De miercuri se reiau inscrierile in programul Casa Verde. Iata actele necesare
Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 00:0 Programul Casa Verde, care prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, va fi reluat de miercuri, 6 noiembrie 2019, de la ora 10:00.Incepand de miercuri, instalatorii validati vor putea sa continue inscrierea persoanelor fizice in aplicatia informatica, conform unui anunt al Administratiei Fondului pentru Mediu.
Lista instalatorilor validati.
Documente necesare inscrierii
Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!
Iata ce documente sunt necesare pentru accesarea programului „Sisteme fotovoltaice” de catre persoanele fizice:
cererea de finantare (poate fi descarcata de aici);
actul de identitate al solicitantului;
extras de carte funciara din care sa rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului constructie pe care se va implementa proiectul;
certificatul de atestare fiscala privind obligatiile de plata catre bugetul de stat, emis pe numele solicitantului, de catre organul teritorial de specialitate al Ministerului Finantelor Publice;
certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului, de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul;
*Situatii deosebite:
Daca sistemul de panouri fotovoltaice care deserveste constructia se amplaseaza pe teren, se va prezenta in plus si extras de carte funciara, din care sa rezulte ca solicitantul este proprietar/detine un drept de folosinta asupra imobilului teren;
Daca din extrasul de carte funciara nu rezulta exact adresa de implementare completata de solicitant in cererea de finantare, se va prezenta in plus si un document, in original sau copie, emis de unitatea administrativ-teritoriala din care sa rezulte ca imobilul inscris in cartea funciara, prezentata in vederea implementarii proiectului, este aferent adresei mentionate in cererea de finantare;
Daca solicitantul doreste sa implementeze proiectul la o alta adresa decat adresa de domiciliu, se va prezenta in plus si certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala se va implementa proiectul;
Daca cererea de finantare este semnata de alta persoana decat solicitantul (proprietarul
imobilului), se va prezenta in plus si imputernicirea notariala din care sa rezulte acest lucru, inclusiv actul de identitate al persoanei imputernicite;
Potrivit sursei citate, valoarea contractului de finantare este de 536 milioane lei, suma asigurata din Programul Operational Regional (POR). Valoarea totala a finantarii acordate pentru acest program se ridica la aproximativ 656 milioane lei, Administratia Fondului pentru Mediu asigurand, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea Bucuresti – Ilfov.
„Finantarea se acorda in procent de pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei. Suma finantata de AFM se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenta se suporta de catre beneficiarul final, din surse financiare proprii”, mai precizeaza comunicatul.
Amintim ca programul Casa Verde a inceput pe 10 septembrie, insa inscrierile au fost sistate doar cateva zile mai tarziu, din cauza unei posibile fraude.
Iata mai multe detalii pe acest subiect:
Inscrierile pentru Casa Verde sunt blocate, dupa ce un instalator ar fi incercat sa fraudeze programul

Pensie 2019. Noul ministru al muncii aruncă bomba! Alertă pentru toți pensionarii
„În primul rând, aş vrea să mă asigur că în acest moment oamenii primesc cele mai corecte mesaje şi am să mă îngrijesc ca în echipa ministerului oamenii să comunice informaţiile exacte, pentru ca pensionarii şi salariaţii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariile şi că muncim pentru a putea avea un trai civilizat în România”, a declarat Violeta Alexandru, noul ministru al muncii.
Ministrul educaţiei, Monica Anisie, le-a spus jurnaliştilor aflaţi în faţa instituţiei pe care o conduce că va dedica acest mandat tinerilor.
„Acest mandat îl dedic tinerilor”, a declarat noul ministru al educației.
„Ca să pot rezolva ceva la Ministerul Educaţiei, trebuie mai întâi să intru şi să vad despre ce este vorba. Astăzi, am întâlnire cu secretarii de stat şi cu fostul ministru al cercetării, punem la punct procesul verbal de predare-primire şi la muncă de fapt”, a mai adăugat aceasta.
Guverul Orban, primul anunţ despre majorarea contribuţiilor la pensii
Publicat: (acum 14 ore) // Actualizat: (acum 14 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan
Intenţia Ministerului Muncii de a creşte nivelul contribuţiilor la Pilonul II de pensii nu micşorează cu nimic suma aferentă Pilonului I, deoarece în mod istoric suma din Pilonul I a fost acoperită din Bugetul de Stat, a declarat marţi ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Mai multe detalii, pe economica.net
Noul ministru al muncii, anunţ oficial despre pensii şi salarii. Ce se întâmplă cu salariul minim
Şoferul care a evitat o tragedie rutieră în Suceava, pilot profesionist în campionatul naţional de drift VIDEO
Publicat: (acum 13 ore) // Actualizat: (acum 13 ore) // Sursa: romaniatv.net
O înregistrare video cu un şofer care a fost la un pas să provoace o tragedie după o depăşirea periculoasă pe DN17, în judetul Suceava s-a viralizat la sfârşitul săptămânii trecute pe Facebook. Utilizatorii reţelei de socializare şi nu numai au fost revoltaţi şi de afirmaţiile conducătorului auto în momentul în care acesta a fost apostrofat un şofer de TIR pe care încerca să-l depăşească: „îl omoram pe ăla, care-i problema? Am asigurare la maşină, îi dau asigurare, mă p.. pe el!”.

La volanul maşinii albe de teren care a evitat impactul s-a aflat un pilot profesionist în campionatul naţional de drift, potrivit Adevărul.
„L-am văzut destul de târziu, pentru că era o curbă închisă. Am început să frânez şi am tras maximum dreapta, dar ciudat şi şocant pentru mine a fost că încerca să mă ocolească tot prin dreapta mea, în loc să rămână pe banda de depăşire. N-am mai întâlnit aşa ceva. S-a întâmplat pe 31 octombrie, aproape uitasem. După câteva zile, am văzut înregistrarea cu camera de bord. Să fii agresiv şi ulterior, în loc să-ţi asumi greşeala şi să ceri scuze, e foarte grav. Sper, totuşi, c-a fost o reacţie generată de starea de şoc şi c-a realizat mai târziu ce-a făcut”, a declarat Bogdan Pădurariu, pilot în cadrul Campionatului Naţional de Drift.