Lovitură devastatoare înainte de alegeri! Rise Project a publicat o nouă anchetă referitoare la Dan Barna

Rise Project a publicat, marți, o nouă anchetă amplă cu privire la Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale.
„Ar fi mulți care ar putea să spună privind acest articol – unul foarte amplu – că în clipa aceasta, după toate dezvălurile, nu știu care mai sunt șansele lui Dan Barna de a intra în turul al doilea”, a spus Mihai Gâdea, la Sinteza zilei.
Jurnaliștii Rise Project afirmă că în acest nou material publică punctul de vedere extins al lui Dragoș Jaliu, fostul asociat al lui Dan Barna.
„Nu există exemple de succes printre proiectele sociale pe fonduri UE gestionate de Grupul pentru Consultanță și Dezvoltare DCG, firma lui Barna, în calitate de mananger și finanțator (deci, nu de consultant). Comisia Europeană nu le-a verificat încă activitățile, în pofida celor relatate colegilor de partid, iar Ministerul Fondurilor Europene ascunde, de fapt, afacerile președintelui USR, ceea ce contrazice declarațiile sale electorale.
La câteva luni de când Dan Barna a promis că publică documentația proiectelor europene accesate de firma sa, dar nu a mai făcut-o, RISE atașează acestui articol câteva acte relevante.
Centrul de echitație (Asociația Recuperare și Agrement Leorinț) și brutăria (Asociația Pro Tradiția Abrud), adică reușitele invocate de Dan Barna în fața colegilor de partid, nu au avut legătură cu firma sa (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG). Cele două întreprinderi sociale au fost finanțate direct de la Consiliul Județean Alba, care a fost responsabil și de implementare în acest caz.
Din 15 entități, câte au fost în total în proiectele “Punți Comunitare” și “SES-am deschide-te!“, firma lui Barna a finanțat și coordonat patru structuri: cele analizate în investigația RISE.
Banii UE veneau prin Ministerul Fondurilor Europene, ajungeau la CJ Alba, de aici la Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG, după care la entitățile create de aceasta din urmă pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile sau cu dizabilități”, scrie Rise Project, la începutul noii anchete.Mai mult, pe RiseProject.ro.
Sinteza zilei. Război total în Pro România. Victor Ponta, trădat de cine se aștepta mai puțin!

Daniel Constantin și-a explicat gestul, marți seară, la un post TV.
”Am demnitatea să îmi asum decizia”, a spus Daniel Constantin.
”Sunt într-o situație de a discuta lucruri neplăcute. Vă spun situația actuală. Nu o să mă vedeți niciodată să vin să spun ceva rău de Victor Ponta. Este ceva nestatutar ce s-a întâmplat. Am avut o convorbire telefonică înainte de votul de învestitură și i-am comunicat că asta e decizia noastră. Nu avem în statut excluderea.
O să-mi prezint demisia din toate funcțiile la prima ședință de partid. Sunt un om de onoare și asta voi face.
Nu funcțiile mă caracterizează. Nu asta e ceea ce m-a animat ieri, la vot. Am aflat că avem opinii contrare cu cele pe care le avea Victor”, a declarat Daniel Constantin, la Realitatea TV.
El a spus că nu avea de gând să se ducă la alt partid, dar îi respectă decizia lui Victor Ponta, de a-i îndepărta pe cei care au votat contrar voinței președintelui Pro România și merge mai departe.Biroul Executiv al Pro România a decis, luni, ca deputaţii care au acţionat în afara deciziilor luate în interiorul partidului şi au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie revocaţi din funcţiile de coordonatori judeţeni şi să li se retragă sprijinul politic pentru toate funcţiile pe care le deţin în cadrul Parlamentului.
Vicepreşedinţii şi prim-vicepreşedinţii care sunt în această situaţie vor fi suspendaţi din partid.
„Integritatea morală este una dintre valorile pe care toţi membrii Pro România trebuie să şi le însuşească, deoarece acest partid a fost gândit ca o alternativă serioasă şi credibilă la metehnele vechii clase politice. Din aceste considerente, decizia de sancţionare a celor şapte deputaţi vine ca o consecinţă firească a pierderii încrederii cu care au fost învestiţi de către toţi colegii noştri. Pro România va rămâne în opoziţie şi va continua să îşi respecte electoratul prin susţinerea politicilor şi valorilor de centru-stânga europene”, precizează formațiunea într-un comunicat transmis Agerpres.
Luni, şapte parlamentari Pro România au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Aceştia sunt: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin – prim-vicepreşedinţi ai partidului, Mircea Banias şi Emilia Meiroşu – vicepreşedinţi, precum şi Georgian Pop, Damian Florea şi Liviu Balint. Daniel Constantin deţine şi funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor, în timp ce Sorin Cîmpeanu este preşedinte al Comisiei pentru învăţământ.
Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat luni că se desparte de colegii care au votat Guvernul Orban, iar partidul rămâne în Opoziţie.
„Pro România NU a susţinut acest Guvern (cei câţiva foşti colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună – motiv pentru care azi ne despărţim şi mergem mai departe fără ei)”, a scris Ponta, pe Facebook.
În acest context, au avut loc mai multe schimburi de replici şi acuzaţii între europarlamentarul Mihai Tudose şi Victor Ponta, după ce Tudose a adresat un apel către colegii săi de partid, dar şi din alte formaţiuni politice parlamentare să voteze Cabinetul Orban.
Victor i-a transmis lui Tudose că „a descoperit grija faţă de guvernare”.
„Dacă vă puneaţi întrebarea cine este ‘negociatorul’ cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD şi cu Ludovic Orban în weekend să votăm cu PNL! Cel pentru care am muncit toţi să ajungă la Parlamentul European şi care ne-a minţit în faţă pe toţi că nu merge, doar candidează să ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu câştigat pe lista Pro România! E bine că măcar separăm apele, dar este greşeala mea că am lăsat de la mine să treacă toate trădările şi ticăloşiile la adresa noastră! Mergem mai departe – mai puţini, dar fără vânzători!”, a afirmat Ponta.
În replică, Mihai Tudose i-a sugerat preşedintelui Pro România să îşi asume eşecul negocierilor pe care le-a purtat în ultima perioadă şi să demisioneze de la conducerea partidului.
„În condiţiile în care toooooate ‘negocierile’ duse de Victor în ultimul timp (absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eşuat, în condiţiile în care eşti foarte deranjat că nici cei mai apropiaţi colegi din conducerea Pro România nu îţi împărtăşesc ‘strategiile’… nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninţi tu cu excluderi şi schimbări de preşedinţi de organizaţii, de excluderi de membri fondatori şi oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ţi dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm…”, a scris Tudose marţi, pe Facebook.
Marcel Vela, noul ministru de Interne, vrea să folosească jandarmi în locul poliţiştilor. „Au atribuţii legale”
Publicat: (acum 8 ore) // Actualizat: (acum 8 ore) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Iulian Tudor
Marcel Vela, noul ministru de Interne, a declarat la România TV că în mandatul său vrea să rezolve problema posturilor de poliţie care nu au personal permanent în localitate, dar doreşte şi o modernizare a serviciului 112.

Coroborat cu faptul că între timp și infractorii evoluează de la soluții și dotări tehnice până la integrarea în rețele internaționale, s-a ajuns la o situație în care trebuie să conștientizăm cu toții că fenomentul infracțional a ajuns la cote alarmante. Cred că trebuie să rezolvăm în primul rând siguranța cetățeanului și acest lucru se poate face prin recalibrarea forțelor Ministerului Afacerilor Interne. Indiferent de opţiunile politice trebuie să conştientizăm ca fenomenul infracţional a ajuns la cote alarmante. Trebuie să rezolvăm în primul rând siguranţa cetăţeanului. Acum sunt posturi de poliţie rurale care nu au poliţişti permanenţi într-o localitate, trebuie să facem cumva să remediem acest lucru„, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, la România TV.
Noul ministru de Interne a oferit şi o soluţie: „Pot fi angrenaţi în protejarea cetăţenilor jandarmii. Ei au atribuţii legale de asigurare a ordinii publice„.