Alte patru persoane au fost rănite, dintre care două în mod grav.

Potrivit poliţiei, victimele sunt cetăţeni români. „Dar nu există nicio dovadă a unui atac xenofob„, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Pforzheim, potrivit Süddeutsche Zeitung.

Cei patru care au murit se aflau la mansardă, când a luat foc acoperişul.

„La scurt timp după miezul nopții am avut mai multe apeluri de urgență. Acoperișul era în flăcări”, a spus purtătorul de cuvânt.

Una dintre persoanele grav rănite a sărit probabil de la unul dintre etajele superioareale casei, pentru a se salva.

Casa, în care locuiau 17 persoane din mai multe familii, este situată într-o zonă rezidențială.

„Este folosită în principal de către cetățeni străini”, a mai declarat purtătorul de cuvânt. În imobil nu era cazat niciun solicitant de azil. Identitatea exactă a victimelor trebuie încă stabilită.

Criminaliştii au deschis o anchetă. Nu există dovezi ale unui gest xenofob, este posibil ca focul să fi izbucnit de la o sursă nesupravegheată, dar nicio pistă nu este exclusă.

A fost incendiat un imobil ocupat de români în Wirdum, posibil ATAC XENOFOB

Ieri seară, tot în Baden-Württemberg, în localitatea Remseck am Neckar, un incendiu pus intenţionat, potrivit poliţiei, a distrus partea din faţă a unui imobil lângă care, într-o anexă erau cazaţi solicitanţi de azil.

Tot ieri seară, coincidenţă, într-o altă localitate din Germania, Gudensberg, din landul Hessa, un incendiu puternic a izbucnit într-o clădire locuită de muncitori bulgari și polonezi.

12 oameni au fost răniți, dintre care 5 se află în stare foarte gravă. Alte 28 de persoane aflate în imobilul respectiv au primit îngrijiri din partea echipelor de pompieri și de prim-ajutor pentru intoxicații ușoare cu fum.

Nu dispunem încă de niciun element asupra cauzelor incendiului”, a precizat un purtător de cuvânt al poliției locale. Ancheta este în curs.

Neonaziştii au incendiat un centru pentru străini din Tröglitz

Proteste violente din cauza sosirii imigranților, Merkel: «Este respingătoare tentativa neonaziștilor de a răspândi ura»