LIVE TEXT/ Simona Halep, printre constănțeni, cu trofeul de la Wimbledon. „Sunt foarte emoționată să văd atâta lume”
O mulțime de oameni o așteaptă în fața Sălii Sporturilor pe Simona Halep.
Fanii sportivei au stegulețe pe care este imprimat chipul campioanei de la Wimbledon.
Simona Halep a ajuns la Sală Sporturilor alaturi de familie.
O ține în brate pe nepotica sa.
Oamenii prezenți îi scandează numele neîncetat.
Autobuzul etajat s-a pus în mișcare spre Piața Ovidiu. Bulevardul Tomis este luat cu asalt de fani ai Simonei.
În aceste momente, în Piața Ovidiu, Simona se află pe scenă și se intonează imnul României.
Simona Halep: „Este o zi specială pentru mine. Sunt foarte emoționată să văd atâta lume care a venit să vadă acest trofeu. Vreau să vă mulțumesc tuturor. Constanța va rămâne întotdeauna orașul meu de suflet.”
Andrei Szemerjai, director LPS Nicolae Rotaru, liceul unde a învățat Simona, este pe scenă alături de ea.
Simona Halep este pe scenă alături de mulți copii și aruncă mingii de tenis cu autograful sau în public.
Simona Halep, primită ca o adevărată campioană la Constanţa!
Simona Halep a sosit acasă, la Constanţa, unde a fost primită ca o adevărată campioană! Simona a prezentat trofeul de la Wimbledon la bordul unui autobuz etajat. O puzderie de oameni s-a aflat pe străzi, pentru a scanda numele Simonei, apoi toată lumea a ajuns în Piaţa Ovidiu, unde a fost programat un spectacol în cinstea fostului număr 1 mondial, în cadrul căruia jucătoarea de tenis va avea parte de mai multe surprize.
VIDEO:
.
sâmbătă, 20 iulie 2019
Halep şi-a prezentat trofeul de la Wimbledon în Constanţa. „Îi sfătuiesc pe toţi copiii să creadă foarte mult în ei înşişi”
Publicat: (acum 18 ore) // Actualizat: (acum 14 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan
Simona Halep îşi prezintă, sâmbătă, la Constanţa, trofeul de la Wimbledon, la bordul unui autobuz etajat, după care în Piaţa Ovidiu va avea loc un spectacol în cinstea fostului număr 1
trofeul câştigat pe 13 iulie în turneul de la Wimbledon.
După ce a parcurs drumul dintre Palatul Sporturilor şi Piaţa Ovidiu la bordul unui autocar supraetajat descoperit, arătând trecătorilor trofeul de la Wimbledon, Simona Halep a urcat pe scena special amenajată în Piaţa Ovidiu, de unde a adresat mesajul său de recunoştinţă tuturor celor care au avut o contribuţie în devenirea sa mare campioană a tenisului mondial.
”Sunt recunoscătoare Primăriei Constanţa pentru că a făcut posibil acest eveniment, această întâlnire cu concetăţenii mei. Este o zi specială pentru mine şi sunt foarte emoţionată să văd că atâţia oameni au venit să ne bucurăm pentru acest trofeu, pentru care eu am muncit vreo 20 şi ceva de ani ca să-l dobândesc!”, au fost primele cuvinte spuse de campioană către publicul constănţean.
În context, Simona Halep şi-a reafirmat recunoştinţa faţă de familia sa, dar şi faţă de antrenori şi de concetăţeni.
”Aşa cum am spus, drumul nu a fost uşor până aici şi sunt multe persoane cărora vreau să le mulţumesc, dar o să încep cu familia mea, care m-a susţinut mereu şi fără de care nu aş fi putut ajunge aici, antrenorii mei, căci am început tenisul aici, aici am crescut, am învăţat cum să joc tenis şi ce înseamnă să fii un jucător de tenis. Fiecare dintre cei menţionaţi au pus o cărămidă importantă la temelia carierei mele. Vin cu drag mereu în Constanţa, care va rămâne pentru totdeauna oraşul meu de suflet. Avem un oraş deosebit!”, a afirmat campioana.
În final, Simona Halep a transmis un mesaj motivaţional tuturor copiilor.
”Îi sfătuiesc pe toţi copiii să creadă foarte mult în ei înşişi, să creadă că nimic nu este imposibil. Să aibă curaj şi încredere! Trebuie să fim buni şi să împărtăşim bunătatea celor din jurul nostru!”, a conchis, de pe scenă, campioana de la Wimbledon.
Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o, la 13 iulie, în finală, pe americanca Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2. Halep a adus României primul titlu la simplu la Wimbledon, după două finale pierdute de Ilie Năstase, în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia).
Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din palmares, după succesul înregistrat în 2018, la Roland Garros.
Jucătoarea română în vârstă de 27 de ani a primit un cec de 2.350.000 lire sterline şi 2.000 de puncte, iar Williams s-a ales cu 1.175.000 lire şi 1.300 de puncte WTA.
Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open. Dintre turneele de Mare Şlem, Simona nu a reuşit să ajungă în finala de la US Open, unde are o semifinală în 2015. Anul acesta, Halep a atins optimile la Australian Open şi sferturile la Roland Garros.UPDATE. Simona Halep şi-a prezentat trofeul câştigat la Wimbledon, la Constanţa, în Piaţa Ovidiu, în faţa a mii de oameni, după ce a prezentat premiul din capitala londoneză pe străzile localităţii de la malul mării într-un autobuz etajat.
La ceremonia din Piaţa Ovidiu, tânăra Mara Berechet a cântat imnul României, alături de toţi oamenii din piaţă, în onoarea Simonei Halep.
Simona Halep a mulţumit oamenilor din Constanţa, antrenorilor şi familiei, subliniind că are un invitat special la ceremonie, pe nepoţica ei.
„Sunt foarte emoţionată că au venit atâţia oameni să vadă acest trofeu. Drumul nu a fost uşor. Toţi copiii să creadă în ei, să creadă că nimic nu este imposibil, vă mulţumesc că sunteţi alături de mine”, a spus Halep, care şi-a luat în braţe nepoţica de trei ani, Tania.
În Piaţa Ovidiu a avut loc un concert susţinut de Ştefan Ştiucă & The Mob, iar la sosirea Simonei un elicopter a survolat piaţa şi a aruncat petale de trandafiri.
Mii de persoane o urmăresc străzile din Constanţa pe Simona Halep, aflată într-un atuobuz etajat, în care se află mai mulţi copii. Fanii îi scandează numele de-a lungul traseului.
Autobuzul etajat va circula pe traseul bulevardul Tomis, Termele Romane – bulevardul Regina Elisabeta – Piaţa Ovidiu, transmite News.ro.
În Piaţa Ovidiu este programat un concert susţinut de Ştefan Ştiucă & The Mob, iar de la ora 17.30 Simona Halep va urca pe scena amplasată în Piaţa Ovidiu unde va avea parte de multe suprize.
Citeşte şi: Simona Halep a primit „Crucea Patriarhală” de la Patriarhul Daniel
Miercuri, Simona Halep şi-a prezentat trofeul de la Wimbledon pe Arena Naţională din Bucureşti.
Pe data de 13 iulie, Simona Halep a câştigat turneul de tenis de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.
LIVE VIDEO + LIVE TEXT Sărbătoare la Constanța! Simona Halep a prezentat trofeul de la Wimbledon. Festivitate în cinstea campioanei (galerie foto + video)
LIVE VIDEO + LIVE TEXT: Sărbătoare la Constanța! Simona Halep a prezentat trofeul de la Wimbledon. Festivitate
Campioana ediției din acest an de la Wimbledon, Simona Halep, își prezintă astăzi trofeul la Constanța, orașul ei natal fiind astfel în sărbătoare.Ceremonia care marchează acest eveniment debutează la Sala Sporturilor, de unde Simona urcă într-un autobuz etajat, care se deplasează spre Piața Ovidiu, unde va avea loc partea a doua a festivității.
Autobuzul circulă spre Piața Ovidiu pe traseul bulevardul Tomis – strada Termele Romane – bulevardul Regina Elisabeta – Piața Ovidiu.
Pentru buna desfășurare a evenimentului, s-au luat măsuri de restricționare a accesului în parcarea din fața Sălii Sporturilor, între orele 8.00 și 17.00.
De asemenea, în intervalul orar 16.00 – 18.00, circulația autovehiculelor va fi restricționată după cum urmează: pe bulevardul Tomis, începând cu zona „Capitol”, pe sensul de deplasare spre intersecția cu strada Traian (zona „Lupoaică”) și pe strada Traian până la intersecția cu strada Termele Romane (sensul giratoriu din acea zonă); pe strada Traian – intrarea spre piața Ovidiu.„Vă invităm pe toți, constănțeni sau turiști, cu mic, cu mare, să o întâmpinăm pe campioana noastră! Haideți să-i arătăm Simonei cât de mult o iubim!“, este mesajul Primăriei Constanța, organizator al evenimentului de astăzi, oficialitățile locale vorbind și de mai multe surprize care o vor aștepta pe Simona la festivitatea din Piața Ovidiu.
Oricum, până să ajungă campioana acolo, în piață va avea loc un concert Ștefan Știucă & The Mob, în intervalul orar 17.00 – 17.30.
UPDATE 23: Confetti și artificii marchează plecarea Simonei Halep.
UPDATE 22:Sper să mai avem ocazia să ne mai vedem aici, în asemenea momente! Voi lua peste tot în lume această imagine, a spus Simona la despărțirea de public.
Campioana face un selfie cu copiii și cu publicul.
UPDATE 21: Numeroși copii urcă pe scenă și aruncă în mulțime mingi de tenis cu autograful Simonei Halep.
UPDATE 20: O altă surpriză: patru dansatori îmbrăcați în costume tradiționale armănești i-au oferit flori Simonei.
UPDATE 19: Andrei Szemerjai: Simona a făcut un director fericit. LPS e singurul liceu din țară cu patru titluri de Grand Slam la tenis, două aduse de Simona, două de Horia Tecău.
UPDATE 18: Nicușor Ene, fost antrenor: Eram convins încă de când Simona era micuță că rezultatele se vor vedea.
Radu Popescu, și el fost antrenor: Încă de la început, mi s-a părut un copil foarte dispus să lupte în teren, i-a plăcut foarte mult competiția.
UPDATE 17: Surpriză pentru Simona: pe scenă sunt invitați Andrei Szemerjai, Nicușor Ene si Radu Popescu.Primul e directorul Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru: Simona cea de acum e ca atunci când era elevă. E iubită peste tot în țară. S-a creat Halepomania.
UPDATE 16: Simona promite că va aduce și la anul o medalie.Pentru Constanța joc mereu, că e orașul meu de suflet, dar și pentru România, punctează campioana.
UPDATE 15: Împreună cu cei de la Federația Română de Tenis, Simona va merge prin țară să descopere tineri pentru performanță.
UPDATE 14: Perseverența și încrederea în sine definesc un campion, spune Simona, care o ia mereu de la capăt.
Cu toții trebuie să credem în noi că suntem puternici, punctează campioana.
UPDATE 13: Să joace la Wimbledon e special pentru Simona. Nu a crezut niciodată că va câștiga acest turneu, dar a visata, aceasta fiind dorința cea mai mare a mamei sale. Simona nu poate exprima în cuvinte ce a simțit când a câștigat la Wimbledon. Speră să nu se oprească aici.
UPDATE 12: Simona vorbește despre cele 64 de săptămâni ca număr 1 mondial și speră să mai urce pe această poziție, acum fiind pe locul 4 WTA.
UPDATE 11: Simona povestește cum a început ea tenisul, la Club Castel în Mamaia. Spune că îi va rămâne mereu în suflet această imagine cu oamenii din Piața Ovidiu veniți pentru ea. Primul ei trofeu a fost la șase ani și jumătate,la un turneu la Mamaia,pentru cea mai tânără jucătoare. Simona vorbește și despre trofeul de la Roland Garros la juniori, la 17 ani, care i-a oferit încredere. Turneul de la Roland Garros la senioare e cel mai frumos și mai special pentru Simona. Acum, obiectivul ei de bază e câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice.
UPDATE 10: Buna ziua la toată lumea!, a fost adorabilă micuța.
UPDATE 9: Simona a luat-o în brațe pe scenă pe nepoțica sa, fetița fratelui ei, Nicolae.
UPDATE 8: Mulțumesc tuturor pentru acest eveniment. Drumul meu în tenis n-a fost ușor până aici. Mulțumesc familiei, antrenorilor mei. Vin mereu cu drag în Constanța, orașul meu de suflet. Avem un oraș deosebit. Toti copiii să creadă că nimic nu e imposibil. Să fim buni și să împărțim bunătatea cu cei din jur. Am emoții foarte mari, viața mea e o emoție, dar aici e un moment cu totul special, a declarat Simona.
UPDATE 7:Este o mare fericire și o mare onoare pentru mine să fiu alături de o mare campioană. Mulțumim și te iubim!, i-a spus Mara Simonei, oferindu-i o floare.
UPDATE 6: Mara Berechet, o tânără de 12 ani din Constanța care a câștigat San Remo la juniori, interpretează Imnul Național al României.
UPDATE 5: Simona Halep a urcat pe scena din Piața Ovidiu și prezintă trofeul de la Wimbledon, în uralele mulțimii.
UPDATE 4: Autobuzul etajat a intrat în Piața Ovidiu. Un elicopter survolează zona, iar din el se aruncă petale roșii și albe de trandafir. Mulțimea scandează: Cam-pi-oa-na!
UPDATE 3: Fani de toate vârstele ai campioanei au umplut Piața Ovidiu și o așteaptă pe regina de la Wimbledon. Mulți dintre ei flutură baloane și stegulețe albe, scandand din timp în timp: Si-mo-na!
UPDATE 2: Autobuzul a plecat spre Piața Ovidiu. Simona poartă un costum alb, ca la Wimbledon, și a urcat în autobuz alături de mai mulți copii, printre care se află și nepoțica sa, Tania.
UPDATE 1: Autobuzul etajat este personalizat pentru acest eveniment special, cu imagini ale Simonei și cu mesaje de apreciere ale Constanței pentru marea ei campioană. Cei prezenți la Sala Sporturilor să o întâmpine au primit stegulețe tricolore cu imaginea Simonei și cu trofeul de la Wimbledon. De asemenea, la Sala Sporturilor a fost afișat un banner cu mesajul „Bravo, Simona!”.
Simona Halep, mesaj pe Facebook după festivităţile care i-au fost dedicate la Constanţa
Simona Halep, mesaj pe Facebook după festivităţile care i-au fost dedicate la Constanţa
Constănţenii şi turiştii aflaţi în această perioadă pe litoral au avut ocazia, sâmbătă, să o vadă în carne şi oase pe Simona Halep, care şi-a prezentat trofeul cucerit la Wimbledon şi în oraşul natal.
Simona a făcut un tur cu un autobuz etajat, pe traseul Sala Sporturilor – Piaţa Ovidiu, unde a urcat pe scenă şi s-a adresa celor care au umplut la refuz perimetrul pieţei, în cadrul unei festivităţi care a durat 40 de minute.
După manifestprile care i-au fost dedicate, Simona a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de mulţumire:M-am simţit minunat. Mulţumesc, Constanţa! Articol disponibil la adresa: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/monden/simona-halep-mesaj-pe-facebook-dupa-festivitatile-care-i-a-fost-dedicate-la-constanta-696236.html Sursa foto: ZIUA de Constanța
Articol disponibil la adresa: https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/live-text-sarbatoare-la-constanta-simona-halep-prezinta-trofeul-de-la-wimbledon-festivitate-in-cinstea-campioanei-galerie-foto-video-696214.html

Cosmonautul Dumitru Prunariu dezvăluie secretele Universului şi vorbește despre aliens
– EVZ: Cum ați trăit primul pas pe Lună, „unul mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire”?
– Dumitru Prunariu: Ca întreaga omenire! Am trăit momentul cu multă emoţie, alături de familia mea. Se anunţase că se va transmite primul pas al omului pe Lună, încă înainte de miezul nopţii, în data de 20 iulie. S-a spus apoi că modulul lunar a coborât pe suprafaţa Lunii şi, până la 4.30 dimineaţa am stat să vedem cum coboară efectiv Neil Armstrong din acesta. În momentul în care a pus piciorul pe Lună a transmis o emoţie puternică. În sfâşit, un pâmântean a pus piciorul pe alt corp ceresc. Într-adevăr, un pas mic pentru el, un pas gigantic pentru omenire. Am înţeles, dintr-o dată, ce reprezentăm noi în acest Univers, că este mult mai larg şi că noi suntem o părticică a lui. Eram la vremea aceea pasionat de avioane, elicoptere, de zbor. Dar pe atunci nu-mi închipuiam că România va avea acces la o astfel de tehnologie, că un român va putea zbura în spaţiul cosmic. Au trecut doar 12 ani şi eu am ajuns în spaţiul cosmic…
– Cum au fost examenele, testele și probele pe care le-ați susținut pentru a ajunge în spațiu?
– La examenele finale pe care le-am dat în „Orăşelul Cosmonauţilor” am avut probe foarte grele, cu comisii întregi care ne întrebau toate detaliile legate de sistemele navei cosmice, funcţionarea, care este baza teoretică, situaţiile de avarie, cum le rezolvăm… Am fost pasionat de acest domeniu şi am fost singurul candidat cu note maxime. Pot să spun că am beneficiat din
plin de cunoştinţele pe care le-am acumulat în cadrul Facultăţii de Inginerie Spaţială din Bucureşti, unde am învăţat multă teorie. În spațiu am învăţat aplicarea practică a acestora.
– Ce şanse avem să trimitem, din nou, un român în spaţiu?
– România participă de mult la programe spaţiale, este integrată în programele europene, în Agenţia Spaţială Europeană, la programele Comisiei Europene, dar nu la programele pilotate. Programele pilotate reprezintă 7-8% din întregul programelor spaţiale pentru fiecare stat. Să nu
uităm că, în momentul de faţă, capacitatea de a lansa oameni în spaţiul cosmic au doar Federaţia Rusă şi China. Statele Unite au avut până în 2011, când a rămas la sol nava spaţială. Dar vor relua în curând. Așadar, aceste trei naţiuni lansează oameni. Și pentru a putea „zbura”, trebuie să fii integrat într-un program complex cu aceste state. Agenţia Spaţială Europeană, din care facem şi noi parte, este integrată în programele spaţiale, dar stă la coadă pentru a lansa cosmonauți. Astfel, s-a ajuns la o situaţie de criză şi doar câte doi europeni pe an au reuşit să plece. Deci, nu într-un viitor foarte apropiat, dar sunt şanse.
– Credeți că există şi alte civilizaţii în Univers?
– Am crezut întotdeauna că viaţă există şi în alte părţi ale Universului. Ar fi absurd să ne gândim că noi suntem buricul Universului. Viaţa s-a dezvoltat acolo unde a găsit condiţii favorabile, iar la un moment dat, în istoria de miliarde de ani, le-a găsit pe Pământ. Dacă privim la scara vieţii noastre, a generaţiilor noastre, lucrurile sunt văzute mult prea îngust. Trebuie să privim la o scară universală, mult mai largă, la o scară de miliarde ani. Şi atunci vom înţelege că viaţa se dezvoltă, creşte, decade, poate să dispară, poate să reapară…
Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 13.00, TVR 1 a pregătit o ediţie specială: „Un salt uriaş pentru omenire- Aselenizarea”. Dezbarea dedicată momentului din 1969 va fi moderată de Mihai Constantin, iar invitaţii săi sunt nume cunoscute în lumea ştiinţifică: cosmonautul Dumitru Prunariu, Alexandru Mironov, Botond Istvándi, unul dintre organizatorii Expoziției Space Adventure, o premieră în România, astronomul Adrian Șonka şi, prin telefon, Andrei Bacalu, jurnalistul care a relatat pentru telespectatorii români aventura selenară.