mai multe femei singure. Aşadar, cele mai multe femei singure se află, conform cercetării Daedalus Millward Brown, în Râmnicu Vâlcea (46%), în timp ce pe următoarele locuri se află Iaşi (45%) şi Sibiu (44%).

Studiul indică, de asemenea,percepţia bărbaţilor despre oraşele cu cele mai frumoase femei. În acest clasament pe primul loc se află Bucureştiul, cu 17,51%, urmat de Iaşi,cu 13,47%, şi Cluj Napoca – 9,19%. Cercetarea a mai relevat că Bucureşti, Cluj Napoca şi Râmnicu Vâlcea sunt oraşele unde bărbaţii beneficiază de cele mai favorabile condiţii de viaţă.

Eugen Tomac cere liderilor PNL, USR şi PLUS o listă unică de candidaţi pentru a garanta „eliminarea completă a PSD din administraţie”

Publicat: (acum 10 ore) // Actualizat: (acum 10 ore) // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a lansat un apel către liderii PNL, USR şi PLUS pentru a le propune cetăţenilor în cel mai scurt timp o listă unică de candidaţi „care să garanteze eliminarea completă a PSD din administraţia locală a Capitalei”.

Scrisoarea deschisă a fost publicată marţi seara de Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook. Aceasta este adresată lui Ludovic Orban, prim-ministru interimar şi preşedinte PNL, lui Dan Barna – preşedinte USR şi lui Dacian Cioloş – preşedinte PLUS.

Citeşte şi: Barna, după decizia PNL de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: Un pas mare pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD

Eugen Tomac susţine că „în lipsa celor două tururi de scrutin pentru alegerile locale, bucureştenii aşteaptă un semnal clar din partea liderilor politici în ceea ce priveşte desemnarea unor candidaţi comuni pentru toate primăriile din Bucureşti”.

„Bucureştenii încă aşteaptă o acţiune responsabilă şi hotărâtă a liderilor de dreapta din Bucureşti. Partidul Mişcarea Populară consideră că desemnarea unui candidat unic pentru funcţia de primar general nu este suficientă pentru a scoate Capitala de sub dominaţia PSD. În lipsa celor două tururi de scrutin pentru alegerile locale, bucureştenii aşteaptă un semnal clar din partea liderilor politici în ceea ce priveşte desemnarea unor candidaţi comuni pentru toate primăriile din Bucureşti. În acest sens, facem un apel ca, în cel mai scurt timp, să le propunem cetăţenilor o listă unică de candidaţi care să ne garanteze eliminarea completă a PSD din administraţia locală a Capitalei. Partidul Mişcarea Populară a susţinut în mod constant crearea unei astfel de coaliţii, singura care ne poate duce spre victoria sigură împotriva PSD”, scrie Eugen Tomac, conform Agerpres.

Citeşte şi: Orban: „Putem candida pe liste comune sau separate de USR-PLUS la alegerile locale, important este să-l susţinem pe Nicuşor Dan”