Cum a ajuns „doctorul in economie” Darius Valcov in fata judecatorilor. „Fara acest pas, nu se finalizeaza procesul”

Rectorul ASE: „E obligatoriu acest pas”
Reclamantul in acest caz a fost Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, unde Valcov si-a facut doctoratul.
„Suntem obligati de lege sa procedam asa, noi nu putem sa anulam diploma. Rectorul da o decizie de retragere a diplomei, dar in acelasi timp trebuie sa existe si o decizie a instantei in acest sens. In cazul de fata, in momentul in care am dat decizia de retragere a diplomei, am transmis catre instanta si solicitarea de a retrage legal, pe langa titlul de doctor si diploma aferenta”, a declarat pentru Ziare.com profesorul Nicolae Istudor, rectorul ASE.
Potrivit acestuia, daca solicitarea catre instanta nu ar fi fost facuta, Darius Valcov ar fi putut ataca decizia universitatii, considerand-o ca fiind ilegala. „E obligatoriu acest pas. Fara el, nu se finalizeaza procesul”, a completat rectorul.
Ce spune jurnalista Emilia Sercan, cea care a dezvaluit plagiatul
La randul sau, jurnalista Emilia Sercan, cea care a dezvaluit plagiatul fostului ministru de Finante Darius Valcov, a explicat pentru Ziare.com ca, potrivit unei proceduri relativ recente din legislatie, se face o distinctie intre titlul de doctor si diploma de doctor.
„Conform acestei proceduri, trebuie anulata si diploma de doctor, nu doar titlul de doctor, ele fiind privite ca doua chestiuni distincte. ASE indeplineste, pur si simplu, o formalitate care trebuie aplicata, prin deschiderea acestui proces care este, practic, o consecinta a faptului ca CNADCU a decis sa ii retraga in mod definitiv si irevocabil titlul de doctor lui Darius Valcov”, a declarat jurnalista.Peste 100 de pagini plagiateEmilia Sercan, cea care a dezvaluit numeroase plagiate, spune ca, din analiza sa, peste 100 de pagini din cele peste 200, cate cuprinde teza de doctorat a lui Darius Valcov, sunt plagiate.”Eu am verificat doar o jumatate din teza lui, e posibil ca, la o analiza mai atenta, procentul sa fie si mai mare”, a precizat jurnalista de investigatie.In ceea ce priveste posibilele foloase necuvenite dobandite de Darius Valcov gratie titulaturii de doctor si a diplomei, institutia de la care acesta ar fi obtinut foloase necuvenite se poate indrepta in instanta asupra fostului ministru pentru a-i cere inapoi sumele cuvenite.30 de procese similare la Curtea de Apel BucurestiNu doar ASE a apelat la instanta pentru anularea diplomei de doctor in cazul lui Darius Valcov, ci si Academia SRI. In 2020, institutia mentionata a dat in judecata nu mai putin de 30 de persoane care si-au plagiat lucrarile de doctorat.Prin urmare, peste 30 de procese au fost inregistrate pe 13 iunie 2020 la Curtea de Apel Bucuresti pe numele celor carora Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) le-a retras titlul de doctor in ultimul an pentru plagiat.
George Simion, acuzat de furt şi înşelăciune. Cui aparţine, de fapt, numele partidului AUR

Scandal la vârful partidului AUR. Preşedintele George Simion este acuzat de furt şi înşelăciune. Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor – AUR, organizaţie înfiinţată în 1996, susţine că George Simion şi-a însuşit acronimul AUR cu care a candidat la alegeri şi astfel a creat confuzie în rândul electoratului rrom.
Aşa au ajuns 10 la sută dintre rromi să voteze un partid ai cărui membri au făcut declaraţii rasiste la adresa acestei etnii. Organizaţia romilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi spune că va da în judecată noul partid parlamentar.
„Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri”, a declarat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.
Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor, spune că acronimul AUR a fost creat de romi în 1996 şi că sub această siglă au participat la alegerile locale şi parlamentare din ultimii 24 de ani.
„Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere”, a mai explicat preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.
„Din câte ştiu eu, ei sunt AURr, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor?
Reporter – Ei au înregistrat acronimul de AUR la OSIM şi spun că vă vor da în judecată. Care e părerea dumneavastră?
– Să decidă instanţa”, a explicat George Simion, preşedintele AUR.
Preşedintele organizaţiei rromilor mai spune că anumiţi membri din conducerea acestui partid au făcut declaraţii rasiste la adresa rromilor.
„Au nişte oameni care de-a lungul timpului pe-ai noştri i-au persecutat. Adică, sunt extremişti, sunt ultra-naţionalişti şi rasişti”, a precizat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.
Reprezentanţii romilor aşteaptă acum ca justiţia să facă lumină în acest scandal.
Diana Șoșoacă vrea să-și cumpere armă. Cum și-a dat seama senatoarea AUR că are viața în pericol

Diana Șoșoacă vrea să obțină permis port-armă pentru a se apăra, deoarece cred că viața îi este pusă în pericol. Senatoarea AUR susține că în urmă cu un an era urmărită pas cu pas de persoane necunoscute care o așteptau la locuința sa și apoi mergeau cu ea peste tot.
Diana Șoșoacă susține că motivul pentru care este „filată” e acela că patrioții sunt în pericol în România.
„Trebuie să mă apere și pe mine cineva! Dacă am armă, mă apăr singură. S-ar putea să mă trezesc în casă sau în mașină cu cine știe ce persoane, de aceea trebuie să-mi iau permis de port-armă.
În țara asta asta, când ești patriot, deja ești în pericol”,a declarat Diana Șoșoacă, într-o emisiune TV.
Senatoarea AUR susține că este pe aceeași listă neagră pe care s-ar afla și activista anti-botniță Codruța Cerva.
„Probabil că eu sunt pe lista neagră, la fel cum a fost și Bogdan Stanoevici și uite că nu mai e printre noi… Și Codruța Cerva e pe lista neagră, daca au ajuns s-o fileze cu o mașină de Sibiu. Anul trecut am fost filată, toate mișcările mele au fost supravegheate. Mașini care mă urmăreau peste tot. Mă așteptau în fața blocului și mergeau cu mine peste tot.
Sunt câteva luni de-atunci, dar eu sunt sigură că sunt filată și acum, mai ales că am ajuns senatoare și nu mă potolesc. Probabil că nu mai sunt la vedere, dar eu îi simt că mă filează permanent”,a declarat senatoarea AUR.
Diana Șoșoacă: ”Nu am cum să mă infectez, nu am de ce să mă vaccinez”
În urmă cu o lună, Diana Șoșoacă afirma că este sigură că nu se va infecta și spunea că nu se va vaccina contra Covid-19. Senatoarea AUR afirma că la toate acțiunile la care a participat în campanie nu a purtat mască și nu s-a infectat datorită sistemului ei imunitar.
”Am 8 luni de zile, am ieșit în stradă, am fost la toate manifestațiile. Problema este cu sistemul imunitar. Cu cât este sistemul imunitar mult mai bine pregătit, cu atât mai bine. De aceea am și întrebat Ministerul Sănătății, de ce nu mergeți pe prevenție, pe întărirea sistemului imunitar, pentru ce nu dați gratis vitamina C, zinc și vitamina D? Pentru că eu asta aș face, hai să întărim poporul, hai să întărim sistemul imunitar, e primul lucru pe care trebuia să-l dea, dar din păcate România nu are politică de prevenție”, a afirmat senatoarea.
Diana Șoșoacă susține că nu este împotriva vaccinării în general, dar nu se va imuniza împotriva Covid-19 pentru că nu știe care sunt efectele adverse.
”Eu nu sunt o antivaccinistă, nu știu cine spune așa ceva. Copiii mei sunt vaccinați cu toate acele vaccinuri care sunt recomandate. Nu obligatorii, nimic nu este obligatoriu. La televizor se spune despre o campanie de informare, dumneavoastră ați văzut vreo campanie de informare, că eu nu am văzut-o, sincer? Legea 46 pe 2003 îți spune așa: îți trebuie consimțământul informat.
Ce înseamnă consimțământul informat? Tu trebuie să-mi prezinți așa: din ce e făcut vaccinul, cine l-a produs, pentru ce boli, la gripe pentru ce tulpini- pentru că, uitați-vă, și Covid-ul, din ce spun specialiștii, s-a schimbat și se pliază pe fiecare persoană în parte. Și atunci, dacă faci un vaccin general valabil cum poți tu să-l faci pentru fiecare persoană în parte?
Nici vaccinul antigripal nu produce efecte pozitive la toată lumea, unii se îmbolnăvesc și mai grav după ce-și fac vaccinul antigripal”, a declarat Diana Șoșoacă.
Unul dintre motivele pentru care Diana Șoșoacă este reticentă în privința vaccinului anti-COVID este că acesta nu ar fi fost testat suficient de mult timp:
”Un vaccin normal se dă pe piață după 10 ani de cercetare și testare. De ce? Pentru că ei trebuie să urmărească în timp pe o perioadă de 5 ani care sunt efectele adverse ale vaccinului. Eu nu vorbesc din punct de vedere medical, ci din punct de vedere legal. Deocamdată, nu, nu am de ce, nu am de ce să mă vaccinez. În primul rând, nu știu pentru ce e făcut, din ce e făcut, nimeni nu-mi spune care sunt efectele adverse și vreau să văd și eu, pe o perioadă de 5 ani, care sunt efectele adverse, așa cum s-a făcut la celelalte vaccinuri.
Am un sistem imunitar foarte bun, nu am cum să mă infectez, infectarea cu Sars-Cov-2 nu e chiar așa cum spun ei. Pentru că, altfel, toate acele familii care au un membru bolnav, ar trebui toți membrii să se îmbolnăvească ceea ce, în cele mai multe din cazuri, nu s-a întâmplat. Ei trebuie să studieze și să aducă la cunoștința publicului care este contagiozitatea acestui virus. Atât am cerut: dați-mi și mie dovada că ați izolat virusul și că l-ați cercetat. Nimeni până acum nu a adus această dovadă. Sunt foarte multe întrebări”, a mai spus senatoarea Șoșoacă.
Leave a comment
You must be logged in to post a comment.