CRĂCIUN 2020. Autorităţile au luat deja primele măsuri valabile atât pentru Ziua Națională, cât și pentru Crăciun. Deși este vorba deocamdată de oraşul Pitești, există șanse mari ca aceste reguli să se implementeze la nivelul întregii țări.
:format(jpeg):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2020/11/3853-113351-28carefour0_cp1.jpg)
CRĂCIUN 2020. Autorităţile locale, împreună cu reprezentanţii supermarketurilor şi marilor centre comerciale din judeţul Argeș au stabilit, joi, mai multe măsuri ce au ca scop evitarea aglomeraţiei la cumpărături. La întâlnirea convocată de prefectul Emanuel Soare au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
„Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2.
De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.
Angajaţii supermarketurilor şi agenţii de pază vor fi mai vigilenţi
„În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (…) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas”, se mai menţionează în comunicat.
Mesajele prin care se comunică normele de protecţie în vigoare vor fi difuzate mai des iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu, acolo unde astfel de servicii sunt disponibile.
Prefectul a stabilit cu reprezentanţii supermarketurilor şi ai centrelor comerciale să rămână în legătură în continuare şi să caute împreună noi soluţii pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, informează Agerpres. Piețele agroalimentare și târgurile de orice fel care își desfășoară activitatea în spații închise și-au suspendat activitatea.
Măsura a ridicat multe semne de întrebare în public, pentru că aglomerație se poate crea și în magazine sau supermarketuri, nu doar în piețe, însă nu există o interdicție similară și pentru alte magazine sau unități comerciale care funcționează în spații închise.
CRĂCIUN 2020. Primele decizii legate de Crăciun
Coșurile de mână, interzise în supermarketuri. Care e județul ce a impus această nouă restricție
Autoritățile din Argeș au luat mai multe măsuri, după discuțiile purtate cu reprezentanții supermarketurilor şi marilor centre comerciale din judeţ, cu scopul evitării aglomerației la cumpărături.
:format(jpeg):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2020/11/pexels-anna-shvets-3962285.jpg)
Coșurile de mână, interzise în supermarketuri
La întâlnirea convocată de prefectul Emanuel Soare au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean de Poliţie , Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. S-a decis interzicerea coșurilor de mână în supermarketuri.
„Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2. De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş, conform Agerpres.
Angajaţii supermarketurilor şi agenţii de pază vor fi nevoiți să le atragă atenția cu fiecare ocazie clienţilor să respecte normele de protecţie sanitară, în special să poarte corect măsca de protecție şi să păstreze distanţa în supermarketuri.
„În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (…) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas”, se mai arată în comunicat.
Retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu, acolo unde astfel de servicii sunt disponibile.
Deciziile au fost luate în contextul în care România înregistrează în continuare un număr uriaș de infectări cu coronavirus.
Peste 9.000 de infectări în ultimele 24 de ore
Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, un nou record de pacienţi COVID-19 la ATI. În prezent la Terapie Intensivă sunt internate 1.205 persoane infectate cu SARS-COV 2 în stare gravă. În ultimele 24 de ore alte 9.739 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus după efectaurea a 35.575 de teste.
Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 10.541 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 24.11.2020 (10:00) – 25.11.2020 (10:00) au fost raportate 168 de decese (99 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

„Mândria” lui Orban, la un pas de a fi lăsată în paragină. Adio, vis frumos? Cum e posibil
Unul dintre cele mai grandioase proiecte de infrastructură din România se confruntă deja cu probleme majoreUn tronson al autostrăzii A3 Transilvania este la un pas de a fi lăsat în paragină. Constructorului aflat în insolvență i-au fost plătite o serie de facturi, dar, la rândul său, a plătit doar o mică parte din sumă subcontractorilor care au „resuscitat” șantierul abandonat.
„Pe Autostrada A3 Transilvania între Câmpia Turzii și Chețani CNAIR a plătit factura de 10 milioane de lei către constructorul Straco, însă acesta la rândul său nu s-a achitat de plățile restante către subcontractorii care lucrează pe proiect, plătind sume modice și perpetuând promisiunile mincinoase”, informează Asociația Pro Infrastructura (API).
Pe lotul Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km), al cărui șantier a fost pornit de compania românească Straco încă din 2016 , lucrările au fost aproape complet oprite la începutul anului. Situația a fost apoi deblocată prin implicarea unor firme românești de construcții subcontractate să continue o parte din lucrări și să finalizeze nodul rutier Chețani (esențial pentru deschiderea traficului pe lotul adiacent până la Iernut care se apropia la acel moment de finalizare).
Firmele subcontractante nu pot fi însă plătite direct de către CNAIR atâta timp cât Straco nu semnează pentru o astfel de plată care să certifice co o firmă este subcontractantă.
„Subcontractorul pe partea de terasamente Marcotim a primit doar 2 milioane de lei, deși are lucrări executate până în acest moment de peste 15 milioane, iar subcontractorul Baxcom pe partea de structuri nu a primit niciun leu. Drept urmare, cei de la Baxcom au început demobilizarea completă și vor părăsi șantierul definitiv în următoarele zile. Marcotim se va retrage din șantier după 10 decembrie, urmând să își reanalizeze opțiunile”, notează Pro Infrastructura care avertiza încă din octombrie asupra problemelor care pot apărea pe acest lot.
„Din păcate, tabloul trist despre care am discutat în ultimele săptămâni se adeverește pe acest proiect. Vom avea cât de curând un șantier părăsit cu lucrări neprotejate ce se vor degrada și cu subcontractori autohtoni aduși într-o situație financiară nefastă din cauza unui constructor incompetent, impotent, cinic și lipsit de onestitate căruia i s-au făcut mult prea multe concesii din partea CNAIR”, mai susține API.
API mai avertiza în urmă cu o săptămână că în cazul în care subcontractorii părăsesc șantierul lucrările executate cu chiu cu vai în 2020 riscă să rămână neprotejate în sezonul de iarnă.
Un tronson al autostrăzii A3 Transilvania este la un pas de a fi lăsat în paragină. Constructorului aflat în insolvență i-au fost plătite o serie de facturi, dar, la rândul său, a plătit doar o mică parte din sumă subcontractorilor care au „resuscitat” șantierul abandonat.
„Pe Autostrada A3 Transilvania între Câmpia Turzii și Chețani CNAIR a plătit factura de 10 milioane de lei către constructorul Straco, însă acesta la rândul său nu s-a achitat de plățile restante către subcontractorii care lucrează pe proiect, plătind sume modice și perpetuând promisiunile mincinoase”, informează Asociația Pro Infrastructura (API).
Pe lotul Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km), al cărui șantier a fost pornit de compania românească Straco încă din 2016 , lucrările au fost aproape complet oprite la începutul anului. Situația a fost apoi deblocată prin implicarea unor firme românești de construcții subcontractate să continue o parte din lucrări și să finalizeze nodul rutier Chețani (esențial pentru deschiderea traficului pe lotul adiacent până la Iernut care se apropia la acel moment de finalizare).
Firmele subcontractante nu pot fi însă plătite direct de către CNAIR atâta timp cât Straco nu semnează pentru o astfel de plată care să certifice co o firmă este subcontractantă.
„Subcontractorul pe partea de terasamente Marcotim a primit doar 2 milioane de lei, deși are lucrări executate până în acest moment de peste 15 milioane, iar subcontractorul Baxcom pe partea de structuri nu a primit niciun leu. Drept urmare, cei de la Baxcom au început demobilizarea completă și vor părăsi șantierul definitiv în următoarele zile. Marcotim se va retrage din șantier după 10 decembrie, urmând să își reanalizeze opțiunile”, notează Pro Infrastructura care avertiza încă din octombrie asupra problemelor care pot apărea pe acest lot.
„Din păcate, tabloul trist despre care am discutat în ultimele săptămâni se adeverește pe acest proiect. Vom avea cât de curând un șantier părăsit cu lucrări neprotejate ce se vor degrada și cu subcontractori autohtoni aduși într-o situație financiară nefastă din cauza unui constructor incompetent, impotent, cinic și lipsit de onestitate căruia i s-au făcut mult prea multe concesii din partea CNAIR”, mai susține API.
API mai avertiza în urmă cu o săptămână că în cazul în care subcontractorii părăsesc șantierul lucrările executate cu chiu cu vai în 2020 riscă să rămână neprotejate în sezonul de iarnă.
Leave a comment
You must be logged in to post a comment.