Miniștri fără CV și declarații de avere și interese. Şapte miniştri din guvernul Cîţu nu şi-au publicat nici declaraţia de avere, nici declaraţia de interese. Dintre cei 21, câţi sunt în guvernul Cîţu, doar 5 au publicat toate documentele pe gov.ro.

Ceilalţi au publicat fie doar cv-ul, fie doar declaraţiile de avere şi de interese. În acest context, este greu să ingnori următoarea întrebare: oare ce informaţii ascund?

Cîţu a rămas dator cu un CV. Are declarațiile de avere și interese

miniștri fără CV declarații avere
Barna discută cu Florin Cîţu

Florin Vasile Cîţu şi-a depus doar declaraţia de avere şi declaraţia de interese. Viceprim-ministrul Ilie Dan Barna a fost mai misterios şi nu a postat nici cv, nici declaraţiile referitoare la avere şi interese.

Viceprim-ministrul Hunor Kelemen l-a copiat pe Cîţu şi a postat doar declaraţia de avere şi declaraţia de interese. Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, s-a inspirat de la Barna şi nu a publicat nicio informaţie pe gov.ro.

Un alt mare misterios din guvernul Cîţu este ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode; nimic şi din partea lui. Prima dovadă de profesionalism, o calitate pentru care este arhicunoscut, a venit de la Bogdan Lucian Aurescu.

Aurescu, printre puținii care au și CV, și declarații de avere și interese

Ministrul Afacerilor Externe a postat şi cv-ul, şi declaraţia de avere, dar şi pe cea de interese. Ministrul Justiţiei, Stelian Cristian Ion, s-a mulţumit să posteze doar declaraţiile de avere şi interese.

La fel a făcut şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Claudiu Iulius Gavril Năsui, l-a copiat pe Aurescu.

La fel cum a procedat ministrul MAE, şi cel al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a postat cv-ul, declaraţia de avere şi pe cea de interese.

Miniștri fără CV și declarații de avere și interese – continuare în pagina urmatoare

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Daniel Popescu, este al 3-lea membru din guvernul Cîţu care a depus toate documentele.

Miniştri fără CV și declarații de avere și interese

miniștri fără CV declarații avere
Nechita-Adrian Oros – ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă ţine mult la intimitatea legată de avere şi de interese. Astfel, el a postat doar cv-ul pe site-ul oficial al Guvernului României.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este un alt dezinteresat complet când vine vorba despre cele 3 documente menţionate. Astfel, Nechita Adrian Oros are doar funcţia şi poza trecute pe gov.ro.

Lui Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu i se poate reproşa nimic. El a urcat cele 3 documente. Colegul său din UDMR, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Attila-Zoltán Cseke, a postat doar declaraţiile.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, n-are secrete

miniștri fără CV declarații avere
Cristian Ghinea – ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene

Încă un ministru foarte discret este Cristian Ghinea. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene n-a postat niciunul dintre documentele menţionate.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale. Ea şi-a făcut temele şi a postat atât cv-ul, cât şi cele două declaraţii, de avere şi de interese.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a postat doar cv-ul. Probabil a considerat că românii nu sunt prea interesaţi de averea şi interesele pe care le are.

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a postat doar declaraţiile de avere şi de interese. O jenă sau cine ştie ce alt motiv l-au împiedicat pentru moment să-şi publice şi cv-ul…

Ce ascund acești miniştri în CV sau declarațiile de avere și interese

miniștri fără CV declarații avere
Novak Carol-Eduard – ministrul Tineretului si Sportului

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Ciprian Sergiu Teleman, a decis că nu este cazul să publice nimic despre trecutul, prezentul şi viitorul său.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi-a publicat doar declaraţiile de avere şi de interese. Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, a considerat probabil că activitatea de sportiv vorbeşte de la sine despre el.

Astfel, Novak nu a postat niciunul dintre documentele menţionate pe site-ul oficial al Guvernului României.

Cîţu face curăţenie în guvern după Orban. Premierul a dat afară mai mulţi apropiaţi de-ai fostului prim-ministru

de Georgiana Adam    |    13 Ian 2021   •   12:40
Cîţu face curăţenie în guvern după Orban. Premierul a dat afară mai mulţi apropiaţi de-ai fostului prim-ministruHepta

Scandalul dintre fostul prim-ministru Ludovic Orban şi actualul premier Florin Cîţu ia amploare. Sunt noi tensiuni, după ce noul premier a dat afară din Guvern mai mulţi consilieri de stat, consideraţi a fi apropiaţi ai lui Orban. Printre cei eliberaţi din funcţie se numără Daniel Dragoş Tănăsoiu, şeful Corpului de control al prim-ministrului, şi Tănase Stamule. Deciziile au fost publicate deja în Monitorul Oficial.

Daniel Dragoş Tănăsoiu şi Tănase Stamule, daţi afară de Cîţu

Aceste demiteri erau cumva aşteptate pentru că, potrivit surselor Antena 3, premierul dorea să îndepărteze toţi oamenii lui Ludovic Orban din guvern. Astfel, un prim pas a fost făcut.Acum, potrivit aceloraşi surse, urmează să fie schimbaţi din funcţie şi alţi consilieri de stat.Deocamdată, Cîţu nu a decis cine va ocupa noile locuri, dar un prim criteriu este performanţa.Conform surselor, Florin Cîţu nu doreşte să mai ţină cont de părerea lui Ludovic Orban în legătură cu numirile pe aceste posturi.

Surse: Andi Manciu urmează să fie demis

Aşadar, urmează noi schimbări. Aceleaşi surse spun că, printre cei care ar urma să fie schimbaţi se numără Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică din pandemia COVID-19, care a fost implicat într-un scandal legat de diploma de licenţă pe care nu o are.

Totodată, se discută şi despre eliberarea din funcţie a unor persoane care fac parte din cancelaria guvernului, dar şi din alte departamente.