Sambata, 13 iuile, ora 16.00 in cadrul airshowul AEROMANIA de la aeroportul Tuzla, octogenara MARIANA GHEORGHE, parasutist, pilot de avion si planor, va sari cu parasuta – in deschiderea programului.

 MARIANA GHEORGHE s-a nascut in 05.05.1932 in Ramnicul Sarat si si-a inceput activitatea de zbor foarte devreme: in luna  mai 1951 a devenit parasutist sportiv, a primit licenta pentru  planor in 1952 si devenit pilot sportiv de avion in 1955.

La varsta de 81 de ani, doamna MARIANA GHEORGHE isi doreste sa retraiasca fericirea de a zbura si sa fie alaturi de REGIONAL AIR SERVICES si de pilotii invitati la Aeromania 2013.

Combinand un airshow de exceptie, un festival de muzica si o petrecere aniversara, Aeroportul Tuzla isi deschide portile pentru publicul de toate varstele. Intre orele 10-12.oo spectacolul de acrobatie aeriana se va desfasura deasupra plajei din Mangalia, iar incepand cu orele 16.oo, spectacolul de aviatie, completat cu multa muzica si o petrecere la care gazdele sunt aviatorii, se muta la aeroport.

Doamna MARIANA GHEORGHE  poate fi intervievati in fiecare zi incepand cu ora 16.oo, la aeroportul Tuzla.

 

 

Cristina Mitchievici

 

Mob:  0754 070 551

            Tel / Fax.: +40 375 390 390 / +4 0241 733 450

            Aeroport Tuzla, cod 907295, Constanta, Romania

            www.regional-air.ro

www.scoaladepilotaj.ro/www.sea-survival.ro

www.aeromania.tvwww.aerobatic.ro

 

 

Aeromania 2013

Sambata si duminica, 13-14 iulie, iubitorii de aviatie, muzica, recorduri si performanta sunt invitati de Primaria Municipiului Mangalia si Aeroportul Tuzla, la cea mai plina de efecte editie AEROMANIA de pana acum. Intre orele 10-12.oo acrobatia se va desfasura deasupra plajei din Mangalia, iar incepand cu orele 16.oo, spectacolul de aviatie, completat cu multa muzica, un „hangar talk” si „hangar party”, se muta la aeroport.

Echipa care v-a oferit, in fiecare vara, evenimente ca Fly In, Aeromania, Aero Grand Prix sau Worlds Elite Aerobatic Formula, pregateste, cu sprijinul autoritatilor locale din Mangalia, cel mai mare spectacol de aviatie pe litoral.

Din zona plajei Laguna – de langa portul turistic, airshowul va putea fi urmarit din orice punct pe aproximativ un kilometru de-a lungul tarmului. Se vor succeda acrobatiile Iakarilor, demonstratiile celebrilor Jurgis Kairys (multiplu campion mondial de acrobatie si inventator al unor manevre aviatice) si momentul de acrobatie al Iakarilor cu Jurgis Kairys – numit „Air Bandits”, Ali Ozturk (cu biplanul sau, Pitts), Francesco Fornabaio – campionul Italiei la acrobatie, Luca Bertossio – campionul mondial la planorism, zboruri in formatie cu avioanele si elicopterele REGIONAL AIR SERVICES.

Combinand un airshow de exceptie, un festival de muzica si o petrecere aniversara, Aeroportul Tuzla, cu sprijinul autoritatilor din Mangalia, vine cu o propunere neobisnuita de spectacol.

La Tuzla, Mihai Margineanu – elev al scolii de pilotaj REGIONAL AIR SERVICES – va incerca sa isi convinga instructorii si publicul ca are succes si cu muzica si cu aviatia. Il vor acompania, cu prietenie, muzicieni celebri: Zdob si Zdub, Platonic, Taxi, Parazitii si altii, pe o scena asezata in fata hangarului, asa cum sta bine unui aeroport. In spatele lor, pilotii, parasutistii si parapantistii vor incerca, in acelasi timp, sa le fure faima! Pe ritmurile trupelor preferate publicul va putea urmari lansari de parasutisti, incepand cu orele 16.30, va putea face zboruri de agrement si salturi cu parasuta (intre orele 17.oo – 18.oo) si va urmari spectacolul de acrobatie. O trecere cu AN2-ul, cu apa, care pregateste momentul „Air Bandits” si, desigur, punctul culminant al oricarui airshow organizat la Tuzla, zborul acrobatic la apus cu Yak-urile 52 (de la 19.3o) cu efecte pirotehnice in aer (pe aripile avioanelor) si la sol!

Pentru ca implineste 15 ani de munca dedicata in aviatie, pentru ca de anul acesta va fi un aeroport deschis traficului international cu punct de frontiera si vama, pentru ca desi are o pista de iarba a ajuns la 16500 de pasageri pe an, pentru ca a reusit sa aiba succes din intreprinderi extrem de dificile si continua sa lupte, REGIONAL AIR SERVICES, proprietara Aeroportului Tuzla – ramane alaturi de fanii sai in 2013, cu noi si placute surprize.

Vor participa la Aeromania Asociatia Motociclistilor din Romania, cei care iubesc motoarele, viteza si indrazneala, John Balon, pentru ca nu putea lipsi un balon cu aer cald si Asociatia Litoral – pentru ca evenimentul este dedicat si turistilor si pentru ca si Asociatia are planuri mari pentru a face litoralul romanesc mai atragator.

Intrarea publicului este, si de data aceasta, libera si incurajata de autobuzele RATC, care vor aduce in fiecare zi doritorii din Constanta, gratuit pana la aeroport. Pentru publicul de toate varstele, echipa de la Regional Air Services a pregatit diverse atractii: standuri de aviatie, motociclete, ciocolata, inghetata, degustari vinuri si spatiu de joaca pentru copii. Evenimentul AEROMANIA 2013 este sprijinit de oameni deosebiti, care cred ca o Romanie mai frumoasa este una in care se aplauda performanta si bunul gust: MOL, Astra – asigurare-reasigurare, Monsson Group, Ana Hotels, ALKA, Ciuc, El Campo, Kafea.ro, Domeniile Ostrov, Alcovin Macin. Ne vor ajuta sa ne facem auziti: Antena 3, Academia Catavencu, Romania Libera, Tabu, Neptun Tv, Discovery Channel, Radio Vacanta, Radio Constanta, Aviatia Magazin si altii. Invitatii speciali pot fi intervievati in fiecare zi incepand cu ora 16.oo, la aeroportul Tuzla.

Aeromania 2012 – Jurgis Kairys, Mihai Margineanu, Yakarii Acrobati si alte surprize la aeroportul Tuzla

Evenimentul de vineri, 24 august, de pe aeroportul Tuzla aduce mai multa muzica, mai multa aviatie si mai multe surprize.

Alaturi de echipa care a oferit, in fiecare vara, evenimente ca Fly In, Aeromania, Aero Grand Prix sau Worlds Elite Aerobatic Formula, Mihai Margineanu – elev al scolii de pilotaj Regional Air Services – va incerca sa isi convinga instructorii si publicul ca are succes si cu muzica si cu aviatia.
Il vor sustine puternic Yakarii Acrobati si Jurgis Kairys – prieteni dintotdeauna ai aeroportului Tuzla.

Va asteptam, incepand cu ora 16.oo, pentru:
» lansari de parasutisti
» zboruri de agrement si salturi cu parasuta – pentru public
» concerte de deschidere
» zboruri in formatie cu aeronavele Regional Air Services
» demonstratii Yakarii Acrobati
» demonstratie solo Jurgis Kairys – unul dintre cei mai buni piloti de acribatie ai lumii
» concert Mihai Margineanu
» zbor acrobatic la apus cu Yak-urile 52 – „Air Bandits”

Intrarea publicului este, si de data aceasta, libera.

Invitatii speciali pot fi intervievati incepand cu ora 16.oo, la aeroport.

Evenimentul Tuzla FLY IN – cu Margineanu & friends este sprijinit de Nutline, Ciuc, Domeniile Ostrov, Pilotshop, Seanet, Addare Communication.

Parteneri media: Neptun Tv, Radio Neptun, Radio Vacanta, Radio Constanta, Romania Libera, Academia Catavencu, Modista.