
Pontiful a subliniat apoi că există cazuri în care omul este dominat de bani şi, de dragul de a face avere, nu se mai gândeşte la provenienţa acesteia.
„Astfel, se întâmplă ca în anumite medii, să fie atinşi bani murdari de sânge, de sângele fraților noştri. Sau, se poate întâmpla ca resursele financiare să fie utilizate pentru afirmarea hegemoniei celor mai puternici, a celor care sacrifică fără scrupule viața fratelui lor pentru a-și afirma puterea”.
Papa Francisc s-a concentrat asupra politicilor de combatere a spălării banilor și a celor de combatere a terorismului, care constituie „un instrument de monitorizare a fluxurilor financiare, permițându-ne să intervenim acolo unde apar astfel de activități ilegale, sau chiar infracționale.
Isus i-a alungat pe negustori din templu – a spus Papa Francis în timpul audienței cu Moneyval – și i-a învățat pe oameni că nu-l pot sluji şi pe Dumnezeu și bogăția.
„De fapt, atunci când economia își pierde aspectul uman, omul nu se mai foloseşte de bani, ci slujeşte banul. Iar aceasta este o formă de idolatrie împotriva căreia suntem chemați să reacționăm, propunând ordinea rațională a lucrurilor care duce înapoi la binele comun, potrivit căruia banii trebuie să servească și să nu guverneze”.
În continuarea discursului, Suveranul Pontif a invitat oamenii să nu mai investească în frică, în amenințarea nucleară, chimică și biologic, ci să investească „pentru a elimina definitiv foametea și pentru dezvoltarea celor mai sărace țări”.În audiența pe care a avut-o cu Comitetul de experți al Consiliului Europei (Moneyval), Pontiful a declarat: „Persistă fetișul banilor, dogma liberalismului este greșită”. „Nu trebuie investit în energie nucleară, ci trebuie eradicată foametea din lume”Sursa: Rador. Traducerea Cătălina Păunel
Coronavirus. Sondaj cu rezultate surprinzătoare în Marea Britanie. 86% dintre infectaţi nu au prezentat simptomele principale ale Covid
Publicat: (acum 14 ore) // Actualizat: (acum 14 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Iulian Tudor
Un sondajul ONS realizat în Marea Britanie arată că 86,1% dintre oamenii infectaţi cu virusul SARS-COV 2 în perioada aprilie – iunie nu prezintă nici unul dintre principalele simptome ale coronavirusului.

Spre deosebire de testarea anti-Covid în focare şi care se concentrează pe persoanele cu simptome, ancheta ONS asupra infecției testează în mod obișnuit zeci de mii de gospodării din toată Marea Britanie, indiferent dacă ocupanții au sau nu simptome. „În acest moment, accentul este pus pe persoanele care prezintă simptome, dar dacă nu îi descoperim pe toți cei care sunt asimptomatici sau presimptomatici, poate fi foarte dificil să descoperim din timp focarele, înainte ca acestea să scape de sub control„, spune Irene Petersen, autoare a studiului. Ea a îndemnat universitățile să mărească acum capacitatea de testare, astfel încât studenții să poată fi testați toată toamna și cu precădere înainte de a se întoarce acasă de Crăciun.
Luna trecută, Grupul Ştiințific Consultativ pentru Situații de Urgență (Sage) a emis un avertisment similar, afirmând că există un „risc critic” ca un număr mare de studenți infectați să declanșeze focare în toată țara atunci când se întorc acasă la sfârșitul anului.
Brigitte Macron a ţinut ascunsă moartea fostului său soţ. Acesta a murit în urmă cu NOUĂ luni
Publicat: (acum 14 ore) // Actualizat: (acum 14 ore) // Sursa: romaniatv.net
Fostul soţ al Primei Doamne din Franţa a murit, în mare secret, la vârsta de 69 de ani. André-Louis Auzière, fost bancher, a decedat în urmă cu nouă luni, mai exact în decembrie 2019.

Informaţia a fost oferită de fiica lui Brigitte, Tiphaine Auzière, o avocată în vârstă de 36 de ani, care a declarat, ieri, ziarului Paris Match că tatăl ei a murit şi că a fost înmormântat în cea mai mare discreţie pe 24 decembrie.
Discreţia a fost întotdeauna prezentă în viaţa fostului soţ al Primei Doamne, care nu a putut fi convins să declare ceva despre prima lui soţie, atunci când cuplul Macron a ajuns la putere, şi cu care nu există vreo fotografie recentă în media.
André-Louis Auzière s-a căsătorit cu Brigitte Trogneux, pe numele ei de fată, în 1974 şi au trei copii împreună: pe Tiphaine, Sebastien şi Laurence. Soţii Auzière au divorţat, într-un final, în 2006, iar Brigitte s-a căsătorit, un an mai târziu, cu cel care i-a fost, până atunci, amant: Emmanuel Macron.
Premiul Nobel pentru Literatură 2020. Poeta americană Louise Gluck este marea câştigătoare din acest an
Publicat: (acum 15 ore) // Actualizat: (acum 15 ore) // Sursa: romaniatv.net
Premiul Nobel pentru Literatură 2020. Poeta americană Louise Glück a câştigat joi premiul Nobel pentru literatură pe anul 2020, potrivit unui anunţ făcut de Academia Suedeză din Stockholm.

Născută pe 22 aprilie 1943, la New York, Louise Gluck a urmat cursurile Sarah Lawrence College şi Columbia University. Ea a debutat în 1968 cu „Firstborn” (Primul născut) și a fost rapid aclamată drept unul dintre cei mai proeminenți poeți din literatura contemporană americană. De-a lungul carierei a fost recompensată cu numeroase distincţii, între care Pulitzer (1993, pentru „The Wild Iris”) şi National Book Award (2014, pentru cea mai recentă carte de poezii, „Faithful and Virtuous Night”).
Louise Gluck publicat 12 colecţii de poezii şi câteva volume de eseistică. Toate sunt caracterizate de efortul pentru claritate. Viaţa de familie, copilăria, relaţiile dintre părinţi şi dintre rude reprezintă tema centrală a scrierilor ei. Chiar dacă nu a negat vreodată importanţa background-ului autobiografic, nu trebuie să fie văzută ca un poet confesional. Gluck caută universalul, astfel, se inspiră din mituri şi motive clasice, prezente în majoritatea lucrărilor ei.
Cu volume ca „The Triumph of Achilles” (1985) şi „Ararat” (1990), Gluck a devenit populară în America şi străinătate. Scriitor rezident la Yale University, unde şi predă, ea trăieşte în Cambridge, Massachusetts.
Academia Suedeză a primit în acest an 197 de propuneri de candidaţi la premiul Nobel pentru Literatură, dintre care 37 sunt scriitori care au fost nominalizaţi pentru prima dată.
CORONAVIRUS. Italia se reîntoarce la cifre record. A înregistrat cel mai mare număr de infecţii zilnice, după luna aprilie
Publicat: (acum 21 ore) // Actualizat: (acum 19 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan
Italia a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din ultimele cinci luni, iar autorităţile sunt în alertă. 3.678 de cazuri noi au fost raportate de autoritățile de la Roma în ultimele 24 de ore.

Citește și Germania a adăugat România pe lista regiunilor riscante din cauza coronavirusului
„Aceste cifre ne spun că suntem în faţa unei provocări uriaşe şi că trebuie să ne gândim cu toţii cum o vom înfrunta şi cum vom câştiga. Situaţia este serioasă şi delicată. Muncim zi şi noapte pentru a evita un nou lockdown naţional. În fiecare zi, evaluăm tabloul epidemiologic şi ştim că fiecare lockdown are un cost, însă rezultatele nu sunt scrise în stele. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla, depinde de comportamentul oamenilor. De asta este important să ne spălăm pe mâini, să purtăm masca şi să păstrăm distanţa„, a declarat Roberto Speranza, ministrul Sănătăţii din Italia.Cele mai afectate regiuni sunt Campania şi Lombardia.
Incendiu devastator la un depozit de muniţie. Locuitorii din peste zece sate au fost evacuaţi
Publicat: Miercuri, 07 Octombrie 2020 18:24 // Actualizat: Miercuri, 07 Octombrie 2020 18:24 // Sursa: romaniatv.net
Autorităţile ruse au evacuat de urgenţă locuitorii din peste zece sate din regiunea Reazan, după ce un incendiu s-a produs într-un depozit de muniţie, relatează AFP, citat de News.ro.Un martor al deflagraţiei a declarat că „schije de obuz şi cenuşă cad din cer„. Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că o autostradă va fi închisă şi că peste zece sate sunt în curs de evacuare, pe o rază de cinci kilometri de la depozit. Depozitul se află la aproximativ 260 de kilometri sud-est de Moscova, potrivit Interfax.
Depozitul ar fi luat foc după ce un incendiu pe un câmp din vecinătate s-a extins cu mare viteză, din cauza unor rafale puternice de vânt.
Nicio persoană nu ar fi fost rănită în incendiu. Trupe şi civili au fost evacuaţi, precizează Tass.
Economia Germaniei dă semne de revenire după criza COVID. Angela Merkel: „Lucrurile s-au îmbunătăţit treptat”
Publicat: Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:55 // Actualizat: Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:55 // Sursa: romaniatv.net
Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că Guvernul pe care-l conduce va susţine „cu toată puterea” redresarea economiei Germaniei în urma crizei generate de pandemie de coronavirus. Semnele de însănătoşire se menţin, chiar dacă Germania a acumulat datorii fără precedent din cauza impactului pandemiei.

„Într-adevăr, lucrurile s-au îmbunătăţit treptat din mai. Pentru a susţine această tendinţă datorii noi în circumstanţe extraordinare sunt inevitabile, şi justificate în aceste vremuri”, a declarat cancelarul german, conform sursei citate.
La rândul său, ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a afirmat că se aşteaptă ca economia germană să-şi revină rapid în urma crizei COVID. Oficialul german afirmă că unele sectoare se vor recupera, cel mai probabil, mai rapid decât celelalate.
„Părerea mea este că majoritatea segmentelor economiei se vor redresa rapid, iar acest lucru este deja vizibil în ultimele cifre”, a arătat Olaf Scholz, citat de agenţia Reuters.
Exporturile impulsionează economia Germaniei. Industria auto şi-a reluat creşterea
Comenzile fabricilor germane au crescut pentru a patra lună, semn că economia bazată pe industrie a Germaniei este într-o situaţie mai bună decât cele ale ţărilor concentrate pe servicii, notează Bloomberg.
Cererea de bunuri germane a crescut cu 4,5%, peste estimările analiştilor economici care preconizau un avans de 2,8%. De asemenea, comenzile la export au dat un impuls deosebit.
Potrivit Le Figaro, piaţa auto, o ramură vitală a economiei germane, şi-a reluat creşterea în septembrie. Această industrie beneficiază şi de redresarea economică a zonei euro, în pofida crizei sanitare
În total, 265.227 automobile au fost înmatriculate în septembrie, în creştere cu 8,4% în termeni anuali.
Potrivit Bloomberg, Guvernul de la Berlin, condus de Angela Merkel, a reacţionat faţă de criza din acest an cu un pachet fiscal agresiv, lăsând deoparte anii de disciplina bugetară pentru a scoate ţara din cea mai profundă recesiune din decenii. Cheltuielile vor continua în 2021, când Germania ia în calcul să împrumute 96,2 miliarde de euro.
Germania a adăugat România pe lista regiunilor riscante din cauza coronavirusului
Publicat: Miercuri, 07 Octombrie 2020 20:19 // Actualizat: (acum 16 ore) // Sursa: romaniatv.net
Germania a adăugat România, alături de Georgia, Iordania şi Tunisia pe lista regiunilor riscante din cauza noului coronavirus, ceea ce înseamnă că persoanele care revin din aceste ţări trebuie să intre în carantină în aşteptarea unui test negativ pentru coronavirus, transmite Reuters.

Regiuni din alte ţări au fost adăugate la rândul lor pe lista de carantină, respectiv din Olanda, Bulgaria, Croaţia, Lituania, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Insula franceză Corsica a fost eliminată de pe listă.
Germania declară regiunile ca fiind riscante atunci când numărul infecţiilor de coronavirus depăşeşte 50 la 100.000 de locuitori timp de şapte zile.