Miniștri fără CV și declarații de avere și interese. Ce ascund membrii Guvernului

Miniștri fără CV și declarații de avere și interese. Şapte miniştri din guvernul Cîţu nu şi-au publicat nici declaraţia de avere, nici declaraţia de interese. Dintre cei 21, câţi sunt în guvernul Cîţu, doar 5 au publicat toate documentele pe gov.ro.
Ceilalţi au publicat fie doar cv-ul, fie doar declaraţiile de avere şi de interese. În acest context, este greu să ingnori următoarea întrebare: oare ce informaţii ascund?
Cîţu a rămas dator cu un CV. Are declarațiile de avere și interese

Florin Vasile Cîţu şi-a depus doar declaraţia de avere şi declaraţia de interese. Viceprim-ministrul Ilie Dan Barna a fost mai misterios şi nu a postat nici cv, nici declaraţiile referitoare la avere şi interese.
Viceprim-ministrul Hunor Kelemen l-a copiat pe Cîţu şi a postat doar declaraţia de avere şi declaraţia de interese. Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, s-a inspirat de la Barna şi nu a publicat nicio informaţie pe gov.ro.
Un alt mare misterios din guvernul Cîţu este ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode; nimic şi din partea lui. Prima dovadă de profesionalism, o calitate pentru care este arhicunoscut, a venit de la Bogdan Lucian Aurescu.
Aurescu, printre puținii care au și CV, și declarații de avere și interese
Ministrul Afacerilor Externe a postat şi cv-ul, şi declaraţia de avere, dar şi pe cea de interese. Ministrul Justiţiei, Stelian Cristian Ion, s-a mulţumit să posteze doar declaraţiile de avere şi interese.
La fel a făcut şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Claudiu Iulius Gavril Năsui, l-a copiat pe Aurescu.
La fel cum a procedat ministrul MAE, şi cel al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a postat cv-ul, declaraţia de avere şi pe cea de interese.
Miniștri fără CV și declarații de avere și interese – continuare în pagina urmatoare
La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Daniel Popescu, este al 3-lea membru din guvernul Cîţu care a depus toate documentele.
Miniştri fără CV și declarații de avere și interese

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă ţine mult la intimitatea legată de avere şi de interese. Astfel, el a postat doar cv-ul pe site-ul oficial al Guvernului României.
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este un alt dezinteresat complet când vine vorba despre cele 3 documente menţionate. Astfel, Nechita Adrian Oros are doar funcţia şi poza trecute pe gov.ro.
Lui Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu i se poate reproşa nimic. El a urcat cele 3 documente. Colegul său din UDMR, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Attila-Zoltán Cseke, a postat doar declaraţiile.
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, n-are secrete

Încă un ministru foarte discret este Cristian Ghinea. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene n-a postat niciunul dintre documentele menţionate.
Nu acelaşi lucru se poate spune despre Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale. Ea şi-a făcut temele şi a postat atât cv-ul, cât şi cele două declaraţii, de avere şi de interese.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a postat doar cv-ul. Probabil a considerat că românii nu sunt prea interesaţi de averea şi interesele pe care le are.
Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a postat doar declaraţiile de avere şi de interese. O jenă sau cine ştie ce alt motiv l-au împiedicat pentru moment să-şi publice şi cv-ul…
Ce ascund acești miniştri în CV sau declarațiile de avere și interese

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Ciprian Sergiu Teleman, a decis că nu este cazul să publice nimic despre trecutul, prezentul şi viitorul său.
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi-a publicat doar declaraţiile de avere şi de interese. Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, a considerat probabil că activitatea de sportiv vorbeşte de la sine despre el.
Astfel, Novak nu a postat niciunul dintre documentele menţionate pe site-ul oficial al Guvernului României.
Cîţu face curăţenie în guvern după Orban. Premierul a dat afară mai mulţi apropiaţi de-ai fostului prim-ministru

Scandalul dintre fostul prim-ministru Ludovic Orban şi actualul premier Florin Cîţu ia amploare. Sunt noi tensiuni, după ce noul premier a dat afară din Guvern mai mulţi consilieri de stat, consideraţi a fi apropiaţi ai lui Orban. Printre cei eliberaţi din funcţie se numără Daniel Dragoş Tănăsoiu, şeful Corpului de control al prim-ministrului, şi Tănase Stamule. Deciziile au fost publicate deja în Monitorul Oficial.
Daniel Dragoş Tănăsoiu şi Tănase Stamule, daţi afară de Cîţu
Aceste demiteri erau cumva aşteptate pentru că, potrivit surselor Antena 3, premierul dorea să îndepărteze toţi oamenii lui Ludovic Orban din guvern. Astfel, un prim pas a fost făcut.Acum, potrivit aceloraşi surse, urmează să fie schimbaţi din funcţie şi alţi consilieri de stat.Deocamdată, Cîţu nu a decis cine va ocupa noile locuri, dar un prim criteriu este performanţa.Conform surselor, Florin Cîţu nu doreşte să mai ţină cont de părerea lui Ludovic Orban în legătură cu numirile pe aceste posturi.
Surse: Andi Manciu urmează să fie demis
Aşadar, urmează noi schimbări. Aceleaşi surse spun că, printre cei care ar urma să fie schimbaţi se numără Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică din pandemia COVID-19, care a fost implicat într-un scandal legat de diploma de licenţă pe care nu o are.
Totodată, se discută şi despre eliberarea din funcţie a unor persoane care fac parte din cancelaria guvernului, dar şi din alte departamente.
Bugetarii protestează în faţa Ministerului Muncii: ”În campanie ne daţi, după vot ne îngheţaţi”


Protestele iau amploare în urma deciziei Guvernului Cîţu de a îngheţa salariile bugetarilor. Membrii federaţiei PUBLISIND, care reprezintă interesele poliţiştilor din întreaga ţară, protestează în faţa Ministerului Muncii, unde cer mărirea veniturilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum. În paralel au loc proteste şi la sediile prefecturilor din Bacău, Timiş şi Cluj.
Zeci de persoane protestează în faţa sediului Ministerului Muncii. Oamenii sunt vor ca salariile şi salariile lor să nu fie îngheţate.
De asemenea, oamenii sunt nemulţumiţi că pensiile lor nu sunt indexate cu rata inflaţiei, dar şi că salariul minim va creşte cu doar 41 de lei.
testului, în jurul orei 12,00, o delegaţie PUBLISIND va intra la discutii cu Raluca Turcan, Ministrul Muncii
”Sunt oameni care îşi strigă nemulţumirile, reprezentanţi ai poliţiştilor, ai angajaţilor care lucrează în Parchet, instanţele de judecată, în cadrul DNA şi DIICOT, dar şi angajaţi de la Protecţia Mediului (…) Reprezentaţii sindicatelor se plângeau şi de faptul că foarte mulţi angajaţi din Poliţie, dar şi din alte instituţii, cum sunt instanţele şi Parchetele, trebuie să îşi cumpere singuri materiale sanitare în această perioadă şi le este foarte greu să supravieţuiască”, a spus Vlad Ungar, reporter Antena 3.
Protestatarii au scris mesaje pentru guvernanţi: ”În campanie ne daţi, după vot ne îngheţaţi”
De asemenea, bugetari din mai multe domenii au anunţat că vor ieşi în stradă luna aceasta, revoltaţi de decizia Guvernului de a le îngheţa salariile.
Federaţia PUBLISIND afiliată la Blocul National Sindical, totalizând 35.000 de membri din domeniile administraţie publica centrală şi locală, asistenţă sociala, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS, a declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020.
Protestele vor continua pe termen nedeterminat
”Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile asa cum nu putem refuza restrictiile, interdictiile si incompatibilitatile impuse de lege. Pentru o salarizare decenta si echitabila asteptam cuminti la rand inca din anul 2010, an in care mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Federației PUBLISIND.
Un nou val de proteste al angajaților din sistemul sanitar are loc și astăzi în mai multe orașe mari din țară.
Oamenii cer să nu fie lăsați deoparte și vor bani în plus pentru infirmiere, brancardieri și asistenți sociali.
Proteste de amploare în mai multe orașe din țară. Ce spun manifestanții
“Nemulţumiri referitoare la materialele sanitare care nu ajung în spitale şi la mănuşi, măşti, halate care trebuie să ne vină. Nemulţumiri legate de salarizare”, a spus un protestatar.
”Suntem extenuaţi, până la epuizare, munca de infirmieră este foarte, foarte grea. Lucrăm non-stop, internările vin pe bandă rulantă. Mai ales când vin izoletele”, a spus o infirmieră din Iași, potrivit știrileprotv.
Au ieșit în stradă și salariați din învățământ și pensionari.
Protestele au avut loc și marți la Cluj, Târgu Jiu, Constanţa şi Bucureşti. Medicii au ieşit în stradă deoarece n-au primit bani în plus.
Federaţia Sanitas a organizat proteste în toată ţara, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de planurile Guvernului de a îngheţa salariile şi pensiile în 2021.
Odată cu medicii, au ieşit în stradă şi pensionarii. La Timişoara, un pensionar revoltat de faptul că pensiile nu vor creşte a devenit agresiv. Bărbatul s-a luat la bătaie cu o altă persoană prezentă la protest. Jandarmii au intervenit şi i-au scos din mulţime pe scandalagii.
Unul dintre bărbaţii legitimați la protestul medicilor din Timişoara a spus, în direct, la România TV, că este revoltat pentru că Guvernul a decis îngheţarea pensiilor.
„După 1989 am fost aici în faţa Prefecturii. Acum am fost la mitingul ăsta pentru că mi-a ajuns. Până când în ţara asta nu mai putem să vorbim? Să ne spună domnul Iohannis ce sector de economie merge din în ţara asta?
Am venit la manifestaţie şi m-am pus în genunchi ca şi în 1989. După câtva timp, m-a arătat acolo. M-am dat seama. Au venit la mine să merg la ei să mă legimiteze înăuntru. Domnule, spuneţi-mi ce am greşit?”, a spus Ion Popescu, un pensionar care a fost ridicat de jandarmi.
Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru coruptie. Sentinta este definitiva

„Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian,” mai arata Curtea de Apel Bucuresti. Initial, Tribunalul Bucuresti il condamnase pe Marian Zlotea la 2 ani de inchisoare cu suspendare.Conform minutei, Zlotea a fost gasit vinovat de trafic de influenta in forma continuata (28 acte materiale) si a primit o sentinta de 6 ani, luare de mita- 5 ani, instigare la luare de mita in forma continuata (15 acte materiale)- 8 ani si constituire a unui grup infractional organizat- 5 ani.”Contopeste pedepsele aplicate urmand ca inculpatul Zlotea Marian sa execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani inchisoare, sporita la 8 ani si 6 luni inchisoare,’ explica Curtea de Apel Bucuresti.Conform minutei, mai multi inspectori ANSVSA au fost condamnati la pedepse intre 1 an si 6 luni de inchisoare si 6 ani de inchisoare.Decizia a fost luata intr-un dosar in care Marian Zlotea a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de 14 fosti subalterni din cadrul ANSVSA, fiind acuzat, printre altele, ca ii obliga pe inspectorii din Bucuresti sa cotizeze lunar la PDL cu cate 3.000 de lei pentru a isi pastra locul de munca.Minuta instantei poate fi accesata pe portalul Curtii de Apel Bucuresti.Acuzatiile DNAPotrivit DNA, in perioada octombrie 2009 – mai 2010, Marian Zlotea, fost secretar general adjunct in PDL, in calitate de presedinte al ANSVSA, ar fi constituit, impreuna cu sefii directiilor sanitare veterinare (DSVSA) Bucuresti si Ilfov, un grup infractional organizat in scopul de a obtine, direct si prin intermediul subalternilor, foloase necuvenite, prin folosirea abuziva a functiilor detinute, de la agentii economici pe care ii controlau, potrivit procurorilor.Concret, fostul presedinte al ANSVSA, in repetate randuri, ar fi determinat conducerea DSVSA Bucuresti, respectiv pe Doina Lupu, fost director coordonator, si pe Marius Hofman, fostul adjunct al acesteia, sa abuzeze de functiile detinute pentru procurarea produselor alimentare necesare unor activitati precum atragere a alegatorilor cu pomeni electorale, sustinerea unor evenimente, asigurarea protocolului ANSVSA, dar si al altor institutii.Zlotea cunostea, potrivit anchetatorilor, faptul ca, la randul lor, sefii DSVSA Bucuresti isi determina subalternii sa se foloseasca de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agentii economici pe care ii autorizau si controlau.
In aceeasi perioada, Marian Zlotea ar fi conditionat mentinerea pe functii si pastrarea locului de munca la DSVSA Bucuresti a inspectorilor din cadrul Serviciului Inspectie si Control si Serviciului Igiena Veterinara de plata unei sume lunare in cuantum de 3.000 lei de catre fiecare inspector, reprezentand o cotizatie lunara pentru PDL, plata ce s-a efectuat in perioada ianuarie – mai 2010.
Procurorii il mai acuza pe Zlotea ca, in perioada noiembrie – decembrie 2011, a pretins suma de 143.000 de lei, de la administratorul unor supermarketuri, pentru a favoriza si a proteja magazinele respective de controalele DSVSA judetene si DSVSA Bucuresti.
El ar fi primit mita cu ajutorul lui Marius Hofman si Dionisie Caileanu, care era administrator al unor societati comerciale, disimulat, prin incheierea a doua contracte fictive de prestari servicii.
Citeste si: Viata bate filmul: Cum joaca teatru inspectorii sanitar-veterinari ca sa-si justifice spaga
Diana Şoşoacă, senator AUR, a anunţat că va sesiza toate instituţiile statului pentru a lua măsuri împotriva medicului din Călăraşi care a spus că renunţă să mai trateze pacienţii care nu doresc să se vaccineze în ideea ca acesta să nu mai prejudicieze şi alţi pacienţi care au dreptul la sănătate într-un cadru legal.
:format(jpeg):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2020/12/16-4.jpg)
Medicul invocă un articol din lege şi spune că atâta timp cât pacienţii nu au încredere în sfaturile sale, nu le mai poate asigura asistenţă medicală. Dr. Cătălin Petrencic a anunţat faptul că el s-a vaccinat anti-COVID-19. Într-o interveniţe la DIGI 24, medicul a explicat argumentele care au stat la baza deciziei sale:Cei mai mulţi vor să se vaccineze, dar am şi pacienţi care refuză vaccinarea. Pentru că se apropie etapa a doua de vaccinare şi pentru că am mulţi pacienţi cronici peste 65 de ani, am început pe cei care s-au prezentat la cabinet să-i întreb cum vor proceda, dacă se vor vaccina sau nu. Vineri am avut 19 persoane, 10 au spus da, 2 nu şi 7 că se mai gândesc. Astăzi am avut o discuţie mai aprinsă cu o pacientă cronică, cu mai multe boli, care mi-a spus clar că ea nu se vaccinează.
De aici mi-a venit această idee, mi se pare anormal ca un pacient înscris la mine cu asemenea comorbitităţi să aibă asemenea reacţie. Până acum venea, lua reţeta, o consultam, urma indicaţiile şi acum spune nu la o întrebare, ştiind că eu m-am vaccinat în urmă cu o săptămână. Acesta a precizat că lucrează într-un cabinet de la ţară şi imediat după ce s-a vaccinat şi-a dorit să facă dovada că are încredere deplină în acest vaccin, tocmai pentru a-şi îndemna pacienţii să-i urmeze exemplul.”, a spus el
„Eu sunt medic la ţară, cabinetul este la ţară, la 30 de kilometri de Olteniţa, 40 de Călăraşi, 70 de kilometri de Bucureşti. Am postat pe pagina mea de Facebook informaţia că m-am vaccinat, fotografie din timpul vaccinării şi eu şi asistentul, am făcut dovada că am încredere deplină în acest vaccin. Un argument mai puternic nu ştiu dacă pot aduce în faţa unui pacient în a garanta vaccinarea”, susţine Cătălin Petrencic. Oamenii trebuie să realizeze că nu ne jucăm, că situaţia este una dură şi nu există altă soluţie la momentul actual pentru a încerca să revenim la viaţa de dinainte, a mai spus medicul, într-o intervenţie la Digi24.
Leave a comment
You must be logged in to post a comment.