Ora de iarna 2020. Cu toate ca cei de la Comisia Europeana au propus renuntarea la schimbarea sezoniera a orei in Europa, inca nu s-a luat o decizie oficiala. Insa, Ministerul Sanatatii din Romania sustine aceasta idee, tocmai din cauza efectelor negative pe care aceasta schimbare le produce in corpul uman.Conform ultimelor informatii, statele membre pot lua oficial aceasta decizie incepand cu anul viitor 2021. Initial, anuntul trebuia sa fie facut pana in luna aprilie 2020, dar pandemia a dat toate planurile peste cap. Trecerea la ora de iarna este momentul in care noaptea devine mai lunga si ziua devine mai scurta.

Ora de iarna 2020. In ce data si la ce ora trecem, de fapt, la ora de iarna

Ora de iarna este, de fapt, ora standard. Multe tari din lume NU au adoptat ora de vara, printre ele numarandu-se si Rusia. Motivul invocat este ca multi cetateni deveneau haotici si bulversati, avand probleme cu randamentul la locul de munca.Anul acesta, trecerea la ora de iarna se face in noaptea de 24 spre 25 octombrie. In ultimul wekend din luna, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Medicii sustin ca schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Copiii si varstnici resimt cel mai puternic aceasta schimbare.Trecerea la ora de iarna poate cauza insomnii, oboseala, anxietate si dureri de cap. Tocmai de aceea, Ministerul Sanatatii a cerut in 2018 sa se renunțe la schimbarea orei.

Ora de iarna 2020„Noi funcționăm după lumina solară și în momentul în care se scurtează ziua ne simțim mai obosiți sau chiar avem deficit de atenție”, spune Lorena Diaconescu, psiholog, conform stiridirecte.ro.