:quality(65):format(jpeg)/evz.ro/wp-content/uploads/2020/04/agerpres_13633878-scaled.jpeg)
Arma secretă cu care Trump îl poate bate pe Biden
Majoritatea alegătorilor nedeciși afirmă că văd imigrația ca pe o problemă de muncă și susțin reducerea ei pentru a proteja piața muncii din SUA de concurența forței de muncă ieftine din afară.Un nou sondaj Reuters/Ipsos Poll realizat la comanda grupului Public Agenda dezvăluie că alegătorii nedeciși sprijină într-o măsură mai mare reducerea imigrației legale.
Sondajul a descoperit că o majoritate de 53% din votanții nedeciși sprijină „oprirea măcar în parte a imigrației legale pentru a limita competiția pentru locurile de muncă în timpul pandemiei de coronavirus”.
Circa 47% se opun unei asemenea măsuri.
Reporterul politic al Reuters, Chris Kahn, a recunoscut că sondajul arată că „președintele Trump poate smulge o parte din sprijinul” contracandidatului său Democrat, Joe Biden, și a partenerei sale electorale, Kamala Harris, tratând imigrația în primul rând ca pe o problemă de muncă.
„În concluzie: Trump poate câștiga o parte din electorat dacă își prezintă politicile privind imigrația drept un mijloc de a-i ajuta pe americani să-și păstreze locurile de muncă și de a proteja țara de COVID.”
Sondajul mai arată și un mare sprijin popular în favoarea tragerii la răspundere a companiilor americane care angajează imigranți ilegali, în loc de americani.
Circa 69% dintre alegătorii nedeciși au declarat că este important ca guvernul să aplice amenzi acestor întreprinderi.
Patru din zece astfel de alegători consideră că asemenea sancțiuni sunt „foarte importante” din punctul lor de vedere.
Doar 26% au declarat că această abordare „nu este importantă”.
În ultimele luni, Trump a orientat abordarea imigrației ca pe o problemă de muncă, față de abordarea securitară și de identitate de până acum.
Președintele a dat publicității un text în care prezintă proiectele Democraților prin care vizează ocuparea locurilor de muncă cu imigranți și a semnat un ordin executiv pentru oprirea programului vizelor, astfel încât americanii fără loc de muncă șă aibă prioritate la angajare.
Un alt sondaj Ipsos, dat publicității săptămâna trecută, arată un sprijin uriaș în rândurile electoratului american față de încetarea programului vizelor, pentru a proteja forța de muncă autohtonă.
În acea cercetare, aproape 60% dintre alegători se declară în favoarea opririi programului de vize pentru muncitorii străini, o palmă dată Camerei de Comerț și companiilor Big Tech care fac presiuni uriașe pentru a li se permite companiilor să importe forță de muncă din afară.
În prezent, ca urmare a crizei economice provocate de epidemia de COVID, în Statele Unite sunt între 30 și 40 de milioane de americani aflați în șomaj total sau parțial.
O cercetare a lui Steve Camarotta de la Centrul pentru Studii ale Imigrației dezvăluie că fiecare procent de creștere a numărului de imigranți în total forță de muncă din SUA face ca veniturile muncitorilor americani autohtoni să scadă cu 0,5%.
Aceasta înseamnă că muncitorul american autohton are salariul diminuat cu 8,75%, dat fiind că 17% din forța de muncă este venită din străinătate.
:quality(65):format(jpeg)/evz.ro/wp-content/uploads/2020/08/SouthChinaSea.jpg)
Trump și Xi stau cu degetul pe trăgaci. Cui îi cedează nervii?
Beijingul a mărit ritmul manevrelor militare în ultimele săptămâni, după ce Statel Unite au trimis în Marea Chinei de Sud două portavioane împreună cu vasele de atac care le însoțesc.Acum, însă, regimul comunist amenință că își va muta exercițiile în vecinătatea coastelor Taiwanului.
„Dacă Statele Unite merg mai departe, Armata Populară de Eliberare ar putea lua noi contramăsuri, inclusiv exerciții cu tiruri reale la est de insula Taiwan și aproape de Guam”, a avertizat un înalt responsabil al Partidului Comunist Chinez.
Declarația vine după vizita secretarului american pentru Sănătate și Servicii Sociale, Alex Azar, în Taiwan. Este cel mai înalt oficial american care vizitează Insula în ultimele zeci de ani, lucru care a iritat teribil Beijingul.
Ambasadorul Chinei în Marea Britanie, Liu Xiaoming, a scris joi pe Twitter:
„În chestiunea Taiwanului, oricine se joacă cu focul se va arde.”
Analistul militar Carl Schuster a comentat la CNN:
„(Chinezii) vor efectua probabil un exercițiu de atac aeronaval la est de Taiwan. Dacă Xi vrea să trimită un mesaj de amenințare, acesta poate include o lansare de rachetă balistică în apele de la vest de Guam.”
Guam este o bază insulară strategică americană din Pacific, folosită cu regularitate de forțele navale și aeriene ale Washingtonului.
„Sunt sigur că ideea se află pe masă deoarece, altfel, armata chineză nu ar utiliza o astfel de retorică serioasă. Cineva cu autoritate din Partidul Comunist sau din Armată susține această opinie și face presiuni pentru asta”, a spus Schuster.
Însă purtătorul de cuvânt al Comandamentului american din zona India-Pacific, maiorul Randy Ready, a declarat tot la CNN că armata americană „nu va face speculații privind exerciții ipotetice, care pot sau nu să aibă loc în viitor”.
Săptămâna aceasta, Statele Unite au poziționat portavionul USS Ronald Reagan în zona învecinată cu insulele Senkaku și Diaoyu, controlate de Japonia, în timp ce avioanele de luptă chineze și-au intensificat misiunile de „sondare” a spațiilor aeriene japonez și taiwanez.
Cu toate acestea, Beijingul este cel care acuză Washingtonul pentru ritmul accelerat al manevrelor militare.
„Exercițiile armatei chineze intervin în mijlocul activităților militare provocatoare din ce în ce mai frecvente, efectuate de Statele Unite în apropierea insulei Taiwan și în apele Mării Chinei de Sud”, scrie cotidianul Global Times controlat de regimul comunist.
„Forțele terestre și navale ale Armatei Populare de Eliberare s-au concentrat pe misiuni de debarcare amfibie și exerciții maritime în cursul ultimelor săptămâni și vor continua să o facă în săptămânile următoare.”
Mai mulți analiști, citați de publicația australiană News.com.au. au analizat fotografiile de propagandă chineze și afirmă că Beijingul a desfășurat pentru prima dată bombardiere strategice pe baza aeriană Woody Island din Marea Chinei de Sud.
Acest lucru contrazice asigurările date anterior de Beijing că instalațiile construite pe mai multe insule de corali din regiune servesc doar pentru operațiuni de salvare pe mare.
Experții consideră că este vorba de un semnal diplomatic clar de determinare din ce în ce mai mare a Chinei de a asuma controlul absolut al căii de navigație strategică dintre Filipine, Vietnam, Malaysia și Indonezia.
Bombardierele strategice chineze desfășurate pot arăta și intenția Beijingului de a intensifica exercițiile militare în curs. Până în prezent, acesta au constat în asalturi aeriene asupra plajelor de către unități amfibii și navale și în lovituri aeriene de mare anvergură.
Tiruri reale ar urma să fie trase pe mare, lângă Shanghai, în această săptămână, ca parte a procesului de pregătire.
Însă South China Morning Post, un ziar din Hong Kong, citând o sursă militară pe care nu o dezvăluie, scrie că Bejingul a avertizat Armata Populară de Eliberare „să nu tragă ea primul foc”.
„Este ușor să ordoni foc, însă nici China, nici Statele Unite nu sunt capabile să controleze consecințele. Situația actuală este foarte tensionată și foarte periculoasă”, a spus sursa. „Însă ne este foarte clar că vom răspunde cu forță doar în ultimă instanță, când orice altceva eșuează.”
:quality(65):format(jpeg)/evz.ro/wp-content/uploads/2018/08/trump-a-amenintat-din-nou-si-turcia-lui-erdogan-s-a-clatinat.jpg)
Erdogan turbează, Trump se ține de cuvânt și instaurează treptat pacea între lumea arabă și Israel
Turcia și Emiratele Arabe Unite au ajuns la iatagane după ce EAU și-a normalizat relațiile diplomatice cu Israelul.Emiratele Arabe Unite și Israelul au anunțat joi că își vor normaliza relațiile în schimbul promisiunii făcute de statul evreu că pune capăt planurilor de anexare a Cisiordaniei.
Premierul israelian, Benyamin Netanyahu, a declarat ulterior, că planul privind Cisiordania este doar suspendat, nu abandonat definitiv.
În ultimele luni, Netanyahu și-a exprimat intenția de a îngloba coloniile evreiești și valea Iordanului în cadrul Israelului, pe 1 iulie, însă guvernul său nu a pus în aplicare acest proiect.
Totuși, Abu Dhabi se opune oricăror măsuri de anexare ale Israelului.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat că ar putea rupe relațiile cu EAU, ca urmare a normalizării relațiilor acestora cu Israelul.
„Putem fie să suspendăm relațiile noastre diplomatice, fie să îl rechemăm pe ambasadorul nostru, pentru că noi suntem de partea poporului palestinian. Nu am lăsat Palestina să fie înfrântă”, a asigurat Erdogan, citat de Daily Sabah.
În acest moment, Turcia are relații diplomatice depline cu Israelul.
Tot vineri, Emiratele Arabe Unite, împreună cu Bahreinul,. Au condamnat atacurile Turciei împotriva grupărilor kurde din Irak, care se desfășoară, de altminteri, cu regularitate.
„Cei doi miniștri (de Externe – n.r) au afirmat poziția țărilor lor în sprijinul securității și suveranității Irakului, condamnând atacurile Turciei și subliniind necesitatea încetării oricăror operațiuni militare turce pe teritoriile irakiene”, arată un comunicat de presă difuzat de Ministerul de Externe al Irakului.
EAU a condamnat și acțiunile militare ale Turciei din Irak, desfășurate în iunie.
Turcia și Emiratele Arabe Unite au avut ciocniri verbale și înainte. EAU sunt aliate cu Arabia Saudită, în timp ce Turcia este apropiată de Qatar, rivala saudiților.
Arabia Saudită și Emiratele se află în conflict diplomatic cu Qatarul din 2017.
Un alt măr al discordiei îl reprezintă Libia: Turcia sprijină guvernul de la Tripoli, recunoscut de ONU, de orientare jihadistă, în timp ce EAU sprijină Armata Națională Libiană din estul țării, cu orientare laică și antijihadistă.
În mai, EAU s-a alăturat Egiptului, Franței, Greciei și Ciprului în condamnarea explorărilor energetice ale Turciei în estul Mediteranei, pe platforma continentală aparținând Greciei și Ciprului.
Turcia a numit cele cinci țări „Alianța Răului”.
Iranul, un înverșunat dușman al Israelului, a criticat și el decizia Emiratelor de a-și normaliza relațiile cu statul evreu.
Potrivit informațiilor care circulă în mediile diplomatice, Omanul va fi următorul stat arab care este pe punctul de a-și normaliza relațiile cu Israelul.
Toată această construcție diplomatică desfășurată cu discreție și minuțiozitate, de normalizare treptată a relațiilor dintre Israel și lumea arabă se datorează exclusiv eforturilor administrației Trump.
Primul turneu extern din mandatul său a fost unul în care a vizitat Arabia Saudită și Israelul și a promis că acest plan de pace va prinde contur.
De asemenea, Trump a promis atunci că va recunoaște Ierusalimul drept capitală indivizibilă a Israelului.
Cine spune că Donald Trump nu se pricepe la diplomație, descriindu-l ca pe un retardat, așa cum o fac detractorii săi, mai au de înghițit o gălușcă.
Belgia extinde măsura autoizolării şi obligativitatea testului PCR pentru cetăţenii din zonele roşii ale României
Publicat: (acum 11 ore) // Actualizat: (acum 11 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autorităţile belgiene au extins măsura autoizolării şi obligativitatea testului PCR la sosirea în Belgia pentru cetăţenii din mai multe zone ale României, măsura fiind în vigoare de astăzi.

În zona portocalie este regiunea Vest.
Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roşie trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19.
De altfel, mai multe tari au decis să impuna restictii romanilor la intrarea in tarile lor tocmai pentru a tine sub control pandemia.Unde sunt romani proscrişi în Europa sau ce condiţii trebuie sa indeplinim, vedeţi în materialul video:
Încă o staţiune din Bulgaria anunţă că va închide majoritatea hotelurilor până pe 10 septembrie
Publicat: (acum 20 ore) // Actualizat: (acum 20 ore) // Sursa: romaniatv.net
Staţiunea Sunny Beach din Bulgaria a anunţat că majoritatea hotelurilor vor fi închise până la data de 10 septembrie, imediat după cele trei zile de vacanţă. În general, numărul turiştilor străini în Bulgaria a scăzut cu 80%, zborurile charter către Varna s-au prăbuşit cu 59%, iar către Burgas cu 78%. Conform datelor INS, cifra de afaceri a restaurantelor de pe litoralul bulgăresc a scăzut cu aproape 90%, scrie Duma, citată de Rador.

„Există o scădere de 75% a turiștilor și în munții Rodopi. Sunt deschise în principal hotelurile mici, de familie, și casele de oaspeți. Hotelurile mari lucrează cu turiști străini care nu au cum să viziteze acum Bulgaria. Există acolo o scădere de peste 85%”, a declarat Pantelei Memtsov, de la RTA. Rodopi”. Asociația consideră că măsurile pentru sprijinirea sectorului au întârziat.În prezent, există puțini turiști din Germania, Polonia și Ucraina. Din cauza lipsei zborurilor charter, Bulgaria se bazează pe turiștii care aleg să vină cu autovehiculul personal. Plajele sunt relativ pline, deoarece există şi proprietari de apartamente în zona de vest.
Cu toate acestea, cunoscătorii staţiunii Sunny Beach susţin că nu au văzut niciodată complexul atât de gol. Datele operatorilor turistici și cele ale aeroporturilor arată că sute de chartere au fost anulate în această vară, iar speranța de a avea mai mulți turiști, cel puțin în luna august, a fost și ea uitată.
De asemenea, Bulgaria a început închiderea treptată a hotelurilor în staţiunea Albena, asta după ce numărul de turişti a scăzut considerabil, iar zborurile au fost suspendare în urma anunţului Germaniei care susţine că partea de nord a Mării Negre bulgare este o destinație periculoasă.
Săptămâna trecută, complexul Albena a avut peste 8.000 de turiști, săptămâna aceasta sunt deja în jur de 6.500, a declarat Hristo Penev, managerul complexului, relatează Duma. Situația epidemiologică din complex este calmă, până în prezent nu există date privind turiștii infectați.
Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, şi-a anunţat demisia, dar pune condiţii
Publicat: (acum 11 ore) // Actualizat: (acum 11 ore) // Sursa: romaniatv.net
Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat vineri că va demisiona dacă Parlamentul îi aprobă planurile de convocare de alegeri pentru o mare adunare naţională pentru a modifica Constituţia, informează Reuters.

Două treimi dintre cei 240 de deputaţi ai Bulgariei trebuie să voteze favorabil organizării de alegeri pentru o mare adunare naţională.
Borisov, aflat de la începutul lui iulie sub presiunea protestelor zilnice antiguvernamentale, a declarat că astfel de schimbări vor contribui la restartarea ţării şi la reformarea sistemului său politic.
Premierul sugerează că va demisiona curând: „Dacă eu sunt problema, ei bine plec chiar acum”