Marius Marin
Administrator
Dulapul de la Cotroceni !
Politizarea instituțiilor de către PNL nu este o noutate , rude , prieteni , șpagă , toate merg intr-o singura direcție .
Pas cu pas , totul al meu . După guvernul meu , acum o sa vrea Parlamentul meu .
Nu își merita Klaus numele de Dulap ?
Este gol in fata întrebărilor stânjenitoare ca un dulap gol .
Atenție ce votați pe 6 decembrie , pentru încă patru ani .
O sa va mirați ce auziti de la ei , înjurați și stinge televizorul când ii vedeti .
Pandemia v-a dat o lecție dura , de cum a fost administrata de către acesti politicieni și inși puși de ei in spitalele românești .
Politizare intr-un cuvânt !
Exact , ei știu , au lecția invățată pas cu pas !
Președintele
Klaus Iohannis
a declarat astăzi, la întrebarea jurnalistei
Alina Manolache
(
Libertatea
), că nu cunoaște cazul lui Ovidiu Ianculescu, prezentat de Recorder într-un material video cu audiență uriașă. Președintele a promis, totuși, că se va documenta. Haideți să-l ajutăm!
Marius Marin

Administrator
Marșurile de “libertate” organizate la Paris
Zeci de protestatari au fost arestați în timpul manifestărilor masive împotriva unei controversate legi de securitate și a violenței poliției în Franța.
Manifestanții au protestat împotriva unei legi de securitate planificate, a violenței poliției și a evacuării unei tabere de refugiați.
După cum a raportat agenția franceză de știri AFP duminică dimineață, citând Ministerul de Interne, 81 de persoane se aflau în custodia poliției.
Peste șaizeci de ofițeri de poliție răniți în timpul protestelor din întreaga țară .
Intrarea în Banque de France, un chioșc de ziare și o braserie au fost incendiate sâmbătă la Paris în timpul unui miting împotriva legii “Securității globale”.
În jur de 133.000 de persoane au participat sâmbătă la proteste după datele presei din Franța . Numai în Paris se spune că ar fi fost 46.000 de participanți .
Organizatorii au vorbit despre 500.000 de manifestanți în toată țara și 200.000 în capitală.
La sfârșitul după-amiezii, au avut loc ciocniri la mitingul de la Paris. Potrivit poliției din Paris, 23 de polițiști au fost răniți.
Grupuri de manifestanți au format baricade și au aprins mai multe focuri care degajau mult fum și un miros înțepător.
Incendiile care au afectat un chioșc, o braserie și o fațadă ale Banque de France au fost controlate în jurul orei 18:00, în timp ce o parte din piață a fost inundată cu gaze lacrimogene,de către polițiști .
Acestea au fost imaginile ciocniri între manifestanți și polițiști.
Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a condamnat violența pe Twitter.
Câți manifestanți au fost răniți a fost neclar.
Directorul general al Reporterilor Fără Frontiere , Christophe Deloire a scris pe Twitter despre un jurnalist care a fost lovit în față la manifestația de la Paris. Această violență a poliției este inacceptabilă, menționa acesta .
Demonstrațiile au fost organizate la apelul colectivului „Stop! Legea securității globale ”, care reunește sindicatele jurnaliștilor, ONG-urile, asociația presei judiciare, Liga Drepturilor Omului (LDH) și alte asociații.
Potrivit guvernului, legea securității ar trebui să protejeze mai bine poliția și să restricționeze înregistrările video împotriva poliției.
Un articol din lege prevede publicarea fotografiilor cu ofițerii de poliție , ca infracțiune . Dacă aceasta se face cu scopul de a prejudicia integritatea fizică sau mentală a polițiștilor.
O consecință ar putea fi o pedeapsă cu închisoarea de un an sau o amendă de 45.000 de euro.
Mulți văd libertatea presei în pericol.
Două operațiuni brutale ale poliției din Paris au devenit cunoscute doar prin videoclipuri săptămâna trecută.
Luni a fost vorba despre evacuarea corturilor de migranți, joi despre atacul unui producător de muzică , de culoare.
După ce Adunarea Națională a aprobat marți proiectul, Senatul trebuie să se ocupe acum de lege.
Despre ce este vorba ?De ce au ieșit oamenii în strada ?
Noua lege de securitate
Controversată lege de securitate a fost aprobată de camera inferioară franceză marți. Printre altele, prevede că publicarea de imagini și videoclipuri cu polițiști va deveni o infracțiune. Dacă se urmărește rănirea integrității fizice sau psihice a polițistului, există riscul de până la un an de închisoare sau o amendă de 45.000 de euro.
Criticii văd acest lucru ca o restricție privind libertatea informației și libertatea presei.
Teama noastră este ca în viitor, nu se va mai putea lua măsuri împotriva ofițerilor de poliție care, de exemplu, acționează disproporționat de brutal sau motivați rasial fără a vă supune urmăririi penale.
Violența poliției împotriva lui Michel Zecler
Un videoclip al unui atac al poliției asupra unui producător de muzică franceză , de culoare, continuă să fie pe prima pagina a ziarelor franceze.
Michel Zecler era în drum spre studioul său de muzică din arondismentul 17 din Paris sâmbăta trecută.
Nu purta mască. Trei polițiști au observat acest lucru, l-au apucat pe Zecler și l-a împins în propriul studio.
“Înainte de a putea spune un cuvânt, m-au împins și m-au lovit”, a spus Zecler unui portal de știri francez.
“Nu știam ce se întâmplă, am strigat după ajutor”.
Imaginile îl arată pe Michel Zecler cu fața plină de sânge .
Imagini video prezintă ofițeri de poliție bătând și lovind cu picioarele pe Zecler. I-au tras în repetate rânduri cu un baston peste cap până când Zecler a fost acoperit de sânge. De asemenea, l-au insultat rasial de mai multe ori.
Președintele francez Emmanuel Macron , a văzut video , a fost șocat și a descris acțiunile polițiștilor ca inacceptabile. Acei polițiști au fost suspendați din funcție.
Evacuarea taberei de refugiați din mijlocul Parisului
Luni, 24 noiembrie, poliția din Paris a desființat o tabără ilegală de refugiați pe Place de la Republique, în centrul capitalei franceze.
Cu puțin timp înainte, refugiații instalaseră acolo aproximativ 500 de corturi.
Operațiunea poliției a fost aspru criticată.
“Poliția este prea violenta. Vrem doar un acoperiș deasupra capului nostru ”, a declarat agenției de știri franceze ATP, un refugiat afgan.
Poliția a distrus uneori corturile care erau încă ocupate de oameni. Forțele de securitate au folosit gaze lacrimogene.
Ministrul francez de interne a considerat operațiunea poliției șocantă și a solicitat un raport amplu.
Cu doar o săptămână mai devreme, poliția a desființat o altă tabără de refugiați în suburbia Saint Denis din Paris. Activiștii spun că sute de refugiați au rămas fără adăpost de atunci.
În acest context tensionat, Emmanuel Macron a denunțat “agresiunea inacceptabilă” a producătorului Michel Zecler și “imaginile care ne fac rușine”.
El a cerut încă o dată guvernului să facă rapid propuneri “pentru a lupta mai eficient împotriva tuturor formelor de discriminare”.
Presa franceză și străină au denunțat “o deriva de securitate”, “încălcări ale drepturilor”.
Printre vocile critice, apărătorul drepturilor, raportorii pentru drepturile omului la ONU .
Dezbaterea a fost, de asemenea, invitată în Parlamentul European.
În plus față de structurile tradiționale ale stângii, sindicatelor sau societății civile care vor manifesta, multe personalități s-au alăturat apelului la manifestare sâmbătă, plasat acum sub “refuzul că Franța este țara violenței poliției și a atacurilor asupra libertății de a informa ”
Emmanuel Macron
@EmmanuelMacron
·
Nov 27
Les images que nous avons tous vues de l’agression de Michel Zecler sont inacceptables. Elles nous font honte. La France ne doit jamais se résoudre à la violence ou la brutalité, d’où qu’elles viennent. La France ne doit jamais laisser prospérer la haine ou le racisme.
11:21 AM · Nov 27, 2020
Leave a comment
You must be logged in to post a comment.