Autostrada Sibiu-Piteşti. Guvernul a aprobat exproprieri de 40 de milioane de lei pentru secţiunea 5
Publicat: (acum 9 ore) // Actualizat: (acum 9 ore) // Sursa: romaniatv.net
Guvernul a aprobat joi, printr-o hotărâre, exproprieri în valoare de 40 de milioane de lei pentru realizarea Secţiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, tronsonul dintre Curtea de Argeş şi Piteşti.

Cum arată primul lot în lucru din autostrada A1 Sibiu – Piteşti. „Deşi este scurt, nu este lipsit de poduri şi viaducte spectaculoase”
Cum arată primul lot în lucru din autostrada A1 Sibiu – Piteşti. „Deşi este scurt, nu este lipsit de poduri şi viaducte spectaculoase”
Publicat: Luni, 08 Iunie 2020 14:12 // Actualizat: Luni, 08 Iunie 2020 14:12 // Sursa: romaniatv.net
Aproape 613 milioane de lei fără TVA este valoarea contractului pentru cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița, cu termene de proiectare 12 luni și execuție de 3 ani, lucrările debutând în martie 2020. „Deși este scurt, acest prim lot nu este lipsit de poduri și viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime și 30-40 înălțime”, scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură care au realizat şi o filmare cu drona.

Restul de patru segmente ale Autostrăzii Sibiu-Pitești? Sectoarele cele mai dificile dintre Boița, Cornetu și Tigveni sunt în aer, cu studiile geotehnice sumare din anul 2008 necompletate în mod profesionist nici până în prezent.
Tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeș, este în licitație din 09.03.2019, fără un câștigător desemnat, deși Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a promis că îl va anunța luna trecută.
Ultimul sector, Curtea de Argeș-Pitești, a fost contractat cu italienii de la Astaldi în 11.05.2020, fiind în etapa de proiectare”, scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură, care solicită CNAIR să urgenteze pregătirea temeinică a secțiunilor 2 și 3 fără de care blocajele în execuție sunt garantate, să dea câștigătorul licitației pe 4 și să facă rapid exproprierile necesare startului lucrărilor pe 5.
Cei care au fost în şomaj tehnic nu figurează în sistem că au cotizat. Aceeaşi problemă o au şi pensionarii
Publicat: (acum 14 ore) // Actualizat: (acum 14 ore) // Sursa: romaniatv.net
Deși contribuțiile s-au plătit pentru cei care au fost în șomaj tehnic, se pare că la Casa de Pensii multe persoane apar că nu au cotizat în acea perioadă, conform unor surse din zona administrației. Practic, situația este similară cu cea de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), scrie hotnews.ro.

Citeşte şi: Criză COVID-19. Angajaţi trimişi în şomaj tehnic, refuzaţi de medici, pentru că apar ca neasiguraţi la sănătate
Multe persoane apar că nu au cotizat la pensie pe perioada șomajului tehnic, potrivit hotnews.ro. De miercuri, cei din Finanțe colaborează cu cei de la CNAS pentru a rezolva problema pe sanatate. Poate ar trebui să arunce o privire și asupra pensiilor.
Ministrul Fondurilor Europene: Avem aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru racordul la reţeaua de gaze naturale
Publicat: (acum 12 ore) // Actualizat: (acum 12 ore) // Sursa: romaniatv.net
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, faptul că Comisia Europeană a aprobat Programul de extindere a distribuţiei de gaze în România. Este vorba despre racordarea la rețea în zonele în care nu există distribuție de gaze.
„Începând de ieri avem aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru racordul la reţeaua de gaze naturale, la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Este Decizia 4.460 din 7 iulie 2020, care ne-a fost comunicată în cursul zilei de ieri, a Comisiei Europene, în cadrul căreia se precizează că avem această aprobare oficială, deci România, începând de ieri, poate să deruleze programul naţional de racordare la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru toţi cei care urmează să fie beneficiari”, a spus Boloș.
Citeşte şi: Marcel Boloş, veşti bune pentru studenţi: Pot primi granturi în valoare de până la 100.000 de euro
Ministrul a mai declarat faptul că în următoarea şedinţă de guvern ar putea fi aprobat proiectul de OUG privind aplicarea programului. Mai mult decât atât, în jurul datei de 1 august ar putea fi lansat ghidul solicitantului, urmând ca primele cereri de finanţate să fie primite.
În luna februarie, ministrul spunea că este estimat un cost al racordării de 8.000 de lei. Mai spunea că valoarea programului naţional este de 200 de milioane de euro şi numărul de gospodării estimat pentru finanțare este de circa 200.000 de gospodării.