:quality(65):format(jpeg)/evz.ro/wp-content/uploads/2020/08/Iohannis2.jpg)
„Am discutat evident cu ministrul Sănătății. Datele sunt îngrijorătoare și exact din acest motiv repet ca oamenii să aibă grijă, să poarte mască. Dacă nu vreți să ajungeți la spital, feriți-vă de boală. Statisticile pe ultimele două săptămâni ne arată creșterea pandemiei, dar pe toată perioada nu stăm cel mai rău nici la rata deceselor, nici la rata infectărilor. Dar asta nu readuce pe nimeni la viață”, a declarat președintele Klaus Iohannis.
„Nu am stat rău cu controlul pandemiei până când PSD nu a tărăgănat în parlament legea. Acum plătim prețul pentru asta”, a specificat președintele.
În acest context, șeful Statului a mai făcut apel la români să respecte regulile de protecție impuse de autorități pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.
„Dragi români, continuați să fiți responsabili. Virusul, în absența unui vaccin are o singură barieră, grija fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur. Protejați-vă cu mască, igiena mâinilor, istanțarea socială. Sunti singurele arme pe care le avem în lupta cu acest virus”, a declarat șeful statului.
Marcel Ciolacu: „Opoziţia nu are dreptul să depună moţiuni. Asta e România normală a preşedintelui Iohannis”
Publicat: (acum 12 ore) // Actualizat: (acum 9 ore) // Sursa: romaniatv.net
Marcel Ciolacu, liderul PSD, l-a acuzat pe Klaus Iohannis, în direct la România TV că a devenit „președintele PNL-ului și la fiecare ieșire înjură partidul din opoziție”. De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a catalogat atacurile şefului statului la adresa PSD drept „ridicole”.

„Asta e România normală a preşedintelui Iohannis. Opoziţia nu are dreptul să depună moţiuni. Ministrul Transporturilor voie să facă accidente identice cum a fost cel al domnului Oprea, dar nu este vinovat. Toată lumea este vinovată, dar mai puţin Guvernul, miniştrii săi şi dânsul în persoană. În rest, toată lumea este iresponsabilă”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.
„Nimeni nu ştie în acest moment cum se deschid şcolile sau cum se vor desfăşura alegerile locale. Înţeleg această sete de a avea un duşman mereu în PSD. Toată lumea s-a săturat de această placă. Nici nu mai luăm în seamă aceste atacuri pentru că sunt ridicole”, a adăugat preşedintele PSD.
Citeşte şi Marcel Ciolacu: „Iohannis trebuia să facă un singur lucru: să ceară demisia urgentă a lui Bode!”
Ciolacu acuză PNL că a promis posturi parlamentarilor PSD
„Nu au venit parlamentarii proprii. Păi dacă i-a furat PNL-ul? S-a dus şi le-a făcut oferte să-i prindă şi încurajează traseismul şi pe urmă n-au fost prezenţi. S-au făcut nişte promisiuni. Ştiu şi eu de promisiunile făcute deputatului de Arad că va fi secretar de stat la Transporturi.
Dubla măsură cu care deschid păcănelele, dar nu deschid bisericile şi restaurantele, în funcţie de interesele Guvernului. (…)
Președintele României a devenit președintele PNL-ului și la fiecare ieșire înjură partidul din opoziție”, a spus Marcel Ciolacu.
Iohannis: „PSD nu-şi poate stăpâni setea de putere. Încetaţi cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere”
Carmen Tănase: Apariția virusului este un plan bine pus la punct, iar copiii sunt ținta!

Carmen Tănase a vorbit, miercuri, seară, la Sinteza zilei, despre efectele pandemiei asupra copiilor. Îndrăgita actriță spune că totul pare un plan bine pus la punct în care copiii sunt ținta, pentru că ei își vor forma personalitatea într-un mod total diferit decât au făcut-o generațiile anterioare din cauza restricțiilor care sunt impuse în ceea ce e numit tot mai des ‘noua realitate’.
„Cred că este mai mult decât un experiment, cred că este un plan. Adică nu există cineva care stă la butoane și se joacă. Nu, există o ordine bine stabilită a butoanelor, așa cred. Eu tot refuz să-mi fie teamă.
Conștientizez că în clipa în care chiar voi fi dominată de frică, partida cu mine este pierdută.
Și atunci refuză să-mi fie teamă, dar mă gândesc cu îngrijorare la copii pentru că am realizat că ei sunt ținta acestei lumi noi – ni se tot spune că trebuie să ne obișnuim cu viața această nouă pe care o s-o trăim. Ce înseamnă viața asta nouă?
Noi avem puncte de reper, noi avem pe ce să ne bazăm, avem un trecut. Am trecut și noi prin dictatură, am trecut prin comunism, prin probleme, prin lipsuri, apoi a venit această libertate, pe care fiecare a înțeles-o cum a vrut, dar am trăit.
Carmen Tănase: „Copiii vor fi învățați să stea într-un pătrățel”
Generația noastră și-a făcut meseria, am trăit, a râs, s-a distrat, a mers în străinătate.
Oamenii aceștia care sunt acum tineri și mai ales copiii care sunt în formare acum, care acum își dezvoltă și sistemul imunitar, dar și absolut toate circuitele psihice, copiii aceștia vor fi învățați să stea într-un pătrățel, de mici. Reflexul lor așa va fi format.
Să nu iasă din pătratul acela, pentru dacă vor ieși va fi nenorocire, moare bunicul acasă, să nu se apropie de colegul, să nu pună mâna pe el, pentru că e nenorocire, să nu vadă chipul educatoarei, chipul învățătoarei care acum zâmbește, acum este încruntată, acum vrea să-l mângâie, dar nu poate, să-l tragă de ureche, dar nu poate.
Pentru că așa se dezvoltă un copil. Noi mâncam fructe de pe jos, pentru că sistemul nostru imunitar e în comuniune cu natura, dar copiii aceștia sunt dezinfectați pe mâini de frică. Eu înțeleg părinții, dar cum se dezvoltă el? El nu mai are afect, se dezvoltă fără empatie!”, a spus Carmen Tănase.
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020 – surse

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020, potrivit unor surse Antena 3. Autoritatea Electorală Permanentă ar fi pregătit patru hotărâri de guvern, toate pentru alegerile parlamentare.Acestea ar urma să intre pe agenda suplimentară a ședintei de Guvern.
Una dintre acestea stabilește data alegerilor parlamentare din România pentru 6 decembrie. Alegerile parlamentare ar fi trebuit să aibă loc în această toamnă, însă scrutinul a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. De asemenea, și alegerile locale care ar fi trebuit să se desfășoare în luna iunie, vor avea loc pe 27 septembrie.
Președintele Klaus Iohannis a sesizat, la mijlocul lunii august, Curtea Constituțională pentru a verifica legea prin care Parlamentul decide data alegerilor parlamentare, nu Guvernul. Legea a fost adoptată de Legislativ la finalul lunii iulie. Parlamentul a stabilit că alegerile pot fi organizate cel mai târziu în 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020, iar data scrutinului va fi stabilită printr-o lege organică.
Klaus Iohannis a susținut, în sesizarea de neconstituționalitate, că legea încalcă mai multe articole din Constituție.
„O atare modificare, realizată cu mai puțin de 6 luni înainte de alegerile la termen, încalcă exigențele art. 1 alin. (5) din Constituție în dimensiunea sa referitoare la previzibilitatea legii și cea a securității raporturilor juridice”, se arată în sesizarea de neconstituționalitate.
Președintele consideră că Parlamentul ar putea să refuze să stabilească data alegerilor, fără a putea fi obligat să adopte o astfel de lege.