Controversa deceselor COVID. Vladimir Beliș, fost șef INML, avertisment despre lipsa autopsiilor în România


Profesorul dr. Vladimir Beliș, fostul director al Institutului Național de Medicină Legală, spune că sunt situații când bolnavi testați pozitiv cu COVID n-au niciun fel de simptome și de aici deducția logică că nu toți cei care decedează în spital au murit de COVID. Autopsiile sunt absolut necesare, a spus Vladimir Beliș, sâmbătă seară, în direct la emisiunea ”Descoperiți cu Andreea Sava”.
”Este cunoscut faptul că la Medicină Legală se fac autopsii numai la Ordonanța organelor de Justiție, respectiv a procurorului și în această împrejurare noi nu facem autopsii decât atunci când există o ordonanță și când se dă această ordonanță (…). În cazurile unor morți traumatice acestea autopsii sunt obligatorii, dacă sunt situații când aparținătorii celui decedat la un spital în care sunt internați astfel de bolnavi sunt nemulțumiți de tratamentul făcut acestui bolnav crezând că dacă ar fi făcut alt tratament putea să scape cu viață – malpraxis- în această situație cazul devine din nou caz medico-legal și procurorul ordonă efectuarea necropsiei.
Vladimir Beliș: Autopsiile sunt absolut necesare
Și mai există situații în care am făcut la Institutul de Medicină Legală autopsii cu cazuri de COVID. Aceste autopsii se fac în anumite condiții de periculozitate la fel ca în persoanele în viață. Există aerosoli emanați odată cu prelevarea din țesuturi și organe.
Prof. Vladimir Beliș, despre lipsa autopsiilor în RomâniaȘi medicii legiști sunt expuși la fel ca un medic din spital”, a spus profesorul Vladimir Beliș.
Coronavirus în România, 1 august 2020. O nouă explozie a cazurilor de COVID-19
Până sâmbătă, 1 august 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Coronavirus în România, 1 august 2020. 401 pacienți internați la ATI
Până sâmbătă, 1 august 2020, 2379 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
Expert din SUA lămurește: Se moare cu sau de COVID? „Pe măsură ce am făcut autopsiile, am descoperit că…”
Prof. dr. Mary E. Fowkes, șefa Serviciului de Autopsii și Neuropatologie de la Spitalul Mount Sinai, New York, a declarat că pe măsură ce a făcut autopsiile, a început să descopere că mulţi dintre pacienţi aveau mici cheaguri de sânge pe creier.
”Pe măsură ce am făcut autopsiile, am început să descoperim că mulţi dintre pacienţi aveau mici cheaguri de sânge pe creier, ceea ce a dus la AVC-uri, în ficat. Ştiam că vor fi probleme la plămâni şi am găsit cheaguri şi în plămâni, emboliile de care spuneam, dar şi cheaguri mai mici, de anevrisme care se formau în plămâni. Deci autopsiile au scos la iveală lucruri surprinzătoare, care nu ar fi fost descoperite dacă nu am fi făcut autopsiile”, a declarat medicul într-un interviu pentru Antena 3.
”Eu aş spune că, dintre cele 100 de cazuri analizate, COVID a fost responsabil de toate decesele. Cu toate acestea, în cel puţin un caz, persoana a luat hidroxiclorochină, iar aceasta a contribuit la moartea sa”, a dezvăluit Prof. dr. Mary E. Fowkes.
Citiți și:
INTERVIU. Vladimir Beliș răspunde întrebărilor lui Mihai Gâdea. COVID-19, făcut în laborator?
INTERVIU. Vladimir Beliș răspunde întrebărilor lui Mihai Gâdea. COVID-19, creat în laborator?

Profesorul Vladimir Beliș, medic român, membru de onoare al Academiei Române din 2016 și fostul director al Institutului Național de Medicină Legală, a vorbit, în cadrul unui interviu luat de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei, despre infecția cu coronavirus, măsurile de restricție, dar și de relaxare din țara noastră, cum s-a ajuns la un număr atât de mare de infectări și unde s-a greșit în gestionarea situației.
Virus natural sau virus creat în laborator?
Medicul Vladimir Beliș, deși a mărturisit că nu se bazează pe date certe, e de părere că infecția cu COVID-19 a fost prelucrată în laborator.
„Aici nu pot răspunde, dar pot să-mi dau o părere. Date fiind evoluția chimică și variațiile genetice pe care le suferă acest virus, înclin mai degrabă să cred că este prelucrare de laborator. Înclin. Fără să am nicio dată certă. Sunt niște elemente care diferențiază foarte mult toate epidemiile date de virus cu cel de acum. Care a fost scopul pentru care a fost creat sau pur și simplu ceva experimental, urmat de o scăpare din laboator, asta ar fi un scenariu plauzibil pentru mine.
Mă intrigă această evoluție acută și greu de stăpânit, în pofida unor cercetări destul de intense care se fac pe plan mondial. Și al doilea este faptul că formele clinice sunt atât de diverse. Adică sunt forme asimptomatice, ceea ce nu e chiar ușor de observat în natură, forme medii și forme foarte grave, care afectează diverse organe”.
Există sau nu COVID-19?
Specialiștii subliniază cu fiecare ocazie gravitatea coronavirusului, iar unii oameni spun că este vorba despre o exagerare și că nu e mai mult decât o gripă. Mai mult, sunt voci care spun că nu există acest virus. Medicul Beliș a declarat că inexistența COVID-19 iese din discuție din start, el fiind ceva foarte grav.
„Ultima variantă, că virusul nu există, se exclude. Eu l-aș pune în categoria de foarte grav. Numărul imens de cazuri și de victime mă face să cred că e ceva foarte grav și serios”, a afirmat Beliș.
INTERVIU. Vladimir Beliș răspunde întrebărilor lui Mihai Gâdea. COVID-19, creat în laborator?
Măsurile de restricție din țara noastră au fost justificate, la fel și cele de relaxare, spune profesorul Beliș. Și, totuși, măsurile de relaxare au dus la creșterea dramatică a numărului de infectări fiindcă oamenii nu respectă regulile.
„Faptul că întâi s-a discutat intens și apoi a fost o perioadă mai calmă a discuțiilor este explicabilă. În momentul în care s-a declanșat această epidemie, a avut loc o campanie de restrângere a circulației și de luarea unor măsuri restrictive care au dus, fără discuție, la faptul că imediat după relaxare a apărut un al doilea val. Sunt lucruri care nu pot fi dezlegate? Au fost măsuri destul de restrictive. La noi în țară nu au fost probleme față de celelalte țări europene. Era normal să se ajungă la relaxare pentru că lumea suportă o lună, două, trei, dar e greu să suporți mai mult. În același timp, se constată o legătură de cauzalitate între aceste relaxări și creșterea exponențială a numărului de infectări. Am vorbit cu prieteni din străinătate și cu sora mea care e în Franța. La ei sunt deschise restaurantele”.
Unde a greșit România privind gestionarea situației?
Sunt țări precum Spania, Italia, care s-au confruntat cu o perioadă foarte grea, fiind primele în lume în ceea ce privește numărul de infectări și de decese, dar au reușit, în cele din urmă, să gestioneze situația. În România, însă, nu se întâmplă acest lucru, ci ultima perioadă a venit cu un număr-record de infectări zilnice. Medicul Vladimir Beliș a explicat ce crede că a dus la această situație.
„Nu e vorba de o greșeală. Faptul că noi am avut niște măsuri restrictive dure nu mi se pare exagerat. Văd că au fost benefice din punct de vedere al răspândirii virusului la noi în țară. Nu pot să reproșez nici faptul că după câteva luni de restricții s-a dat drumul la câteva măsuri de relaxare. Și totuși, asta a dus la numărul mare de cazuri fiindcă lumea a și exagerat. Măsurile de relaxare au fost raționale, după o perioadă atât de grea. Dar felul în care se comportă lumea la noi a dus la agravarea situației. Lumea nu înțelege importanța distanțării sociale și a purtării măștii”, a spus el.
PNL, USR şi PLUS au anunţat sâmbătă semnarea protocolului de susţinere a candidaţilor comuni la primăriile din Bucureşti
Publicat: (acum 13 ore) // Actualizat: (acum 13 ore) // Sursa: romaniatv.net
Preşedintele PNL Ludovic Orban, alături de Dan Barna şi Vlad Voiculescu au anunţat sâmbătă că forţele politice de dreapta, „pro-europene”, s-au unit într-o alianţă pentru susţinerea unor candidaţi comuni pentru Primări Bucureşti şi primăriile de sector.

Astăzi am decis în forurile staturare că vom prezenta candidaţi comuni la Bucureşti. Împreună am luat decizia de a susţine candidatura lui Nicuşor Dan. E un om care iubeşte Bucureştiul, care cunoaşte în profunzime problemele Bucureştiului, un om care odată ajuns la Primărie imediat va începe procesul de modernizare a Bucureştiului, de rezolvare a tuturor probemelor majore ale Bucureştiului. Prezenta mea aici este şi un semn de colaborare loială între primarul general, primarii de sector şi Guvernul României”, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban, în deschiderea conferinţei de presă.
„Este o zi istorică pentru Capitală. În 23 februarie am pus o fotografie cu Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu în care încercam să îi conving ce grozav ar fi să preia o astfel de echipă Bucureştiul. Sunt convins că această opţiune reală, credibilă, profesionistă va convinge bucureştenii că avem o alternativă şi o metodă de a scoate definitiv PSD de la Bucureşti. Cine nu susţine această echipĂ o susţine pe Gabriela Firea. Reuşim în sfârşit să le propunem bucureşTenilor un candidat la Primăria Generală care şi-a dedicat anii pentru a găsi soluţii pentru Bucureşti. Nu mai este o opţiune de avarie. Este o oportunitate extraodinară, e un acord la care nu s-a ajuns uşor. Fiecare dintre echipele partidelor noastre a făcut sacrificii pentru a se ajunge la acest proiect. Sunt sigur că punând împreună aceste resurse vom putea în sfârşit să reconstruim Bucureştiul chiar de astăzi”, a adăugat liderul USR Dan Barna.