Om de afaceri, fost consilier PNL: „Mâine deschid restaurantul. O să demonstrez în instanţă că scenariul roşu e ilegal”
Publicat: (acum 8 ore) // Actualizat: (acum 8 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan
Mircea Giosan, un om de afaceri din Câmpulung Moldovenesc, fost consilier PNL, a anunțat că își va deschide restaurantul, în ciuda faptului că orașul a fost plasat în „scenariul roșu”, doar pentru a putea ajunge în instanță și să prezinte probe prin care scenariul roșu a fost adoptat nemeritat.

ANALIZĂ: Numărul maxim de cazuri de COVID-19 în România va fi atins la sfârşitul lunii noiembrie
„Nemeritat suntem în scenariul roșu prin hotărârea CJSU Suceava”, a spus Giosan. El a arătat că prin decizia CJSU Suceava, în Câmpulung Moldovenesc se suspendă activitatea de alimentație publică, a restaurantelor, mai puțin cea de catering și pregătirea mesei pentru cei cazați.
Giosan a explicat că în calculul pentru scenariul roșu au intrat și cei 23 de elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, deși CNSU a stabilit că focarele din centre de bătrâni, spitale, internate sunt excluse de la acest calcul, iar la colegiul militar e vorba de un internat.
Potrivit lui Giosan, fără focarul de la colegiul militar, municipiul ar avea o incidență de maximum 2 la mia de locuitori și că închiderea activității de alimentație publică lovește într-un sector care și așa a fost foarte afectat.
El s-a întrebat de ce nu se închide Poliția din municipiu unde sunt 11 cazuri confirmate cu Covid, sau Primăria unde sunt 5 cazuri și se închid restaurantele unde nu au fost astfel de cazuri și că el a plătit sume consistente atât pentru asigurarea condițiilor de dezinfecție, dar și de testare a personalului.
„Durerea mare sunt oamenii. De 21 de ani am oameni angajați de atunci. Nu au schimbat un loc de muncă.Ce să le spun acum?”, declarat Mircea Giosan.
Mircea Giosan a mai arătat că a făcut un împrumut la început de an pentru a plăti toate taxele și impozitele locale și că activitatea sa a fost mai mult suspendată și că nu are de unde să ramburseze împrumutul.
El a mai spus că a amânat foarte multe evenimente care erau programate pentru acest an și că în zonă petrecerile private nu prea se fac cu număr redus de participanți pentru că localnicii dacă organizează un eveniment atunci acesta trebuie să fie de amploare.
Mircea Giosan a mai declarat că intenționa să conteste Hotărârea CJSU Suceava în instanța de contencios administrativ, dar că procesul ar dura prea mult și fără efecte.
„Mâine deschid restaurantul. Am mai multe șanse deschizând un conflict să ajung în instanță”, a spus Mircea Giosan.
Antreprenorul câmpulungean a arătat că oricum clienții vor fi puțini sau deloc, dar că va lua această decizie.
El și-a exprimat dezamăgirea că actuala administrație ia decizii contradictorii și afectează numeroase afaceri.
„Dacă nu vor să fie oameni competenți și să știe ce au de făcut, într-o bună zi lumea se va întoarce împotriva lor. Nu se poate cu atâtea bâlbe”, a spus Giosan.
El a arătat că speră ca miercuri, când va redeschide restaurantul să fie controlat.
„Singurul lucru pe care îl mai sper este ca mâine să vină în control”, a spus Mircea Giosan.
Florin Zamfirescu: Actualii conducători sunt nişte copii infantili, nişte tiriplici
Publicat: (acum 9 ore) // Actualizat: (acum 7 ore) // Sursa: romaniatv.net
Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt nişte copii infantili, nişte tiriplici.

S-au pus problemele de la inceput ca sunt mai grave intalnirile de la spectacole decat pacanelele. Teatrele sunt batjocorite, actorii sunt batjocoriţi. Muzicianul poate compune, dar arta interpretativa, actorii ce pot face? Va veni momentul cand Guvernul va spune ca nu mai are bani sa-i sustina. De unde atata bataie de joc? Conspiratia e la vedere. Trebuie doar sa fii atent, sa vezi ca sunt toate bagate pe gat cu forta”, a declarat Florin Zamfirescu, marţi seară, la România TV.
Actorul Florin Zamfirescu asociază viaţa românilor din timpul pandemiei de COVID-19 cu cea dintr-o puşcărie, în contextul în care în ultima perioadă s-au introdus noi restricţii din cauza numărului mare de infectări.
„Am sentimentul unei puşcării. Toţi suntem într-o puşcărie în care trebuie să executăm indicaţii şi ordine. Oameni care s-au certat cu legea şi sunt acolo pentru vreo vină trebuie să asculte de cei care le sunt superiori. Numai că noi nu suntem într-o puşcărie. Suntem în România. Nu ştiam că România este vreo puşcărie. Ni se dau directive şi dispoziţii care ne distrug. Oamenii se revoltă.
Eu stau şi meditez dacă o mână de oameni, prin tehnologie, pot stăpâni un popor. Cu arme speciale, cu psihoză în masă… dacă pot stăpâni un popor. Pentru că la un moment dat poporul îşi arată forţa. Sunt atât de analfabeţi cei care ne conduc. Cum ne-am potcovit noi cu atâţia proşti şi smintiţi acolo în vârf? Au şi mândria de a conduce, de a fi ascultaţi. Nu se uită peste gard. Ce se întâmplă în Suedia? Oamenii sunt lăsaţi în pace” a declarat Florin Zamfirescu la România TV.
Florin Zamfirescu e de părere că s-a exagerat foarte mult cu COVID-19, care e „ca orice gripă”. Mai mult, actorul şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu faptul că cei aflaţi la guvernare se comportă cu cetăţenii de parcă ar fi nişte „copii, preşcolari ţinuţi în lesă”.
„Tot din cauza celor din vârf oamenii au ajuns să creadă că nu există acest COVID. Vin cu informaţii contradictorii, iar oamenii ajung să creadă că nu există. El există, e ca un căţeluş care merge pe stradă, ca orice gripă, muşcă, zgârie, iar noi ne baricadăm şi punem porţi de metal ca să nu ne muşte căţeluşul. Pe lumea asta oamenii se nasc, trăiesc, dar mai şi mor.
Eu tot spun, numărul de morţi este infim faţă de numărul de morţi real dintr-un popor într-un an. Dar acum toţi mor de COVID, domne. Noi nu trăim în pandemie, trăim în psihoză. Parcă am fi copii, preşcolari ţinuţi în lesă. Suntem oameni cu facultăţi, cu minte, cu înţelepciune. De ce ne tratează ca pe nişte copii?”, a mai spus actorul.
Florin Iordache, preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă
Publicat: (acum 13 ore) // Actualizat: (acum 8 ore) // Sursa: romaniatv.net
Surpriză pe scena politică. Deputatul PSD Florin Iordache a fost votat marţi în Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

„Dacă puterea actuală n-a reușit să-l împiedice pe Florin Iordache să se-nscăuneze pe viață la șefia Consiliului Legislativ, ea nu se mai poate numi putere, ci neputință”, a precizat scriitorul Mircea Cărtărescu pe pagina sa de Facebook.
Update. „Domnul Zegrean, excelent jurist de altfel si ale carui analize constitutionale le apreciez foarte mult pentru rigoarea lor, a obtinut doar 41 de voturi pentru presedintia Consiliului Legislativ, sustinerea din partea PNL fiind doar o alta ipocrizie politica. Grupurile parlamentare PNL au 82 de membri in CD si 31 la Senat, adica 113 in total. Aparent mai putin de jumatate dintre liberali l-au votat. Insa, cum USR-istii au dat propriului lor candidat doar 2 voturi (!!!) si banuiesc ca nu au votat cu Florin Iordache (care a strans 185 de voturi, mai multe decat numarul pesedistilor!), e posibil ca din cei 41 pentru d-ul Zegrean majoritatea sa fie useristi. Tradare sa fie, dar s-o stim si noi!”, a spus pe pagina sa de Facebook Adrian Toni Neacșu.
Update. Liberalii au transmis că PSD reuşeşte să compromită, prin toxicitatea alegerii lui Florin Iordache, o nouă instituţie fundamentală în statul român – Consiliul Legislativ. „Nu există sfidare mai mare decât aceea de a-l pune paznic asupra legislaţiei României pe cel care a făcut tot posibilul pentru a hăcui legislaţia în domeniul justiţiei, un adevărat torţionar al statului de drept, servitorul de încredere al lui Liviu Dragnea”, arată reprezentanţii PNL, într-un comunicat de presă.
„Alegerea lui Florin Iordache arată că PSD nu a înţeles absolut nimic din mesajul pe care l-a primit din partea românilor la urne. Sinecurismul este o boală veche a PSD, care se vrea a fi mascată prin încercarea eşuată din aceste zile de a confecţiona imaginea unui partid care s-ar reforma. Dovada faptului că PSD rămâne un partid retrograd, toxic şi nereformabil este tocmai susţinerea lui Florin Iordache în poziţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, înainte chiar de a corecta cadrul legislativ al acestei instituţii şi cu speranţa de a obţine un mandat pe viaţă şi de a profita de configuraţia actuală a Parlamentului. Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ va trebui revizuită”, transmite PNL, într-un comunicat de presă.
Update. Senatoarea USR Florina Presadă a anunţat că a depus un proiect de lege, în procedură de urgenţă, la Camera Deputaţilor care prevede limitarea mandatului preşedintelui Consiliului Legislativ la 5 ani. Funcţia este deţinută pe viaţă. Parlamentul a votat în plen reunit marţi numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ.
„Tocmai am depus la Camera Deputaţilor în calitate de primă cameră sesizată un proiect de modificare a legii de funcţionare a Consiliului Legislativ. Acesta prevede un termen de 5 ani pentru mandatul preşedintelui Consiliului Legislativ şi situaţii care pot atrage revocarea din funcţie a preşedintelui CL şi a preşedinţilor de secţii. Vă asigur că dacă proiectul nu va trece de această majoritate parlamentară, ne vom bate pentru el în următorul legislativ. Iubiţi România cu ochii deschişi”, a scris Florina Presadă marţi pe Facebook.
Propunerea legislativă vizează modificarea Legii 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ.
„Preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc pe o durată de 5 ani, prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza a câte trei propuneri formulate de birourile permanente reunite, cu avizul comisiilor juridice reunite. Mandatul poate fi reînnoit o singură dată. Aceştia exercită atribuţiile de la data depunerii, în mod individual, a jurământului prevăzut la alin.(3) în faţa preşedinţilor celor două Camere”, potrivit iniţiativei legislative a Florinei Presadă.
Preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii în funcţie îşi exercită mandatul pe o perioadă de 5 ani de la numirea în funcţie, până la depunerea jurământului de către noii preşedinţi, mai prevede proiectul de lege.
De asemenea, preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii sunt obligaţi: „- să îşi îndeplinească funcţia încredinţată cu imparţialitate şi cu respectarea Constituţiei; – să se abţină de la orice activitate sau manifestare contrare independenţei şi demnităţii funcţiei lor”.
Dacă încalcă acele obligaţii, atunci aceştia pot fi revocaţi din funcţie.
Update. Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Liderul USR, Dan Barna, susţine că mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este „o sfidare la adresa oricărui român cinstit”. „Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente”, susţine Barna, afirmând că pentru asta, Iordache „a fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român”.
Update. Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ.
Au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.
Consiliul Legislativ vine cu aviz pe toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii instituţiei sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. De aceea, Florin Iordache va primi mandat pe viaţă.
Fostul şef al Consiliului Legislativ Dragoş Iliescu, care are acum 77 de ani, s-a aflat la şefia instituţiei un sfert de secol. Prima dată, în anul 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei şi a stat în funcţie până în vara acestui an.
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia preşedinte al Consiliului şi cea de preşedinte al secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. Decizia a fost luată după ce luni nu a fost depusă nicio candidatură. Marţi după-amiază se va întâlni plenul reunit.
Cine este Florin Iordache. Social-democratul, unul dintre cei mai controversaţi politicieni din România
Florin Iordache va rămâne mult în minţile românilor, după ce a admis, pe vremea când era ministru de Justiţie în Guvernul Grindeanu, celebra Ordonanţă 13. Sute de mii de oameni au ieşit atunci în stradă şi-au cerut de urgenţă anularea ei. La puţin timp, Iordache a fost demis din funcţie, însă de-a lungul timpului şi-a tot făcut simţită prezenţa. De asemenea, acesta este cunoscut şi după ce a fost surprins făcând scene obscene în Parlament. Printre ultimele proiecte se numără şi cel care elimină restricţia ce spune că membrii partidelor politice să fie numiţi în cadrul conducerii ANCOM (prin eliminarea unui articol din actuala lege de funcţionare a instituţiei) şi relaxează calificările obligatorii pe care aceştia trebuie să le deţină pentru a accede la aceste funcţii. Noul “Comitet de reglementare” ar trebui să aprobe toate reglementările emise de instituţie şi ar urma să aibă 7 membri, inclusiv preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei.