Lia Olguța Vasilescu, despre intențiile PNL: ‘Nu suntem chiar toți fraieri ca să nu ne prindem ce vor să facă’

Deputata PSD Lia Olguța Vasilescu a sancționat în termeni duri planul de redresare economică lansat miercuri de PNL. De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit, în stilul caracteristic, intențiile partidului de guvernământ, despre care susține că ar vrea să vândă la costuri derizorii ”CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanța”.
”Am inteles de la Orban ca programul PSD a fost prost, ca doar il criticau zilnic cand il aplica PSD, dar e genial cand il aplica PNL.
Imediat dupa ce au venit la guvernare au intrerupt multe programe, in general din agricultura, dar acum se lauda ca le-au inventat ei doar pentru ca si-au dat seama ca erau bune si s-au hotarat sa le aplice din nou.
Ce te faci insa cand se lauda ca vor implementa si legi care sunt in vigoare cum e Legea privind reglementarea activitatii de telemunca? Daca nici macar de asta nu stiu ca e implementata, cand jumatate de tara a lucrat in baza ei in lunile de pandemie, ce sa mai zic? Alte lucruri le-au preluat, dar cu schemele lor golanesti, sa mai poata pradui ceva…
Fondul de investitii propus de Orban nu e la fel cu al PSD care il capitaliza cu profitul companiilor detinute de stat, si nu cu activele, cu proprietatile lor. Orban, in schimb, vrea sa capitalizeze fondul direct cu participatiile statului, iar cand va vinde pe bursa actiunile fondului, va vinde, de fapt, proprietatile, activele companiilor de stat.
Nu suntem chiar toti fraieri ca sa nu ne prindem ce vor sa faca! Uite asa veti ramane fara CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanta si fara tot pe ce au mai pus prietenii lor geana sa ia pe bani putini, acum, in criza, cand totul de vinde pe nimic si fara ca Parlamentul sa poata face ceva”, a scris deputata Olguța Vasilescu pe Facebook.
Ea a reacționat și la declarația președintelui Klaus Iohannis din timpul prezentării planului de redresare economică. Lia Olguța Vasilescu spune că este o dovadă de ”mârlănie” să acuzi lipsa de viziune a guvernelor anterioare, în condițiile în care măsurile anunțate miercuri au fost, în mare parte, plagiate de la PSD: ”Ca sa inchei, mi se pare o marlanie sa acuzi de „lipsa de viziune” guvernele anterioare, cand tu le-ai furat peste 60 la suta din idei. Ca si cum ai plagia lucrarea unuia mai mult de jumatate si l-ai si certa ca n-a prea stiut pe unde sa puna virgulele…”
”Concluzie: au furat mai mult de jumatate din ce am apucat sa implementam noi si au stricat in sase luni, iar in restul au ascuns dupa fraze mestesugite ce au de gand sa fure in anii urmatori!”, mai susține deputa PSD.
Mircea Badea, despre proiectul de relansare a economiei al PNL: Manifestarea a fost foarte sovietică. A fost cum era cu PCR

Mircea Badea a venit cu o primă reacție după ce PNL a prezentat programul de relansare a economiei. Badea spune că manifestarea a fost foarte sovietică și i-a adus aminte de Congresul 14, ce avea loc la PCR, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.
”Nu înțeleg nimic din ce se întâmplă. Am văzut azi Congresul 14 sau ceva de genul la varianta iarbă verde, varianta pășunistă. Manifestarea a fost foarte sovietică. Am încercat să îi ascult, dar n-am putut.
Nota generală era bravul cârmaci, desigur Iohannis, să luăm lumină de la tătelul nostru, și partidul și era exact totul ca la Congresul 14 al PCR. Nu zic ca o chestie negativă, doar remarc.
Toată treaba sovietică se reimpune pe plan mondial. Toată harneala progresistă în care începe să funcționeze din nou cenzura în cel mai sovietic mod posibil în care ți se impun cu forța niște concepte artificiale pe care trebuie să le spui cu voce tare ca să nu creadă cineva că nu ești cu ei”, a spus Mircea Badea.
Cătălin Hideg, dezvăluiri bombă despre mafia măştilor de protecţie. Interviu exclusiv din Emiratele Arabe VIDEO
Publicat: (acum 9 ore) // Actualizat: (acum 8 ore) // Sursa: romaniatv.net
Într-un interviu exclusiv pentru România TV, Cătălin Hideg, cel care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, a furnizat statului român 1,7 milioane de măști de protecție, a făcut dezvăluiri bombă din Emiratele Arabe.

VICTOR CIUTACU: Deci plecarea dvs nu are legatură cu importul de măşti pe care l-aţi făcut facut, pentru care ati fost acuzat in mediile de presa si cu eventualitate unei anchete penale împotriva dumneavoastră?
Cătălin HIDEG: Nu, pentru ca nu am crezut vreodata ca daca compania mea si a companiilor din grupul meu participa la licitatii firesti, în condiţiile în care am avut si concurenta la licitatie, eu aveam vreun motiv sa fug din tara, cum se speculeaza, pt ca pana in acest moment nu am niciun fel de mandat, nu am fost chemat nicaieri să dau declaraţie legat de acest contract care este legal, care s-a derulat legal, am respectat termenele de livrare si am livrat marfa de calitate din Turcia. Nu e vorba de mastile pentru zugravi, le confundati cu cele de la UNIFARM.
Sunt măştile ffp 2 si ffp 3 pe care ONAC le-a licitat de mai multe ori in perioada complicata, nu erau materiale in toata luema. Toti erau la portile Chinei si ii rugau sa le livreze, tot ce era nevoie pt acel moment. Acele masti sunt cele tip botnita care se folosesc de catre cei care merg in zonele speciale, unde este focar foarte mare de infectie cu covid, cei de pe salvari, SMURD, cei de la ATI, care stau langa bolnavii aceia grav afectati, nu le mai confundati cu cele cu 3 pliuri, nu e masca de 2 lei
VICTOR CIUTACU: Sunt ffp 2 si ffp 3. Una din acuzatiile care vi s-au adus este ca le-ati adus la pret imoral de mare.
Cătălin HIDEG: De ce este imoral?Este neadevărat. Am tot spus si la B1 si in toate intervenţiile din presa, si am explicat ca am participat la o licitatie unde preturile au fost stabilite de un organism al statului roman, in speta ONAC , oficiul national . Ei au facut o estimare si au constatat ca mastile acestea sunt greu de procurat si nu gaseau absolut niciun furnizor. Initial au vrut sa ia din surse unice de la fabrici , dar din pacate nu au reusit sa aduca nicio masca 3-4 saptamani si cum va imaginati ca la primele 2 achizitii de pe SEAP a fost licitatie internatională, la doua licitatii nu a venit nimeni, la a treia am participat noi cu o firma concurenta care a venit cu preturi mai mari.
VICTOR CIUTACU: A platit ONAC contravaloarea?
Cătălin HIDEG :Nu plateste ONAC ci IGSU pentru ca beneficiarul este Inspectoratul General al situaţiilor de urgenta, iar marfa a fost dusa cu masinile de la avioanele armatei direct la depozitul de la Mizil, iar de acolo s-au distribuit rapid in toate colturile tarii.
VICTOR CIUTACU : Deci structura de urgenţă condusă de Arafat este beneficiar.
Cătălin HIDEG: Arafat a si declarat si ii multumim că a spus adevarul. Dansul a recunoscut ca marfa a ajuns in termen, calitatea a fost verificata când s-a făcut receptia, niciun medic nu a semnalat ca mastile noastre de la cea mai buna firma din europa au avut problemă de calit, nu sunt acele masti aratate de Ungureanu sau la TV. sunt niste masti speciale.
VICTOR CIUTACU: Ultima intrebare pe tema acestui contract , Orban a sustinut intr-o declaraţie ca la un moment dat din cauza blocajelor din Turcia a fost nevoit sa apeleze personal la vicepresedintele Turciei, pt importul dvs?
Cătălin HIDEG: Nu a intervenit nimeni la rugamintea noastra, au facut-o de sine statator, nu i-am rugat noi. Probabil ca daca au auzit ca au fost probleme, este posibiul, am auzit ca Iohannis sau Orban ar fi interventi in Turcia. Eu nu stiu, nu i-am rugat sa sune sa ajute pt acest import. Noi ne-am plans la Arafat pt niste mici neplaceri facute de autorităţile de aoclo si el probabil a spus mai departe, nu am facut nicio solicitatre legat de cei de la Guvern. Majoritatea statelor au facut intervenţii directe, presedinte la presedinte, premeir la premeir, au cerut din Slovacia, Cehia, au rugat autorităţile turce sa-i ajute.
Întrebarea este evidenta din moment ce la Ilfov are sediul firma, acolo se petrec aceste minunatii. Am vorbit cu 10 avocati si toti se crucesc pt ce a fost arestata femeia, care acum 6 luni a facut dublu transplant renal la Sinescu, caruia ii multumesc. Femeia era bine si acum este lesinata acasa, nu a mancat de 2 zile, Daca pateste ceva ce o sa faca acesti politisti, procurori, judecatori care au luat decizia asta.
Doamna Mihai are cateva firme personale, vinde niste materiale de reactivi si teste, dar nu de azi, vinde de peste 10 ani. Nu stiu unde e senzationalul ca a vandut teste la primaria nu stiu care.
VICTOR CIUTACU: În toata aceasta perioada cu probleme de natura penala ale partenerei ati fost tentat sa reveniti in tara pt a fi aproape?
Cătălin HIDEG: dle ciutacu este intrebare obsesiva, nu sunt fugit. Am venit la munca, contractul este public ca este la politie, la DNA, am dosare intregi, am facut contract de 8 milioane de euro cu firma care a platit fabrica. Nu pot sa plec, pana la urma veneam acasa daca era nevoie.
CIUTACU: din punct de vedere uman, partenera dvs si mama copilului era in arest, nu eraţi tentat sa veniti?
Cătălin HIDEG: am stat de vb cu rudele cu fratele, matusa, cu copiii. Ce puteam sa fac sa o scot din arest? chiar daca veneam in Romania, veniti dvs daca puteti aici sau sa spuneti care a fost ultimul avion care a plecat de aici spre România.Nu exista, unde suntem noi in Abu Dhabi nu au zburat catre Romania deloc, de cand am venit aici aceasta tara este in carantina, oricine intra trebuie sa stea in carantina 2 saptămâni, oricine pleacă sta 2 sapt in izolare in Romania.
1,7 milioane de măști de protecție vor fi vândute statului român de Cătălin Hideg, mason doctorand al Academiei SRI, cu o firmă de distribuție de alcool și mâncare, înființată în 2019. Firma Romwine & Cofee SRL din Giurgiu a câștigat procedura de achiziție inițiată pe 11 martie de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru echipamente de protecție. Romwine & Cofee SRL este distribuitor al grupului Sanimed International Impex. Compania Sanimed International Impex S.R.L. a încheiat nu mai puțin de 16.290 contracte de achiziții publice cu autorități și instituții ale statului român, in valoare totală de 85 de milioane de lei, potrivit portalului Confidas, specializat în furnizarea de informații despre companiile înregistrate în România, scrie G4Media.
Călin Popescu Tăriceanu, despre programul de guvernare al PNL: Sunt foarte multe proiecte care sunt copiate din guvernarea PSD-ALDE
Publicat: (acum 10 ore) // Actualizat: (acum 10 ore) // Sursa: romaniatv.net
Într-o intervenţie telefonică la România TV, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre programul de guvernare al PNL. Fostul preşedinte al Senatului susţine că foarte multe dintre proiecte sunt copiate din guvernarea PSD-ALDE.

„De la distanţă se vede că este un program electoral al PNL pe care il anunta inainte de inceperea campaniei. Acest plan de redreseare economică reprezinta o preluare a guvernarilor anterioare.
Primul mare semn de întrebare este de unde provin aceşti bani. In Lipsa unor surse de finantare acest program nu mai merita discutat. Nu stiu cu cine au avut discutii ca sa-si permita sa faca un program pe termen lung.
Sunt foarte multe proiecte care sunt copiate din guvernarea PSD-ALDE, de exemplu fondul de investitii, infiintarea unei banci de dezvoltare. Mi se pare neserios, după ce trei ani de zile au injurat tot ce se facea la guvernare, acum le copiaza.
Sunt foarte multe lucruri nerealiste, am vazut ca vorbeşte despre extinderea retelei de gaze in mediul rural.
E guvern Liberal acesta, nu vad nicio masura liberala. Statul redevine cel mai mare investitor in economie. Din programul asta statul devine cel mai mare investitor in economie si nu stiu daca acesta e un semn bun”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.
Premierul Ludovic Orban a prezentat miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, „Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”. Premierul Ludovic Orban a cerut miniştrilor, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, să finalizeze toate documentele necesare pentru punerea în practică a Planului de relansare economică pe care l-a pregătit Guvernul.
Noile reguli din timpul stării de alertă, anunţate de Guvern. Modificările adoptate de la 1 iulie
Publicat: (acum 17 ore) // Actualizat: (acum 12 ore) // Sursa: romaniatv.net
Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre privind starea de alertă. Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, a anunţat principalele modificări, în urma şedinţei Executivului.

- Au fost introduse noi măsuri în ceea ce priveşte respectarea regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară.
- A fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane.
- Este permisă desfăşurarea activităţilor de training şi workshop-uri cu un număr de participanţi de maximum 20 de persoane.
- Sunt reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare, cu participarea a maximum 200 de persoane
- Pentru desfăşurarea evenimentelor desfăşurate de corpul diplomatic, se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de patru metri pentru fiecare participant.
Planul de relansare economică. Bani pentru transformarea tinerilor din diaspora în fermieri în România
Iohannis: „Guvernul m-a asigurat că se vor finaliza în anii următori marile proiecte de infrastructură”
Publicat: (acum 13 ore) // Actualizat: (acum 11 ore) // Sursa: romaniatv.net
Premierul Ludovic Orban a prezentat miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, „Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”. Premierul Ludovic Orban a cerut miniştrilor, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, să finalizeze toate documentele necesare pentru punerea în practică a Planului de relansare economică pe care l-a pregătit Guvernul.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la prezentarea programului ”Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”, că în contextul socio-economic actual, tot mai complex, trebuie să ne adaptăm la noile condiţii, să devenim mai competitivi, mai flexibili, făcând din nou trimitere la modelul economic bazat exclusiv pe consum promovat de guvernările PSD. Iohannis a sublioniat că planul de relansare economică are obiective majore, care se pot atinge prin muncă şi dedicare, nu prin declaraţii populiste ale guvernanţilor din ultimii ani, rămase la nivel de promisiuni deşarte.Premierul Ludovic Orban a declara că este momentul ca liderii politici să iasă din mlaştina demagogiei şi populismului, din discursul science-fiction care nu are nicio legătură cu realităţile economice şi că vremea în care politicienii promiteau luna de pe cer şi ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze.
„Prezentarea programului economic va fi meircuri, alături de preşedintele României, cu care am colaborat foarte apropiat”, a anunţat, luni, premierul Ludovic Orban.
El a mai precizat că, după prezentarea măsurilor gândite, vor fi adoptate şi actele normative necesare.
„După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este ca, în maxim o lună de zile, să adoptăm toate actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din program”, a mai subliniat premierul.
„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi, alături de dumneavoastră, la acest moment de importanță majoră pentru România de mâine.
Cu toții traversăm o perioadă deosebit de dificilă, cu restricții și constrângeri, ale căror efecte le-am resimțit din plin în plan sanitar, social, dar, din păcate, și economic.
Chiar dacă avem de gestionat în continuare provocările actualei crize sanitare, trebuie, în egală măsură, să pregătim cele mai potrivite instrumente economice pentru a merge mai departe, cu hotărâre și optimism, pentru a face posibilă dezvoltarea României.
Depinde numai de noi să transformăm provocările actuale în oportunități, să înțelegem mai bine problemele cu care ne confruntăm și să identificăm cele mai bune soluții.
Pe fondul pandemiei generate de noul coronavirus, România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidență lipsa cronică de preocupare și de viziune a guvernărilor anterioare, care nu au lăsat resurse economice și sanitare suficiente pentru o reacție urgentă în fața unei crize.
În acest context, activitatea Guvernului s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluții.
Prin implicarea maximă din partea autorităților s-a reușit gestionarea unei situații foarte complicate și în permanentă evoluție, care a necesitat o continuă reajustare a măsurilor.
De aceeași seriozitate și implicare avem nevoie și în continuare, pentru că, de acum înainte, eforturile trebuie canalizate cu și mai mare forță spre identificarea oportunităților care să genereze dezvoltare pe termen mediu, dar și pe termen lung.
În contextul socio-economic actual, tot mai complex în plan regional și global pe fondul crizei COVID-19, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, să devenim mai competitivi, să devenim mai flexibili.
Traversăm o criză mondială fără precedent, iar răspunsurile noastre trebuie să fie pe măsură.
Avem nevoie să direcționăm resursele și energiile noastre, în mod inteligent, înspre susținerea economiei, ca element vital pentru asigurarea coeziunii economice și sociale.
Doamnelor și domnilor,
A venit astăzi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm în domeniul economic să fie incluse într-un plan, într-un singur plan, și să turăm motoarele pe calea relansării economice.
Așa cum știți, m-am implicat direct, împreună cu Premierul și cu membrii Guvernului, în dezbaterea și identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților.
Am susținut, de la bun început, necesitatea unei abordări pro-active, care să mențină locurile de muncă și să sprijine companiile românești.
Această abordare presupune un nou model de dezvoltare economică, bazat pe măsuri adaptate noii economii, un model economic axat pe investiții în infrastructură, pe digitalizare și inovare, pe competitivitate și export de produse cu valoare adăugată ridicată.
În toamna anului trecut, am propus o nouă viziune economică, România prosperității și a competitivității, România creșterii sustenabile, prin investiții, exporturi, inovare și spirit antreprenorial. Românii au arătat clar că își doresc o dezvoltare sănătoasă și durabilă, care să ofere speranță și predictibilitate pentru mediul antreprenorial și să ducă la creșterea reală a nivelului de trai.
Doamnelor și domnilor,
Modelul economic al guvernării sau al guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat exclusiv pe consum și fără nicio viziune pe termen lung, a neglijat total așteptările românilor, care au sperat că viața lor se va îmbunătăți semnificativ și durabil. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură de transport modernă și europeană, de școli demne de secolul XXI, de spitale performante, de acces la rețeaua de gaze, de securitate energetică, de industrie competitivă și agricultură prosperă, pe măsura potențialului de care dispunem noi în România.
În schimb, România este pe ultimul loc din Uniunea Europeană la calitatea drumurilor și în jumătatea inferioară în clasamentul eficienței transportului.
În ceea ce privește digitalizarea – adică vârful de lance al economiei moderne, lucrurile, din păcate, stau la fel de rău. Ne situăm pe locul 26 în Uniunea Europeană, iar relația dintre stat și cetățean este continuu îngreunată de absența pe scară largă a serviciilor publice digitale.
Însă am realizat, în această perioadă dificilă, că ceea ce ani de zile a fost imposibil a devenit, iată, posibil și trebuie să se transforme, cât mai curând, în normalitate.
Sub presiunea crizei provocate de coronavirus, au fost găsite soluții pentru digitalizarea activității în administrația publică și nu numai. Este important să înțelegem că toate aceste progrese acumulate acum în criză trebuie accelerate și duse mai departe.
Dragi români,
Avem o singură cale de a ne dezvolta economic, sănătos și durabil: să investim în viitorul nostru și să reclădim România din temelii. Acesta este îndemnul pe care l-am adresat Guvernului, să avem un plan de investiții prin care să refacem încrederea mediului economic, dar și a românilor în perspectivele noastre de dezvoltare.
Numai prin investiții vom putea relansa economia, numai prin investiții vom putea oferi speranță și oportunități întreprinzătorilor, dar, în același timp, și angajaților.
Lecțiile dure ale acestei pandemii ne-au arătat că este absolut obligatoriu să ne consolidăm securitatea sanitară, alimentară, energetică și tehnologică.
Am încurajat Guvernul să ia în considerare toate aceste aspecte în pregătirea Planului de relansare economică, axat pe rezultate concrete.
Am lucrat împreună pentru a ne asigura că Planul este fundamentat pe baze solide și că include cele mai importante și mai urgente proiecte de investiții, de care România are mare nevoie acum și în viitor.
Românii merită o rețea de autostrăzi la nivel european, un sistem energetic puternic în plan național și regional, industrii și servicii competitive. Putem avea toate acestea numai prin accelerarea proiectelor majore de investiții, într-o manieră eficientă, profesionistă și transparentă.
Sunt obiective majore care se pot atinge prin muncă și dedicare, nu prin declarații populiste, precum cele ale guvernanților din ultimii ani, lipsite de orice efect și rămase la stadiul de promisiuni deșarte.
Guvernul m-a asigurat că, în anii următori, vor fi finalizate lucrările de infrastructură aflate în prezent în mare întârziere și vor fi demarate noi proiecte consistente. Între acestea se află autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova, autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni, autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov și Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava.
Însă orice plan de investiții ambițios necesită finanțare pe măsură. Din acest motiv, fondurile europene trebuie să devină pilon esențial al dezvoltării noastre.
România nu mai are voie să rateze nicio oportunitate de finanțare și de dezvoltare, și nici să urmărească mize mici, de moment, legate eventual de interese electorale.
Este important să valorificăm cât mai bine mecanismele europene de finanțare, cum sunt, de exemplu, inițiativa SURE și Planul european de redresare economică.
De exemplu, SURE este un instrument deosebit de util, deoarece sprijină atât angajații, cât și companiile, prin posibilitatea păstrării locurilor de muncă.
Avem datoria ca, în următorul exercițiu financiar european, să fructificăm pe deplin oportunitățile de dezvoltare oferite de fondurile europene.
Cu sprijinul acestora, vom putea susține întreprinderile mici și mijlocii, cercetarea și inovarea, investițiile în rețelele de transport transeuropene, toate cu scopul de a stimula creșterea economică și de a crea locuri de muncă productive și cât mai bine plătite, pentru românii din țară, dar și pentru cei care se întorc acasă din străinătate.
Domnule Prim-ministru,
Doamnelor și domnilor miniștri,
Aveți oportunitatea, dar mai ales datoria de a accelera implementarea măsurilor și a programelor de investiții din acest Plan de relansare, cu rezultate concrete și efecte directe asupra prosperității cetățenilor noștri.
Eu am toată încrederea că, împreună cu românii, vom depăși dificultățile actuale și vom pune bazele României Normale, care să ne ofere tuturor un viitor mai bun în țara noastră.”, a spus Klaus Iohannis.
Ludovic Orban
Deja domnul președinte a făcut o referire clară la schimbarea modelului de dezvoltare a României – un model bazat pe investiții, pe digitalizare, pe creșterea semnificativă a exporturilor. În programul eleborat am încercat să ținem cont de problemele cu care se confruntă România, accentuată de criza economică declanșată de pandemia de COVID.
Am constatat că accesul companiilor la resurse, la capital, este extrem de dificil și de restrâns. Din acest motiv am gândit încă de la începutul crizei să asigurăm cât mai multe lichidități în companii. Cele mai multe măsuri luate au urmărit acest obiectiv.
Pe lângă IMM Invest, vă anunț că în curând vom primi aprobarea și pentru ajutor de stat pentru companiile care nu sunt IMM-uri. Scema de garantare pentru leasingul de echipamente este unul dintre ele. In plus, un intreg sistem de granturi pentru companiile care au fost afectate in cel mai inalt grad de pandemie – granturi pentru microîntreprinderi, pentru IMM, și granturi mai mari, între 2-6 milioane de euro, pentru a susține investițiile companiilor.
Este momentul ca liderii politici să iasă din mlaștina demagogiei și populismului, din discursul SF, care creează așteptări ce nu pot fi onorate. Vremea în care politicienii promiteau luna de pe cer trebuie să înceteze. Din partea Guvernului trebuie să se audă adevărul și doar vocea rațiunii, bazat pe un suport real de dezvoltare.
Degeaba avem gaz şi cupru dacă nu conectăm românii. Trebuie să dezvoltăm programe şi produse integrate.
Companiile inteligente gândesc sisteme integrate, să realizeze cât mai multe procese tehnologice. Nu vom putea acorda salarii mari atâta timp cât nu dezvoltăm aceste industrii și domenii unde există valoare adăugată.
În perioada care va veni, vă spun limpede că investitțiile derulate de Guvern se vor accelera, iar această accelerare trebuie să provină dintr-un întreg management. Nu putem dezvolta infrstructura atât timp cât o procedură de licitație durează și 5 ani. Într-o țară normală durează 6 luni.
Guvernul și administrația – trebuie schimbată mentalitatea. Avem nevoie de o administrație care să se debaraseze de obiceiurile de până acum, care să se digitalizeze, care să spună da în loc de nu. Criteriul celor din administrația publică trebuie să fie eficiența.
România are o șansă uriașă, nu avem voie să ratăm nicio oportunitate, începând cu cea că suntem țară membră și beneficiem de fonduri UE. Toate problemele pe care le-am avut au izvorât și dintr-o neîncedere în forțele proprii. Încrederea în forțele proprii e fundamentală.
Ne-am propus ca în maxim 1 lună toate măsurile prevăzute în programul economic să fie implementate prin adoptarea tuturor actelor normative necesare. Ne propunem ca toate măsurile gândite să fie usor accesibile și să le implementăm digital.
Dan Barna: Programul de guvernare al PNL nu este realist
Publicat: (acum 10 ore) // Actualizat: (acum 10 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan
Dan Barna, preşedintele USR, a spus la România TV că programul de guvernare al PNL nu este unul realist. Premierul Ludovic Orban a prezentat miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, „Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”.
Nu exista elementul ala de care Romania are nevoie, reforma structurala pentru a putea face orice plan de dezvoltare. Romania nici pana acum nu a dus lipsa de resursa financiara. Nu s-au folosit banii pentru a face drumuri, nu am fost in stare de asta, nu ca nu am avut bani.
Daca programul asta devine realitate, Romania o sa fie magica. Reprosul principal e lipsa de realism a acestui program. Stim foarte bine ca realismul e aproape inexistent”, a spus Dan Barna la România TV.
Premierul Ludovic Orban a prezentat miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, „Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”. Premierul Ludovic Orban a cerut miniştrilor, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, să finalizeze toate documentele necesare pentru punerea în practică a Planului de relansare economică pe care l-a pregătit Guvernul.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la prezentarea programului „Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”, că în contextul socio-economic actual, tot mai complex, trebuie să ne adaptăm la noile condiţii, să devenim mai competitivi, mai flexibili, făcând din nou trimitere la modelul economic bazat exclusiv pe consum promovat de guvernările PSD.
Iohannis a subliniat că planul de relansare economică are obiective majore, care se pot atinge prin muncă şi dedicare, nu prin declaraţii populiste ale guvernanţilor din ultimii ani, rămase la nivel de promisiuni deşarte.Premierul Ludovic Orban a declara că este momentul ca liderii politici să iasă din mlaştina demagogiei şi populismului, din discursul science-fiction care nu are nicio legătură cu realităţile economice şi că vremea în care politicienii promiteau luna de pe cer şi ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze.
Citeşte şi Călin Popescu Tăriceanu, despre programul de guvernare PNL: Sunt foarte multe proiecte care sunt copiate din guvernarea PSD-ALDE
:quality(65):format(jpeg)/evz.ro/wp-content/uploads/2020/07/avion-militar-baza-aeriana-90-otopeni.jpg)
Armata, în alertă! Incident grav la o importantă bază militară
Incident grav la una dintre cele mai importante baze militare ale Armatei României. Este alertă la nivelul MApN.Alertă la una dintre cele mai importante baze militare ale Armatei României. Un depozit de armament a luat foc. Au fost alertați oficialii Ministerului Apărării Naționale (MApN).
Din informațiile transmise de MApN reiese că, miercuri, 1 iulie, în jurul orei 21.30, personalul care executa serviciul de pază în cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni a sesizat degajare de fum la depozitul de armament ușor de infanterie al unității.
Incendiul se manifesta prin degajare de fum prin ușa depozitului, fără flăcări vizibile.
Au fost aplicate de urgență procedurile prevăzute pentru astfel de situații, intervenindu-se, în prima instanță, cu detașamentul de stingere a incendiilor din cadrul Bazei 90 Transport Aerian.
În paralel, a fost solicitată și intervenția forțelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22.20, fără a fi înregistrate victime.
În urma incidentului, miercuri seara, personalul Bazei 90 Transport Aerian acționa pentru evacuarea completă a tuturor materialelor depozitate în clădire și relocarea lor într-o altă incintă.
Cauzele producerii incendiului sunt cercetate de o comisie numită de comandantul unității.
Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni este cea mai utilizată pentru transporturile militare, dar și în scopuri umanitare.
De acolo, aeronavele militare decolează și aterizează pentru misiuni internaționale.
A fost cea mai utilizată bază pentru transportul răniților de la Colectiv, dar și pentru aducerea în țară a echipamentelor sanitare necesare în pandemia de coronavirus.
Baza 90 Transport Aerian execută misiuni de transport aerian în folosul Forţelor Aeriene şi al celorlalte elemente din Sistemul Naţional de Apărare, atât în spaţiul aerian naţional cât şi în zone de criză sau conflict, în cadrul unor misiuni sub mandat ONU, OSCE sau NATO.
De acolo, aeronavele Forţelor Aeriene decolează, în cazuri de urgență sau umanitare, pentru transportarea răniților sau bolnavilor care necesită deplasare pe calea aerului.
De asemenea, Baza 90 Transport Aerian, dispune şi de capacitate de evacuare aeromedicală (MEDEVAC).
Baza 90 Transport Aerian poartă numele comandorului aviator Gheorghe Bănciulescu – pilot celebru al aviaţiei de transport. Acesta a fost primul pilot din lume care, după ce a suferit un accident aviatic, şi-a continuat activitatea zburând cu proteze la ambele picioare. Activitatea sa eroică a încetat brusc la numai 37 de ani într-un raid aerian la Cairo, fiind răpus de gripă.
Baza 90 Transport Aerian a luat ființă în anul 1995, iar în 1996 aviaţia militară de transport a făcut un pas important spre realizarea interoperabilităţii cu structurile NATO, prin înzestarea cu avioane C-130 Hercules, care au dublat capacitatea de transport şi raza de acţiune, urmând ca în anul 2004, după un proces de reorganizare, să fie înzestrată şi cu elicoptere IAR-330 SOCAT, iar în 2010, a primit în dotare primele avioane C 27 J SPARTAN.