Kaufland România a anunțat că toți clienții care vor intra în magazin nu vor mai fi verificați cu termoscanerul.

Totodată, hipermarketul face apel la clienți să respecte toate măsurile de igienă și distanțare socială în momentul în care aleg să intre în magazin.

„În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienţii să respecte măsurile de igienă şi distanţare socială atunci când vin al cumpărături.

Îndemnăm clienţii să respecte măsurile de protecţie la cumpărături, să îşi păstreze calmul şi să pună sănătatea lor şi a celorlalţi pe primul loc.

Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului şi suntem în permanent contact cu autorităţile”, a scris Kaufland România pe facebook.

Lidl renunță și el la măsurarea temperaturii

Și LIDL, lanț care face parte din același grup, a anunțat că renunță la măsurarea temperaturii clienților la intrarea în magazin.

Astfel, în starea de alertă, accesul tuturor clienților atât în magazinele Kaufland cât și Lidl va fi restricționat doar de purtarea măștii de protecție.

Circulatia rutiera pe Transalpina se redeschide sambata dimineata

Sambata, 23 Mai 2020, ora 00:00
Circulatia rutiera pe Transalpina se redeschide sambata dimineataFoto: Arhiva Pixabay
Circulatia rutiera pe Transalpina, intre Ranca si Obarsia Lotrului, se redeschide sambata dimineata, a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Sambata, 23.05.2020, incepand cu ora 08:00, se reia circulatia pe DN 67C intre localitatile Ranca si Obarsia Lotrului, km 34+800 – 59+800”, se arata intr-un comunicat al CNAIR.Astfel, pe Transalpina (DN 67 C), intre Ranca – Obarsia Lotrului, circulatia va fi deschisa pentru autovehiculele cu masa maxima totala autorizata de 7,5 tone in intervalul orar 08:00 – 20:00, cu o viteza maxima de 30 km/ora.Compania de drumuri a inchis circulatia rutiera pe Transalpina, intre Ranca si Obarsia Lotrului, din 29 octombrie 2019.

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala din acest weekend (Harti)

de Redactia Ziare.com
Sambata, 23 Mai 2020, ora 00:00

    

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala din acest weekend (Harti)Foto: Arhiva Ziare.com
Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 23 mai, a anuntat Primaria Capitalei.

„Avand in vedere instituirea starii de alerta, reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti, impreuna cu Brigada Rutiera, au decis infiintarea a sapte zone de promenada in centrul Bucurestiului, in zilele de weekend, incepand de sambata, 23 mai, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si utilizarea mijloacelor de transport alternativ.Masura vine ca urmare a faptului ca, din cauza restrictiilor de functionare a spatiilor de alimentatie publica si de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucurestenii vor dori sa se plimbe mai mult prin oras, iar cea mai buna solutie este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul orasului, unde circulatia masinilor sa fie interzisa”, anunta PMB intr-un comunicat remis Ziare.com.Astfel, in zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 08:00 – 22:00, vor fi instituite sapte zonele pietonale:

* Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 1 pietonala Centrul
* Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

Zona 2 pietonala Centrul
* Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

Zona 3 pietonala Centrul
* Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei.

Zona 4 pietonala Centrul
* Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

Zona 5 pietonala Centrul
* Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

Zona 6 pietonala Centrul
* Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

Zona 7 pietonala Centrul