Cristoiu, previziune sumbră pentru Iohannis: „Să se roage la Dumnezeu…”

Ion Cristoiu afirmă că, dacă PNL va câştiga zdrobitor alegerile parlamentare, Klaus Iohannis nu va mai avea „Guvernul Meu” şi nicio putere asupra PNL. Potrivit jurnalistului, în urma unui conflict, şeful statului ar putea să fie suspendat din funcţie chiar de liberali.
“După pierderea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 1996, Ion Iliescu a anunţat că va reveni în PDSR, membru şi apoi preşedinte. Aşa a şi fost. Pentru PSD a fost o salvare. După ce a intrat PSD şi a redevenit preşedinte, şi-a intrat în pâine şi a făcut ca PSD să câştige alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2000. Nu este cazul lui Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis este o situaţie aparte în postdecembrism. Toţi preşedinţii de până la el, nu au fost atât şefii partidelor, cât creatorii partidelor lor. Au ajuns la preşedinţie, dar chiar dacă au ieşit din partidele respective, partidele erau ale lor – FSN şi Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi CDR, Traian Băsescu şi PD”, explică Ion Cristoiu.
Jurnalistul arată că Iohannis nu păstrat nici măcar o aparentă detaşare de PNL, așa cum au făcut predecesorii săi.
“Preşedinţii s-au implicat în viaţa partidului de guvernământ, chiar serios, s-au păstrat aparenţele unei detaşări, ale unei independenţe pentru că nu era nevoie să-i cheme ca acum pe miniştri la Cotroceni deoarece în Guvern trei sferturi erau oamenii lui Ion Iliescu sau ai lui Traian Băsescu, inclusiv premierul.
Deci nu erau numiţi din calitate de preşedinte, ci oamenii săi în calitate de fost preşedinte de partid, de creator al partidului respectiv. Klaus Iohannis e o proteză. La o dantură care e încă puternică numită PNL s-a pus acolo un dinte în locul măselei de minte şi nu are nicio valoare. Contează restul dinţilor”, a spus Cristoiu.
Ion Cristoiu: Președintele face paradă
Ion Cristoiu susţine gesturile lui Iohannis de a chema Guvernul Orban la Cotroceni sunt de fapt o paradă prin care preşedintele vrea să arate că e la conducere
„A fost o manevră pentru ca Iohannis să ajungă preşedinte, l-a făcut Crin Antonescu prim-vicepreşedinte în 2013, dar a rămas în continuare la Sibiu primar şi om casnic, a venit campania, a ajuns preşedintele României şi între el şi PNL nu e nicio legătură. A fost preşedintele PNL, dar a fost cum e candidatul pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.
Tot aşa, pus la frigider, după asta a venit preşedinte. În consecinţă nu are nicio putere asupra PNL. Toate aceste gesturi pe care le face el, anticonstituţionale, de a chema Guvernul, pentru că totuşi, preşedintele României trebuie să joace măcar teatrul independenţei, toate acestea sunt venite din disperarea lui de a arăta că are putere asupra guvernului PNL.
Ion Cristoiu: Klaus Iohannis nu are nicio putere
Nu are nicio putere. În cazul lui Klaus Iohannis avem de-a face cu o paradă. El vrea să arate nouă şi sistemului că, de fapt, el este şeful. Nu este adevărat”, mai subliniază publicistul.
Potrivit acestuia, adevăratul şef este Ludovic Orban şi nu crede că Iohannis va reveni în PNL. Ion Cristoiu nu exclude un conflict care să ducă la suspendarea sa din funcţie chiar de către liberali, dacă vor deveni majoritari după alegerile parlamentare.
“Adevăratul şef este Ludovic Orban. El este un politician vechi, uns cu toate alifiile, chiar politician, în sensul rău al cuvântului. Fără principii, care se combină, aceptă orice. Şi atunci toate jocurile PNL, ale Guvernului sunt făcute de Ludovic Orban. După încheierea mandatului, nu cred că dl. Klaus Iohannis va mai avea chef să facă politică. Nici acum nu are chef.
Probabil că se va duce să se odihnească pentru că sunt 10 ani de mandat pentru el cumplit de obositori şi se va pensiona şi va pleca din România. Se mută pe o insulă. Să te întorci acum în PNL? Păi Iliescu avea energie… trebuie să te întorci, să ajungi preşedinte, trebuie să munceşti. Ca preşedinte acum e uşor. Vine SPP îţi aduce mâncărica, băuturica, vine Hellvig şi-aduce note despre ce face fiecare adversar şi e simplu.
Dacă va vrea să revină în partid, Klaus Iohannis va avea soarta lui Ion Iliescu după al doilea mandat când a vrut să continue şi cei din partid aveau şi ei nevoie de şefia asta şi i-au luat-o. Nu cred că Iohannis va reveni în politică în vecii vecilor după ce va termina mandatul. Dacă va termina acest mandat. Deocamdată mai sunt 3-4 ani, dacă devine majoritar în Parlament sub Ludovic Orban, nu exclud un conflict care să ducă la suspendarea lui Klaus Iohannis”, a spus publicistul.
Profeția lui Ion Cristoiu
Ion Cristoiu susţine că din 2021, steaua lui Klaus Iohannis va apune şi va începe o bătălie pentru desemnarea candidatului Dreptei la alegerile prezidenţiale din 2024.
„După alegerile parlamentare, dacă PNL câştigă zdrobitor, s-a dus Guvernul Meu. Dvs. îl mai vedeţi pe şeful unui partid gen PNL, care a câştigat alegerile în chip zdrobitor, sigur care va fi Ludovic Orban, ascultând de Cotroceni? De ce să asculte de Cotroceni? Acum, ascultă sau mimează pentru că e minoritar în Parlament, are nevoie de preşedinte să-l mai ajute. Klaus Iohannis să se roage la D-zeu ca PNL să nu câştige zdrobitor localele şi parlamentarele. Dacă le câştigă chinuit va mai asculta de el, dacă le va câştiga zdrobitor, PNL va asculta numai şi numai de şeful partidului care a dus acest partid la victorie”.
Cum să explici așa ceva? Reacția Ministrului Sănătății după cele 23 de teste „fals-pozitive” de la CFR Cluj
29.07.2020, 08:02Vestea că 23 din 26 de jucători de la CFR Cluj au fost testați greșit pozitiv cu coronavirus, a surprins pe toată lumea.

- Astra – Universitatea Craiova (miercuri, ora 21:30, Digi Sport 1)
- Hermannstadt – Viitorul (miercuri, ora 19:00, Digi Sport 1)
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a rămas și el uimit, însă a încercat să explice cumva această întâmplare.
„Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează.
Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.
Nelu Tătaru, întrebat dacă nu i se pare ciudat ca 23 de teste din 26 să fie fals pozitive
Întrebat dacă nu i se pare ciudată situaţia de la CFR Cluj, Tătaru a spus: „Se poate întâmpla. Eu prefer, ca profesionist, să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repet acel test de câte ori e nevoie.
Un test la un pacient infectat, care luat în prima sau a doua zi poate fi negativ, dar dacă îl iau după două, trei zile sau a cincea, a şasea zi, cât este perioada maximă de reflecţie, să fie pozitiv”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.
CFR Cluj vrea să dea în judecată clinica unde au fost testați jucătorii
CFR Cluj s-a confruntat cu o situație delicată după ce în cadrul clubului au fost confirmate 26 de cazuri de COVID-19, dar probleme din Gruia au început să dispară, la ultima testare fiind depistați pozitiv doar cinci jucători.
Situația confuză din ultima perioadă îi va face pe cei de la CFR să acționeze în instanță clinica din București unde au fost testați pozitiv membrii echipei, care, ulterior, la următoarele două testări, efectuate în Cluj, au ieșit ”negativi”.
De asemenea, CFR Cluj ar solicita și daune financiare clinicii, în valoare de câteva sute de mii de euro, considerând că testele au avut un rezultate false pozitiv, situație ce a prejudiciat clubul atât financiar, cât și din punct de vedere emoțional.
Explicația medicului Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a încercat să găsească câteva explicații pentru rezultatele bizare ale testelor COVID-19 efectuate recent de clubul CFR Cluj.
O greșeală la testare este varianta cea mai plauzibilă, consideră Virgil Musta. Totuși, medicul spune că pot exista mai multe cauze pentru aceste rezultate pozitive transformate imediat în negative.
„Este o situație inedită și interesantă. Mi-e foarte greu să spun exact, pentru că, teoretic, se poate ca testele pozitive sau cele negative să fie fals pozitive sau fals negative din mai multe motive. Poate fi tehnica care s-a folosit sau poate inadecvențe în martorul care s-a luat în considerare când s-au făcut testele. Probabil deficiențe în procedura efectuării testelor. Pot exista și alte cauze pe care aș prefera să nu le comentez.
Am avut și noi o situație în Timișoara, la Spitalul Odobescu, când s-au născut în aceeași perioadă nouă copii. Aceștia au fost testați pozitiv la COVID-19. Deoarece se știe că nu se transmite virusul de la mamă la făt am fost contrariat, am repetat testul și am contestat că tehnica folosită nu a fost cea corespunzătoare și au ieșit fals pozitive.
Din punct de vedere medical există riscul ca testele să nu aibă sensibilitate 100%, dar asta nu se întâmplă la 10 persoane în același timp. Cel mai probabil a fost o greșeală în efectuarea testului.
Depinde și de performanța echipamentelor care efectuează investigația de laborator, dar aș prefera să nu intru în subiect, pentru că, după, toată lumea ar găsi o modalitate de a fenta testul”, a declarat Virgil Musta, la Digi Sport Special.
29.07.2020, 08:02Vestea că 23 din 26 de jucători de la CFR Cluj au fost testați greșit pozitiv cu coronavirus, a surprins pe toată lumea.

- Astra – Universitatea Craiova (miercuri, ora 21:30, Digi Sport 1)
- Hermannstadt – Viitorul (miercuri, ora 19:00, Digi Sport 1)
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a rămas și el uimit, însă a încercat să explice cumva această întâmplare.
„Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează.
Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.
Nelu Tătaru, întrebat dacă nu i se pare ciudat ca 23 de teste din 26 să fie fals pozitive
Întrebat dacă nu i se pare ciudată situaţia de la CFR Cluj, Tătaru a spus: „Se poate întâmpla. Eu prefer, ca profesionist, să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repet acel test de câte ori e nevoie.
Un test la un pacient infectat, care luat în prima sau a doua zi poate fi negativ, dar dacă îl iau după două, trei zile sau a cincea, a şasea zi, cât este perioada maximă de reflecţie, să fie pozitiv”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.
CFR Cluj vrea să dea în judecată clinica unde au fost testați jucătorii
CFR Cluj s-a confruntat cu o situație delicată după ce în cadrul clubului au fost confirmate 26 de cazuri de COVID-19, dar probleme din Gruia au început să dispară, la ultima testare fiind depistați pozitiv doar cinci jucători.
Situația confuză din ultima perioadă îi va face pe cei de la CFR să acționeze în instanță clinica din București unde au fost testați pozitiv membrii echipei, care, ulterior, la următoarele două testări, efectuate în Cluj, au ieșit ”negativi”.
De asemenea, CFR Cluj ar solicita și daune financiare clinicii, în valoare de câteva sute de mii de euro, considerând că testele au avut un rezultate false pozitiv, situație ce a prejudiciat clubul atât financiar, cât și din punct de vedere emoțional.
Explicația medicului Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a încercat să găsească câteva explicații pentru rezultatele bizare ale testelor COVID-19 efectuate recent de clubul CFR Cluj.
O greșeală la testare este varianta cea mai plauzibilă, consideră Virgil Musta. Totuși, medicul spune că pot exista mai multe cauze pentru aceste rezultate pozitive transformate imediat în negative.
„Este o situație inedită și interesantă. Mi-e foarte greu să spun exact, pentru că, teoretic, se poate ca testele pozitive sau cele negative să fie fals pozitive sau fals negative din mai multe motive. Poate fi tehnica care s-a folosit sau poate inadecvențe în martorul care s-a luat în considerare când s-au făcut testele. Probabil deficiențe în procedura efectuării testelor. Pot exista și alte cauze pe care aș prefera să nu le comentez.
Am avut și noi o situație în Timișoara, la Spitalul Odobescu, când s-au născut în aceeași perioadă nouă copii. Aceștia au fost testați pozitiv la COVID-19. Deoarece se știe că nu se transmite virusul de la mamă la făt am fost contrariat, am repetat testul și am contestat că tehnica folosită nu a fost cea corespunzătoare și au ieșit fals pozitive.
Din punct de vedere medical există riscul ca testele să nu aibă sensibilitate 100%, dar asta nu se întâmplă la 10 persoane în același timp. Cel mai probabil a fost o greșeală în efectuarea testului.
Depinde și de performanța echipamentelor care efectuează investigația de laborator, dar aș prefera să nu intru în subiect, pentru că, după, toată lumea ar găsi o modalitate de a fenta testul”, a declarat Virgil Musta, la Digi Sport Special.
Ministrul Sănătăţii, anunţ de ultimă oră. Ce urmează după o săptămână cu peste 1000 de infectări pe zi
Publicat: (acum 11 ore) // Actualizat: (acum 10 ore) // Sursa: romaniatv.net
Într-o intervenţie în direct la România TV, ministrul Sănătăţii a anunţat ce urmează după o săptămână cu peste 1000 de infectări pe zi.

În aceste două săptămâni urmarim ca tot ce a insemnat pacient care a refuzat internarea sau care a cerut externarea in perioada de vid legislativ să fie monitorizat,izolat dacă mai e în acea perioada de 14 zile, să fie testați până dispar simptomele, cei din focare noi să putem să îi internam- spitalele să aibă capacitatea. Avem spitalele de faza 1, 2, suport și pregătim acum pe regiuni și alte spitale.
Făcând asta, vom putea scădea transmiterea și să gestionăm un numărul de cazuri.
Oamenii trebuie să respecte trei reguli simple: purtarea măstilor, spalatul pe mâini şi distantarea”, a spus Nelu Tătaru la România TV.
În ultimele 24 de ore, în România au fost prelucrate 21.135. Din acestea, 13.127 au fost făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.008 la cerere. În urma testelor, au rezultat 1.155 de cazuri de coronavirus, în comparație cu cele 1.104 de luni, anunțate după prelucrarea a doar 7.574.
Nelu Tătaru a explicat de unde vine diferența între aceste rezultate.
„Sunt teste care se fac în diferite focare, de aceea avem cazuri de infectare, cum au fost cele de sâmbătă sau duminică. De cealaltă parte, avem teste făcute de oameni care pleacă în vacanță, sau de diverse companii, pentru angajați. Unele teste pot fi fals pozitive sau fals negative, în funcție de aparat, în funcție de cel care le prelucrează, în funcție de loc. Poți să ai un test fals negativ, după 2-3 zile, iar apoi să fie pozitiv. Testele se pot negativiza sau pozitiva”, a precizat ministrul Tătaru.
Întrebat dacă România va reveni la starea de urgenţă, Nelu Tătaru a răspuns: ” În momentul în care sistemul medical nu va face față, când avem suprapopulare la terapie intensivă, atunci vom propune reintroduce starea de urgență. Noi sperăm ca încă o săptămână, două, să avem o mie și ceva de cazuri, iar apoi să scădem”.
Reamintim că până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
O minoră cu COVID, dar asimptomatică a câştigat în instanţă dreptul de a sta în autoizolare la domiciliu, şi nu în spital
Publicat: (acum 12 ore) // Actualizat: (acum 12 ore) // Sursa: romaniatv.net
O pacienta minoră din Galaţi, confirmată cu COVID-19, dar asimptomatică și-a câștigat dreptul în instanță de a își petrece perioada de autoizolare la domiciliu, nu în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”.

Instanța a motivat adoptarea soluției, evidențiind faptul că DSP Galați a analizat superficial cazul minorei, fără a lua în considerare opțiunea autoizolării acesteia împreună cu mama ei la domiciliu, evitând riscul de răspândire a infecției. Măsura luată de DSP a fost considerată disproporționată în ceea ce privește protecţia adecvată a sănătăţii publice prin îngrădirea dreptului la libertate a persoanei, mai ales că aceasta este minoră.
„De altfel, intimata (DSP Galaţi) nu a demonstrat în niciun fel că a luat în considerare situaţia minorei şi a aparţinătoarei acesteia, în sensul că acestea se pot izola în mod eficient la domiciliu sau în altă locaţie declarată, alta decât cea a unei unităţi spitaliceşti. Petenta (mama minorei), în calitate de reprezentant legal al minorei, nici nu a fost consultată cu privire la acest aspect, decizia izolării într-o unitate spitalicească fiind luată ab initio”, au declarat marţi magistraţii.
Judecătorii au îndemnat la analizarea cu rigurozitate şi atenţie a fiecărei situaţii în parte şi adoptarea unor decizii conforme referitoare la măsurile de izolare în spital sau la domiciliu, ţinând cont de creşterea continuă a cazurilor de COVID pe teritoriul ţării.
„Nu în ultimul rând, deşi nu este un argument juridic, instanţa are în vedere şi tendinţa constatată la momentul pronunţării hotărârii în ceea ce priveşte răspândirea coronavirusului în România, această tendinţă fiind pe un trend ascendent îngrijorător. În acest context, este de notorietate capacitatea logistică redusă a unităţilor spitaliceşti în România de a putea face faţă unui număr crescând de pacienţi infectaţi cu acest virus, prin aglomerarea acestor spitale cu pacienţi asimptomatici sau cu simptome minore putând fi afectate persoane cu forme mai severe ale bolii care nu vor fi tratate din lipsă de spaţiu sau vor fi tratate necorespunzător din cauza supraaglomerării şi a numărului redus de medici şi alt personal specializat. În acest sens, se impune cu atât mai mult analizarea cu mai multă profunzime fiecărui caz în parte şi dispunerea măsurii izolării la domiciliu sau în spital, după împrejurările fiecărui caz în parte”, a mai precizat instanţa.
Marcel Ciolacu: „Oamenii trebuie să se conformeze voluntar, dar cât timp guvernul nu e credibil, nu se va conforma nimeni”
Publicat: (acum 8 ore) // Actualizat: (acum 8 ore) // Sursa: romaniatv.net
Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a fost invitat marţi seara în studioul TVR pentru a discuta temele importante ale actualităţii din România, cum sunt alegerile locale şi noile restricţii pe care guvernul le va impune pentru a contracara răspândirea noului coronavirus.

Legal, responsabilii cu organizarea alegerilor sunt cei de la guv Romaniei. Eu si domnul Cazanciuc am trimis o scrisoare ca domnul Orban sa vina in Parlament si sa spuna clar daca a scapat situatia de sub control. Cand estri la guvernare ai si beneficiul de a sta in izolare la Vila Lac, dar si responsabilitati. Sa dea asigurari ca se pot deschide scolile, ca lumea poate merge in siguranta la alegeri.
Cum vedeti noile masuri pe care guvernul le va lua incepand cu 1 august?
„Este clar ca situatia a scapat de sub control, romanii nu mai au incredere in guvern si guvernul trebuie sa plece. Masurile trebuie respectate, daca guvernul si specialistii cer sa purtam masti, vom purta. Dar trebuie explicat cum s-a ajuns aici. Dupa ora 23 COVID actioneaza mai tare? Daca asupra patronului de restaurant poti sa iei masuri, cum facem cu distantarea pe plaja. Daca timp de 7 luni nu ai construit un parteneriat cu romanii, cum impui tu, cand ai chefuit in birouri, ai facut petreceri cu sute de persoane?
Cine masoara? Iar amenintam cu amenzi? Oameni trebuie sa se confoirmeze voluntar, dar cat timp guvernul nu e credibil, nu se va conforma nimeni.”
Marcel Ciolacu a continuat să detalieze oportunitatea desfaşurării alegerilor la 27 septembrie, aşa cum au fost anunţate.
„Ce sa vorbesc cu Orban, el a adus interlopi in guvern. Unu Barbu, e condamnat penal. Iau primarii, ii duce la CNI si daca refuza si acele oferte, ii ameninta. Ce sa vorbesc cu Orban, care face politica de anii 80. Eu nu l-am facut premier, ci am considerat ca in acel moment trebuia guvern cu puteri depline. Presedintele Iohannis mereu cand iese spune ca PSD e de vina. Eu personal am ajuns la concluzia ca haos mai mare nu poate crea nimeni. Nimeni nu-i mai respecta si nu-i mai crede, asta e problema.
Data alegerilor parlamentare sa fie stabilita in parlament. Exista for mai reprezentativ? In 2004 parlamentul a stabilit data alegerilor, prin lege.
Am intrebari concrete sa-i pun premierului cand va veni in parlament. Sa faca un document catre parlament prin care sa anunte ca nu e in stare sa organizeze alegerile. Am primit astazi prima informare de la ministrul de Interne, strict secreta, pe care nu le pot impartasi cu nimeni. Conform legii nu sunteti indreptatit, as incalca legea. Eu am solicitare la prim ministru sa-mi trimita stenogramele din noaptea cand au dat 25 de ordonante si de cand au numit prefectii. Maine voi face plangere la contencios si le voi obtine si atunci vor fi si publice.”, declara Ciolacu.
„Noi ne facem treaba de opozitie, facem motiune si o ducem pana la capat. Constitutia e legea suprema. Am dreptul de a alege si de a fi ales. Daca eu, Doamne fereste, acum am COVID, cum mi se respecta mie acest drept? Sau tampenia aia cu doua zile, ca sa nu ii expun pe romani o zi, sa ii expun doua zile. Tu stat, guvern, tu Orban, ai obligatia sa-mi asiguri dreptul de vot. Sa vina cel care le stie pe toate in tara asta si sa ne explice cum vrea sa organizeze alegerile. De ce sa ne dam noi cu parerea?”, a completat preşedintele interimar al PSD.
Credeti ca se pot amana alegerile?
Eu vreau sa-l aud pe cel indreptatit sa spuna acest lucru. Sa-si asume raspunderea. Oricum cade la motiune. Poate Victor Ponta sa nu voteze aceasta motiune? Cine isi permite sa nu o voteze? Sunt ferm convins ca si USR o va vota. Apoi Iohannis trebuie sa numeasca un nou prim ministru.
Daca am trai in Romania normala promisa de domnul Iohannis, pana acum ar fi trebuit sa organizeze consultari cu partidele politice. PSD va merge cu o propunere de premier si cu un program de guvernare pe termen limitat.
De ce nu reusiti sa demarati o actiune coerenta cu Victor Ponta si Pro Romania?
Eu de cateva luni zic ca e o decizie gresita sa mergem separat. Am vazut decizia pe care a luat-o la Bucuresti si nu favorizeaza decat PNL, deci ma duce gandul ca are o intelegere cu PNL si Iohannis. Faptul ca mergi separat si nu o sustii pe Firea, ce te face sa gandesti? Care sunt beneficiarii unei decizii politice? Vezi care sunt beneficiarii si intelegi decizia. Am aflat decizia lui de la conferinta de presa, nu am avut comunicare cu dansul in ultimele zile. Am avut unele discutii, dar aceste negocieri necesita timp. Este posibil sa fac o alianta politica la Buzau, in continuare putem face aliante in teritoriu. Dar decizia la Bucuresti, decizia lui Ponta il favorizeaza pe Nicusor Dan.
Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la adresa PNL: Ați mai auzit atâta vaiet? De parcă ar da banii de la ei din buzunar!

Călin Popescu Tăriceanu vine cu un atac dur la adresa guvernului PNL, după ce Executivul amână dublarea alocațiilor. Liderul ALDE atrage atenția și că liberalii s-au împrumatat în douar nouă luni, peste 100 de miliarde de lei.
”Victorieeeeee, anunța pe 14 februarie 2019 tânărul parlamentar Robert Sighiartău, secretarul general al PNL. Victorieeeeee, am trecut în Parlamentul României o lege care va dubla alocațiile copiilor! Peste 4 milioane de copii vor beneficia de alocații mărite, motiv de bucurie și mândrie. Așa se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul!
Ce a făcut atunci guvernul PSD-ALDE? Am amânat plata alocațiilor așa cum o face guvernul PNL? Am inventat motive ca să dăm doar 10-20% din dublare? Nu! Am înțeles mesajul și am găsit bani să dublăm alocațiile, așa cum s-a hotărât în Parlament!
Astăzi Guvernul PNL trebuie să pună în aplicare o lege dată tot de Parlament, o lege pe care au votat-o și ei, și pe care președintele lor a promulgat-o: dublarea alocațiilor pentru copii! Îi vedeți cum își smulg părul din cap? Ați mai auzit atâta vaiet? De parcă ar da banii de la ei din buzunar! Motive și paramotive să justifice amânarea sau mărirea cu doar 10-20% a alocațiilor!”, a spus liderul ALDE.
Împrumut de peste 100 de miliarde de lei în 9 luni
”Mai, nemernicilor, găsiți bani pentru orice, doar pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor nu? Ați împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernați și nu am văzut vreun ban! Găsiți bani pentru rachete, găsiți bani pentru materiale sanitare supraevaluate, găsiți bani de cumpărat mass-media și doar pentru alocații și pensii nu mai găsiți?
Scotociți-vă bine prin buzunare și găsiți sau, dacă nu, plecați, pentru că vor fi niște oameni sănătoși la cap în țara asta care să respecte o lege dată de Parlament!”, a decalrat Tăriceanu.
Tăriceanu: „Vom avea o creștere a virusului în secțiile de vot. Votul nu se poate desfășura”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că desfășurarea alegerilor locale poate fi foarte periculoasă pentru sănătatea oamenilor, având în vedere creșterea dramatică a numărului de cazuri de coronavirus din ultima perioadă.
”Suntem într-o uriașă brambureală generată de actualul Guvern. Vom avea o creștere a virusului în secțiile de vot. Votul nu se poate desfășura în condițiile în care unii oameni vor fi timorați, speriați, nu vor avea curajul să iasă din casă. Vor fi cu adevărat democratice sau va fi un simulacru de alegeri? Va fi ca în 1946″.
Despre începerea școlilor
De asemenea, nici începerea școlilor nu este o variantă sigură. Trebuie analizată situația din fiecare județ, fiecare comună și fiecare oraș, mai spune Tăriceanu
„A doua problemă este începerea școlilor. Ministrul Educației nu știe care este situația în fiecare județ, în fiecare comună, în fiecare oraș. Orban e tot timpul luat prin surprindere. Când s-a terminat starea de urgență, a fost luat prin surprindere. Când s-a terminat prima lună de stare de alertă, la fel. Când a fost decizia CCR, la fel. A devenit o obișnuință ca Guvernul să fie surprins.”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, luni seara, la România TV.
Sondaj IRES. Lovitură pentru Orban! Ce cred românii despre pandemie

Conform ultimului sondaj IRES, românii sunt îngrijorați de evoluția și consecințele pandemiei Covid-19 și mare parte dintre ei sunt nemulțumiți de cum au gestionat guvernul Orban și autoritățile criza sanitară.
Conform sondajului IRES, jumătate dintre români știu că în localitatea lor există sau au existat cazuri de COVID – 19. 16% dintre ei cunosc pe cineva infectat, astfel că puțini știu consecințele bolii. Față de sondajul realizat acum trei luni, când doar 1% dintre români declarau că știu bolnavi infectați, procentul a crescut enorm.
Peste trei sferturi dintre români sunt foarte sau destul de îngrijorați de evoluția pandemiei în România. 1 din 5 români este nemulțumit de măsurile luate de guvernul Orban în perioada pandemiei, în vreme ce aproape jumătate dintre români (48%) sunt mulțumiți de acest aspect.
Sondaj IRES. Lovitură pentru Orban! Ce cred românii despre pandemie
Sondaj IRES. Lovitură pentru Orban! Ce cred românii despre pandemie
Lovitură pentru Ludovic Orban: 6 din 10 români sunt nemulțumiți de politica economică a guvernului Orban, în vreme ce doar 28% dintre români sunt mulțumiți de măsurile de redresare luate de Executiv.
Alte concluzii ale sondajului:
– Aproape 7 din 10 români sunt îngrijorați de posibilitatea de a se infecta ei, personal, cu coronavirus.
– 1 român din 20 declară că s-a testat din proprie inițiativă pentru COVID – 19, 6% spun că s-a testat la solicitarea autorităților, iar 7% la solicitarea angajatorului.
– 24% dintre cei chestionați și-au anulat vacanța din această vară din cauza pandemiei sau au amânat-o pentru perioada când situația epidemiologică se va îmbunătăți.
– Aproape 1 din 10 români (9%) a fost deja în vacanță, iar 13% urmează să plece în perioada următoare.
– Tinerii, persoanele educate, cele care locuiesc în Transilvania și Banat, dar și votanții Alianței USR-PLUS la alegerile parlamentare sunt categoriile care au cunoscut, în proporții mai ridicate decât altele, persoane bolnave de COVID – 19, pe când vârstnicii, cei cu educație scăzută și votanții PSD se află printre cei care spun că nu cunosc pe nimeni care să fi contractat boala.
– Trei sferturi dintre români sunt îngrijorați cu privire la posibila infectare cu noul coronavirus a unui membru al familiei, în timp ce un sfert sunt puțin sau deloc îngrijorați. Femeile, persoanele peste 51 de ani și cei cu educație scăzută, votanții Alianței USR-PLUS, cei ai PNL și ai PSD sunt mai îngrijorați pentru cei din familiile lor, în timp ce bărbații, tinerii, persoanele cu educație medie și votanții Pro România sunt mai puțin îngrijorați.
Protest inedit în faţa Ministerului Mediului! Autorităţile, puse la zid pentru că taie pe bandă rulantă ”aurul verde” al ţării

Un protest inedit a avut loc astăzi în faţa Ministerului Mediului din partea reprezentanţilor Agent Green. Oamenii reproşează autorităţilor că tergiversează dosarele privind pădurile virgine din România, în felul acesta lăsând cale liberă celor care taie pe bandă rulantă aurul verde al ţării. Reprezentanţii Agent Green au oferit simbolic celor din minister, ochelari imenşi. În felul acesta, spun ei, poate vor vedea situaţia dramatică a pădurilor din România.
Pentru circa 80% din pădurile virgine există studii elaborate şi cu toate acestea, nu au fost incluse în catalogul naţional, susţin cei de la Agent Green, acestea fiind zilnic supuse tăierilor.
Mai mult, aceştia reproşează autorităţilor că blochează în mod intenţionat protecţia pădurilor din România.”Am adus împreună cu nouă voluntari Agent Green această pereche de ochelari uriaşă pentru a le oferi ajutor autorităţilor, să vadă mai bine studiile care au fost respinse, pierdute şi blocate, să se uite mai bine la aceste studii şi să vedem ce se întâmplă cu patrimoniul natural al României”, spune un reprezentant al Asociaţiei Agent Green.
În urmă cu 21 de ani, strategia naţională pentru dezvoltare durabilă a României, a propus protejarea strictă a 400.000 de hectare de păduri virgine.
Astăzi sunt protejate puţin peste 30.000 de hectare, adică mai puţin de 8% din întreaga suprafaţă de 400.000 de hectare.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Mihai Drăgan a stat de vorbă cu protestatarii şi a făcut câteva promisiuni.
Agent Green şi Fundaţia EuroNatur care au publicat recent catalogul pădurilor pierdute, acuză birocraţia care a avut ca efect, pierderea celei mai mari suprafeţe cu păduri virgine din România şi odată cu acestea, ultimele suprafeţe vaste intacte de sălbăticie din zona de climă temperată a Europei
Trădare supremă în PNL! Tocmai a anunțat că a trecut la USR

Fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, a devenit membru al USR. Anunțul a fost făcut de Marius Bodea prin intermediul unei postări pe pagina sa de facebook. Deputatul a părăsit Partidul Național Liberal după ce primarul PSD al orașului Iași a fost anunțat drept candidatul liberalilor pentru un nou mandat în 2020.
„Prezenţa mea în USR înseamnă, de fapt, continuarea asumării principiilor pe care le am în viaţă: onestitate, competenţă, verticalitate şi să fiu mereu în slujba cetăţenilor. Am ales USR după ce liderii partidului în care m-am format şi-au trădat la modul cel mai sfidător principiile prin racolarea pesedistului Mihai Chirica şi a mafiei din jurul lui. Nu am putut accepta acest compromis pentru că ar fi însemnat să îmi încalc propriile principii şi valori, ar fi însemnat să îi trădez, la rândul meu, pe toţi colegii şi pe toţi ieşenii care şi-au pus speranţa în mine. Am ales să fiu membru USR pentru că aceasta este alternativa reală la PSD şi la tot ceea ce înţelegem noi prin pesedism.
Am găsit în USR o echipă de oameni oneşti, curaţi, energici, capabili să schimbe lucrurile în bine. Să fiu parte din USR mă onorează şi îmi dă elan să continui proiectul meu pentru Iaşi cu şi mai multă determinare”, a scris Marius Bodea pe Facebook.
Marius Bodea va candida din partea USR la funcția de președinte al consiliului județean Iași. În 2016, el a candidat din partea PNL la primăria Iașiului împotriva actualului primar, Mihai Chirica. După ce și-a asigurat scaunul de parlamentar, Marius Bodea a fost principalul contestatar al primarului Chirica.
La începutul lunii februarie 2020, Marius Bodea, atunci preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL, declara că el va fi candidatul formaţiunii politice pentru Primăria municipiului Iași. Totuși, după câteva zile, conducerea centrală a PNL a anunțat că Mihai Chirica va fi candidatul formaţiunii pentru Primărie.
Marius Bodea a anunţat ulterior că pleacă din partid.
Lider PSD ținut în carantină cu forța: ”Am două teste negative, dar sunt prizonier la domiciliu”. S-a decis ce va face în continuare

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, unul dintre liderii PSD care s-au poziționat împotriva legii privind carantina și izolarea, acuză PNL de abuzuri și anunță că va depune plângere penală împotriva DSP, care îl ține în carantină la domiciliu, deși a fost confirmat negativ la noul coronavirus.
Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina (PSD), este carantinat la domiciliu până în 3 august, după ce a intrat în contact direct cu şeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, Radu Covaci, confirmat cu COVID-19.
Mina susține că nu a fost niciodată informat despre decizia de carantinare, ci a aflat dintr-un comunicat de presă emis de DSP Giurgiu.
Lider PSD acuză ”ciuma galbenă” de abuzuri: ”Am două teste negative, dar sunt prizonier la domiciliu”
”Ciuma galbenă a ridicat abuzul pe cele mai înalte culmi. Poliția politică a Prefecturii acționează fără pic de discernământ împotriva adversarilor politici. De 5 zile stau închis în casă în baza unui comunicat de presă emis de DSP Giurgiu.
Am două randuri de teste negativ concludente și, cu toate acestea, sunt prizonier la domiciliu și sunt verificat de forțele de ordine dacă nu cumva am încălcat condițiile arestului la domiciliu fără faptă. Nici până în ziua de azi nu am primit decizia de carantinare și nu am semnat nimic în sensul acesta. Voi depune plângeri penale împotriva tuturor autorilor abuzului.”, a scris Marian Mina, pe pagina sa de Facebook.
Marian Mina, ținut în carantină cu forța
Conform anchetei epidemilogice realizate de DSP în cazul șefului ISU Giurgiu, confirmat cu Covid-19, liderul PSD Giurgiu a intrat în contact apropiat cu Radu Covaci, ultima dată pe 20 iulie. Conform legii, Marian Mina trebuie să stea în izolare la domiciliu ”timp de 14 zile, de la data ultimului contact cu cazul confirmat”.
Între timp, Marian Mina s-a testat de două ori, iar rezultatele au fost negative. El este nemulțumit că, în aceste condiții, trebuie să mai stea în carantină până pe 3 august.
Preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a declarat că a făcut plângere penală împotriva celor de la DSP Giurgiu pentru că nu a fost informat oficial că este carantinat, iar toate discuțiile cu autoritățile au avut loc telefonic.
„Am făcut plângere penală celor de la DSP Giurgiu pentru că nu am primit nicio informare scrisă cu privire la faptul că sunt carantinat, toate discuţiile au avut loc telefonic, nu m-a testat nimeni, am făcut eu testul din proprie iniţiativă în urmă cu şapte zile şi pentru că DSP Giurgiu nu mi-a efectuat niciun test, am sunat chiar eu luni, 27 iulie, la 112 pentru a solicita efectuarea testului al cărui rezultat îl voi afla ulterior”, a susținut Marian Mina, pentru Agerpres.