Plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber a decedat sambata, 14 martie, in Germania, dupa ce a fost transportat din Baza Aeriana Kandahar la Centrul Medical Regional din Landstuhl, transmite Ministerul Apararii Nationale, sambata, intr-un comunicat.

Militarul avea 51 de ani, era casatorit si avea doi copii. Era angajat in M.Ap.N. din anul 1989 si participa la a treia misiune in Afganistan, scrie digi24.ro.

Militarul se afla in misiune cu Batalionul 21 Protectia Fortei „Viperele Negre” si suferise o ruptura de anevrism cerebral miercuri, in data de 11 martie.

Dupa stabilizarea de catre echipa medicala a batalionului, militarul a fost internat de urgenta la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriana Kandahar, de unde a fost transferat, in noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriana, in Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al Armatei SUA.

„Din pacate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supravietuit. Conducerea Ministerului Apararii Nationale este alaturi de familia indoliata si transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante”, transmite MApN.

Parlamentul își suspendă activitatea din cauza coronavirusului

14 Mar 2020   •   16:21
Parlamentul își suspendă activitatea din cauza coronavirusului

Parlamentul României își suspendă activitatea pentru cel puțin o săptămână din cauza crizei de coronavirus.

Legislativul a decis, sâmbătă după amiaza, să își suspende lucrările, cel puțin o săptămână, în condițiile răspândirii coronavirusului, conform Realitatea Plus.

Parlamentul își poate desfășura activitatea și în mediul online, susțin surse citate de Realitatea. Decizia a fost luată în contextul în care mai mulți parlamentari sunt autoizolați la domiciliu, iar senatorul PNL Vergil Chițac a fost testat pozitiv la noul coronavirus Covid-19.

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis: „Vrea să ne facă complici”

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis: „Vrea să ne facă complici”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că evenimentele derulate sâmbătă în Parlament au fost o bătaie de joc la adresa democrației din România.Mai mult, Tăriceanu susține că această bătaie de joc a fost încurajată de președintele Klaus Iohannis.

Conform Antena 3, liderul ALDE a precizat că Iohannis „a învestit un prim-ministru care a fost trântit de o moțiune de cenzură după ce adoptase 25 de ordonanțe de urgență, printre care de acum faimoasa ordonanță cu alegerile anticipate, respinsă în integralitatea ei de Curtea Constituțională a României”.

„A fost desemnat a doua oară și și-a depus mandatul. Curtea Constituțională a constatat că desemnarea a fost neconstituțională”, a mai declarat liderul ALDE.

Pe pagina de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu a prezentat discursul pe care în mod normal l-ar fi susținut în Parlament:

„Azi, dacă ar fi fost o procedură de învestitură normală în Parlament, fiecare grup parlamentar ar fi trebuit să își spună punctul de vedere. Așa cum ați văzut, lucrurile nu au fost deloc normale în ultimele două zile. Așa că vă prezint aici discursul pe care l-aș fi susținut azi de la tribuna Parlamentului din partea ALDE. Am depus acest discurs la parlament.

Domnilor Președinți ai Camerelor Parlamentului,

Astăzi Președintele ne cere să ne batem joc de democrație.

A învestit un prim ministru care a fost trântit de o moțiune de cenzură după ce adoptase 25 de ordonanțe de urgență, printre care de acum faimoasa ordonanță cu alegerile anticipate, respinsă în integralitatea ei de Curtea Constituțională a României.

A fost desemnat a doua oară și și-a depus mandatul. Curtea Constituțională a constatat că desemnarea a fost neconstituțională.

A învestit un al doilea prim ministru, într-un simulacru cu care să prostească o țară întreagă. Ca și Orban, Cîțu crede că participă la o joacă pe seama Parlamentului și a țării și vine cu 10 minute înainte de vot cu depunerea mandatului.

Unde vă treziți? Să vă fie rușine!

Și, ce să vedem, Președintele persistă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Ni-l propune tot pe Orban, pentru că ceea ce s-a întâmplat până acum nu-i de ajuns.

Un dicton latin spune «errare humanun est, perseverare diabolicum». Președintele vrea să ne facă complici la suspendarea democrației în România. Dar nicio criză nu justifică acest lucru. Să fim clari! Am ajuns aici pentru că domnul Iohannis vrea să aibă tot: guvernul lui, procurorii lui, judecătorii lui, generalii lui, justiția lui. Mai avea nevoie de Parlamentul lui.

Atrag atenția că ne îndreptăm vertiginos către monopolizarea puterii de către un singur om. Democrație a la Putin, asta suntem! Nu instituții solide, nu separația puterilor în stat, nu echilibrul și controlul reciproc al puterilor în stat.

De fapt, vedem că nu este ceea ce am visat frumos la începutul anilor 90 și de aceea ALDE refuză să consimtă la acest aranjament jenant, și refuzăm să suspendăm Constituția doar ca Ludovic Orban să aibă un loc de muncă! Refuzăm să fim complici la instalarea dictaturii Iohannis!

Am citit cu atenție programul de guvernare. Prima prioritate este justiția și desființarea Secției pentru investigarea magistraților. O multitudine de urgențe pe justiție. Fiți atenți : sănătatea, azi în plină criză, e pe locul 12!

Programul ăsta nu e făcut pentru România care se zbate într-o criză fără precedent!

Nicio măsură cu privire la criza economică care s-a așternut, nimic despre îngrijorările românilor!

Nimic despre ajutorarea firmelor românești, nimic despre întreprinzătorii mici și mijlocii, nimic despre producători, sau turism, sau transportatori!

Nimic despre seceta care afectează agricultura, nimic pentru angajați sau angajatori!

Asta este întreaga măsură a incompetenței și a situării într-un plan paralel cu realitatea!

Să nu vă mirați de ce o să urmeze, să nu spuneți că nu v-am atras atenția.

Am uitat să vă spun că are, totuși, o calitate: e Guvernul Lui, Guvernul lui Iohannis”.