:quality(65):format(jpeg)/evz.ro/wp-content/uploads/2020/06/rares-bogdan.jpg)
Condamnat penal pe listele de candidați PNL. Rareș Bogdan îl apără!
Vicepreședintele Partidului Național Liberal Rareș Bogdan a făcut câteva declarații controversate care au stârnit uimire în rândul oamenilor.Vicepreședintele Partidului Național Liberal a vorbit despre prezența unui dublu condamnat penal pe listele PNL Timiș pentru Consiliul Județean.
Pe poziția a 12-a a listei PNL se află Călin Roman, fiul primarului din Deta. Tânărul a fost numit secretar în anul 2017, dar s-a retras la doar câteva zile. În 2013, Roman a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după un scandal imens petrecut într-un bar din centrul orașului unde tatăl său este și acum primar în al treilea mandat.
Bărbatul a mai ajuns încă o dată în fața instanței în anul 2014. de data aceasta, pentru deținerea ilegală a unei arme. Atunci, Călin a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare după ce i-au fost contopite ambele pedepte, ajuns astfel încarcerat la Penitenciarul Timișoara.
Primul incident s-a petrecut în noaptea dintre 23 spre 24 iulie în anul 2011, când într-un bar din Deta a izbucnit un scandal între gruparea lui Roman și cea a lui Ștefan Alexandru. Fiul cel mare al primarului a fost trimis în judecată pentru deținerea armei albe pe lângă ultraj contra moravuri și lovituri sau alte violențe.
„Dacă la un moment unii au greșit în viață, nu înseamnă că trebuie să-i ținem la marginea societății. Trebuie să găsim formule să-i reintegrăm, și dacă ei s-au schimbat cu adevărat, și-au recunoscut greșelile și au ispășit pedepsele, e normal să le vedem evoluția.
Dacă ne uităm la societăți mai evoluate, cum ar fi cea americană, sau cea franceză, veți vedea că oameni care au ajuns președinți sau premieri, nu au avut o tinerețe prea liniștită. Nu s-ar aplica acest lucru în cazul lui Dragnea, pentru că o altercație din tinerețe nu se compară cu încercarea de a nenoroci o țară”, a declarat Rareș Bogdan.
:quality(65):format(jpeg)/evz.ro/wp-content/uploads/2020/09/Ciolacu_RzV.jpg)
Marcel Ciolacu, bombă despre alegeri. Cum se vor organiza, de fapt?!
Marcel Ciolacu vine cu o nouă idee pentru alegerile ce urmează să aibă loc în România și susține că aceasta ar fi cea mai bună cale de urmat.
Liderul PSD consideră că având în vedere situația actuală din România, organizarea alegerilor parlamentare și locale în aceeași zi este cea mai bună idee pentru a-i feri pe români de o posibilă expunere la Coronavirus.
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a lansat, sâmbătă, ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, pe fondul epidemiei de coronavirus.
Şeful Camerei Deputaţilor, anunţ de ultima oră despre începerea noului an şcolar: „Totul a picat în ridicol şi prostie”
Publicat: (acum 13 ore) // Actualizat: (acum 12 ore) // Sursa: romaniatv.net
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că, deşi este preşedintele Camerei Deputaţilor, nu a primit nicio informaţie oficială în legătură cu începutul noului an şcolar.

Pe de altă parte, liderul social-democrat a arătat că amânarea începerii anului şcolar ar presupune şi amânarea alegerilor locale.
„Dacă se amână şcolile, nu ştiu de ce ţinem alegerile. Înseamnă că lucrurile sunt complicate în ceea ce priveşte pandemia”, a precizat preşedintele PSD.
Ministerul Educaţiei ia în calcul amânarea începerii şcolii. Anisie, replică pentru premierul Orban
Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a dezvăluit că s-a propus scenariul în care anul şcolar să înceapă mai târziu, dar în momentul de faţă încă se discută pe această temă. Elevii, părinţii şi profesorii vor afla abia pe 10 septembrie ce se va întâmpla cu fiecare unitate şcolară.
Premierul Ludovic Orban a precizat că există posibilitatea ca elevii să meargă la fizic la şcoală abia începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze tot cursuri online.
La rândul său, Monica Anisie a spus că „au fost astfel de discuții, mai ales cu specialiști în sănătate publică, și s-a propus și acest scenariu în care să începem anul școlar mai târziu. Însă, în acest moment suntem în evaluări”.
Ministrul Educaţiei a mai adăugat că pe 7 septembrie vom afla în ce scenariu suntem, în funcţie de situaţia epidemiologică, iar pe 10 septembrie vom avea o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În funcţie de rata de infectare dintr-o localitate, cursurile din şcoli se vor putea ţine online.
„Concret, dacă într-o localitate DSP-ul spune că există un risc epidemiologic – 3 cazuri la mia de locuitori – în cazul acela școala trebuie să se pregătească în sistem online. Deci începem pe 14 septembrie în sistem online până când DSP-ul va comunica un alt scenariu.
Adică faptul că situația epidemiologică nu mai este gravă și putem să trecem la un alt scenariu. Un alt exemplu, putem începe în scenariul verde – cu toți elevii la școală, cu distanțare, iar dacă nu e posibilă distanțarea, atunci să fie separatoare între elevi – și să apară 3 cazuri în clase diferite se închide școala”, a mai precizat Anisie.